ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 425
  • 567
  •   1
Отговори
# 405
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Асялайн, това наистина ли е самардел? Аз го знам като Nectaroscordum Thinking

Nectaroscordum hieß früher Allium bulgaricum.

никога не бих му запомнила новото име. затова си пиша старото hahaha

# 406
И аз така мисля - сакъзчета на тъмно не оцеляват, ако е просто мушкато - става, но със сакъзчето - не.
Малко е късно, но отчупи клончета и ги засади в малки саксии, на които по-лесно ще намериш място на светло - напролет ще имаш страхотни растения!
 Peace

Новопосадените и хванали се рози, които все още са под буркани - какво да ги правим за през зимата - да си стоят ли бурканите, няма ли да се спукат от студовете!?

newsm78

# 407
Покрих бурканите с шума, смесена с пръст, не би трябвало да замръзнат.
Не съм го правила обаче, просто мисля, че би станало, защото така препоръчват за новопосадени по принцип рози.

# 408
Благодаря!
  bouquet

А подрязването на розите беше на пролет нали!? Тук ли четох или другаде, че подрязването им сега била груба грешка!?
 newsm78

# 409
Не е грешка.
Аз ги подрязвам сега и напролет. Сега по-мъничко, а напролет за оформяне повече.

# 410
  bouquet

Аз не че съм стигнала до подрязване на моите миньони, но ми е трепетно някакси... Crazy

# 411
Не е грешка.
Аз ги подрязвам сега и напролет. Сега по-мъничко, а напролет за оформяне повече.
Точно така резитбите са две есенна и пролетна  . Хубаво е  когато  ги  правите    да   вкарвате и малко  фантазия  по този  начин  розата може да я оформяте в  желаната от  вас  форма   а не просто  д а  я окастрите  Mr. Green

# 412
А обичате ли хризантеми!? Grinning

Напоследък в главата ми са едни с огромни жълти цветове - истински слънца, но все се успявам, да стигна до пазара, да си купя.

В градината имам най-обикновенни, но когато цъфнат - става пъстра цветна туфа.
И по дворовете сега обичам, да ги заглеждам тези шарени петна.

# 413
А обичате ли хризантеми!? Grinning

Напоследък в главата ми са едни с огромни жълти цветове - истински слънца, но все се успявам, да стигна до пазара, да си купя.

В градината имам най-обикновенни, но когато цъфнат - става пъстра цветна туфа.
И по дворовете сега обичам, да ги заглеждам тези шарени петна.

Обичам   всякакви  цьфтящи   цветя  ..Хризантеми  също Grinning

# 414
.......................

Новопосадените и хванали се рози, които все още са под буркани - какво да ги правим за през зимата - да си стоят ли бурканите, няма ли да се спукат от студовете!?[/color]
 newsm78

Ползвам 5 литрови пластмасови бутилки от минерална вода, на които изрязвам скосената част откъм отвора и заравям с повечко пръст, за да не се обръщат от вятъра - така презимуват.

# 415
Благодаря!  bouquet

През последния уикенд най-накрая си посадих луковиците - строявах в редици, според видове - да видим напролет, какво ще излезе и какво ще цъфне.
Оставих и за гробищата през този уикенд за Задушница.

# 416
А розите, засадени през септември (купени с корен) трябва ли да им се слага буркан или само да се зарият с пръст и шума

# 417
А розите, засадени през септември (купени с корен) трябва ли да им се слага буркан или само да се зарият с пръст и шума
Само шума и пръст е достатъчно. Ако не е студена зимата, оцеляват и без.

# 418
Айде още една пишман градинарка Joy
ЗДРАВЕЙТЕ!!
ЕДИН ВЪПРОС ОТ "ПИШМАН" ГРАДИНАРКА, НО ПЪЛНА С ЕНТУСИАЗЪМ:
ЗАСЯХ ТРЕВНА СМЕСКА В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ, ТРЪГНА ДОБРЕ, НО НЕЗНАМ ДАЛИ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ПЪРВО КОСЕНЕ В КРАЯ НА ЕСЕНТА ИЛИ ДА СЕ ИЗЧАКА.?

# 419
Да се похваля, донесоха ми от Холандия една кутия със 100 луковици - микс.
Още имам мускулна треска от сеитбата миналия уикенд  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт