Пак това паническо разстройство!

• 201 743
  • 791
  •   1
Отговори
# 675
megolina това което пишеш е вярно трябва и аз да се науча да не бягамПреди дни трябваше да изляза но веднага нахлуха в главата ми знаете какви мисли Simple Smileв първия момент в който мина една добра мисъл че няма да ми се случи нищо лошо като изляза си взех чантата вдигнах главата и тръгнахИ естественно не се случи нищо лошо срещнах познати хора говорихме дори ми беше приятно и естественно след това бях много горда със себе сиЦелувки на всички и лек ден

# 676
Цитат
тогава внезапно изникваха думите на моя психиатър, че ако остана ще съм намерила пътя към излекуването си и че това няма да ме убие;) С течение на времето започнах по-малко и по-малко да бягам, а когато спра сигурно вече няма да има и една ПА:)

Това много ми хареса, megolina! Hug
Аз докато отивах на работа /на десет минути пеша от дома ми/, постоянно си повтарях Аз съм здрава, аз съм силна, аз мога всичко /по книга на Норбеков/ ...та чак започнах да си го вярвам!
Също така ми помогна новата работа, защото беше много динамична и някак си... нямах време да мисля за ПА.
За дишането и аз опитах, но имах и световъртежи, а при дълбокото дишане /докторът ми беше казал и да е учестено/ нахлува повече кислород в мозъка и световъртежите се усилваха. Но съм чувала, че наистина помага при ПА.

# 677
Всичко е много индивидуално Тони Hug Важното е, че има светлина в тунела и че има отърваване от това неприятно чувство:) Виенето на свят никога не е било любимата ми част #Crazy  Много ме мъчеше, после спрях да му обръщам внимание, но винаги си нося Вертигохил, което е хомеопатично лекарство, но го взимам в много краен случай. Аз съм привърженик повече на витамини и билки   Grinning

# 678
Здравейте, случвало ли ви се е, да получавате нещо като нервно напрежение, без да сте се нервирали, обаче без сърцебиене и други симптоми? На мен ми се случва от няколко месеца насам 3-4 дни преди менструация. Не мога да преценя дали е ПА или предменструален синдром или и аз не знам какво, но е много неприятно и вече ми иде  #2gunfire

# 679
Да, на мен ми се е случвало. Особено когато съм преуморена. Моето не е Па, а просто нервно напрежение изразено в безпокойство.  Simple Smile

# 680
Здравейте, случвало ли ви се е, да получавате нещо като нервно напрежение, без да сте се нервирали, обаче без сърцебиене и други симптоми? На мен ми се случва от няколко месеца насам 3-4 дни преди менструация. Не мога да преценя дали е ПА или предменструален синдром или и аз не знам какво, но е много неприятно и вече ми иде  #2gunfire

На мен ми се е случвало, но не преди менструация. Не може да бъде ПА, защото те /атаките/ нямат дни и периоди на проява! Може би трябва да си изследваш хормоните, но не че разбирам, просто идея.

Цитат
Важното е, че има светлина в тунела и че има отърваване от това неприятно чувство:)

Това е чудесно, megolina! Hug Още по-важно е, че успяваме да видим тази светлина и да се стремим към нея! Аз преодолях световъртежите с хомеопат. Не знам как е в България, тук попълних 12 листа с въпроси и винаги приготвят хомеопатични глобули спрямо отговорите ми, т.е. индивидуално за мен. Специално за световъртежите ме питаха дали преди съм имала, а аз седмица съм била в кома. Дълго време след това имах световъртежи. Та хомеопатката ми започна да лекува първо тях - старите. Мисля, че ако попаднеш на добър хомеопат вече няма да се налага да ползваш Вертигохил. Поне от световъртежи се отървах! Hug

# 681
Страхотно tonimar! За съжаление още не съм намерила добър хомеопат, но се надявам скоро и това да се случи. При мен световъртежите започнаха с ПА. Преди това никога не съм имала...

# 682
megolina, аз бях в кома на 10 години! А първите ПА, придружени със световъртежи бяха, когато бях на 33г... Дано си намериш по-бързо добър хомеопат и дано всички по-бързо се върнем към живота, който може още много красиви неща и емоции да ни предложи!!! Hug

# 683

Вероятно на хормонална основа, виж какво могат да ти дадат за предотвратяване на неприятните усещания и не му се впе;атлявай, според мен е абсолютно нормална реакция на хормонална основа.  Wink

# 684
Здравейте момичета! Седях и мислех върху всичко, което пишете и се сетих, че искам да уточня нещо, което важи за мен всъщност. Поне така мисля, че стоят нещата при мен. Всъщност не се страхувам от самият полет, от самото пътуване и т.нат. Винаги - най-много са ме притеснявали много хора, които могат да ме видят. Когато получа ПА на улицата - тя идва винаги след огромното притеснение, че хората могат да видят една "луда". Надявам се, че ме разбирате - просто хората ме притесняват. Не зная дали е защото първият път, когато получих ПА имаше страшно много хора и беше доста притеснително. Как сте вие - давали ли сте си сметка - дали ви е страх наистина от самолета или от хората по пътя до него и вътре в него. Честно да ви кажа - ако ми кажат, че ще пътувам сама - не мисля, че ще имам проблеми LaughingПрегръщам ви всички!

# 685
Петя, и аз получавам ПА на места, където има много хора! И имам усещането, ама натрапчивото усещане, че всички ме гледат и си мислят за мен... не нам какво точно, но отрицателно със сигурност Peace
Само че от самолета ме е страх от височината /а на 4-5 годинки скачах с чадър от петия етаж....... Whistling/ В самолета дори не виждам хората, но знам ли, може да съм усещала натоварвне от човеци около мен... newsm78
Радвам се, че споделяме! Дано това помага на всички! Hug

# 686
сигурна съм, че помага Hug

# 687
Борис, ти как си? Спря ли Серопрама?

Не съм. Не смятам и да го правя. Според лекаря ми при мен нещата имат предимно биологична обусловеност заради ниските нива на серотонин и други невромедиатори в мозъка, особено пролетно време когато получавам депресия и ПА се усилват. Затова пия постоянно серопрам в минимална доза за да поддържа едно равномерно ниво на невромедиаторите в мозъка.

# 688
Според мен страха от самолета е не от самия него като такъв, а от факта че не можеш да излезеш от него, когато поискаш, не контролираш нещата. Аз много обичам да пътувам със самолет, но съм получавала ПА в него. И аз като теб Петя се притеснявам от хората, но това е най-нормалната реакция, защото мислим, че няма да ни разберат и подкрепят. А това не е точно така. Зависи от обществото. За съжаление нашето в БГ не е най-доброто в това отношение. Но както казваше моят психиатър в началото - и какво ако припаднеш? Все ще се намери един от всичките тези хора, който да ти помогне:)  Hug

# 689
И аз съм с тази диагноза от 7 години.Бременна съм в 9 месец,не съм спирала лекарствата след консултация  с пси-то.Сега се чудя как да раждам,защото от болки получавам ПА.Дано не се влоша много .Първите 3 месеца бях в ада,даже исках да махам бебто защото не издържах.Освен това съм с фобии и натрапливости.Готова съм да помогна на всички.

Общи условия

Активация на акаунт