Мамо, АПРИЛчето ела гушни, че коликите мъчат го уви.

• 15 211
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Марта, и нашия Гого спи по същия начин.Аз затова реших да спи до мен, за да мога нощно време да не ставам постоянно да го кротвам и да му слагам залъгалката в устата.

А за утре- вие не сте ли записали бебетата в Дарик кампанията,защото утре от 09:45 ще се теглят наградите зад Sofia City Center.Аз мисля ако е хубаво времето да ходим.
За кенгурото- имам си на Mother Care за 0+ и когато сме в центъра го извеждам в него, но тук прочетох противоречиви мнения newsm78.На лекцията проф.Владимиров каза,че не е проблем да е в кенгуру дори и от толкова малък.
За изправянето на крачета- е, аз не го оставям да стъпва изцяло, а просто да заздравява мускулчетата,леко на пръсти да усетя колко сила има и каква упора. На консултацията лекарката така правеше да провери дали мускулите са стегнати или отпуснати.

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 16:21 от mariah

# 241
За кенгурото - аз също я нося понякога в него, когато ми се налага да ходим на консултация например или до магазина.  Peace Алексиев също каза, че няма проблем, в крайна сметак хората щом са написали 0+ значи може. Peace
За кампанията на Дарик - записах Мая, но ни е много далече МОЛ-а и няма да можем да стигнем... Предпочитам да отида на кампанията за децата сираци, много ме вълнува този проблем.
  Peace
За лохиите - момичета аз все още имам течение  Sad Направо ми писна, някоя от вас продължава ли и след 40 ден ? Мисле ако не ми ичезне още 1 седмица да звънна на док. От време на време намалява и почти спира, но има дни, в които се засилва... #Cussing out

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 17:17 от Stra4iatela

# 242
  • гр.Варна
Здравейте!!
Ходихме на консултация
направихме пробно кърмене и резултатът е +20гр ooooh! ooooh! ooooh!
Кошмар......... Rolling Eyes Shocked Cry
Доки каза,че няма как да ака,като не яде:(
Трябва да се дохранваме след всяко кърмене сега
Бях болна миналата,че и тази седмица  и явно съм се обезводнила от тогаз и кърмата е намаляла:(
Ех,че кофти........
Иначе за 2-те седмици сме качили 300 гр,но сме акали общо 3 пъти.
Като се изходи,сигурно ще олекне поне със 100гр:((
Варненки,хайде да се видим най-сетне де!
Бяхме малко по-активни преди да родим,а сега какво стана????
Дайте да се разберем един ден през седмицата и да се видим и наприказваме:))
Може и утре да се видим:))
Смут,и нашият не се смееше кой знае колко,но последните няколко дни се накъсва да се смее.Даже му направих клипче.Кликни на сайта в подписа ми:)
За кенгуру-то,много рядко го слагам в него.Смятам да бъда предпазлива все пак:)
Приятна вечер:))
И Весел празник утре ако не вляза:)  bouquet

# 243
Хриси, виж какво прочетох вчера за пробното кърмене:

Цитат
За доказателство се използва широко практикуваното унас пробно кърмене, което се провежда в лекарския кабинет, в необичайна за бебето и кърмачката обстановка и обикновено в неподходящо време. При такива условия кърмачето и кърмачката се подлагат на своеобразен тест: дали кърмачето ще избозае достатъчно кърма и дали майката ще може да му я предостави. Наши и чужди проучвания показват, че тандемът кърмаче-кърмачка обикновено се представя незадоволително на този тест и резултатът е минус 3. Защо? Защото майката е притеснена от необичайната обстановка и от мисълта дали ще се окаже способна да изхранва рожбата си, а е известно, че безспокойството, страхът, болката потискат рефлекса на изхвърляне на кърмата, при което в гърдата има кърма, но тя не достига или трудно достига в устата на бебето, което става неспокойно, плачливо и допълнително влошава обстановката.От друга страна, бебето, както и възрастните, не консумира едно и също количество храна по време на отделните хранения през деня. Най-много кърма се изсуква сутрин, по-малко на обяд и  вечер, а най-малко на междинните хранения- предобед и следобед, когато обикновено се провежда пробното кърмене.
По посочените причини, пробното кърмене, така както се провежда унас, дава най-често заблуждаващи резултати. Те обаче са основание да се препоръча дохранване с адаптирано мляко, с което се засища глада, сукането става по-вяло, потиска се пролактиновия рефлекс, количеството на кърмата намалява

Излиза, че то съвсем не е показателно за сукателните способности на бебето.

Ето и цялата статия, нищо че не е по темата за акането.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4199

# 244
  • гр.Варна
Гигилче,
Мерси мила!
Пробвах да го дохраня и за пръв път от доста време детето спи.Иначе все плаче,лапа си ръцете и т.н.Дохранвала съм го 2 пъти досега-в 12 и в 3.Определено е много по-спокоен.Смятам да продължа така,колкото и да не ми се иска
какво ли не правих ,за да си увелича лактация и да кърмя....обаче явно не ми е писано Rolling Eyes Cry
лек ден

# 245
momi4eta  kajete koia kakvo znae za HEMATOMITE. Sha pisha utre pak 4e sega kirilicata mi se skapa

# 246
  • София
Не знам много за хематомите, но на Вики казаха, че има хематом на вратлето и ходим на гимнастика. След 4 процедури хематома незнам дали е изчезнал, но определено има подобрение при детето. Мести си главичката вече доста по-сигурно. Ако е по-тежък случай сигурно ще са необходими повече процедури, но явно е нещо, което може да се оправи без лекарствени средства.

# 247
  • Пловдив
Hristina_k, напълно те разбирам. Още от болницата започна кошмара, по цяла нощ ми плачеше и докато разбера, че плаче от глад...За 4 дни не се изака нито веднъж, но то какво да ака, като е сукал, но нищо не е поемал. След като ни изписаха ни направиха пробно кърмене в нас и се оказа за 1/2 час сукане е поел само 40 мл, ужас...
И така от втората му седмица се дохранваме с Аптамил 0+. От тогава стана по-спокоен, както казваш и ти. Успях да увелича кърмата си до 70-80 мл колкото и да ям и да пия, но вече само се изцеждам с помпа и давам с шише, защото малкият свикна с бибероните и сега вече го домързява от около седмица...
Важното е, че все пак има малко и от мен, това е по-добре отколкото нищо. Предимството е  че така виждам колко точно изяжда кърма и адаптирано мляко. Решила съм да продължавам така докато ми намалее млякото съвсем, макар, че това изцеждане много ме изтощава. Но от всичко най-важно е бебо да е жив и здрав и да е спокоен.

# 248
Здравейте и от нас Simple Smile

Ние съвсем се изгубихме, но с Руми имаме доста пълна програма, а утре съм в шах какво да изберем - дали на Дарик радио кампаният, дали на Майките или пък поканите за празнуване на Руми с карнавал или пък с театър или просто да я заведа с приятелски семейства в някой клуб да се наиграе?!?!?.........както и да е (да си имам грижите).
Днес заведох Румена на английски - нещо, което напълно отричах за толкова малко дете, но човек да не казва голяма дума - хареса ми. Тя прекара цялото си време в клуба по играчките вместо с групата, но това е най-хубавото, че не трябва задължително да участва, а просто да й е на игра, а Гергана спа отново на масата като в Птиланци - миличката няма нормално детство с такава сестра Simple Smile - зарината съм със снимки и клипчета, напрова се олях тези дни и едвам смогвам да си разтоваря фотоапарата.

Та Гергана си я разнасям по мероприятията на Руми само в кенгуру. За Руми също го използвах след първия месец, а то е най-обикновено българско от 15 лв с твърдо гръбче - купих го случайно на шега за да опитам, а и с двете си деца много го ползвам. Уших си и двата вида слинг - със и без халки, но за сега кенгуруто ми върши по-добра работа..............Спретнах тематичен снимков материал:   http://smilestyle.multiply.com/

450, Стра4и и който пуска новите теми, присетих се, че няма смисъл да го правите с общия акаунт, така или иначе вече няма много корекции, а общият не работи за всички, давайте по старому Simple Smile....

smooth, децата са толкова различни - голямата ми дъщеря беше много пестелива и на усмивки, и на гукания, но Гери хич не се скъпи, а получава по-малко внимание, като го делим между двете - дори и самичка си стои, гледа си някоя сянка или ръбче и пак се смее, а Руми с часове я дебнехме да се усмихне и пак не се получаваше винаги Simple Smile ........

# 249
  • БГ
привет Hug
днес бяхме на консултация, бебка  е наддала 800 гр. за 1 месец, биха й първата ваксина вече.за срастването- почиствам с клечки за уи и мокра кърпичка за да го избегна уж.вече сме си у дома без баби и сама се справям и по-добре Peace къпя си я ъвсем сама, не било страшно. Flutter
иначе имаме колики-бебка реве здраво, иначе не е ревлива но явно я боли ooooh!
за косми над и под белега-имате ли и с какво ги махате? newsm78
за възглавницата-беба спи по гръб и глава настрани, не я иска Thinking

# 250
Здравейте!
Да се включа и аз малко по темите Mr. Green.
кенгуро- имаме си,ама не сме го пробвали, все си мисля, че колкото и да е за новородени, докато не си държи главичката изправена....ми е странно, не искам да сгафя нещо.
срастване- от вас научавам за такова нещо и изпаднах в паника, но като къпахме Криската не видях нещо подозрително
hrisi1303, ама 40мл си е било нормално на 4-5 ден след раждането....поне така си мисля аз де.
хематомите- нормално е да се получат от раждането, при напъването са възможни натъртвания и така да се получат, с времето отшумяват, но ако някой има някакви съмнения, по-добре да се посъветва с лекар
Доакто не съм забравила, имам няколко предложения за заглавия на темички:
1. АПРИЛското човече- усмихва се и гука вече
2. АПРИЛчета с усмивки ни огряват и щастие ни те даряват
Та за усмивките- усмихваме се предимно сутрин, голямо хилене се хилим, понякога и през другото време, не ги пестим, но не мога да кажа, че гукаме, пък и с глас не се смеем и почнах малко да се притеснявам, зная, че е безсмислено, но ми се иска вече да чувам смях и гукане,а така ми се иска да чуя: "ма-ма"
акото- и на Криси е редичко, но все пак е само на течна храна
И не искам да завършвам с лоши новини, но чухте ли, че малката Дари е починала?! Нека почива в мир, така се бореше,явно Господ е имал нужда от борбено англече! Praynig

# 251
Добро утро, въпреки че новината от вчера ме натъжи много, толкова вярвах в това че Дари ще се оправи, но .... Нека почива в мир !

Ние снощи ядохме в 9 и заспакъм 10,30 и сега стана в 4,30 да яде и сега още не е заспала и аз също станах, то неможе да се спи тя като не спи, гледка си детето !
Дано днес времето е хубаво , че като вчера нямаше разходка и детенцето се изнерви , а за мен да не говорим, така много плака , не е от колики според мен поодминаха , ами така си плаче !
Приятен ден, май има слънце от сега !  Grinning Ще има дълги разходки, макар че с това кърмене е трудно ! Но така ми харесва да ходя с бебка, даже съм направила тен , а и свалила 2 килограма, дано върви така !

# 252
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ СЛАДКИ БЕБОЦИ, БАТКОВЦИ И КАКИ!!!
Да имат много щастливо и безгрижно детство и усмихнати родители.

# 253

Честит Празник на всички малки и големи деца! На сладките бебоци, техните батковци и каки, и на всички, които са запазили по нещо детско в себе си!

# 254
Един въпрос към мамите с кошарки от плат: Може ли да се закачи някак си пееща играчка?Купила съм подарък за бебето на братовчед ми, което чакаме всеки момент, но тяхната кошарка е от тези сгъваемите,от плат и нямам представа дали ще може да се закачи. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт