Май се претъркулва, юни грее, АВГУСТинчето все повече вилнее!

• 10 968
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома
ЧъРъДъ alexsb   bouquet   bouquet   bouquet
Много късмет и усмивки! Пиши как сте със Стиви!  Hug
Бърз отчет (или не толкова бърз  Laughing ) преди да започнем с разместването в хола  Crazy вчера бяхме при бабата и дядото на вилата, успяхме с татито да поспим, хапнем и се прибрахме да отмаряме, че тази вечер пък сме на РД всички вкупом (не на alexsbParty Mr. Green Друго интересно не се сещам (то не, че това беше мн.интересноBlush ааааа и ако някой не е разбрал нямаме си зъбчееее  Tired Честити ви на вас 5-ти, 6-ти и т.н зъбчета  tooth онзи ден в борисовата се видяхме с миташки и pouh  Wink по-късно ще кача и снимки тук-там, само дето напоследък в албумчето на софийските бебешки срещи снимките са предимно с Ния   Embarassed та малко ми става неудобно, аз ли съм най-запалената "снимачка"  newsm78
pepejeans къде точно в полите на Витоша е къщата  Thinking ROZI24 пиши повече  Hug Karim, cvetyab оправяйте се по-бързо, ужасни са тези вируси  Praynig  Praynig AndyB съгласна съм с твоето мнение за гърнето  Peace аз лично не бързам, когато Ния започне стабилно да се държи на крачета, тогава ще започнем със запознаването й с гърнето  Mr. Green (присетих се за математичката ни от основното, ако видеше че някой мляска с дъвка в час срещу нея, казваше – хайде сега отиди и запознай дъвката си с кошчето  Joy ) Kaili нямам думи  #2gunfire  mmilena чакаме разказ и много снимки  Hug
val_stef smile3533 искаме снимки от пикникаааааааа  Sunglasses
вие нищо не знаете, едно време ходех сама по стадионите, един мач добре ми се отразяваше, щото само викане и псуване, страхотно разтоварване  Mr. Green ама сега мъжо няма как да го накарам да доде с мен на мач ooooh!
улях се, а и диването иска манджа. лек ден  bouquet

# 166
  • Sofia
Ох, снощи имахме гости до 1.30 и тъкмо изчетох постовете и да пиша и цък, нета ми се скапа. Сега вече ми мина вдъхновението, но ще драсна два-три реда с мнението ми  за "изоставянето", акането в гърне и т.н.  Първо за акането - Димана като се изака в пампера и оревава света. Сутрин си чака да я сложа на гърнето и тогава се изаква. Ако не иска да стои не я връзвам за гърнето и да стои там, докато не свърши работа. Нямам идея дали писаниците за късното слагане на гърне не са свързани с продажбата на памперси, но определено на Димана и е в пъти по-комфортно да се изака в гърнето, а не в памперса. А и то като престои малко после как мирише...
За "изоставянето" - това на 90% си е положено създадено от майките в болната им психика. Изобщо не смятам, че ако не акаш на гърне на 8 месеца, си изостанал. Това, че някой вече почти ходят, а други още пълзят не ги правят изостанали. Ако някое дете има само 1 зъб, не го прави по-тъпо от другите. Просто нашите деца не са машинки, за да се развиват еднакво. Всяка от нас прекрасно си познава дедето, радваме се на всяко негово постижение и естествено си мислим, че нашето дете е уникално и е най-малко вундеркинче. Е и как няма да е така, след като в началото едва гледаха и си бяха като кукли, а сега вече правя много неща за първи пъти, имат свои желания, претенции, които почти винаги не съвпадат с нашите. Mr. Green
Оф, край по темите.
ММилена, а снимки от шопинга май пропусна да сложиш. Я, бързо да се отчетеш.
Валка, ти да не си на друга планета бе душко, какъв пикник. Тук в София си е късна есен, духа и вали

# 167
АМ току що отворих книгата на д-р Спок за да видя какво пише.Уважавам го като много начетен и утвърдил се педиатър и съм доволна че имам книгата му ,много ми е помагала.
Считам че преди да се даде съвет "не ги слушай" е хубаво да се знае какво точно е казано ,ето цитат от книгата му по този въпрос:

много благодаря за цитата- само ми беше преразказано и не го бях чела!

иначе и аз съм на мнение, че нищо не трябва да е на сила.Калина му се радва на гърнето и само чака да я сложа и да ака и да се изпишка в него.Но ми направи впечатление , че от ден-два се заглежда какво е това в гърнето и иска да го хваща, а аз примерно я изчаквам да се доизака, та затова и реших да споделя опит и мнения.Но лошото е, че не ми показва п онякакъв начин че иска гърнето, ами когато аз я сложа!

Сега се опитва да прогрее слънчице и в наш'та махала, току виж сме успели да излезем на разходка и ние  Laughing

Последна редакция: сб, 26 май 2007, 12:33 от AM

# 168
Здравейте на всички!
Честит  рожден ден на Алекс!   bouquet
(ти какво сега в Стара Загора няма ли нет Mr. Green разпиши се да знае как сте със Стиви,а ще мие приятно и да се видим другия месец)
Пожелавам ти здраве и много любов!
Този ден е един от най специалните в животта ми,на тази дата преди 10 години се роди Ники!Не знам кога минаха сякаш беше вчера,когато малкото бебе сучеше в скута ми,а сега си имам един пораснъл палавник,който не се спира на едно място ,едно чаровно момченце,което през следващите 10 години ще стане мъж....
Днес толкова спомени нахлуха в главата ми,но скоро и вие ще сте така след някакви си 9 години  Laughing
Затова и черпя за негово здраве:

# 169
 newsm59 alexsb! Много любов и късмет!  bouquet

Честит рожденник на MamaMargo! Да ти е жив и здрав юнака!   bouquet

Kaili , по какво ти е изпита? Успех!  Peace

Elwing изпита е по медицинска статистика и тези анализи ме побъркват. Tired

Изпратих татито и Тони на разходка, а аз отдъхвам за кратко пред компютъра. За утре ще си пращам детето с яденето,надписано по часове,за да няма гафове. Днес едновременно с четенето сготвих на Тони ястие / картоф,тиквичка,лук,домат и овесени ядки/ и за следобед грис.  chef
Ох отивам да продължавам с мъките.
  love001 на всички  и приятни разходки!

# 170
Честит рожден ден и на батко Ники Hug Да ти е жив и здрав, мамо Марго, и да те радва и занапред с успехите си!
Аз отново акустирах на работа.  CrazyИмах малки премеждия, но си го изкарах на мъжа ми #2gunfire. Наложи се да ме бутат мом4етата от паркинга на НДК, щото ми се пре.ба стартера и ...няма палене ooooh!.А аз съм с Дарияи ... картинката е пълна.Ама така е- на обущаря децата ходят боси.ДОбре 4е не се слу4и  някъде насред пътя, 4е така щях да викна, 4е мобилен телефон няма да ми е нужен за да ме 4уе мъжо #Cussing out Сега взех неговата кола и  дойдох да си доработя.Като е отлкова умен- той ще е без кола Crossing Arms
Ина4е- днес се възползвахме от приятното време следобеда , и след кратка дрямка на ДАри( през която успях като по 4удо да сготвя и пусна една пералня), излязохме в градинката пред блока. Там пихме бири4ка с 2 мами-съседки на по-големи де4ица. А въпросните дечица само тър4аха около ДАрия и искаха да я забавляват и да я возят.Ей- замислих се за вотро дете с голяма разлика Wink.Ами - то ще си е немалка помощ Laughing
Дари днес за пръв път опита и 4ереши. Една колежка й даде, и аз се престраших.Та- уж да дам без люспата, и това ми дете като ми хвана ръката и я натика в устата си.Захапа ме толкова бързо в стремежа да отхапе пове4ко 4ерешка Sick, 4е отиде и люспата в гърлото.Та- сега ще следя за реакции.черешите не са алерген, но...Вие давали ли сте ве4е черешки?

# 171
  • София
Мамо Марго, честит ти рожденик! Много щастие и здраве му пожелавам!  bouquet

Велмарче давах му череши на моето диваненце още преди 2 седмици. С люспата, само костилката махах. Изяде си повече от 1 шепа. Нищо му нямаше. Така че спокойно. Те са големи вече. Hug

Иначе ние цял ден сме вкъщи, точно се наканих да го изведа и то заваля. #2gunfire
Сега го пратих с татко му навън с колелото, а аз пека боб за вечеря.  Laughing

# 172
  • София
Аз също давах череши на Ина с люспата,но не мисля,че ако Дария даде реакция ще е от самата люспа,а ще си е от черешите като цяло.На Ина й няма нищо,ама не мисля,че е меродавно за всичко,но ако има някаква алергия към този плод вече да се е проявила Peace
Иначе ние днес адски спонтанно и импровизирано бяхме на разходка в южния парк,ама Инчето проспа голяма част от събитието.Накрая се събуди яде и си тръгнахме Rolling Eyes
И аз имам изпит в понеделник,ама толкова не ми се занимаваааааааааааа Sick

# 173
  • София
Мама Марго, честит празник и на вашето семейство! Да расте здрав, умен и силен батко Ники!   bouquet Май много млада си родила първо дете
Велмар, тъй ли е или ми се струва, но не ти е за първи път подобен случай с колата.  Mr. Green То не е смешно, де. А за черешките - нали скоро една мама беше писала, че подействали многооо рзхлабващо на бебето. Но от 1 едва ли нещо ще й стане.  Peace За разликата си права - моята кума има две по-големи деца и доста й помагат в отглеждането на малката. Понякога дето се вика да идеш спокойно до тоалетната дори.  Blush
Кайли, аз питах защото като каза формули, реших да не е физикохимия или биохимия, че те са  ooooh! , но това твоето май е още по-гадно - нямам представа дори от него, звучи Sick .

# 174
Ето ме отново.Прочетох ви  Laughing
Честити зъбки на всички новоозъбени.Ние още си нямаме. Cry
Много се зарадвах за Вики на Ембър ,че са свалили каишките.
Блу-ние гледахме шампионската лига във Виена.И аз бях за Милан,дори направихме залагане и аз спечелих всичко за точен резултат.14 евро!!
Честити ви нови колички-леко и безаварийно возене.
Аз съм много доволна,защото оставих Даниел да гледа дъщеря ни той се е справил перфектно.Сега дори ми казва,че той ще я приспи и,прави мляко,сменя памперси и някак си се чувства по-отговорен към гледането на Марти.Преди почти само и се радваше!!!
Ще ви пусна снимки по-късно,защото пуснах нашият татко на риба (като награда за супергледането) и още не се е прибрал.Инъче съм доволна от пазара-аз си купих 2 чифта сандали и 1 гуменки,2-3 ризки и блузки и 2 панталона с 1 размер по-малки,че нали уж отслабвам.Кремче,парфюмче от фришопа и това е.Нещо не мога да пазарувам от големите вериги като Зара и H&M.Меле от хора,дрехите висят раздърпани от закачалки и рафтове....и така.За Марти купих повечко неща-много джиджани,но най-много намаза мъжо,че за него ми е много проблемно пазаруването в София.Всички панталони са къси (той е 2 м) и почти няма избор на обувки/маратонки 47ми номер.
Единственото,което не успях да направя във Виена,а си го бях нарекла е да се НАСПЯ.То смях и приказки до 4 часа сутринта.То ,като знаеш,че няма да ставаш сутрин   в 6ч и  се отпуска човек.
Хайде спирам,лека вечер на всички и болничките бързо да се оправят  Laughing

# 175
Mоя син ме побърква. Отново дремна 15 мин, след 8 и сега е във вихъра на купона. Уморих се от опити да го приспя. Накрая го зарязах в леглото и отидох да се измия в банята, а като се върнах той ме посрещна изправен и весел. Mr. Green От около седмица се мъчи да се изправи и успява,но бързо пада, а сега стоеше много стабилно,при това беше с торбата за сън. От няколко дни повтаря усилено та-та и баща му се разтапя. Иначе си бърбори усилено да-да, не-не и други такива, но не и ма-ма. Радва се на кучета,котета,гълъби и всякакви други животинки. Изтормози кучето на свекърите - като го подгони с проходилката не можем да го хванем, а кучето се чуди къде да се скрие. Joy И ние сме още от беззъбите, но не съм се запритеснявала.
mmilena все пак си успяла да напазаруваш и да си отдъхнеш от ежедневното тичане по детето.
Тази дни и нашия татко много ми помага с Тони. Остава само да свикне и да го приспива. Wink

Ще пробвам пак да се приспим.
Лека вечер на всички! smile3524

# 176
  • варна/виена
Здравейте мами и дечица
Много отдавна не сам се разписвала,но работя по доста и нямам много време,но си ви чета редовно.И ние бяхме на контролен преглед миналата седмица и се оказа че сме 10 750 и 76 см,май сме начело в  класацията Embarassed
Имаме си и 6 зъба Grinning.От два дена се изправя вече сам,но само от седнало положение,когато е легнал не може още сам,явно му тежи дупето Joy
Тука както писаха и другите дами лятото дойде и е доста горещто,затова си правим дълги разходки,живея близо до Белведере,а там има много приятна хубава градина.

--------------------------------------------------
Leicher aufzutragen - bewahrter Schutz -лесно  намазване/попиване-очаквана защита
Е това е от нас,до писане Simple Smile

# 177
Ехо,

има ли някой по това време Joy
Днес пристигна свеки на гости, големи разходки и пирове, направих едно много яко ядене с макарони, шунка и кашкавал на фурна, със сметана, става много вкусно, но трябва един фикс, дето в БГ го няма. И така до сега, след малко тупвам и аз на леглото.

Елвинг, Leichter aufzutragen означава да се нанася по малко и леко, то е по-течно, и аз съм имала такъв, леко жълт цвят, мисля от невен. Аз съм фен на Бюбхен, имам целия им асортимент. Специялно от този крем не съм доволна, а е и скъп, към 9 лв. Този, който е вундшутц крем е по-добър. 
ММиленче, радвам се, че сте си изкарали яко, трябваше да ми пишеш на лични, можеше да се засечем тук... Виждам, че си научила най-важните думички...
И да се похваля, и ние си купихме още една количка, не можах да й устоя, с три колела за джогинг, адски я яка и лека. И ново столче за кола!!! И вече мисля да спирам Joy
Тук жегите са неистови, дано и при вас дойдат най-сетне. Детето плува във води, докато спи.

Лека и спокойна нощ!

# 178
Здравейте мами Hug
Много отдавна не сам писала, но все не ми остава време, но си ви чета редовно.
Нямаме си зъбчета  Grinning . От една седмица се изправя вече сама в кревата, като стане иска да я взема и да крачим из апартамента, на едно място неможе стои.
От два дена сме на режим 4 хранения сма си го направи, неиска да си яде адаптираното мляко яде по 120гр в 7ч и с това откарваме до 11ч тогава ядем за обяд, иначе не показва да е гладна.
Май ще взема да пробвам киселото мляко
При нас бяха едни дъждове, сега малко се оправи времето и сме по разходки по цял ден прибираме се чак в 20ч вечерта.
хаиде леки разходки и на вас.

Последна редакция: нд, 27 май 2007, 08:50 от snejko

# 179
Добро утро и от нас.
Душето-Не ти писах на лични,защото организацията ни беше много сложна,и не исках само да те карам да чакаш дали ще се обадя или не.Другият път,когато ще сме по-малко хора. Wink
Ето и 2-3 снимки от пазара.Другите ми снимки се оказаха ужасни,та сега чакам другите ми приятелки да ми пратят от техните апарати и ще кача.
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2967918

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2967919

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2967923

Общи условия

Активация на акаунт