Май се претъркулва, юни грее, АВГУСТинчето все повече вилнее!

• 10 975
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мацки! Честито на всички празнували тия дни! Ние снощи се прибрахме от Софийско, това е друга България, страшен студ, тук в Русе е 35 градуса, разболях си детенцето Sad явно от рязката разлика от вчера е с температура,такъв дъжд през живота си не съм виждала. И на отиване и на връщане на магистралата ни удави, освен това и мъгла имаше, на връщане карах сама с детето и умрях от страх, като свърши магистралата и пекна слънце Shocked важното е че се прибрахме. За три дни в София не можах да изляза с детето на разходка, това никога не му се беше случвало, само в колата, макар че бях точно до южния парк от толкова много строежи наоколо, всичко беше вода и реки от кал, поне си свърших работата, видях си приятелките и изпратих мъжа ми. Сега ми е малко криво и скучно, но за 2мес. ще го преживея, водих малкия на частно на доктор, че не му пада температурата, досега не беше вдигал температура и ми е много тежко да го гледам колко е отпаднал, като знам каква е фурия по принцип Cry ако до утре вечер не падне температурата ще е на антибиотик, а той дори и панадол не беше пил досега. Марулка не сте само вие без зъби Laughing пишете и нас в отбора на беззъбите, но за сметка на това и ние като кака Ина обикаляме дивана и всички останали мебели в къщата. Преди да отидем в София ходихме на ортопед, че ни липсва една гънка и понякога като пълзи нещо си криви едното краче навътре, и всичко ние перфектно. Доктора каза, че скоро сигурно ще проходи.Това е от мен засега, 2 мес. ще ви досаждам по редовно Mr. Green
 П.С  И аз си имам нова количка, малко е скъпичка за лятна, но си заслужава Laughing 

# 151
АМ току що отворих книгата на д-р Спок за да видя какво пише.Уважавам го като много начетен и утвърдил се педиатър и съм доволна че имам книгата му ,много ми е помагала.
Считам че преди да се даде съвет "не ги слушай" е хубаво да се знае какво точно е казано ,ето цитат от книгата му по този въпрос:

"Децата между 12 и 18 месеца не са готови да бъдат приучени да сядат на гърне.Те все още не могът сами да разберът кога трябва да отидат до тоалетната,нито да контролират задържането и изпускането в правилния момент.Децата не проумяват защо трябва да седят на гърнето,вместо да си свършат работата в пелените.Обикновено немират изпражненията си за интересни и не разбират причината за целия този шум, когато изпоцапат нещо.
Разбира се има деца ,които се научават да сядат на гърнето рано и карат всички други родители да мислят ,че детето им е изостанало.
...
Макар повечето едногодишни деца да не са готови да бъдат приучени да се изхоцдат в гърне,със сигурност могът да научат за съществуването му.Ако заведете детето с вас в тоалетната и там има детско гърне,то може да сяда не него и дори да се преструва че го използва-точно както имитира чистенето с прахосмукачката и други дейности на родителите.Този ранене интерес показва че детето е запознато с тоалетната,но не означава че е готово за следващата стъпка.Ако го  притиснете или прекалите с похвалите ,много е вероятно то да се откаже."

Или с други думи не е казано че ако детето не ходи рано на гърне изостава или че ако ходи ще му навреди ,стига да няма тормоз от родителя.Аз лично водя Ели след като стане от сън и пишкаме заедно,ако се изпишка добре ако не ок,акането сме го хващали случайно,в момента аз само я запознавам с гърнето и тоалетната без да настоявам за нищо и за моето дете и мен този вариант е най подходящ  Peace

# 152
Здравейте и от мен!
Честито на месечинковците  Heart Eyes
Честита количка и на cvetyab - желая на теб и твоето бебче много приятни и слънчеви разходки с нея. Дано твоето мишленце се оправи бързичко  Praynig
Ние днес не се спряхме, от 10 сутринта излезнахме и се върнахме в 21  Crazy - то не бяха фризьори, кафета, посещения при баби и дядовци, при кумове, по кафета и градинки, направо съм без сили. И  мислих, че и с Лори ще е така и сега ще заспи бързо, бързо.... и даже пуснахме татито на кино....но уви - на моето мишле нещо му стана тази вечер. Заспа сравнително бързо, но се събуди след 20 мин и вече повече от час реве и това е. Направо ще откача вече  smile3511. Дано скоро се измори и да не продължи тази серия от писъци и през нощта, че  Banghead
Между другото ние също сме без зъби, до скоро много я сърбяха венците и се бяха подули, но от известно време се успокои и вече няма никакви признаци на зъбоникнене
Е, това е май за сега. Като гледам как вървят нещата ще съм още дълго време тук.
Желая ви по-спокойна, неревлива и сънлива нощ от нашата! Hug

# 153
Здравеите и от нас!Не сам писала много време Embarassed,но не си ви забравям.Ние сме одбре 4акам 20 да се прибера в БГ Laughing.Моят бебо има 8 заба,и ьоди по голяма нужда когато го сложа на гарнето,но и аз трябва да сам седнала и да имитирам като него как ака Joy.Ами това е целувки на вси4ки бебоци многоса сладки вси4ки,и толкова големи Peace

# 154
Ха добра нощ  Mr. Green

Приспах домочадието, изгладих най сетне и сядам да се разпиша както трябва  Laughing

Добрата вест от нас е че сме със 6-ти[/b] зъб  smile3534. nana77, злато честит ви на вас 5-ти[/b]  Wink  Нашият още пробива де, но едното му крайче се вижда.  Иначе за отчета с келата, моята мацка тоя месец е в пълен застой - ни грам качила, ни сантиметри. Стоим си на 9,300 кг. и 74,5 см. док каза да не се шашкам, било заради вируса дето го карахме  newsm78

AM и аз съм на мнение, че който може - го може  Naughty Алекс не мога още да я науча на гърне, ама я виж Инка на Бубчето какво прави детето, скоро и на тоалетната чиния ще седне, пу-пу  Heart Eyes

dani777k, честито ново возило на Найа  Heart Eyes И да ти пиша адреса на лични да ми пращаш Хаука подарък  Joy

blueeye®, специален поздрав за теб слънце ===>>> smile3533

ROZI24 , радвам се да те видя златооооо  Hug Hug Hug

Айде да лягам, че пак Укаснях  Blush
Сладки сънища на всички  Heart Eyes

# 155
cvetyab, честито возило и на сладурчо  Heart Eyes
А за Т слагай Ефералган 150 млг. свещички на Али от тях най-лесно и падаше Т. Да не сте лепнали и вие сега тоя гаден вирус, дето ни взе акъла на нас  #Cussing out Бързо да се оправя детенцето, че е много тежко  Praynig

vst_80, дано Лори се успокои бързо и зананка спокойно  Heart Eyes

# 156
Здравейте и от нас с Кали!
Вече изтрещявам от това гадно време-искам слънце... Калина не иска да пълзи, само се влачи по корем, а има голямо желание да ходи и ако може по цял ден да я държи някой да ходи ще е най- щастлива.Искам да ви питам вие учили ли сте ги да ходят по нужда на гърне? Калина вече се понаучи и върши голямата работа там и всеки път като я сложа пишка.Но една приятелка с малко по-голямо бебе каза , че според Спок научаването на толкова малки деца да ходят на гърне било вредно за тяхното чувство за собственост и дъра-бъра.Та , какво смятате вие, какво сте чули по въпроса?
Чувство за собственост към какво?! newsm78Да не иска д-р Спок да ми каже,че като не си държи акото в памперса няма да има чувство за собственост или обратното hahaha JoyЯ остави хората да си пишат,пък ти гледай да махнеш на бебка памперса по-скоро,че не ми се мисли какво им е на децата в тия жеги с тоя найлон на дупетата Crossing Arms

Peace smile3521 smile3501
Аз пък смятам, че не е важното да го приучаваш на гърне, а  просто да се изхожда извън памперса. Има много други подходи. Но важното е да има желание и от двете страни. По точно говоря за ЕБХ.
Нека и Aila каже нещо по въпроса, като по дълго време практикуваща.

# 157
  • София
Привет! Hug ЧРД на АлексСБ! Много здраве и щастие с любимите мъже!  bouquet
ЦветиАБ, как си описала София направо на мен ми опротивя Joy Бързо да се оправяте! и дано се размине без АБ!
Валка, къде ти е новия аватар?  newsm78 И стария е екстра, де  Peace Heart Eyes
Моля владеещите немски за помощ - какво означава това:
Leicher aufzutragen - bewahrter Schutz  Crazy Боже, ако това е език
Пише го на Бюбхен крема за дупе, вчера взех един и като го отворих - беше с по-различна консистенция, малко по-течен и по-лесно се размазва. В началото реших, че е стоял на слънце в магазинчето и ще се оправи (защото е в срок), но после видях този надпис, плюс Neu, което се го преведох  Wink Та да знам - дали е именно това е новото. Мерси предварително!  Hug

# 158
Здравейте и от мен!
Тези дни нямам време да пиша,че съм се забила да уча за гадния изпит. Този път материяла е най-гаден, с едни формули ,които е трудно да запомня за толкова кратко време. Онзи ден оставих Тони при свекървата,за да чета спокойно ,като и баща му беше там. И след като на обед е ял супичка/ с месо/ ,за следобедна закуска му дали месно пюре  #2gunfire , при положение че бях казала да му се разбърка каша. Бил много гладени ревял.  #Cussing out Трима души да не могат да го успокоят малко докато се забърка кашата / при положение че имаше и преварена вода/. Направо бях бясна. Вчера и днес ще го гледа баща му, но утре се налага отново да го оставя при тях. ooooh! Дано този път да няма гафове,че ще вдигам скандали.
Ставам да се измием и да го приготвя за разходка,за да залягам пак над учебниците.
Лек ден на всички! Hug

# 159
  • София
Kaili , по какво ти е изпита? Успех!  Peace

# 160
Честит Рожден Ден на  alexsb   bouquet

Leicher на zutragen- запазена защита - не че разбирам, ама онлайн преводача така казва,  ако не ме лъже  Mr. Green
А за аватара, мъжо като го видя новия ме оплю не ми ходил на имиджа  Crazy та викам давай да си нахлюпвам пак шляпата  tooth

Kaili, я не се ядосвай ами се съсредоточи над изпита Peace Днес им напиши кога какво точно да дадат и ако вечерта не са го направили им направи забележка  Close

Аз да се похваля  Mr. Green днес ще ходим с Ели78, децата и мъжете на пикник  Grinning Дано само временцето продължава да е такова, да не ни се объркат плановете  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 26 май 2007, 10:15 от val_stef

# 161
Честит рожден ден и от мен на   Алкекс  bouquet
Валка, какъв пикник , бе душа Shocked.Тук така се е смра4ило...О4аквма всеки момент да завали Sick.ДАри спи, а като стане ще трябва две4ките да отско4им до работа  CrazyОчаква ме пак приклю4ение на работното място. Това дете полудява като влезе там. Пляска на новините, крещи.....голям възторг ooooh!И , както се шегуват колегите, поне един да ни оцени продукцията Joy
Ох, това време ми скапва тоталон настроението Sad.От няколко дни съм на ръба на мини-депресия, защото не съм мърдала от София о т...НОва година Sick.Искаше ми се да си отско4а за няколко дни до Плевен, но  изникнаха нео4аквани пре4ки на р абота и няма кой да ми вземе смените Rolling Eyes.И с таткото трудно се заси4аме....и така става още по-сложно пътуването ни. А мен ме е страх да пътувам сама с Дари  толкова дале4е.От няколко дни ми прави разни номера в колата- извива се на дъга и ..аха-аха да се свле4е от стол4ето ooooh!.Ве4е не се чувства комфортно е кошницата и е крайно време да вземем стол4е.О4аквам сестра ми другат аседмица да ми изпрати това от племенника ми, 4е поне това да не купувам.
Елф4е, от немски бъкел не рабирам( зву4и ми като развалне ку4ешки лай  този "език"Mr. Green) НО аз нали проу4вам сега козметиката на бщбхен, 4е ще преминаваме на нея скоро, та, онзи ден в един магаизн ми дадоха някаква нова брошура, в която имаше много интересни  описания на вси4ки продукти , с разните му тестове и т.н...МИсълта ми е , 4е имат нови версии ( уж подобрени) на доста от нещата си.Мажи спокойно Peace.А и щом казваш 4е се размазва по-лесно- още по-добре Hug

# 162
Привет,на всички!!Аз вчера си дойдох!
Изкарах си страхотно,с изключение на пътуването !Много ме беше страх в самолета!!Нощта преди да тръгна Марти изобщо не спа,а само въртеше глава,все едно ми казва НЕ и протягаше ръчички да ме гушка.Аз си внуших,че детето усеща нещо лошо и че не ме пуска да тръгна и голям рев му ударих.Както и да е във Виена много ми хареса. Времето беше невероятно,дори горещичко около 30гр всеки ден,но аз обожавам жегите!В двореца Шьонбрун за който беше споменала и Душето ,почувствах ,че сигурно там съм живяла преди някой и друг век.Явно съм била Мария Тереза Mr. Green Само дето тоя немски изобщо не ми се отдава.Научих -бецален и прост (което означава наздраве!!  Joy )
Сега започвам да чета назад и пак ще пиша.

# 163
  • София
Благодаря ви за инфото! Hug
Велмар, при нас вали вече Sad Блазе им на русенци, варненци и навсякъде, където има слънце! И чакаме снимки от пикника, ВалNaughty Mr. Green
Ммилена, добре дошла! Забравих да поздравя и Рози25! Вече вие водите първенството на зъбите!  Peace

# 164
ДОбре дошла отново,МИлена Hug Ей- спаси те ти от лошото време тук...Как беше пазара Wink А за новите думи в ре4ника ти.....няма да коментирам- разбрах какво сте правили Drunk

Общи условия

Активация на акаунт