Месец на любов настана - септемврийче гуши и целува сладко мама

• 20 281
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте на всички! Hug
И ние сме си вкъщи, въпреки че в събота успяхме да излезем за малко между капките, но пък Калина спи много добре през деня на отворена врата на терасата и шум на дъжд Mr. Green
Резултатите от последната консултация - 8.000кг (+ 500гр) и 72см (+ 1см) - пълзи навсякъде, постоянно иска да се изправя на крака, като се подпира на всичко, включително и на стените и често се случва да си удари главата, щото краката й не са толкова стабилни ooooh! Има и 1 показал се зъб, който официално е записан в картона  bowuu Яде от доста време, може би от 3-ти месец, по 4 пъти на ден, като понякога между храненията й давам плодово пюре. Сутрин и преди лягане яде мляко или млечна каша и мляко за заспиване, а дневните хранения са комбинации зеленчуци, месо, плодови пюрета.
Единствено не мога да си обясня защо не ще и да погледне манджите дето аз й готвя - нито пасирани плодове, нито зеленчукови пюрета, нищоооо #Crazy Та затова много се чудя какво да правя с детската кухня - Chochy, ти имаш ли някоя предвид с възможност за доставка по домовете?

# 46
  Chochy и Лаци е с лека хрема от два дни и понякога кашля и киха, но не регулярно, просто колкото да ме стресне, не прилича на болен , но като суче му хърка нослето.. Дано малкия сладичък Ян се оправи бързо и отново да покоряваме върхове с цялата дружинка!
   За рибата нашето педи каза, че мога да му давам вече, може от пюре или ако съм сигурна,че е прясна рибата, която приготвям за нас да му давам по - малко от вътрешността, очистена от кости... естествено трябва да внимавам за солта.. не съм пробвала, но имам зелена светлина. сега като се замисля, днес ще правя пъстърва в плик и може да му отделя малко за утре.. Thinking
  За кис млякото забравих да питам, ама пък и тя нищо не каза  newsm78 може да й звънна, но пък аз не мисля, че е чак пък толкова проблем... За тези , които не бяха на пикника ще кажа само ,че Лаци там хищно ми взе от ръката едно вурстче и не пожела да ми го върне за нищо на света.... смука, дъвка!!!! та едно кис мляко ще ни уплаши  Joy
  За храненето момичета направо ме притеснихте, ние ядем тогава като за световно!!!!
 5, 6 или най- късно 7 - кърма - неопределено количество Wink
 към 10 - попара със сирене или овесени ядки с плодово пюре (на око но поне 200 гр)
  към 2 - зел. пюре със жълтък или месно пюре около 190 -200 гр + 20/30 гр пл. пюре за десерт
 4-5 - каша около 160-200гр
 7-8 - кърма
 10- 10:30 - кърма ......... Sick Ужасно много ли е ?????????
Ама миналия месец е наддал 440 гр. това в мое оправдание
Ей къде е Щастливка, мъниците са я побъркали сигурно и няма време за нас, и Мила 84 нещо вече много липсва, дано всичко е о.к.  Peace
  На Лаци ново забавление е да седи пред вратата на неговата стая , която е огледална от външната страна, но като е отворена го слагам да седне пред нея и си общува със себе си, бие се, гали се, целува се.. много е смешен и все нещо обяснява, а също и умира да стои прав в леглото си и днес го видях как бавно, но славно се предвижда и беше направил почти цяла обиколка на кревата.. спортист!
е.t. виж на www.ozi-food.com май е ком, ако не е бг, ама ако не стане виж в гугъла... незнам Чочи това ли е имала предвид, но и те доставят и може да видиш менюто за следващите 3 дни... и аз не знам още, ще ида до нашата в квартала, но нещо ако не могат да ме вземат щом е такава стегнация и аз ще ползвам частните... Много искам да му готвя ,но мисля че няма да смогвам, а ако съчетавам моето меню с частното когато не мога ще запълвам празнотите...

Попрекалих, ама в това време кво да прави човек, еее има изпит можеше да чета, ама ааа така не ми се ще Whistling    Приятна вечер от нас и ббббб,аааааа ааггггг, яйиии ... от Лаци! Crazy

# 47
да, това имах предвид
http://www.ozi-food.com/about.php
но всичко си има плюсове и минуси, в момента комбинирам купешки с домашно приготвени манджи, мисля и в бъдеще да е така
Мама Меги, и Ян си хапва доста, пюре икаша изплапва по 200-250 гр, и общо се храним по 6-7 пъти на денонощие
Ние се поразходихме 1 час из квартала. Дано не стане като вчера: първо ни отрязаха кабелната тв, после нет-а, после спря и тока, топлата вода не беше мн топла... въобще бедствено положение Grinning
Целувки Hug

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 18:58 от Chochy

# 48
Мамо Меги, и аз понякога си мисля че Стефи яде много - има дни, като днешния например, в които яде на 2 часа независимо дали е кърма или пюре..та понякога ни се събират многооо хранения в денонощието.
Телетабис, вруме беше да се "обадиш". Браво за хубавата почивка на Арбанаси.
Ирини, Сладурче, Ави - благодаря ви за пожеланията  Hug
Отивам да продължаваме с празнинствата, че моят мъж специално днес си остана вкъщи с нас... чудо  Wink

п.п за кухнята - не само частните носят по домовете. Например тази в студетски град, за която ние чакаме ред, също предлага разнос срещу 6 лв на седмица

# 49
  • София
Здравейте и от нас в този дъждовен ден Sick
Първо да ви се похвалим. От днес Хриси е горд собственик на ето тази количка Яд ме е само, че в това гадно време не може да и се наслади милото...
Направо благородно ви завиждам за количествата, които изяждат вашите бебоци...Ние тия дни похапваме вече, за разлика от изминалите 2 седмици. Аз лично съм за кухнята, защото не мога в продължение на 2 седмици да предлагам меню, което не се повтаря. Кварталната кухня ни е на 15 мин. от вкъщи-не мисля, че е далече.
 ДВВ, с какво го поливаш Ники  newsm12 Страхотни мерки имате(както и Ян) и честито за изпита.
За киселото мляко-аз давам почти редовно от 1 месец, но и преди това съм го пробвала, за да видя в случай на нужда дали ще може да му дам. От една седмица в 12 вечерта се кърмим и му давам бутилка с мляко-той изпива около 200 гр. в 3.30 става за водичка, в 6 кърма и кисело мляко около 100 гр. и спим до 8 часа. Иначе ставахме в 6.30 Embarassed
Аз риба още не съм давала, но не знам и кога ще дам-не се притеснявам от алергии, но засега наблягаме на познати вкусове-поне малко да хапваме. Днес Хриси хапна Данет Дуо-сигурно му е рано, но мнооого му хареса Simple Smile
Лулува, не се притеснявай-нормално е с навлизане на твърда храна да намаляват кърменията-и ние бяхме така.
Фибичка, завиждам ви за разходката по плажа Simple Smile
Бебе Дунди, честита годишнина и дълъг семеен живот.
И честито на всички месечковци Simple Smile

# 50
Благодаря на всички Hug
ДВВ, с какво го поливаш Ники  newsm12
   А неказвам  Mr. Greenспециялен разтвор-фирмена тайна  Crazy

Днес като  излизахме със Сладурче -Мишо се разплака и Ники се протегна и му извади биберона от устата . smile3532Преди това Мишо дразнеше Ники че си нямал такъв биберон като му го размахва пред лицето Mr. Green,много обичат да се закачат и дразнят двамката  Crazy gydi

# 51
  • Пловдив
Здравейте отново за днес!
Аз писах, писах и ми спря нета...............всичко се изтри ooooh!!

Днес с големи перепетии се добрахме до консултацията с 1,30ч закъснение! #Cussing out
Тегло - 9, 620кг. /+ 720гр./ , ръст - 73см./ +1,5см/. И тъкмо се оплаквах на ЛЛ, че не иска да яде пюрета................. #Crazy Тя умря от смях! Embarassed
Аз малко се притесних, ама педито каза, че понеже не лази и не може да изразходва достатъчно енергия, пък и той по принцип си върви едричък!
Мама Меги - пък ти се оплакваш, че ще си хапвате доста!
bebe_dundi - приятно прекарване и да пишеш как е реагирал мъжа ти на тортата!
Доника - честита ви количка и леко и безаварийно возене Hug!!!

Честита месечка на всички бебоци празнуващи днес

# 52
  • sofia
п.п за кухнята - не само частните носят по домовете. Например тази в студетски град, за която ние чакаме ред, също предлага разнос срещу 6 лв на седмица
съветвам те, от опит, да се обадиш в Пумпал да попиташ дали ще се съгласят да ти доставят.Албена не винаги се съгласява.  Wink А без да искам да те разубеждавам, кухнята в студ. град много я развалиха
За Ози съм чувала страхотни отзиви.  Simple Smile
Честито на всички празнуващи днес. Черпя ви по едно парче виртуална торта по случай празника на моето прекрасно Ели

# 53
Честита месечка на всички бебоци празнуващи днес

И честит св Константи и Елена и весело изкарване на всички празнуваш

# 54
едно бързо разписване и от нас

Както споменах Спаси вече не издържа да стои на едно място - иска прав, иска компания и забавление /на кой ли се е метнал  newsm78/... Изведох го независимо от времето. Разходихме се зад Мола до Хемус и после реших да понапазарувам, но той не беше на същото мнение. Искаше н аръце, а аз съм с леко сецнат кръст и без колебание влязохме в детския център Сити Кидс.Там обикновен оиграят деца над 3 г, но допускат и по-малки с придружител. Спаси щом влезе и кат ококори едни очи, слож иедн аусмивка и започна да крещи от възбуда /какво ли си е казал ""дали нямам рожден ден  Simple Smile"/ Пограхме хубаво на всички катерушки, пързалки, люлки. Запозна се с разни дечица, които му носеха предмети, а той еуфорично ги хвърляше, въртяха се на разни въртележки. после изпи 100мл сок на един дъх  Shocked и кротна, но така и не пазарувах  Confused детето си умира за деца и това е... В този смисъл искам да ви видя!  Hug
ДВВ, Сладурче, щом отсега си въртят такива номерца бебешорите, какво ли ви чак аслед няколко години!!!  Laughing
Да ви предупредя, не купувайте каша ягодов йогурт на Хумана!!! Ужасна консистенция на бучки и Спаси отказва да я близне! Изобщо май всичките им каши са кофти измислени! Както и да ги правя винаги има едни бучици и стои като рядк отесто  Sick
Доника, честита ви  количка!Със здраве и без аварии   bouquet
чочи, дано не се разболеете сериозно... и още утре да докладваш отлично състояние /на битово ниво-също  Hug/
Стели-ссд, браво за резултата.
Марианка, дрехите на Спаси си ги купих аз. Няма преди, няма след - беше си с костюм през цялото време. А иначе кръстникът така или иначе му донесе един плик дрешки от Франция, та ако има и така традиция - спазена е  Blush

# 55
Честита месечинка на всички бебоци и честит Св.Константин и Елена на всички празнуващи!

Тъкмо се включихме във вашите редици и два  дни нямахме интернет, при което бях вече много ядосана на доставчика ни, но фирмата е на една съседка и приятелка и няма как да се откажа лесно Sad
Благодаря на всички за топлото посрещане, надявам се скоро да се включим и в софийските ви срещи, много, много ще се радвам да се запозная с вас.
А пък с бебоците да не говорим!Като гледам какви са хубави на снимките, пък и това, което разказвате за тях...Някои сте много напреднали, и в ядене, и в проходилки. Моят бебок Алекс, на цяло-Алекси, все още не го слагам в проходилка, струва ми се толкова мъничък, а каката за пръв път я сложих на 8 и половина.Като гледам обаче как все иска да е прав, и всичко да докосне и разбира се всичко в устата, май ще остана без ръце скоро и ще го слагам в паячето.Относно храненето-все още се кърмем, но нямам достатъчно кърма за цяло хранене и после се дохранва с АМ, напоследък има нещо като кърмаческа стачка, суче малко и в непрекъснат плач, може би знае че следва шишето и така му е по-лесно. А иначе сме по схемата на късното захранване, засега си хапваме каша-само оризова и царевична, понякога с някакъв плод или малко плодово пюре;пюрета -плодови и зеленчукови, а от днес се захранваме и с месно. Та това ни е менюто за деня, още не сме въвели толкова много храни, които вашите  бебоци хапват.
За детската кухня- и аз съм съгласна да взимам, че с две деца няма да смогвам да готвя няколко яденета на ден, но тук в София,в кв.Гоце Делчев, е голям проблем, както и с детските градини. Миналата седмица подадох молба и ми казаха  да се обадя към декември, евентуално ако се отвори някое свободно място!Така че може би ще минем дотогава на частната, дето говорите по-горе.
Иначе вече подивяваме в къщи, каката още не е тръгнала на градина, може би от есента, и в това смотано време се чудим какво да правим и какви забавления да си измисляме.
Желая на всички лека нощ и дано повече да спят малките сладурковци, че и ние ставаме по много пъти и будуваме с часове!

# 56
Ирини , аз купих на Хумана - Млечна каша с банан, грис и овесени ядки ( тази отляво ) -
Изядохме я цялата, много е сладка и на Светли му допадна. Не става на бучки, понякога натрошавам и бисквита вътре Simple Smile Другата каша още не съм я отворила, но е Млечна каша с маслени бисквити. Ще видим дали ще му хареса  Grinning

# 57
Аз онзи ден купих от Фантастико в Люлин Био мляко3.6%, с цел аз да го опитам

За това мляко мога да ти гарантирам не на 100, а на 1100 %, че е най-истинското кисело мляко на пазара. Моят мъж е от Троянско. На братовчед му жената работи в мандрата (с. Врабево) където правят това мляко и е наистина чисто, без консерванти, с жива закваска, по всички европейски стандарти, само от биокрави. За жалост го доставят само по Троянско и София.

Лека и мека на всички, аз отивам да  1countingsheep, че и тримата ми мъже спят отдавна, само аз се мотам.
Сладки сънища ....

# 58
 Добро утро на всички!
 Polinbg, много зле за теб, че е обърнала нощта в ден и обратно. Освен като заспи да лягаш с нея.Чудесно сте го решили за Поморие и Крапец.
 Fibi4ka, и при мен кърмата постепенно намаля и го отбих без проблеми. С баткото имах повече и кърмих по-дълго, но пак така като отпада постепенно по 1 ядене няма проблем. Чудесна снимка на Йоана, а ние още не сме се престрашили.
 Chochy, дано да се размине леко и бързо с хремичката и кашлицата.
 Teletabis2, страхотна е снимката на Алекс.
 Irinii, чудесно тържество си подготвила, аз също мисля по въпроса, но има време до август.
 Добре дошла, Tzvety roussimova!

От 3 до 10 юни сме на Албена, така че планирам да "кисна" Хари в надуваем басейн със затоплена обикновена вода (не мръсна морска и не с хлор от басейна). 
Lulova,и ние така превехме през първото лято на баткото. Чудесен избор за Албена, много е приятно и е по-спокойно  от съседните Златни пясъци и Св.Константин и Елена.

bebe_dundi - приятно прекарване и да пишеш как е реагирал мъжа ти на тортата!
И на мен ми е интересно! Късмет днес!
Днес с Мишето ще водим бати на градина, обадих се, че ще го заведа по-късно, защото не ми се излиза толкова рано, пък и да се постопли навън.
 Мишето  се храни така:
 6.00 - 150мл.АМ
 9.30 - попара
12.30 - пюре
17.30 - кремче
20.30 - 180-210мл.АМ
 Кисело мляко още не съм давала, риба също. За кухнята направо съм  #Crazy че се чака ред! Аз съм много доволна, много е вкусна и понеже излизам без да съм обядвала, сядаме с DVV и си хапваме от манджата на децата. Шегувам се, само опитаваме.

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 14:38 от sladur4e*2

# 59
Добро утро !

Айде и аз да запиша как се храним ние с Алекс:
08.00 - 180-210 мл. АМ;
13.00 - детска кухня, най-много супата и основното (малки бурканчета);
18.00 - плодово и зеленчуково пюре (+- 2 бурканчета);
23.00 - сокче с бисквитки, пюре или АМ.
Между храненията давам сокчета, десерта от кухнята, малко плодово пюре.

Лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт