Приказки,смях и веселба-ЯНУАРСКАТА дружинка е това !!!

• 9 702
  • 278
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Борис не прави коремни преси Thinking, мързелува си. Днес го хванах, че се опитва да се завърти настрани, но има още много да напъва  Rolling Eyes. Иначе пък като го сложа по корем вири главата много нагоре и се преобръща, правим и пълзенето по Бауер / дали така се казваше  Embarassed/

# 211
Ели прави коремни преси, но не иска да се обръща. Педиатърката каза, че я мързи и да я тормозя повече.

# 212
А главичките? Всички ли си ги държат прави?

# 213
  • София; Дружбето
Кви ти коремни преси, цял ден седи в тая напъната поза. Ама ние сме си изключение. Нащата педка каза, че до 5-я месец е нормално да се започне с коремните преси и ние сме от ранните, така че Стилиянче не се притеснявай.
Отивам да приспивам ноето пищящо дете Crazy

# 214
И Тошко се хваща за краищата на шезлонга и прави коремни преси и даже се нервира,че не може да стане... Mr. Green  Само да му подам пръсти и се веднага се навдига.  bouquet И се мята буквално като риба на сухо-мъчи се и мост да прави.Сменянето на памперса е едно голямо мъчение вече.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 25 май 2007, 10:47 от mimi_81

# 215
Стилиана, не се безпокой излишно - сега пък аз започнах да се уверявам, че не всички деца са еднакви в развитието си. Вики по принцип когато я държа права успява да задържи за дълго права главата си, но обърна ли я по корем .......... хич я няма - забива нос и това е. Единственото, което прави по корем, е да си смуче ръцете от китките до лактите и в резултат на това цялата е на смучки. Стои така максимум 5 мин и опищява света после.
Аз пък забелязах, че Вики действа и много повече движи лявата си ръчичка; с лявата посяга и хваща всичко, а пък с дясната - тц.
За коремните преси - постоянно ги прави (набира се да стои седнала), но пък няма и помен за обръщане (за което вече е нормално да прави опити). Ама педито каза, че с това дупе и тоя корем няма да стане скоро. На мама гюлето.......
Така че не се притеснявай излишно. Просто на следващата консултация обърни внимание на лекаря.
А за посиняването на крачето - не знам, не ми се е случвало.

И само да отбележа, че и двете ти дъщерички са просто прекрасни - наистина, казвам го като съвсем искрен комплимент! (ама то няма на кого да се метнат Laughing)!

Забравих да добавя, че Вики постоянно плези езиче извън устата, сякаш се опитва да каже нещо, и й текат лиги като за световно....... Вече пък аз започнах да се притеснявам дали е нормално.

# 216
За лигите е нормално, сега точно се развиват слюнчените жлези и се леят лиги на поразия Simple Smile
И наистина всчики деца са различни. Но, Стилияна, ако те притеснява това, консултирай се с педито или с ортопед. На мен ортопеда ми каза да го слагам да седи по малко от 5-ия месец, че е жилка  Grinning, а знам, че от 6-ия се слагат по принцип седнали (за кратко).

# 217
Вики се наддига във ваната, по-удобно й е и си помага с улея. А на люлката много обича да шава с крака. Главата си я държи много добре, но като е изморена също й клюмва. За по-доброто й укрепване я държа по-дълго по корем, вече започна да й харесва и да се смее, но понякога повръща. А за обръщане и на нас ни е рано, сама успява само настрани, но педи каза й помагам да се обръща поне по 10 пъти на ден.

# 218
И само да отбележа, че и двете ти дъщерички са просто прекрасни - наистина, казвам го като съвсем искрен комплимент! (ама то няма на кого да се метнат Laughing)!

Благодаря Blush
След празниците сме на ортопед, че ме стегна под лъжичката. А за плезенето и Ая се плезундри през цялото време, даже веднъж хванах Марияна как се опитва да и прибере езика в устата, защото не било красиво Joy Joy

# 219
здравейте. плами непрекъснато се опитва да прави коремни преси и успя засега на 2 пъти да се преобърне от корем по гръб, главичката с малко помощ успява да сия задържи, но все още се килва. Вчера за първи път направихме опит да пие вода / не много успешен/ . Незнам вашите бебчовци как са, ама на моя ръката му е непрекъснато в устата, вчера ми показа че може да си смуче и 4 пръста на дясната ръка.Едни водни балончета и лиги от устата му, целия вода #Crazy на ден се преобличаме по 3 пъти за здравей- здрасти
Да се похваля пак, вчера платихме самолетните билети така че ще летим със сигурност живот и здраве на 19 септември

# 220
И Тошко се хваща за краищата на шезлонга и прави коремни преси и даже се нервира,че не може да стане... Mr. Green  Само да му подам пръсти и се веднага се навдига.  bouquet И се мята буквално като риба на сухо-мъчи се и мост да прави.Сменянето на памперса е едно голямо мъчение вече.  Mr. Green

Това все едно аз съм го писала  Wink

Мимоза по едно време Евангелина и тя така посягаше само с лявата ръка, но сега вече мята и двете  Simple Smile

# 221
Ние се отказахме да пътуваме, защото баба е при майка си, която беше доста болна и я чакат да почине всеки момент.

Ще се възползвам от свободното време докато мъжо си дойде и отивам да пазарувам и да му сготвя нещо вкусно.

# 222
  • София
Стилияна, заведи я Ая на ортопед за твое успокоение, ама не се шашкай прекалено. Моя скромна милост не е можела да си държи главата до 6 месечна възраст, пък хей ме на - съвсем наред съм си (само с леки психични отклонения  #Silly )

# 223
Веско си държи главата изправена, но той това го прави след като навърши един месец. Прави коремни, мост, движи се като стрелките на часовник (оставям го легнал и той започво да си мести краката, а главата си му стои на едно място и така се завърта на360 градуса), но пък това с преобръщането не го брои за нищо. Що му е на човека да се мори излишно  Confused
Стиляна не се притеснявай излишно. Просто всички деца са различни и придобиват по различно време уменията си. Надявам се на съдиш за развитието на Ая по това, което е било с Марияна.

# 224
Надявам се на съдиш за развитието на Ая по това, което е било с Марияна.

Абе в началото го правех, но педито ме скастри и го стопирах в зародиш Mr. Green Пък и честно казано не си спомням Мимозата кога започна да си държи главата изправена, но никога не ме е притеснявала така.

Общи условия

Активация на акаунт