"Движение на българските майки"

• 85 734
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не бяха ли 10? Simple Smile Ама ти си скромна и не си признаваш каква фурия си с четката Simple Smile
btw и коритото на Дияна чака.

А ето и снимки от разкрасяването на легълцата.
btw свалих 2 килца тогаз Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 юли 2005, 21:06 от AnMary

# 151
  • sofia
Не бяха ли 10? Simple Smile Ама ти си скромна и не си признаваш каква фурия си с четката Simple Smile
btw и коритото на Дияна чака.

А ето и снимки от разкрасяването на легълцата.
btw свалих 2 килца тогаз Simple Smile

dobre de,i 10 da sa bili Sunglasses

aide sega ,samo 2 kila li?????????

# 152
  • София
Офф: ми който забравя да яде ... нали само с кафе и вода се друсах, после Джони ми се молеше да стана да вечерям ... ама ... добре беше, не се оплаквам Simple Smile

# 153
  • sofia
Днес отидохме след дълго отлагане до домът в гр.Трън.няколко пъти изпращахме дрешки и знаехме,че домът и децата не са в добро състояние.
Е Sad,за съжаление това е самата истина.
на 70 км. от София,в граничен район,в беден край картината не би могла да бъде друга.Имахме доста дрешки и гуменки,които занесохме и се оказаха много полезни.В дома са около 40 деца,повечето момчета,предимно ромчета,има 10 деца с увреждания(но без необходимите медикаменти за лечение)).Не е правен ремонт сигурно от създаването на дома,децата имаха плачевен вид.

много ни се зарадваха(ние бяхме само две защото колата беше пълна с багаж)и ни посрещнаха много мило Simple Smile,но това не ги прави по-щастливи.

Смятаме да правим акция за там скоро,защото наистина имат нужда от какво ли не.

на път за Трън минахме през Перник да оставим едно корито за бебетата(без предупреждение) и ни посрещнаха с думите  бързо ,елате да видите нещо.на едната тераса пълен с вода плувен басейн,бебоците се плацикаха вътре и не искат да излизат.Големите  Winkи течакаха да се кефят във водата,просто децата сияеха от щастие.
мотаеха се кой с гащи(след плажа),кой без гащи чакайки на групички да се набутат в басейна Sunglasses и беше доста весела гледка.Много им се радвахме Simple Smile
вече си спят в красивите креватчета, а от персонала са продължили да боядисват и след нас Hug и така Simple Smile

ще кажем допълнително за Трън кога и какво  bouquet

# 154
  • София
Аз доплувах до Сф, ще чакам да се обадиш Simple Smile

# 155
  • sofia
мили наши дружки,

нашето предложение и молба към всички вас е свързано с домът в гр.Трън където децата имат нужда от доста неща.

Датата на акцията е 03.09-събота от 10.30 до 12.00ч.Не сме уточнили само мястото още.

ще се събират:

-дрехи.За деца от 7 до 18 год.
-обувки.Номера от 33 до 46,но СПОрТНИ ОбУВКИ ТИП мАрАТОНКИ, А НЕ ОбУВКИ НА ТОКОВЕ!!!!!!!
-ученически пособия-тетрадки,моливи,фулмастери,блокчета и др.
-ДАмСКИ ПрЕВрЪЗКИ.Това е много необходимо
-Козметика за лично ползване.
-Книги

молбата ни към всички вас е :

Нека дрехите и обувките са почистени,да са здрави и да надпишете пликовете какво и за каква възраст е.

Още нещо-от Доганово помолиха за покривки за хранене,без претенции.да са здрави само.Така че можем да съчетаем покривките с акцията за Трън.

Ами,това е за сега Wink

# 156
  • sofia
Vchera malkata Desi imashe rojden den ,otidoh i uspiah da vidia Alex[plezq se]

Posreshtna me izpraven v legloto i nahilen.Mnogo e porasnal.Oshte niama zabki,no zdravo go tormoziat.Iumruka mu beshe vse v ustata[smeq se]
Dobre sa,spraviat se,vzimat pomoshti ot Chervenia krast,a az ima ostaveni pampersi za tiah i im gi zanesoh.
Goliamata Desi i Monika ne gi vidiah,no bili dobre,Desi raboti,a Monika hodi na gradina.
Branimira(momicheto koeto ne moja da iznosi bebeto sled 7ia mesetz) veche e po-dobre,vaztanovila se e ,no vse oshte ia boli za bebeto[nacupvam se].Shte si tarsi rabota i tuk e miastoto da kaja,che shte se nujdaem ot pomosht.Moje da raboti kato sanitar,bolnogledach,higienist,kamerierka.Tova e uchila.

Molia vi,ako neshto se seshtate da mi kajete.Jivee v doma v Liulin ,ne poznava Sofia dobre i zatova shte e nai-dobre niakade da i e v raiona.Govorih vchera s neia i obeshta da spazva vsichki iziskvania na rabotodatelia,da bade strikten i dobar rabotnik.

tova e ot momichetata tam,dobre sa[usmihvam se]

# 157
  • София
Днес бяхме на посещение в дома в Перник ... трябваше да довършим някое легълца Simple Smile Този път бяхме 5 момичета и се справихме по-бързо.  Занесохме някои неща.
Успяхме да видим дечицата от едната група, които видяхме и миналия път. Но те тъкмо бяха хапнали и лягаха да спинкат.
Видяхме за повече време най-малките ... тук вече думите ми не достигат ... не мога да ви обясня как ми се беше свила душичката.
Но бебчовците са страхотни, добре са, радват ни се, махат с ръчички, и раздават най-сладките усмивки.
Лелките казаха, че след малко ще ги слагат по проходилките. А тези, които трябва да спят - ще спинкат.
Мамчета всички проходилки, които сте дали се ползват по предназначение.

# 158
  • sofia
Днес бяхме на посещение в дома в Перник ... трябваше да довършим някое легълца Simple Smile Този път бяхме 5 момичета и се справихме по-бързо.  Занесохме някои неща.
Успяхме да видим дечицата от едната група, които видяхме и миналия път. Но те тъкмо бяха хапнали и лягаха да спинкат.
Видяхме за повече време най-малките ... тук вече думите ми не достигат ... не мога да ви обясня как ми се беше свила душичката.
Но бебчовците са страхотни, добре са, радват ни се, махат с ръчички, и раздават най-сладките усмивки.
Лелките казаха, че след малко ще ги слагат по проходилките. А тези, които трябва да спят - ще спинкат.
Мамчета всички проходилки, които сте дали се ползват по предназначение.

predstava si niamate momicheta kakvi hubavi bebeta imashe.malki,sladki,na po niakolko mesetza.Bebentza s otkaz,belichki i neveroiatni krasisvi.Momichentza sa sini ochichki ,koito prosto oshte sa mi v glavata..........

ostaveni ot mladi momicheta-uchenichki i abiturentki Cry
Niamam dumu,zashtoto sartzeto mi se kasa vseki pat.....

# 159
  • sofia
мили наши дружки,

нашето предложение и молба към всички вас е свързано с домът в гр.Трън където децата имат нужда от доста неща.

Датата на акцията е 03.09-събота от 10.30 до 12.00ч.Не сме уточнили само мястото още.

ще се събират:

-дрехи.За деца от 7 до 18 год.
-обувки.Номера от 33 до 46,но СПОрТНИ ОбУВКИ ТИП мАрАТОНКИ, А НЕ ОбУВКИ НА ТОКОВЕ!!!!!!!
-ученически пособия-тетрадки,моливи,фулмастери,блокчета и др.
-ДАмСКИ ПрЕВрЪЗКИ.Това е много необходимо
-Козметика за лично ползване.
-Книги

Нека дрехите и обувките са почистени,да са здрави и да надпишете пликовете какво и за каква възраст е.

Още нещо-от Доганово помолиха за покривки за хранене,без претенции.да са здрави само.Така че можем да съчетаем покривките с акцията за Трън.

Ами,това е за сега Wink

Така, оказа се, че около 3ти Септември има няколко почивни дни (off: Във връзка с Деня на Съединението на България Министерският съвет определи като почивен ден и 5 септември 2005 г., понеделник. Той ще се отработва на 10 септември, събота.) А целта е да се съберем повече хора.

Затова акцията ще се проведе на 11ти септември (неделя), часовете са същите, мястото ще бъде казано допълнително. Извиняваме се.

# 160
  • sofia
[Акцията ще бъде в Южният Парк.
Входа от към Нишава (където там винаги са били и преди срещите ни),срещу магазина на Чико,при въртележката.

10.30ч. до 12.00!!!!![usmihvam se]

на 11.09-неделя

# 161
  • Sofia
Момичета, позволявам си само да ви приромня, че акцията за дечицата от дома в Трън е УТРЕ  - 11.09.05., неделя, от 10,30, в Южния парк, входа откъм магазина на Чико

необходими са :

- Спортни дрехи. За деца от 7 до 18 год.
- Спортен тип обувки. Номера от 33 до 46, не официални обувки с токчета!
- ученически пособия- тетрадки, моливи, фулмастери, блокчета и др.
- ДАмСКИ ПрЕВрЪЗКИ. Това е много необходимо.
- Козметика за лично ползване.
- Книги

Нека дрехите и обувките са почистени, да са здрави и да надпишете на пликовете какво и за каква възраст е.

Още нещо- от Доганово помолиха за покривки за хранене, без претенции. Да са здрави само. Така че можем да съчетаем покривките с акцията за Трън.

Моля ви, ако имате желание и възможност, да се отзовете  Heart Eyes

# 162
  • Sofia

Огромна благодарност за всички, които се отзоваха.
Събрахме доста дрешки, и известно количество козметика, тетрадки, ученически пособия и други неща да  лично ползване.
Ан Мари донесе много хубави покривки.
Във вторник, момичетата от Движението ще занесат нещата в дома.
Аз няма да можа да отида, но предпомагам, че след това Лавендър ще разкаже как е минало и дали все още има дефицит от определени неща.

Личните ми впечатления са, че може би ще е хубаво да се събере повече козметика - кремчета за лице и ръце, пасти и четки за зъби, шампоани, сапуни и т.н. Превръзки, също, защото са консуматив.
А и тетрадки, но голям размер. Такива им искат в училище.

Директора от дома в Доганово, беше довел и няколко от по-големите деца, разходиха се из парка и поседяха с нас, поговорихме си, бяха много мили и общуването с тях, наистина е безкрайно приятно.

# 163
  • sofia

Огромна благодарност за всички, които се отзоваха.
Събрахме доста дрешки, и известно количество козметика, тетрадки, ученически пособия и други неща да  лично ползване.
Ан Мари донесе много хубави покривки.
Във вторник, момичетата от Движението ще занесат нещата в дома.
Аз няма да можа да отида, но предпомагам, че след това Лавендър ще разкаже как е минало и дали все още има дефицит от определени неща.

Личните ми впечатления са, че може би ще е хубаво да се събере повече козметика - кремчета за лице и ръце, пасти и четки за зъби, шампоани, сапуни и т.н. Превръзки, също, защото са консуматив.
А и тетрадки, но голям размер. Такива им искат в училище.

Директора от дома в Доганово, беше довел и няколко от по-големите деца, разходиха се из парка и поседяха с нас, поговорихме си, бяха много мили и общуването с тях, наистина е безкрайно приятно.

da,blagodarim na vsichki  bouquet

kato se varnem ot Tran hste kajem osven drehite kakvo e kolichestvoto na vsichko ostanalo.
mnogo,mnogo dreshki ima Hug

blagodarim vi  bouquet

# 164
  • sofia
Вчера закарахме всичко събрано на акцията в неделя.Благодарим на всички отзовали се , дарението направено вчера е следното

1.Дрехи-55 чувала
2.Паста за зъби-38 бр.
3. Четки за зъби-58 бр.
4.Шампоани-30 бр.
5.Сапуни-123 бр.
6.Дамски превръзки-129 пакета
7.Ученически пособия,книги и учебници.

Домът е много зле във всяко едно отношение.На базата не е правен НИКАКЪВ ремонт от 30 год.Всичко е правено с подръчни материали в движение,който с каквото може и както може.
Пари от държавата не са отпускани,дарения влизат рядко.Домът е на 3 етажа,но се ползва само първият .Тоалетните и санитарните помещения текът ,стаите са ужасни за живеене.Вонят,пълни са с мухи,но при такива прозорци какво ли да се очаква.Мебелировка-0.Отделно децата с увреждания рушът допълнително, а те са 10 деца.Но са настанени там и край-няма мърдане,няма помощи,няма лекар, а само сестра.Няма човешки условия за живот.

За децата какво да кажа Cry
Болшинството са ромчета, 10 деца с увреждания.Искаха си веднага подаръците и най-вече дрехите!!!!!!

Дадохме на всяко паста и четка за зъби и някои хукнаха веднага да се мият.Едно от децата пък искаше по-бързо да си тръгнем за да му дадът по-бързо дрехи.........Незнам,просто впечатленията са много -думите малко.

Теизи дни ще мислим генерално да се помага там,ще сезираме държавни институции и медии.........

Нека и другите момичета си кажат впечатленията,моля ви,аз не мога повече,незнам кое е по-важно,загубила съм ума и дума от вчера Cry

Общи условия

Активация на акаунт