Май се претъркулва, юни грее, АВГУСТинчето все повече вилнее!

• 11 099
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома
ЧъРъДъ alexsb   bouquet   bouquet   bouquet
Много късмет и усмивки! Пиши как сте със Стиви!  Hug
Бърз отчет (или не толкова бърз  Laughing ) преди да започнем с разместването в хола  Crazy вчера бяхме при бабата и дядото на вилата, успяхме с татито да поспим, хапнем и се прибрахме да отмаряме, че тази вечер пък сме на РД всички вкупом (не на alexsb)  Party Mr. Green Друго интересно не се сещам (то не, че това беше мн.интересно)  Blush ааааа и ако някой не е разбрал нямаме си зъбчееее  Tired Честити ви на вас 5-ти, 6-ти и т.н зъбчета  tooth онзи ден в борисовата се видяхме с миташки и pouh  Wink по-късно ще кача и снимки тук-там, само дето напоследък в албумчето на софийските бебешки срещи снимките са предимно с Ния   Embarassed та малко ми става неудобно, аз ли съм най-запалената "снимачка"  newsm78
pepejeans къде точно в полите на Витоша е къщата  Thinking ROZI24 пиши повече  Hug Karim, cvetyab оправяйте се по-бързо, ужасни са тези вируси  Praynig  Praynig AndyB съгласна съм с твоето мнение за гърнето  Peace аз лично не бързам, когато Ния започне стабилно да се държи на крачета, тогава ще започнем със запознаването й с гърнето  Mr. Green (присетих се за математичката ни от основното, ако видеше че някой мляска с дъвка в час срещу нея, казваше – хайде сега отиди и запознай дъвката си с кошчето  Joy ) Kaili нямам думи  #2gunfire  mmilena чакаме разказ и много снимки  Hug
val_stef smile3533 искаме снимки от пикникаааааааа  Sunglasses
вие нищо не знаете, едно време ходех сама по стадионите, един мач добре ми се отразяваше, щото само викане и псуване, страхотно разтоварване  Mr. Green ама сега мъжо няма как да го накарам да доде с мен на мач ooooh!
улях се, а и диването иска манджа. лек ден  bouquet

# 166
  • Sofia
Ох, снощи имахме гости до 1.30 и тъкмо изчетох постовете и да пиша и цък, нета ми се скапа. Сега вече ми мина вдъхновението, но ще драсна два-три реда с мнението ми  за "изоставянето", акането в гърне и т.н.  Първо за акането - Димана като се изака в пампера и оревава света. Сутрин си чака да я сложа на гърнето и тогава се изаква. Ако не иска да стои не я връзвам за гърнето и да стои там, докато не свърши работа. Нямам идея дали писаниците за късното слагане на гърне не са свързани с продажбата на памперси, но определено на Димана и е в пъти по-комфортно да се изака в гърнето, а не в памперса. А и то като престои малко после как мирише...
За "изоставянето" - това на 90% си е положено създадено от майките в болната им психика. Изобщо не смятам, че ако не акаш на гърне на 8 месеца, си изостанал. Това, че някой вече почти ходят, а други още пълзят не ги правят изостанали. Ако някое дете има само 1 зъб, не го прави по-тъпо от другите. Просто нашите деца не са машинки, за да се развиват еднакво. Всяка от нас прекрасно си познава дедето, радваме се на всяко негово постижение и естествено си мислим, че нашето дете е уникално и е най-малко вундеркинче. Е и как няма да е така, след като в началото едва гледаха и си бяха като кукли, а сега вече правя много неща за първи пъти, имат свои желания, претенции, които почти винаги не съвпадат с нашите. Mr. Green
Оф, край по темите.
ММилена, а снимки от шопинга май пропусна да сложиш. Я, бързо да се отчетеш.
Валка, ти да не си на друга планета бе душко, какъв пикник. Тук в София си е късна есен, духа и вали

# 167
АМ току що отворих книгата на д-р Спок за да видя какво пише.Уважавам го като много начетен и утвърдил се педиатър и съм доволна че имам книгата му ,много ми е помагала.
Считам че преди да се даде съвет "не ги слушай" е хубаво да се знае какво точно е казано ,ето цитат от книгата му по този въпрос:

много благодаря за цитата- само ми беше преразказано и не го бях чела!

иначе и аз съм на мнение, че нищо не трябва да е на сила.Калина му се радва на гърнето и само чака да я сложа и да ака и да се изпишка в него.Но ми направи впечатление , че от ден-два се заглежда какво е това в гърнето и иска да го хваща, а аз примерно я изчаквам да се доизака, та затова и реших да споделя опит и мнения.Но лошото е, че не ми показва п онякакъв начин че иска гърнето, ами когато аз я сложа!

Сега се опитва да прогрее слънчице и в наш'та махала, току виж сме успели да излезем на разходка и ние  Laughing

Последна редакция: сб, 26 май 2007, 12:33 от AM

# 168
Здравейте на всички!
Честит  рожден ден на Алекс!   bouquet
(ти какво сега в Стара Загора няма ли нет Mr. Green разпиши се да знае как сте със Стиви,а ще мие приятно и да се видим другия месец)
Пожелавам ти здраве и много любов!
Този ден е един от най специалните в животта ми,на тази дата преди 10 години се роди Ники!Не знам кога минаха сякаш беше вчера,когато малкото бебе сучеше в скута ми,а сега си имам един пораснъл палавник,който не се спира на едно място ,едно чаровно момченце,което през следващите 10 години ще стане мъж....
Днес толкова спомени нахлуха в главата ми,но скоро и вие ще сте така след някакви си 9 години  Laughing
Затова и черпя за негово здраве:

# 169
 newsm59 alexsb! Много любов и късмет!  bouquet

Честит рожденник на MamaMargo! Да ти е жив и здрав юнака!   bouquet

Kaili , по какво ти е изпита? Успех!  Peace

Elwing изпита е по медицинска статистика и тези анализи ме побъркват. Tired

Изпратих татито и Тони на разходка, а аз отдъхвам за кратко пред компютъра. За утре ще си пращам детето с яденето,надписано по часове,за да няма гафове. Днес едновременно с четенето сготвих на Тони ястие / картоф,тиквичка,лук,домат и овесени ядки/ и за следобед грис.  chef
Ох отивам да продължавам с мъките.
  love001 на всички  и приятни разходки!

# 170
Честит рожден ден и на батко Ники Hug Да ти е жив и здрав, мамо Марго, и да те радва и занапред с успехите си!
Аз отново акустирах на работа.  CrazyИмах малки премеждия, но си го изкарах на мъжа ми #2gunfire. Наложи се да ме бутат мом4етата от паркинга на НДК, щото ми се пре.ба стартера и ...няма палене ooooh!.А аз съм с Дарияи ... картинката е пълна.Ама така е- на обущаря децата ходят боси.ДОбре 4е не се слу4и  някъде насред пътя, 4е така щях да викна, 4е мобилен телефон няма да ми е нужен за да ме 4уе мъжо #Cussing out Сега взех неговата кола и  дойдох да си доработя.Като е отлкова умен- той ще е без кола Crossing Arms
Ина4е- днес се възползвахме от приятното време следобеда , и след кратка дрямка на ДАри( през която успях като по 4удо да сготвя и пусна една пералня), излязохме в градинката пред блока. Там пихме бири4ка с 2 мами-съседки на по-големи де4ица. А въпросните дечица само тър4аха около ДАрия и искаха да я забавляват и да я возят.Ей- замислих се за вотро дете с голяма разлика Wink.Ами - то ще си е немалка помощ Laughing
Дари днес за пръв път опита и 4ереши. Една колежка й даде, и аз се престраших.Та- уж да дам без люспата, и това ми дете като ми хвана ръката и я натика в устата си.Захапа ме толкова бързо в стремежа да отхапе пове4ко 4ерешка Sick, 4е отиде и люспата в гърлото.Та- сега ще следя за реакции.черешите не са алерген, но...Вие давали ли сте ве4е черешки?

# 171
  • София
Мамо Марго, честит ти рожденик! Много щастие и здраве му пожелавам!  bouquet

Велмарче давах му череши на моето диваненце още преди 2 седмици. С люспата, само костилката махах. Изяде си повече от 1 шепа. Нищо му нямаше. Така че спокойно. Те са големи вече. Hug

Иначе ние цял ден сме вкъщи, точно се наканих да го изведа и то заваля. #2gunfire
Сега го пратих с татко му навън с колелото, а аз пека боб за вечеря.  Laughing

# 172
  • София
Аз също давах череши на Ина с люспата,но не мисля,че ако Дария даде реакция ще е от самата люспа,а ще си е от черешите като цяло.На Ина й няма нищо,ама не мисля,че е меродавно за всичко,но ако има някаква алергия към този плод вече да се е проявила Peace
Иначе ние днес адски спонтанно и импровизирано бяхме на разходка в южния парк,ама Инчето проспа голяма част от събитието.Накрая се събуди яде и си тръгнахме Rolling Eyes
И аз имам изпит в понеделник,ама толкова не ми се занимаваааааааааааа Sick

# 173
  • София
Мама Марго, честит празник и на вашето семейство! Да расте здрав, умен и силен батко Ники!   bouquet Май много млада си родила първо дете
Велмар, тъй ли е или ми се струва, но не ти е за първи път подобен случай с колата.  Mr. Green То не е смешно, де. А за черешките - нали скоро една мама беше писала, че подействали многооо рзхлабващо на бебето. Но от 1 едва ли нещо ще й стане.  Peace За разликата си права - моята кума има две по-големи деца и доста й помагат в отглеждането на малката. Понякога дето се вика да идеш спокойно до тоалетната дори.  Blush
Кайли, аз питах защото като каза формули, реших да не е физикохимия или биохимия, че те са  ooooh! , но това твоето май е още по-гадно - нямам представа дори от него, звучи Sick .

# 174
Ето ме отново.Прочетох ви  Laughing
Честити зъбки на всички новоозъбени.Ние още си нямаме. Cry
Много се зарадвах за Вики на Ембър ,че са свалили каишките.
Блу-ние гледахме шампионската лига във Виена.И аз бях за Милан,дори направихме залагане и аз спечелих всичко за точен резултат.14 евро!!
Честити ви нови колички-леко и безаварийно возене.
Аз съм много доволна,защото оставих Даниел да гледа дъщеря ни той се е справил перфектно.Сега дори ми казва,че той ще я приспи и,прави мляко,сменя памперси и някак си се чувства по-отговорен към гледането на Марти.Преди почти само и се радваше!!!
Ще ви пусна снимки по-късно,защото пуснах нашият татко на риба (като награда за супергледането) и още не се е прибрал.Инъче съм доволна от пазара-аз си купих 2 чифта сандали и 1 гуменки,2-3 ризки и блузки и 2 панталона с 1 размер по-малки,че нали уж отслабвам.Кремче,парфюмче от фришопа и това е.Нещо не мога да пазарувам от големите вериги като Зара и H&M.Меле от хора,дрехите висят раздърпани от закачалки и рафтове....и така.За Марти купих повечко неща-много джиджани,но най-много намаза мъжо,че за него ми е много проблемно пазаруването в София.Всички панталони са къси (той е 2 м) и почти няма избор на обувки/маратонки 47ми номер.
Единственото,което не успях да направя във Виена,а си го бях нарекла е да се НАСПЯ.То смях и приказки до 4 часа сутринта.То ,като знаеш,че няма да ставаш сутрин   в 6ч и  се отпуска човек.
Хайде спирам,лека вечер на всички и болничките бързо да се оправят  Laughing

# 175
Mоя син ме побърква. Отново дремна 15 мин, след 8 и сега е във вихъра на купона. Уморих се от опити да го приспя. Накрая го зарязах в леглото и отидох да се измия в банята, а като се върнах той ме посрещна изправен и весел. Mr. Green От около седмица се мъчи да се изправи и успява,но бързо пада, а сега стоеше много стабилно,при това беше с торбата за сън. От няколко дни повтаря усилено та-та и баща му се разтапя. Иначе си бърбори усилено да-да, не-не и други такива, но не и ма-ма. Радва се на кучета,котета,гълъби и всякакви други животинки. Изтормози кучето на свекърите - като го подгони с проходилката не можем да го хванем, а кучето се чуди къде да се скрие. Joy И ние сме още от беззъбите, но не съм се запритеснявала.
mmilena все пак си успяла да напазаруваш и да си отдъхнеш от ежедневното тичане по детето.
Тази дни и нашия татко много ми помага с Тони. Остава само да свикне и да го приспива. Wink

Ще пробвам пак да се приспим.
Лека вечер на всички! smile3524

# 176
  • варна/виена
Здравейте мами и дечица
Много отдавна не сам се разписвала,но работя по доста и нямам много време,но си ви чета редовно.И ние бяхме на контролен преглед миналата седмица и се оказа че сме 10 750 и 76 см,май сме начело в  класацията Embarassed
Имаме си и 6 зъба Grinning.От два дена се изправя вече сам,но само от седнало положение,когато е легнал не може още сам,явно му тежи дупето Joy
Тука както писаха и другите дами лятото дойде и е доста горещто,затова си правим дълги разходки,живея близо до Белведере,а там има много приятна хубава градина.

--------------------------------------------------
Leicher aufzutragen - bewahrter Schutz -лесно  намазване/попиване-очаквана защита
Е това е от нас,до писане Simple Smile

# 177
Ехо,

има ли някой по това време Joy
Днес пристигна свеки на гости, големи разходки и пирове, направих едно много яко ядене с макарони, шунка и кашкавал на фурна, със сметана, става много вкусно, но трябва един фикс, дето в БГ го няма. И така до сега, след малко тупвам и аз на леглото.

Елвинг, Leichter aufzutragen означава да се нанася по малко и леко, то е по-течно, и аз съм имала такъв, леко жълт цвят, мисля от невен. Аз съм фен на Бюбхен, имам целия им асортимент. Специялно от този крем не съм доволна, а е и скъп, към 9 лв. Този, който е вундшутц крем е по-добър. 
ММиленче, радвам се, че сте си изкарали яко, трябваше да ми пишеш на лични, можеше да се засечем тук... Виждам, че си научила най-важните думички...
И да се похваля, и ние си купихме още една количка, не можах да й устоя, с три колела за джогинг, адски я яка и лека. И ново столче за кола!!! И вече мисля да спирам Joy
Тук жегите са неистови, дано и при вас дойдат най-сетне. Детето плува във води, докато спи.

Лека и спокойна нощ!

# 178
Здравейте мами Hug
Много отдавна не сам писала, но все не ми остава време, но си ви чета редовно.
Нямаме си зъбчета  Grinning . От една седмица се изправя вече сама в кревата, като стане иска да я взема и да крачим из апартамента, на едно място неможе стои.
От два дена сме на режим 4 хранения сма си го направи, неиска да си яде адаптираното мляко яде по 120гр в 7ч и с това откарваме до 11ч тогава ядем за обяд, иначе не показва да е гладна.
Май ще взема да пробвам киселото мляко
При нас бяха едни дъждове, сега малко се оправи времето и сме по разходки по цял ден прибираме се чак в 20ч вечерта.
хаиде леки разходки и на вас.

Последна редакция: нд, 27 май 2007, 08:50 от snejko

# 179
Добро утро и от нас.
Душето-Не ти писах на лични,защото организацията ни беше много сложна,и не исках само да те карам да чакаш дали ще се обадя или не.Другият път,когато ще сме по-малко хора. Wink
Ето и 2-3 снимки от пазара.Другите ми снимки се оказаха ужасни,та сега чакам другите ми приятелки да ми пратят от техните апарати и ще кача.
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2967918

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2967919

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2967923

Общи условия

Активация на акаунт