"Движение на българските майки"

• 85 867
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 1 245
  • sofia
Много ми е сладък Спачо, мамин златен Heart Eyes 
Снимките са страхотни.

ето ме и мен Embarassed
Гери ви е писала за Дрен и това,че децата се справиха страхотна с посрещането на баба Марта.А след това обяда им отиде на кино SadТо мачкаха вафли,то солети Crazy
Имаше ученици от едно Соф.Училище,което е похвално и се надявам много от тези деца да се върнат пак при децата от Дрен.

В общи линии е това.

Какво ще кажете за мъниците от Соф.домове Heart EyesОх,толкова е тъжно момичета,че думи нямам Sad
Танче,ти върти,сучи все на Росици попадаш Crazy

# 1 246
  • София
Честита баба Марта на всички.

Сега се връщаме групата от домът в Драгалевци. Беше прекрасно тържество, дечицата изнесоха програма, бяха много сладки. Домът е чист, просторен и добре уреден, има всякакви удобства, играчки и зала за игра, децата изглеждат добре гледани. Носихме им мартенички, сокчета, торта и сладкиши за празненството и отделно разни други неща, Мама Иги като организатор да се включи с подробностите. За снимки - нас ни помолиха да не качваме в нета, нещо не било разрешено  newsm78 според новия закон.

Имат нужда от кинезитерапевт, логопед и психиатър за работа с децата с Даун синдром, базата си я имат.

# 1 247
  • София
здравейте момичета,
Честита Баба Марта! Бъдете живи и здрави!
май днес навсякъде е било прекрасно?
Мерилин, какво стана със семейството от Гъмзово? Ще дават ли  адаптирано мляко и изобщо какво ще им е най-необходимо?
Имам предложение (може и преди да сте го коментирали) - ако е възможно под някаква форма да се участва в безбройните игри като "стани богат", "вот на доверие","сделка или не". Сигурно около Великден ще има повече възможности за участие, за да се спечелят пари за дечицата.
поздрави от мен

# 1 248
  • sofia
Честита баба Марта на всички.

Сега се връщаме групата от домът в Драгалевци. Беше прекрасно тържество, дечицата изнесоха програма, бяха много сладки. Домът е чист, просторен и добре уреден, има всякакви удобства, играчки и зала за игра, децата изглеждат добре гледани. Носихме им мартенички, сокчета, торта и сладкиши за празненството и отделно разни други неща, Мама Иги като организатор да се включи с подробностите. За снимки - нас ни помолиха да не качваме в нета, нещо не било разрешено  newsm78 според новия закон.

Имат нужда от кинезитерапевт, логопед и психиатър за работа с децата с Даун синдром, базата си я имат.

Да,по принцип всеки директор си преценява за снимките.От Перник не ни разрешават и никога не сме пускали.Някои директори нямат против.Проблем е за  съвсем малките по закона закрила на детето и личните данни.Но тези снимки няма да се качват никъде по сайтовете и на друго публично място.

рисковано е ,аз сам съгласна и може да се наложи Юлето да ги махне по-късно.Юле,махни само тези в близък план ,общите панорамни ги остави Praynig Praynig Praynig

# 1 249
  • sofia
здравейте момичета,
Честита Баба Марта! Бъдете живи и здрави!
май днес навсякъде е било прекрасно?
Мерилин, какво стана със семейството от Гъмзово? Ще дават ли  адаптирано мляко и изобщо какво ще им е най-необходимо?
Имам предложение (може и преди да сте го коментирали) - ако е възможно под някаква форма да се участва в безбройните игри като "стани богат", "вот на доверие","сделка или не". Сигурно около Великден ще има повече възможности за участие, за да се спечелят пари за дечицата.
поздрави от мен

Млякото е в мен защото  трябваше един мой познат да пътува и по него да пратя две торби,вкл.млякото.Ще изпратя утре по пощата поне млякото.Съжалявам ,забравила съм Embarassed

пробвали сме в тези предавания,но за сега-нищо!!!!!!

# 1 250
Момичета,акцията за материали за Великденския базар ще бъде на 12.03-неделя в София ленд-сладоледен салон от 11 до 12 часа

СПИСЪК ЗА ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР
1.всякакви бидове хартия и материали за изработка на картички
2.бои-темперни,за стъкло,водни
3.маркери,фулмастри
4.всякакви мъниста,украси-изобщо неща които могат да се сложат на картички
5.стъклени бутилки,чаши и съдове-които да се рисуват
6.За самият базар-ЗА ПРОДАВАНЕ-сувенири,бижута,интересни свещи и предмети-изобщо всичко което се сетите Hug

СПИСЪК НА НЕОБХОДИМОТО ОБОРУДВАНЕ ЗА РЕМОНТИРАНИТЕ ТРИ БРОЯ СПАЛНИ В ДОВДЛРГ ДОГАНОВО!

1. Изтривалки пред входна врата (Осигурени)
2. Шкаф за обувки - 3 броя
3. Стенна закачалка за дрехи - 3 броя
4. Изтривалка пред баня (Осигурени)
5. Закачалки по 4 броя за кърпи в банята - 3 броя
6. Закачалки по 4 броя за хавлии в банята - 3 броя
7. Кошче за отпадъци в банята (Осигурени)
8. Кош за пране в банята (Осигурени)
9. Четка за почистване на тоалетна (Осигурени)
10. Кофа с парцал за почистване в банята (Осигурени)
11. Мокетна пътека за спалня - 3 броя
12. Кош за отпадъци в спалня (Осигурени)
13. Ниска масичка - 3 броя
14. Мека мебел - 3 броя
15. Нощно шкафче или ракла с 4 бр. чекмеджета - 3 броя
16. Нощен лампион - 3 броя
17. Метла и лопата (Осигурени)
18. Стелаж за книги
19. Перде и корниз / размери на прозорците:
Прозорец юг - 12 броя
Корниз - 1.70 л.м. дължина
Перде - 3 л.м. на 2.10 л.м. дължина
Прозорец север - 7 броя
Корниз - 1.70 л.м. дължина
Перде - 3 л.м. на 1,60 л.м. дължина

ВИНАГИ ИМА НУЖДА ОТ ПАМПЕРСИ,ВИТАМИНИ И ИМУНОСТИМУЛИРАЩИ СИРОПЧЕТА!

ДРЕХИ ЗА ДОМОВЕТЕ-НЕ-НОСЕТЕ-НЕ СМЕ ОРГАНИЗИРАЛИ НОСЕНЕТО ИМ И НЯМА КЪДЕ ДА ГИ СКЛАДИРАМЕ-ЩЕ ИМА ОТДЕЛНА АКЦИЯ!

Последна редакция: ср, 01 мар 2006, 23:05 от МЕРЕЛИН

# 1 251
Може ли Юлето да ги махне утре, че съм пуснала линка на една приятелка да ги разгледа.
Роси, защо не си вдигаш дом.тел.?

# 1 252
аз ще отделя дрешки за бебето,за което black angel писа.само не разбрах момиче ли е или момче, макар че няма кой знае какво значение-повечето ми дрешки са унисекс. Hug

# 1 253
бебето е момиченце и се казва Ивайла, в момента е на 5 месеца  Hug

Последна редакция: пт, 03 мар 2006, 11:25 от Аурелия

# 1 254
  • София
"Света София" е добре уреден, персонала ми се стори добронамерен, обичат децата, за които се грижат. Но това не ми пречи да се чувствам тъжна.

Показаха ни детенце с хидроенцефалия, оперирано, казаха, че обиколката на черепе е намаляла. Но изнесоха и момиченце, за което лекарят е казал "няма шанс", а тя милата се усмихваше и смееше с глас. Донесоха и още едно болно детенце. Не разбрах от каква болест страда, Синфром на ...., с множество малформации. Имаше по три пръстчета на ръчичките Sad Болеста е неличима.

Оперираното момиченце Виктория Найденова вече е на 4м, много усмихната и лъчезарна. Чакаха да дойдат от радио Експрес, които често я посещавали.

Нямат много място, спортните и оздравителните уреди са поставени в коридора. Имаше странни уреди, за които ни казаха, че са "вертикализатори". Е ние като обикновени мами не знаехме какво е. Сега прочетох.
Цитат
Вертикализатор-позиционер

Предназначен для обучения функции вертикального стояния (на стадии выздоровления) у больных с мозжечковыми и вестибулярными расстройствами, при параличах и парезах нижних конечностей, при ДЦП, постинсультных состояниях, травмах спинного мозга. Оснащен ремнями для страховки пациента, упорами для ног и поясницы, столом для занятий, 2-мя колесами для транспортировки.

Това нещо в Русия било 30 000 рубли, или грубо казано 8000 лв. До колкото разбрах правят чести медицински консултации на децата. За операното бебе сумата за клапата е дадена от частен дарител (спонсор). До колкото разбрах сами са го намерили. "При това дете трябваше да се действа бързо".

Престоя ни при бебоците не беше много дълъг, защото хигиенизираха, нас ни пуснаха до средатата на стаята. Дечковците трябваше да спят, а нас ни подканяха да слизаме към тържеството.

Дуци нъ ти давам "юначе" Simple Smile Децата са страхотни. Само като гушках "Мартичка" (май се казваше Ния) тя ми каза "не трябва да ме гушкаш аз съм голяма, пусни ме" и поглеждайки едно друго момиченце ми каза "ще дойде мама, тя има мама". "Мартичка" е това момиченце - http://

Огледахме банята. Процедурата по хигиниезиране е - по 4 хлапета на гърнета, една лелка мие, друга бърше, трета облича и т.н.

Малко преди да си тръгнем подготвиха хлапетата за баня. Представете си 2-3 голи пикльовци тичащи към банята по памперси  Joy

И все още ми е тъжно за дечицата  Cry

Последна редакция: ср, 01 мар 2006, 20:21 от AnMary

# 1 255
Честита Баба Марта  bouquet  bouquet  bouquet
Да сме здрави, весели, засмяни всички ние,нашите семейства и всички дечица в домове и извън тях!
Както AnMary, Дуци и Джул са описали така и аз потвърждавам същите впечатления от дома и дечицата. Много сладки и милички и дано да се оправят в живота и да са щастливи Praynig
Няма да пускам снимки щом Лавендер казва, че не може да се излагат публично децата.
С нас дойде и Ива- майка, която е разбрала за нас от ТВ. Донесе 30 плодови пюренца за децата, играчки и дрешки. Много й стана тъжно и на нея, както и на мен. Всеки път се насълзявам като посетя такъв дом.
Разпитахме колко дечица се осиновяват на година и се оказа, че само 4-5 макс.на година Shocked Такъв бил Законът! Close
А, колко много от тях отиват в другите домове за по-големи и така и не намират своето семейство, защото Законът................ #Cussing out
Lavender, мисля си.......защо не напишем като Сдружение на българските майки Петиция до Президента за разглеждане на Закона за осиновяването на деца, т.нар. Закон за закрила на детето и Наредбите за осиновяванията- трябва точно да ги проверя, ако няма мами юристи. Всички сме свидетели как деца, от които родителите не се интересуват цял живот, нямат отказ.
Ето тази Виктория на 4 мес. не могат да я дадат за осиновяване, защото не могат да открият майката и съответно не могат да вземат отказ за бебето.
Ей, това трябва да залегне основно в тази Петиция- "Майка", която не потърси детето си в 6-месечен срок, автоматически със съдебно решение да й се отнемат родителските права. При неизвестна "Майка", на детето след 6-месечен престой в дома  да му се дава настойник от Социални грижи- някой социален работник да отговаря за него. И, Лавендер, ако не ни обърнат внимание да се обърнем ако трябва към Медиите и пак към БТВ-репортерите.
Хора, нали не е нормално да виждаме тези деца и да тъгуваме за тях, защото съдбата им е неизвестна и в повечето случаи нерадостна?! Не е ли по-нормално като им помагаме да сме щастливи от това и да знаеме, че това е временна помощ за тях и после ще са нормални граждани като всички нас, с всичките си права. Е, аз като ходя при тях не съм щастлива, аз страдам за тях, не е нормално това......в тази държава!
Кристиянчо, на който днес му обърнах повечко внимание отколкото на което и да било друго дете е сладко момченце, всичко разбира и много се смее, когато, обаче се занимавах с него с цялото си внимание, но иначе персонала казва, че имал умствени проблеми и бил изостанал. Да, така се държи, но аз си го обяснявам с липсата на майчина ласка. Детето е на 4 год. и ще го местят в друг дом, сигурно при такива с проблеми. Дано да не е в злощастния "Дом Номер 8" Praynig Кристиян даже се гонеше с мен и се лигавихме. Ето това дете, ако попадне в семейна среда според мен ще се възстанови.
Това е хора, аз наистина не мога да седя спокойно, когато има толкова много несправедливост.  Peace

# 1 256
  • София
Не съм знаела, че не е хубаво да се пускат снимките. Още тази вечер ще ги изтрия тези в по-близък план.

# 1 257
Здравейте!

Имам бебешки дрешки от 0-3 месеца, които бих искала да даря. Имам и по-голями дрехи за тийнерджари - дънки, блузи - не са много, но са запазени! А също така имам и количка- комбинирана, запазена е, не е ползване повече от 4 месеца - нея също бих искала да я дам на някое дете (деца), което ще има нужда от нея.

Хей пиле, живеем през една улица! В момента събираме всичко вкъщи, защото по другите домове и гаражи всичко е фул! Party
Ще ти звънна най-добре да се разберем! Hug

Бинито, подкрепям те за петицията...доста хора ще ни подкрепят, слагайки подписа си! направо виждам едно трицифрено число! Praynig Peace

# 1 258
Ще извадя снимки за дома. От тях рехабилитаторката също правеше снимки, ама аз мисля да им ги извадя в много голям размер, а какво ще кажете или да са нормални?

# 1 259
БИНИТО, идеята за петиция е страхотна  bouquet!а що се отнася до медиите-доколкото имам време да ги следя мисля,че този проблем доста се дискутира,но както се вижда-файда няма! Sad те в парламента само за нови коли си мислят-извинявам се за отклонението.

Общи условия

Активация на акаунт