Месец на любов настана - септемврийче гуши и целува сладко мама

• 20 280
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро в този дъждовен ден!

Ирини, честито християнче! Снимките ви са  много хубави и изглеждате страхотно!  Heart Eyes
За пшеничния зародиш  -  аз вече купих и всеки ден си слагам в мюслито по една лъжица. Мисля, че можем да даваме и на дребчовците, но още не съм го направила, ще върви добре към попарката или  към плодовото  пюре.
bebe_dundi, тортата е много хубава. Жалко за провалената изненада, но следващия път... Да си призная аз също следя темата с интерес, защото след месец и нещо и ние имаме годишнина, която на всичкото отгоре е и кръгла - 10 години и още не съм измислила изненадата.
tzvety roussimova, добре дошла!  Hug
Е, няма да ме оставят тия деца да пиша и това е! До по-късно!

# 16
  • Пловдив

Честита МЕСЕЧИНКА на нашите наборчета Йоана на fibi4ka, Александър на Мамичка Яничка, Никола на stefi, Емилиан на Vessselka /специално/ и Мартин на Светлодара!
Желаем им много здраве и безгрижни детски игри!

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА Veenii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bebe_dundi - тортата е страхотна!
MariaF - звучи чудесно, приятно прекарване и леко пътуване! Hug
Доника - и аз миналата седмица изпуснах женската ни сбирка, защото..........."бебето е много неспокойно.....и не иска да спи.......как ще се оправя!!!!!" - мъже! Нищо - дано се вредим за следващото.
Ние също бяхме неспокойни тази вечер, Стенли се събуждаше 2-3 пъти, когато дъжда се засилваше и гледаше нагоре - явно звука го плашеше! Накрая го гушнах при мен и той заспа!
А тази сутрин се събуди в 9,15ч - съжалил ме е!
Добре дошла на tzvety!!!  bouquet
ирини - страхотен разказ! Чак нямам търпение за кръщенето! Дрехите, с които беше по време на ритуала от кръстника ли се купуваха?
Или пък дрехите, с които се облича след това са от него..........нещо ми се губи този момент?! newsm78
П.С.Моите заглавия май само на Мамичка Яничка и Сладурче2 са се харесали!

# 17
Добро утро от мен.

На първо място ще ви почерпя по случай 8-та месечинка на моя Алекс  
 .

Сега идва ред да честитя и на всички малки сладруковчета 8-та месечинка. Да растат много усмихнати и щастливи.

А относно чистенето - вчера го прекратих и с мъжо се хванахме и отидохме на кръчмичка. Сега ми остава да довърша само кухнята. И трябва да бързам, че ще ми "върнат" рожденника след обед, а трябва да съм готова. И не съм се преуморила, почивах си доста, а и доста неща свърших за 7-8 часа.

Добре дошла на  tzvety roussimova

Лек ден за сега от мен и да си хапнете добре !

# 18
Честито на празнуващите  Hug

Ирини , много ме развълнува разказа ти  Grinning Радвам се, че сте изкарали добре  Hug

Мама Меги , направо ме шашна с това клипче  Shocked Ама щом участниците в него се чувстват добре и това не ги притеснява, нека продължават в същия дух   breastfeeding

# 19
Влизам набързо да напиша за кухнята във Варна. Няма записване няма чакане отиваш предната седмица /в нашета кухня е петък/ взимаш си купони за групата която искаш.Не ти искат никакви документи. Отиваш със твой бурканчета със широк отвор и на място ти сипват. Много е вкусно  chef  chef  chef Crazy при нас сипват повече и аз омитам останалото Blush

Отивам да се гърча утре съм на изпит ,а и дипломната работа май трябва до 2 седмици да  предам ooooh!
Инъче Ники е 76см 9100кг Flutter

# 20
Здравейте!!! Whistling

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ЙОАНА, СТИЛИЯН, АЛЕКСАНДЪР, НИКОЛА, ЕМИЛИЯН И МАРТИН! РАСТЕТЕ ВСЕ ТАКА ЗДРАВИ И ЖИЗНЕРАДОСТНИ ДЕЦА! newsm67

Днес макар, че денят е скучен и мрачен, на мен ми е много весело... Whistling Станах в добро настроение, чак мъжо не повярва на очите си... Joy както и да е...

Скоро, на 13 юни, ще се връщат от Америка сестрата на мъжа ми със семейството си. Понеже аз много я уважавам и ценя, реших да им подготвя изненада. Нали ви бях споменавала, че писах на "Море от любов", за да ги изненадам чрез предаването, но уви не стана. Не получих никакъв отговор от Наталия Симеонова. Мисля, че ако бях написала писмо, а не по интернет, щеше да стане.Но, както и да е...Че така реших да им направя друга изненада. Ще купя една голяма хубава торта и ще поръчам да пише ..."добре дошли.." или "добре дошли в родината..". Защото вече едвам чакат да се  върнат при нас. Каката казва,че не свикнала въобще и много и липсвала БГ. Ще взема и две връзки балони с хелий, едите ще сложа в коридора, а другите  до тортата в кухнята им.Мисля че е добра идеята, а...??? Какво ще кажете..,?

Сега за Даная: Във вторник сме на ДК. Ще и взема бележка за кухнята и с акта за раждане отивам да я запиша. Дано да и хареса... А, искам да попитам примерно , като дам във вторник бурканите и документацията, от кога можем да взимаме храна, още на другия ден ли??? Даная днес се опита да скочи от футъойла. Embarassed Правилно ли го написах... Confused Изправи се на колене и хоп малко по малко се надвесва и ще падне... Като я видях първо ми стана смешно, защото го е направила, понеже не можеше да ни вижда и се дразни къде сме. Само ни чува че говорим , а пък не ни виждаше. Тарикатче... Flutter Сега в това мрачно време все иска да зилиза, а е хладно. Тя пак излиза, ама за по малко време. Вчера като я духна вятъра и като взе да се смее, ама с глас се смееше. Много мйи стана смешничка. Милата...на мама. И такива ти неща, само бели прави... Сега заспа. аз ставам да отида до кумата малко да пиеме кафенце и като имам време ще пиша как е резултата от изследването ( микробиологичното). аз го взех в петъка, ама лекарката си беше тъгнала и не можах да и го покажа, да видя какво ще каже.

Чао и много целувки!!! Hug

# 21
  • София - Бургас
Привет!

Ама какво става.Днес е поредният скучен, мрачен, дъждовен ден...Дано се свърши вече и от утре да сме по кафенцата с бебенцата.Омръзна ми това седене вкъщи, идка ми се да се разнообразя и да се срещам и с други хора, да общувам, а не само чистене, готвене и скука м/у четири страни.Хайде, стига, че ще почерня и вашият ден с моите мрачни неволи....

Кузманка, незнам как стоят нещата за детската кухня, тук във София започва от 10 месечна възраст.Не съм се ровила и нямам информация, защото ми е много рано,т.е не е настъпил момента да се позаинтересувам по - подробно.

# 22
За детската кухня - виждам, че доста от вас записват децата си на детска кухня. По принцип не е ли по-добре сам да си готвиш, отколкото да взимаш кухня, или вие взимате по други причини?

За пшеничния зародиш - мисля, че може след като си въвел глутен и пшеница. При всеки на различна възраст.

Целувки от нас!!!

# 23
Аз взимам кухня, защото тук в Бургас е вкусна.

На финала съм  newsm35 и след малко си идва моето бебче newsm30, нямам търпение да си го намачкам breastfeeding

# 24
Ами, аз мисля, че няма да мога да се справям всеки ден да и готвя все разнообразни неща (супички) за момента. Така, че от кухнята ще ги взимам тези неща готови и вкусни. Тук всички майки са много доволни от детската кухня. Е, има и такива които не са...ама то навсякъде и във всяко нещо има и доволни и недоволни. Аз дори и време нямам да и готвя супички. Постоянно съм до нея. Не мога да я оставя или да я лиша от разходка за да стоя в къщи да готвя. За нас ли по напред или за нея. Мисля че така са улеснени майките. Извинявам се ако съм засегнала някого, но това е моето положение, който може нека готви. И аз ако имах време щях да и готвя. нали по едно време и правех. Не ги харесва, а един оът и дадох от една приятелка, която взима кухня и на Даная и хареса. Нейното дете не го яде и го изяде Даная. А, и както казах мисля че няма да имам възможност да и готвя все разнообразно ядене...

# 25
  • София
За кухнята - и аз мисля, че няма да мога да готвя толкова разнообразно. Затова ще я записвам от 10 месец. Даже се снабдих с бурканчета от една мама от форума Grinning
Пшеничен зародиш никога не съм купувала, но мисля да пробвам  Wink

След малко отивам на ресторант и ще почвам да се гладя. Направих си прическа , и добре , че не се развали в този дъжд.

Днес горкото бебе цял ден в къщи, добре , че баба му ме отменя. Ама много трудно заспива, само с танцуване под фона на музика. А и явно ни мъчат зъб-ки, защото ръчичката й все рови нещо из устата.

Приятна вечер!

# 26
здравейте и от нас в този мокър ден

Съпругът ми е н аработа, а ние със Спаси бяхме на обяд при баба ми. Сега го чакам да сеприбере и отиваме на РД на брат ми в един ресторант. Много ми е мързеливо.
Ивелинче, Стес, Стели-ссд, момичета, радвам се, че разказът ми ви е развълнувал. Убедена съм, че и вие ще преживеете същите неповторими емоции скоро  Hug
Кузмнка, идеята ти запосрещането е чудесна. Ако държиш да има медийно участие в това събитие защо не се обърнеш към някоя от регионалните ви медии - да се отпечата поздравление или пък да ви съдействат за друга изненада... Thinking Друга идея е да поканите оркестър за посрещането /няколко циганина музиканти, колокто да изпълнят едно хубавабългарска песен за добре дошли срещу "колкото дадете"/ Българите в чужбина много се радват на родния фолклор.
За детската кухня - не мисля да записвам Спаси, поне засега. С хапването се справяме и нищ оне ми коства да му готвя вкусни нещица. Освен това ходенето до самата кухня също отнема време. И последно - нали ще се местим скоро в къщата. Тов ас ами мотивите засега да не напирам в тази посока.
За пшеничния зародиш - ще купя  Peace
По темата за подаръците и годишнините - тази година мисля да е серенада. Особено гот ще се получи ако сме се преместили в новата къща и рано-рано сутринта под прозореца на спалнята ни запеят наше любимо парче  Grinning Бебе Дунди, супер готин и доста екстремен подарък!!! Следващия път  Hug
Идея за следобедна закуска - 150гр кисело мляко био с 2 бисквити Закуска /спаси ги обожава/ Друга закуска - 2 с.л. извара се пасират с банан имъничко кис.мляко за хомогенизиране.

# 27
Ето че има нова темичка!
Аз се извинявам на всички майчета ,че нямам време да влизам във форумчето. Embarassed
Виждам че доста сте напреднали в храненето.
Въпрос : може ли вече да се дава кисело мляко?прочетох че Ирини дава.Също ме интересува и рибата?
Иначе за нас - миналата Неделя ни поникнаха първите две зъбчета наведнъж.И ние започнахме с белите ,а вчера едва не падна от плота за повиване;хванах я на 5 см. от земята за панталоните и.Направо ми се подкосиха краката при мисълта какво можеше да се случи.
Бях ви питала преди няколко дена за памперс бански ,но никой не ми отговори.Една мама беше писала че е купила на своята бебка.Откъде?
Вие кърмите ли все още ?Аз за 24 часа изцеждам едва 60 мл. и и приготвям попарката с него.А кърмата от само себе си ли трябва да спре или се взимат таблетки?
Май ви обсипах с много въпроси ,извинете ме .
Сега се връщам към служебните ми задължения -подготовка за порената бачкаторска седмица Sad

# 28
E, момичета, измина поредният дъждовен ден. Не успяхме дори носовете да си покажем на вън Crazy. Децата полудяха, а и аз покрай тях. Laughing
Оле-ле, какъв дъжд запраска в момента ooooh!, а мойта щерка играе на терасата. Тати и Веси се преспиват. А аз използвам момента да драсна някой ред. Grinning
Специални благодарности на Vesana, sladur4e*2 и tzveti roussimova, които ми писаха на ЛС и ми помогнаха да си поправя лентичката. Hug  bouquet
irinii, на теб благодаря, че ми напомни какво се купуваше за кръщенката. Радвам се, че сте изпитали такова щастие и гордост! А ти си просто извор на оригинални идеи за изненадки, ще се възползвам непременно. Grinning Честит рожден ден на брат ти! Да ти е жив и здрав! Приятно изкарване довечера. Hug
steli-ssd, по време на ритуала си го обличаш както искаш, т.е. купуваш си ги ти дрешките. Според обичая, дрешките, с които детето се облича по време на самата кръщенка, се купуват от кръстниците. Но тъй като аз много държа да си ги избера сама, с кумата сме намерили компромисен вариант. Купувам си ги аз, а тя също купува за подарък някаква дрешка или каквото там прецени. Хавлийката също се купува от кръстниците.
bebe_dundi, страхотна торта си избрала. Peace И моята беше нещо такова. Голяма емоция падна. Laughing
И аз избрах кухнята, пред това да готвя за Веси у дома, заради разнообразието. А и с две деца, ще ми е трудно да се справя с всичко - домакинска работа, ядене за нас, ядене за Мими (не всеки път яде от нашата храна, има си предпочитания), и за Веси. Идва ми в повече. Тук готвят много вкусно и съм страшно доволна. На времето и Мими си хапваше с удоволствие от кухнята.
И при нас всичко е максимално опростено. Нося си 3 буркана и ми сипват всичко на място.
bazel, приятно изкарване довечера на ресторанта. Wink
DVV, много се радвам да те "видя". Hug Браво за мерките на юнака! Как е той? По-добре ли е вече? Успех на изпита! Praynig
Кузманка, стискам палци всичко с микробиологичните изследвания да е нормално. Praynig А Даная е голяма палавница. Laughing
mama_megie и аз се втрещих от клипчето. Shocked Това момиченце ми се струва ученичка май. Thinking
Мамичка Яничка, и аз днес му ударих едно яко чистене. Много се изтощих. За капак Веси следобед вдигна 38,6 градуса Т и съм притеснена. За един месец, това и е второто боледуване, пак няма да е наддала много. Confused Апетита и се губи в такива моменти. Не виждам да и тече нослето, нито има кашлица. Какво ли може да е? Дадох Нурофен и сега е добре, но сигурно през нощта пак ще вдигне.
cazo, за памперс бански нямам инфо и не мога да ти помогна. Аз кисело мляко мисля да не давам до 1г., но риба съм въвела. Давам я обаче много рядко с готово пюре. Там количеството и не е много. А за кърмата те съветвам да не взимаш никакви таблетки. Тя постепенно си намалява и сама спира.
Лека вечер от мен. Hug

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 20:59 от mari_anka

# 29
Здравейте и от мен  smile3525! честити месечинки на всички бебчовци

Днес цял ден не мога да отлепя и на всичкото отгоре мъжо ми болен ,  Praynigсамо се моля да не е някой вирус , че да не хване Мони и Заки.Снощи направихме грешката да отиден на плажа на танци - след дъжда резултата беше  Sick, мокри до кости.Прибрах се към 5 часа доста  Drunk, а мъжа ми въпреки неразположението се беше погрижил доста добре за дечицата.Относно кухнята не смятам да го записвам , предпочитам да му приготвям храната у дома.Самото разкарване до там не ми допада , а и като е лошо времето няма да има кой да гледа Мони или да ходи вместо мен .Хайде лека вечер от мен и спокойни сънища на всички неспокойни дечица  Hug

Общи условия

Активация на акаунт