ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 421
  • 567
  •   1
Отговори
# 390
Иля  много е  красив  този бонсай   за който не знае   Ficus Ginseng   фикус  женшен е на  български 
Необича   местенето от едно място на друго  от по тъмно на светло...всяко едно  преместване може да доведе    до окапване на листата.Често  уби листата си през зимата  но напро;ет  пак поникват  това да не е притеснява.Не трябва  да преполиваш   ..и да не го  засушаваш  LaughingПръскай с пулвелзатор.

# 391
  • София
Много ти благодаря, bluevelvet !   bouquet

Започнаха да му окапват листата и се притесних, но сега вече разбрах, че е нормално.  Hug

А дали мога да го пресадя по това време ?  Thinking

# 392
Не в никакъв  случайне  не  го пипай  остави  го така както си  е    чак на пролет  можеш  да   го присадиш   Laughing

# 393
  • София
Не в никакъв  случайне  не  го пипай  остави  го така както си  е    чак на пролет  можеш  да   го присадиш   Laughing

hug

# 394
Предпочита поливане рано   през деня    или сутринта   преди   да са паднали температурите      това  е от значение       за  сезоните   есен зима .Това  колко  влага иска   бонсая  е много   важен  фактор , трябва старателно да  поливаш   растението така  че  всички корени да получават   вода   без да  го преполиваш   .Повечето  бонсаи  се отглеждат в специални  плитки   саксии      затова е  важно навсякъде  да  поливаш.Не трябва да  е на пряка слънчева светлина  ,не трябва да е около  лампиони  или парно отпление  това поврежда листата.

# 395
Да Ви се "похваля"!
Днес се сдобих с луковици на Allium от Бриколаж-а.
Засаждане на дълбочина 20 см  #Crazy
Досега не съм виждала таквоз чудо на живо, въпросът ми е колко е високо, защото на опаковката никъде не пише.

Сега намерих в нета и снимка - ужасТ. Shocked

# 396
Момичета, да попитам и вас, може ли сега да си засея естрагон и риган и да ги гледам в стайни условия, трябва ли да чакам пролетта. Попитах и момичетата от "балконски съндъчета".
Благодаря за всичси съвети.

# 397
Алиума (нали знаеш, че това е вид чесън, но декоративен и не мирише  Sunglasses) не става толкова висок, колкото на снимката - не се стряскай Wink
Много е красив иначе, ще видиш! Има различни видове и най - големият, ако не се лъжа иранският алиум,  пак не достига такава височина!

# 398
Моля за съвет ,опитвам се да вкореня резник хортензия във  вода , казаха ми че трябва да сложа въглен във водата ама идея си нямам какъв въглен и откъде да намеря , евентуално може ли да се замести с друго?

# 399
 Sweet Vanille, трябва ти медицински въглен от аптеката   Wink
 shedi, би трябвало да нямаш кой знае какъв проблем, но мисля,че ще ти е по- лесно да си купиш от малките саксийки в големите супермаркети и тях да си гледаш за зимата, а семенцата да си оставиш за напролет (ще ти се получат по-жизнени растения).  Peace

KRIVONDELA , с много красив лук си се сдобила. Както и LaDolce  ти е писала, със сигурност твоят  не е толкова висок (предполагам около 50-80 см - на опаковката трябва да пише),  но има такива форми, които ги дават да достигат по около 1.2 - 1.5м., до сега обаче не съм ги виждала на живо. Догодина искам снимки  Hug

# 400
Момичета, сигурно темата за сакъзчетата е обсъждана милион пъти, но аз ще се проява като една мързелива представителка на форума и питам без да съм чела, за което моля да ме извините  Embarassed
1. Сакъзчетата ще оцелеят ли на тъмно в мазето?
2. Как трябва да ги поливам зимата след като са на тъмно в мазето?

# 401
Точно мислех че трябва да купувам цял чувал въглища  Grinning Мерси  Тedy  bouquet

# 402
На пълна тъмнина...   няма  да оцелеят   сакъзчетата Wink

# 403
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да Ви се "похваля"!
Днес се сдобих с луковици на Allium от Бриколаж-а.

аз си купих самардала allium bulgaricum  Party
и моя се сееше на 20см. дълбочина. мисля, че е за да не замръзне през зимата.

дано да покара на пролет:pray:

# 404
Асялайн, това наистина ли е самардел? Аз го знам като Nectaroscordum Thinking

Общи условия

Активация на акаунт