"Движение на българските майки"

• 88 532
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 480
  • sofia
Tova e palnia spisak izpraten ot Medven sled raztovarvaneto na busa im tam.
samo da kaja,che mi se gubiat portzelanovite figurki v spisaka im i shte zvania v ponedelnik da vidia zashto taka newsm78

poneje ot firmite ne znaiat tochno kakvo sa im dali ,a nie znaem kakvo sme sabrali razdelenieto na sabranite neshta e pochti 100% taka kakto e opisano.Veroiatno e da ima malki razminavania ,no te sa savsem malki.

kam svidetelstvoto za darenie ima i skladovi razpiski za tova,che vsichko e vliazlo v sklada im.
sega zadachata e da informirame jenata v Sliven i tia da poeme chast ot kontrola tam.

bouquet

# 481
Изобщо не съм в час.За малко да се изстрелям тази Събота В София Ленд ooooh!
Аз имам малко въпросчета- An Mary , кой е "твоят" сайт?
Magnoliamn, кои деца ще задействате да направят украса? Мога ли да помогна с нещо в организацията?Да купя нещо, да помагам в изработването?
Една мама споменава ,че си изкарала здравна книжка-това в каква връзка? newsm78
И какво ще има на 17.12?
  bouquet

# 482
  • sofia
Изобщо не съм в час.За малко да се изстрелям тази Събота В София Ленд ooooh!
Аз имам малко въпросчета- An Mary , кой е "твоят" сайт?
Magnoliamn, кои деца ще задействате да направят украса? Мога ли да помогна с нещо в организацията?Да купя нещо, да помагам в изработването?
Една мама споменава ,че си изкарала здравна книжка-това в каква връзка? newsm78
И какво ще има на 17.12?
  bouquet

ne na vsichki vaprosi shte ti otovoria,zashtoto si gi zadala na drugi,no.......

zdravnite knijki triabvat na tezi ot nas,koito skoro shte tragnat kato dobrovoltzi v doma v Pernik da pomagat v otglejdaneto na bebetata.Niakoi ot nas  si imat, a tezi,koito iskat da idvat s nas,no niamat e redno da si izvadiat szdravni knijki.....

za 17.12-eto ti temata

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=53880.0

bouquet

# 483
Ясно.
Аз сега прозвънях всичките си приятелки и познати и ги засилих да събират неща за базара.Казах им ,че в края на седмицата ще мина да ги събера:)
Обаче всички ми зададоха въпроса , който ми хрумна и на мен- не е ли по-добре що се касае до играчки и дрешки , те да отидат направо при децата , а не да се продават на базара? newsm78
А относно дома в Перник- може ли малко по-подробна информация да прочета някъде?В смисъл- какво точно значи "ще помагат в отглеждането"? Интересувам се, бих се включила, но искам да знам за какво точно става въпрос.
Благодаря ви , и sorry  че ви затрупвам с въпроси така, но имам доста да наваксвам:) Heart Eyes

# 484
Обаче всички ми зададоха въпроса , който ми хрумна и на мен- не е ли по-добре що се касае до играчки и дрешки , те да отидат направо при децата , а не да се продават на базара? newsm78

Според мен е по-добре. Реално погледнато, ако имаш да кажем 1 блуза и я продадеш за 5лв., няма да можеш да купиш нова за същите пари. А макар че пазарът е благотворителен, не вярвам да има наплив от желаещи да ти дадат 10 лв за въпросната блуза... Затова си мисля, че всичко, което може да е от полза за децата (дрехи, играчки и прочее) е по-добре да отиде директно при тях. Аз лично мисля да се поогледам из къщи за разни сувенири.

пп цените са фигуративни, честно казано идея си нямам от това кое на какви цени би вървяло.....

# 485
  • в гората
Зависи от стоките (играчките, дрехите) ще кажа аз. Защо? Ами примерно имам активна гимнастика (почти нова) на Чико. В магазина цената е 125 лева. Аз ще я продам за 50 примерно. Мисля, че е по-добре отколкото да я подарим на дома.  Защото 50 лева си е добра сума, а активната гимнастика не е нещо от първа необходимост, от което децата да се нуждаят толкова много. Така че зависи...

# 486

Според мен е по-добре. Реално погледнато, ако имаш да кажем 1 блуза и я продадеш за 5лв., няма да можеш да купиш нова за същите пари. А макар че пазарът е благотворителен, не вярвам да има наплив от желаещи да ти дадат 10 лв за въпросната блуза... Затова си мисля, че всичко, което може да е от полза за децата (дрехи, играчки и прочее) е по-добре да отиде директно при тях. Аз лично мисля да се поогледам из къщи за разни сувенири.

пп цените са фигуративни, честно казано идея си нямам от това кое на какви цени би вървяло.....

Simple Smile Simple Smile
цитирам madrigras от поканата за базара:
".............като набраните средства ще бъдат предоставени изцяло за ремонт и други належащи нужди на домове за деца лишени от родителски грижи..............."

а ако дарителите желаят да дарят вещи - дрехи, обувки -  на децата, следете в темата кога ще се провежда подобна акция, за кой дом и от какво има нужда. организаторите приветстват всяка подадена ръка  Hug Hug   Simple Smile

# 487
  • sofia
poneje dosta bebeshko se sabira za domovete i se poluchava edno zasishtane na opredeleni momenti. Za sega si imat pochti vsichko .E,pampersi vinagi triabvat,hrana sashto.
Ima neshta koito se nabaviat s pari,napr.pampersite.Vsiaka ot nas ima pochti novi bebeshki neshta,koito po niakakva prichina  ne sme dali v domovete.Parite ot tezi neshta shte polzvame za remont v Tran.Prosto shte obarnem stokite v pari za neshta naisina vajni v momenta.Razbirate li me?
az naprimer imam strahotni knijki , s koito sega hste se razdelia,no niakoe drugo bebe shte se radva,a parite shte se polzvat za neshto vajno Wink
imam i dosta suveniri,koito ne stavat za domovete,bijuta i t.n.

inache,koito iska neka donese razni raboti i za detzata ot domovete-niama problem.

Momicheta,opitvame se da hvanem pravilnia podhod,a dosta neshta znaem ot samite domove i detzata.Viarvayte ni-za sega tazi initziativa e dosta podhodiashta.

za zdravnite knijki shte obiasnia po-kasno.

# 488
  • sofia
Зависи от стоките (играчките, дрехите) ще кажа аз. Защо? Ами примерно имам активна гимнастика (почти нова) на Чико. В магазина цената е 125 лева. Аз ще я продам за 50 примерно. Мисля, че е по-добре отколкото да я подарим на дома.  Защото 50 лева си е добра сума, а активната гимнастика не е нещо от първа необходимост, от което децата да се нуждаят толкова много. Така че зависи...

da,v Pernik si imat 4 gimnastiki s momenta,v Kiustendil i Blagoevgrad sahsto si imat.Takiva neshta vinagi shte namirame,dokato pari za remont i obzavejdane-NE!

# 489
Момичета, аз напълно разбирам за какво става дума, просто мойта (и вероятно не само) гледна точка е различна. Ще ви кажа защо. Аз нямам бебешки неща, на които могат да се вземат добри пари - повечето са ни "наследство" от братовчедчета, които моите две деца доизносват. Има запазени, но такива, които да мога да продам за някаква значима сума - не мисля. От друга страна ако има в момента засищане от дрешки/играчки - все ще се намери някой нуждаещ се, както изникна например 19-то ОДЗ, все си мисля, че надали си заслужава да нося някакви неща и да ги продавам примерно за 1лв. Затова разсъждавам така. А за ремонт/памперси/храна и други належащи финансови нужди, с удоволствие ще помогна с каквото мога, ще измисля нещо друго за продаване  Wink Бе с две думи:
Зависи от стоките (играчките, дрехите)
Между другото като заговорихме за активна гимнастика - и аз имам една запазена, ама не е на Чико - за колко ли може да се продаде?

пп Браво за идеята за картичките - точно вчера си мислех да питам няма ли пак да рисуват децата, а вие вече сте го организирали  Simple Smile

# 490
Замислих се днес,дали да не задействаме и самите деца да направят коледни игра4ки и окраса?Както направихме за Великден..Можем да вземем от коледните топки,онези из4истените - сребърни и златни,и отгоре те да нарисуват интересни неща - така хем ще бъдат автенти4ни,хем отново ще накараме децата,както се казва сами да се потрудят за тяхното светло бъдеще,така де,да не останат изолирани от процеса,и да се по4увстват отново 4аст от нашата искрена и 4овешка инициатива  Laughing
Браво  bouquetидеята ти е страхотна,щом ще участват и децата,тъкмо ще приложат малко творчество и труд Peace

# 491
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Така е,опитваме се да задействаме децата,да се по4увстват специални,защото сами си помагат Simple Smile
Отделно решихме и ние ,майките да правим карти4ки.Днес,с Линда/Маргиграс/,го решихме,и мисля,4е като си пуснем фантазиите в действие,ще излязат страхотни карти4ки.Сега има вси4ко - цветни картони,опакова4ни хартии,пух4ета,брокати,платове,абе има хляб в тази идея Laughing
Важното е,4е с малко,можеш да направиш страхотна карти4ка - уникат Laughing

Замислих се днес,дали да не задействаме и самите деца да направят коледни игра4ки и окраса?Както направихме за Великден..Можем да вземем от коледните топки,онези из4истените - сребърни и златни,и отгоре те да нарисуват интересни неща - така хем ще бъдат автенти4ни,хем отново ще накараме децата,както се казва сами да се потрудят за тяхното светло бъдеще,така де,да не останат изолирани от процеса,и да се по4увстват отново 4аст от нашата искрена и 4овешка инициатива  Laughing
Браво  bouquetидеята ти е страхотна,щом ще участват и децата,тъкмо ще приложат малко творчество и труд Peace

# 492
  • София
Ми да се събираме на трудова терапия тогаз Simple Smile

# 493
предлагам да е у нас Party

# 494
предлагам да е у нас Party

Или пък у нас, че е по-широко и масата е по-голяма! Peace Hug Party
Е, ако не ви притесняват едни мнооого любезни баба и дядо, които ще си предложат услугите...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт