Мамо, АПРИЛчето ела гушни, че коликите мъчат го уви.

• 15 212
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
И аз да се разпиша Simple Smile
тази сутрин имаше концерт от гукане Simple Smile  Първо направихме гимнастика за изпръцкване и после гукане и смях за благодарност  Blush толкова миличко ми стана
После обаче много трудно заспа. Хем и се спи, хем не може и се ядосва... и чак сега се кротна.
След вчерашния дъжд, койти ни валя, днес се бях настроила за престой в къщи, но то пък взе, че се изваля и чак слънчице се показа... Сега се чудя дали няма пак да се смота времето или да се пробвам да излезнем  newsm78
mariah, според ортопеда, при който бяхме, не се препоръчва на толкова малки бебоци да се изправят на крачета. Те си имат такъв рефлекс за ходене, но още не са им затворени тазовите ставички и има опасност да се изметне ябълката.
А как правите това упражнение с вдигането? Сами ли трябва да се хванат за пръстите и вдигнат или аз трябва да държа ръчичките?
Марта, виж дали снимката е правилно завъртяна - до 160 трябва да е хоризонтала, а до 200 вертикала
А за акото - мисля, че е нормално - просто по-течното бързо попива в памперса. Също и пресно надрискан памперс е по-течен от престоял 3 часа

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 12:42 от benitta

# 226
  • София
Здравейте!
Спането: И аз като Кати - най-много 2:30 часа наведнъж ми се събират. Има нощи, когато 2 часа общо сън ми се събира за цялата нощ Shocked Имам жестоки ечемици на едното око от недоспиването.
Плачът: Васко ве от ревльов Shockedците - майика ми казва, че не е виждала такова чудо - яде, като се нахрани изпада в истерия, после се носим 1-2 часа, яде пак, пак истерия и така... Кога спи - не е ясно, май докато яде...И на разходките се дере и редовно вадя цици по пейките в парка...
Днес бяхме на църква.
Онзи ден бяхме на консултация - 1400 грама за 1 месец само на кърма Shocked А аз ту имам мляко, ту ми намалява... Особено вечер нямам...
Спорт - нямам особено време за това... През 2-3 дни нощем, когато васко заспи правя по 30 минути гимнастика - каланетика. Но много ме боли пеперудката от упражненията - някакви кости и сухожилия има там, които не са се възстановили явно... Изникна ми гнусен целулит. Никога не съм имала преди, а сега... Sick А като се кърми не става да се мажем с разни сериозни мазила...

# 227
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Бенитка , как да намаля пикселите ако са над позволените? Embarassed

# 228

А как правите това упражнение с вдигането? Сами ли трябва да се хванат за пръстите и вдигнат или аз трябва да държа ръчичките?

При повдигането задължително се държи детето с ръце,но се оставя то само да се надига,без да се дърпа,колкото може самичко.Обезателно се държат ръчичките,за да не падне като се измори и пусне твоите ръце.

# 229
Момичета, някоя от вас ще ходи ли на инициативата пред парламента утре ? Ламята гледах че е писала, че ще ходи ? Аз мисля да отида да подкрепа мамите, които се борят за децата по домовете. На мен лично ми е страшно мъчно за тези дечица и винаги съм помагала с каквото мога. Давам стари дрехи ( някои не са носени даже ) на баба ми за дома в Калофер. Направо ми се скъса сърцето като гледах "такъв е живота " за това детенце Петър, даже половинката по едно време вика - давай да видим как може да го осиновим - ама като се сетя колко семейства има желаещи  Cry Уфф много ми е мъчно...
Пък и все пак е 1-ви юни, може после по един сок да изпием в градинката зад библиотеката...  Simple Smile
Марта, все едно си описала Мая  Wink И за акането и за спането...
Simple Smile

# 230
Страчи, ще гледам утре да отида ако времето не е отврат и ако Мия кротува.
от 1 часа беше, нали?

Ще се радвам да се видим най-после

# 231
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
И аз мисля да ходя пред Парламента ако времето е подходящо за разходка.

За акото според мен е нормално да е рядко, нали в момента са само на мляко независимо дали кърма или АМ. Не може да ядеш течност и да акаш твърдо.

# 232
От 10:30 е официално  Peace
Ако не вали и аз ще отида, ако искате да се оговорим за някаква среща и ако не вали ще се чакаме, ако вали е ясно, че няма да ходим.  newsm78 Примерно пред входа на художествената академия... ако има някой друго предложение ?

# 233
Здравейте мили мами! Мен почна да ме терзае друг въпрос-усмивките! Усмихва се кратко по 4-5 пъти на ден, придружено с леко гукане, ама не съм чула още гърлен смях-дали защото вижда само мен и баща си и няма достъп до други хора, които да му се радват  newsm78
Баба му и дядо му го виждат веднъж -два пъти в седмицата.Физиономията му винаги е много сериозна, все едно ми казва"дръж се сериозно мамо, да не съм бебе"Този поглед личи и в снимката му по-долу.Дали показва характер или има някакъв проблем?

# 234
Не се тревожи, Smooth!
Според мен бебокът показва характер. не е задължително всички да се смеят еднакво. Опитай се да го провокираш. Да му се усмихваш и да му говориш.

Мия се усмихва често. Хванала съм кога най-много го прави и всеки път я стимулирам. Например когато се разсъни и аз се надвеся над креватчето, голямо хилене пада!
когато й сменям памперса, й гъделичкам крачетата и също се усмихва и гука. В активната гимнастика има любима играчка и всеки път й се усмихва.
Смях с глас още не сме имали, но гука и писка. усмихва се на бабите, но от баща ми, по-точно от басовия му глас я е страх и плаче. ще й трябва повече време да свикне с него. а той как страда, горкия!

# 235
  • Пловдив
Марта, най-лесно можеш да смалиш снимката в Пейнт-а
Като я отвориш в програмата, отгоре от меню - image, избираш - attributs и от там нагласяш размерите Peace

# 236
Smooth, и Елизара е много пестелива на усмивки, като при нас все има хора наоколко. Като цяло изражението и е сериозно и в повечето време е със свъсени вежди.

Марта, акото на Елизара по едно време беше много рядко и то доста дълго време (около 1 седмица). На памперса нищо не се задръжаше  на повърхността, а ако се изака докато и сменям памперса, направо на фонтан излиза и пръска на 2 м. разстояние. Питах лекарката и каза, че зависело и от това, което аз ям. Щом изхожданията били не повече от 6 на ден и няма признаци за обезводняване, значи всичко било нормално.

Искам да попитам майките на госпожици, дали на някоя са казвали за някаква ципа на влагалището. Миналия ден като бяхме на консултация докторката разтвори доста срамните устни и каза, че имала съвсем малко срастване, което се надявала само с почистването да се отворило. Ако не се отоворила ципата до 6 мес. щяла на ни праща на гинеколог. Напраяво пощурях, не стига че с баткото изживях ужаса с пилето, а ми се сега пак нещо по-особено.

Вашите бебета потят ли се като сучат? В продължение на няколко дни Елизара много се изпотяваше само докато суче и си мислех да не е признак на рахит. Но пък днес няма.

# 237
  • София
ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛИТЕ МЪНИЦИ И НА 450 ЗА ГОДИШНИНАТА
  bouquet  bouquet  bouquet
[/size][/color]

На Теди и подейства много добре за пъпките крема Елидел. .

Елидел е сравнително нов продукт, много ефикасен, заместител на кортикостероидите, но употребата му не се препоръчва под 2-год. възраст. Момичета, обривите на децата трябва да се лекуват, като се открие причината и се елиминира, а не с мазане на кремове, които скриват пъпките за момента.
Както ви казах, при Борис обривът е в следствие на алергия към белтъка на кравето мляко, затова съм на диета и не ям нищо млечно и т.н.тъй като белтъците преминават в кърмата.
По принцип съветът ми е (ако ми позволите, но имам богат опит с алергиите) да избягвате големи количества прясно мляко, ягоди, шоколад.

Поздрави и дано само ние си останем алергичните от априлската дружина.

# 238
  • София

В Здравния форум ма много писано по въпроса за срастването. Виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.0

# 239
леле как се шашнах, докато четях темата за срастването!

само да се събуди бебката и ще я погледна. На 5.06. сме на консултация - ще помоля педиатърката да погледне.
ако и вие сте чели темата, ще ви помоля да коментираме.
едните мнения са за незабавна лекарска намеса за отлепване, другите мнения са, че организмът сам "затваря" вагината, за да се предпази от инфекции и всякакви намеси са абсолютно излишни.
Вие как мислите?

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 16:12 от Ламята неСПАСКА

Общи условия

Активация на акаунт