Месец на любов настана - септемврийче гуши и целува сладко мама

• 20 281
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
Привет мамчета!!!!! Липсвахте ми! Пропуснала съм доста и затова изчетох само новата темичка.
Мама Меги, шашнах се с това видео. Сигурно обяснението е, че кърменето още е новост у нас и нямаме такава култура. До скоро рекламите на бебета представяха шишета с мляко...
Аз пък се вълнувам неприятно, защото Хари все по-категорично се отбива. От 5-те хранения на ден се кърми само сутрин в 6.00 и вечер в 21.30. Останалите 3 през деня, които придружават твърдата храна изобщо не ги иска. Нито преди храната, нито след, нито от гърда, нито от шише. Слагам кърма в кашата в 18.00 и така вкарвам още един път, но.....
Гърдите ми "издишаха". И без това си ги нямах. Цедих се няколко пъти и едвам излиза 120 мл, което е недостатъчно за едно хранене...
Казо, за банския -памперс. Аз купих "Либеро" от Метро. Незнам дали питаш точно за това. Водят се "гащички за плуване", 10 броя в плик и са за различни килограми. Прилича на памперс, но отстрани е цяло- не е срязано и няма лепенки. Не съм ги пробвала още, така че не мога да споделя опит. От 3 до 10 юни сме на Албена, така че планирам да "кисна" Хари в надуваем басейн със затоплена обикновена вода (не мръсна морска и не с хлор от басейна). Ще почака бебчо за същинско плуване до другото лято... Е, все пак няма да се заричам, може да полудея... 

# 31
Кузманка , като занесеш документите за кухнята, от там си купуваш първите купони, като казваш за коя група искаш- 0 група- зеленчуково пюре+кисел(ние такава взехме), 1 група- супа+кисел (но според мен трябва да я пасирам, защото има доста парченца, фиде.. и незнам дали ще може да ги гълта така  newsm78 Ако не закъснееш може на същия ден да отидеш да си завериш купона и на следващия ден да си вземете яденето. На 24.05 и 25.05. кунята няма да работи  Peace
Аз се записах на кухнята, защото нямам възможност да приготвям такава разнообразна храна всеки ден. Няма на кой да оставя Светли и за секунда и като станем сутрин да чистя ли, перални ли да пускам , да гладя ли, да готвя ли или да излизаме ooooh! Малко се побърквам вече, ама какво да се прави.
Ирини , какво е това кисело мляко био  newsm78 Това е името му или... Аз също мисля да му правя някакви такива закусчици, но още нямам идея какво кисело мляко да вземам, да го разреждам ли  newsm78 А педиатърката ни каза да изчакаме поне до годинката с млякото..., ама нали вече го опитахме, та затова си мисля че мога да му дам все пак.

# 32
cazo, ето тук има памперс-бански:
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1945

Отивам да приготвя закуска и после ме очаквайте отново  Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 09:33 от bebe_dundi

# 33
Добро утро, мили мамчета и бебчета.

Първо да почерпим с кафенце  .

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС. СЪС УСМИВКА И ЗДРАВЕ ДА СИ НОСИТЕ ИМЕТО!!!
Моето слънце се върна, даже си отпразнувахме и 8-я му месец. Още не мога да му се нарадвам, имам чувство, че сякаш сега се е родил. Явно тези два дена са ми се видяли цяла вечност. И понеже за 8 месеца за първи път се разделям за толкова сълго с него, нашите ме базикат: "Другата седмица пак ще го вземем", а аз: "Да, да. Чак след 8 месеца ще го дам  Joy "

Лек ден за сега на всички!

# 34
Първо да ви почерпя виртуално по повод нашата първа годишнина от сватбата!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Кузманка идеята ти за посрещането е много добра, а и Ирини ти е дала още готини идейки
Калея, въобще не е рано да се поинтересуваш за кухнята – имай предвид че аз подадох документи преди 2 месеца и трябва да чакам поне още 3 месеца докато ми дойде реда, което не е гаранция че ще стане
Ирини, страхотна идея за серенадата, но и аз мисля че ще бъде супер ако се организира в къща – дано да стане така както го планираш или по – хубаво  Hug
А за следобедната закуска мога да допълня – пак кисело мляко с бисквити + някакво плодово пюре – на Стефи много й допадна този вариант
За киселото мляко аз давам от 2 дни, но педиатърката ми беше казала че може още преди месец – но нали знаете много педиатри, много мнения, така че всичко е въпрос на лична преценка
Аз кърмя още и то доста активно – и през деня и през нощта – направо не знам как ще я откачам моята девойка от цицата  Crazy
Мари-анка, как е Веси, свалихте ли температурата?

Хайде целувки на всички

# 35
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ С ИМЕТО КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА и по-специално на Константин на мама Лесси и Константин на мама Доника!

Честито и на всички месечинковци!

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 11:41 от sladur4e*2

# 36
добро утро

Бурите продължават... за съжаление до края на седмицата.  Confused
Снощи изкарахме добре. Почти до 22.00 часа, зради което Спаси не вечеря каша, а само мляко. Ставахме 4 пъти тази нощ Sad ,а това е поредн атакава нощ и вече направо се изнервям доста... През деня също не ни е много леко, особено ако цял ден сме си само двамата, защото в 1 момент Спаси се отгечава изапочва да се чуди какво точно иска - да седи ли, да ходи ли, да стои прав ли, да играе с топка... на 2рата минута му писва ако не взимам активно участие. Та така - по-добре ни е със слънце и навън!
Казо, при някои жени кърмата спира сама в следствие на намаленото сукане от стрна на детето,т.е. когато детето се отбива само. В други случаи, когато майката иска да го отбие отведнъж се налага прием на медикаменти.  Ако постепенно спреш да изцеждш тези 60мл кърмата ти ще спре сама. За киселото мляко - аз давам още от края на 7ми месец. Повечето педита казват от 8ми месец, а други са за след 12 месец. Ти решаваш. При рибата нещата са подобни -мамите от чужбин споделиха, че там рибка се дава сега, докато тук някои доктори казват, че е алерген заради което се препоръчва след 1 година. Аз вече дадох риба - не че му хареса...
Ивелина, киселото мляко, което давам на Спаси се казва Био и се произвежда в Биоферма без добавки на сухо мляко и сгъстители както са всички останали млек ана пазара. Има вкус на млякото от детството ни  и се вкисва след няколко дни /а не като другите да седи по 1 месец и нищо да му няма./
За кърменето - и аз като бебе Дунди се чудя как ще го отбивам -все още това му доставя голямо удоволствие. За количествата - нямам представа по колко изсуква, но си мисля, че се чувства добре.
Нашите твърди хранения са 3-4, от които 1-2 млечни, което напълно достатъчно и за некърмено дете. Ето напоследък как се храним
сутрин към 5 - малко кърма
към 7 - пак кърма /за да поспим още малко  Wink/
9.30 - попара или овесени ядки с плодове или овсени ядки със сирене, фреш
10.30 - ако сме в къщи пак малко кърма за заспиване
12.30 - месно пюре или зеленчуково пюре с жълтък и сирене
1-2 кърмения или ако сме вкъщи -
16.30 - кис.мляко с бисквити, или извара с плодове
 20.00 - млечна каша
22.00 - кърма за приспиване
Има дни, в които през деня има и само 1 кърмене, защото съм на работа или ангажирана...

Днес ще му правя любимото пюре броколи, картоф, морков, сирене,масло и1/2 жълтък
Може би ще мръднем и до някой МОЛ

Пожелавам ви слънце в душите
АААА и да са ни живи и здрави тигърът Арен и веговат асладка наборка Ема!!!
Бебе Дунди, пожелавам ви много романтика, страст и благополучие!!!

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 11:42 от irinii

# 37
Мариянка  Hug Мерси добре сме  Hug  Взех си изпита с 5 Crazy Снощи до 2ч съм правила проекти ooooh!

# 38

Здравейте всички в този дъждовен ден!

Тук при нас обаче, времето съвсем не е така лошо, повали малко сутрин пък следобяд слънце и е така свежо навън, че е само за разходки. В събота даже ходихме на разходка в Сл.Бряг, бяхме се навлякли, пък то като пекна едно слънце, като стана една жега - хвърлихме всички дрехи и седнахме да се наслъждаваме на слънцето на едно кафе на плажа. Йоанка даже походи малко по пясъка, много му се зарадва Simple Smile

Лелее много се изненадах като видях по колко пъти ядат бебоците ви. Нашта Йоанка яде вече само по 4 пъти на ден.
10 - мляко 250 мг
14 - пюре 190 + накиснато сухарче или плодово пюре за десерт
19 - каша 150 + 125 плодово пюре или попара
23 - млако 250 мг
Но при нас е сигурно, защото много яде на веднъж и после по-късно огладнява!
irinii - поздрави на новото християнче   bouquet
Мамичка Яничка - ще ми кажеш ли плс как стоят нещата с бургаската кухня?Трябва ли предварително записване и как става самото записване?
mari_anka - ама ти само за две седмици ли ще се връщаш в родния Бургас? Ми много за малко ...
cazo - аз не пих никакви медикаменти и отбиването стана много безпроблемно и за двете страни. Пожелавам на всички на които престои такова, да е също така лесно...
bonne_esperance - какво повече да ти разкажа... Може да спите в Царево, то е на 20 км от с. Българи. Празненствата започват още от следобяд - песни, танци, бира и кебапчета... огъня гори и като изгорят дървата /тава става около 9, като се мръкне/ изкарват иконите, обикалят около жаравата и после влизат. Много е интересно да се види... Накрая се прави едно голямо хоро със сложни стъпки, на което се хващат всички и така...
И накрая ... ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!

# 39
Да се включа и аз най-накрая в новата темичка.
Благодаря на bebe_dundi  за инфото за бански памперсите. Ще ни е полезно, защото смятаме август месец всички да ходим на море. Ако някоя от вас смята да бъде от 1 до 7 август на Поморие, може да си направим морска среща. След това смятаме за няколко дни да бъдем на гости при наши приятели на Крапец.
От няколко дни Ева е много непокойна и спи само по няколко часа на нощ. Затова пък през деня си отспива. През деня е много спокойна,  усмихната и жизнена, но нощем става ревлива, неспокойна и не сика да спи. Мажем зъбките с гелче, дори снощи й дадох 60 гр. АМ, но така и не се успокои. Не вдига температура и ми се струва, че нищо не я боли. Дано да е някакъв период и да отмине.
И ние се хранехме по 4 пъти на ден, но аз реших, че плодовото пщренце ще го давам отделно и сега заедно с него ( то е около 40 -50 гр. и е по-скоро като лека закуска) сме на 5 хранения. Добре й се отразява. Аз засега й готвя в къщи, но това е защото яде много малко неща все още. След това мисля да я запиша на кухня. Ако нещо не ми хареса, тогава ще минем на домашно готвене. Смятам да се въздържам от прясно и кисело мляко до 1 година.
Честито на всички бебчета, празнуващи месечинки. И честит имен ден на всички, носещи името Еленa или Константин

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 14:46 от polinbg

# 40
В Била няма кисело мляко Био и в няколо магазина проверих, гледаха ме като изтрещели , въобще не са го чували  #Cussing out Явно у наше село такова чудо няма  Confused
Какви овесени ядки взимате? А пшеничния зародиш от къде го взимате, има ли някаква марка ?

Честита месечка на всички бебоци празнуващи днес и честито на именниците днес   bouquet

# 41
Ехооо, как сте?

честити да са ни месечинковците днес! Арен и Ема, Целувки!

Това време много ме подтиска, а като гледам и Алекс също, който е нон-стоп кисел и крив защото свикна на слънце, басейнче и игри навън- има го на аватара Simple Smile . Бяхме при баба ми във къщата й на Арбанаси. Сега в София и навсичкото отгоре на закрито детето пощурява.

Ирини картинката и при нас е подобна със игрите Simple Smile а за ставането вечер и ние сме така напоследък, защото му никнат интензивно нови и нови зъбки....и Алекс вече се преселва доста често в леглото на мама и тати, но аз не се притеснявам дали ще свикне, защото и аз съм била така и не съм се противила когато са ме върнали обратно Simple Smile като бебе.

Фибичка благородно завидях за пясъка и плажа- къде е това? Може би съм пропуснала ако си споменавала.
Ивелина само в Пикадили съм го виждала това био мляко, но не смея да го давам на Алекс, защото преди него имаше едно друго което беше от една био-ферма и имаше съвсем друг вкус-като едно време...но изчезна, но да не се втеляваме хайде.  Wink
Ох, днес съм на гинеколог, малко закъснях с контролния преглед за 6 месец и дано всичко да е наред...така да са ми досадни тези прегледи, но поне лекаря ми е като дружка и отнасяме в клюки и сладки приказки по час и половина винаги. Той между другото е много известен и добър лекар, който е на 50 г. и беше обожател на леля ми, за която май съм ви споменавала та все се чегуваме как сме щели да станем роднини Simple Smile

Ами хайде на всички по-лек дъждовен ден където вали, а на тези които им е слънчево и топло да е така и в душите им  Hug

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 14:58 от teletabis2

# 42
Казо - Ирини, много добре ти е обяснила за кърмата. При някои спира, а при други се налагат медикаменти.

За кухнята - просто исках да знам вашите мотиви, за да запишете децата си на кухня, а не за да упреквам някого. Това си е въпрос на личен избор.

За киселото мляко - и аз се чудя дали да изчакам, след 1 годинка, виждам, че Ирини го е въвела вече и аз се чудех защо е необходимо сега.

За рибата - след 10 месец, защото е силен алерген. (педито по Бтв го каза, а и на други места така съм чела).

# 43
  • Пловдив
Здравейте!!!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! ДА ИМ Е ЖИВО И ЗДРАВО ИМЕТО!
Тук спря да вали и даже се показа малко слънчице  Praynig!!!
Ние днес сме на консултация и по-късно ще се включа с повече подробности!
За кухнята - то си въпрос на избор разбира се!
Стенли не е фен на 80% от пюрета и само плюе и повече от 100-120гр трудно изяжда! А след всяко ядене и 2-та сме омазани до ушите! Но определено май си пада повече по месото, защото от тях си хапва по 160-180гр.
Ние се храни по 5 пъти на ден:
9ч. - АМ - 210гр.
10,30ч. - 60гр. плодово пюре
12,30ч. - зеленчуково /местно
15,30ч. - АМ
16,30-17ч. - 60гр. плодово пюре
19ч. каша - 200гр.
10,30ч. - АМ
fibi4ka - настрои ме много морско!
DVV - честито за изпита
mari_anka - нещо се изгуби днес! Бебка добре ли е?!

Чао засега от мен!

# 44
Привет!
Ние се забавляваме вече 3-и ден вкъщи,защото малкото мече има хрема и леко кашля.
Сутринта изпратихме и таткото на летището, пак заминава за 1 седмица, та сега сме съвсем сами,и майка ми я няма за 1месец.  А и аз от сутринта се поразболявам...изобщо оплаках се Simple Smile И нощите са ни едни безсънни, вече 2 месеца иполовина!, не знам какво ще го правя това шило, мрази да спи, кърмим се денонощно. Сега ходихме на док, мерките ни са 9300 гр, 75 см.
Аз онзи ден купих от Фантастико в Люлин Био мляко3.6%, с цел аз да го опитам
За кухнята, мисля да е с доставка вкъщи,от 10 месец; от другия месец се връщам на работа, така че ще бъде улеснение за баба да не се разкарва всеки ден донякъде
Бебе Дунди, мн свежарски идеи твориш
Ирини, невероятно тържествено изглеждате на кръщенето, прекрасен разказ Heart Eyes
Честито на малките ни рожденици!
Целувки на всички

Общи условия

Активация на акаунт