Мамо, АПРИЛчето ела гушни, че коликите мъчат го уви.

• 15 193
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
zdraveiti
nova sum v tazi sekcia no ne i vuv foruma.
na 27g. rodih na 24 april momi4e, Adriana, biah s termin 8mi mai, i sum na 27 godini, purvo dete.
ste mi e priatno da se vkliu4a v grupata, i da sum polezna s nesto, ili vie na men.
tova e zasega, biagam 4e kakto znaete suniut e nai cennoto v tezi pouprvi meseci :S
adi do

# 271
Добре дошла на Asto!

За бибата - и Елизара не и е фен. От няколко дни усилено се опитва да напъха юмрука в устата, но не и позволявам. Явно си имат предпочитания, защото първоначално бях купила биба, каквато Ивайло харесваше, но не я искаше. В последствие ми направи впечатление, че в ден когато и давам с едно шише на Чико с каучукова биберона пие повече вода, а като и давам с Авент изобщо не иска да го засмучи. И извадих една каучукова биба н Нук от лекциите на 9 месеца и определено има повече успех с каучуковата залъгалка.

Аз да ви се оплача, от два дни съм с варицела. Пъпки имам много, амо много и където  може да си представите. Останах си в къщи при Елизара, но от вчера не я кърмя, защото имам много пъпки на гърдите и ареолите и сега я храня със замръзена кърма, която ще ми стигне за 4-5 дена. Стискайте ни палци Елизара да не се разболее и да не отбие.

# 272
  • Beyond the Frontiers
Добро утро на всички,

Отдавна не съм писала, но за съжаление се наложи да полежим с малкия в болница десетина дена. За сега сме добре, но ще пие 3 месеца антибиотик  Sad . От притеснение и кърмата взе да нестига и се наложи едно от храненията да бъде с изкуствено мляко  Cry #2gunfire #Cussing out

Въобще не го пожелавам на никого, особено с такива мънички бебенца .......

# 273
Здравейте Априлски мамчета
Вчерашната среща на пловдивчанки мина супер.Бяхме 8 мами и като тръгнахме по главната хората помислиха че има митинг по случай 1 юни.Имахме намерение и да сядаме на кафенце обаче някои огладняха и  бързо,бързо към градината.Момичетата с фотоапарати ще качат и снимки
Да ви се оплача не сме  се изакали самостоятелно вече втори ден само термометъра играе,какво мога де направя?

# 274

Честит Рожден Ден на ДейзиГ! Да си жива и здрава, и много щастливи мигове със семейството! И да си все така отзивчива, особено по счетоводните въпроси

Asto, добре дошла! welcome

бибата- както и преди казах, Криси е пристрастена бибосмукачка baby_neutral, това са нейните цигари Joy, как ли ще я откаже hahaha. В Родилния дом си ядеше ръкавите и юмруците, и въобще каквото й беше близо до устата. Сега нощем като й няма бибата и се събуди, се опитва да си засуче палеца, но аз бързо я чувам и айде пак бибата, даже едната така сме я надъвкали, че вчера и подарих нова за празника. Mr. Green

Още едно заглавие, че при това слънчице: "Слънцето навън пече, а АПРИЛското дете стяга памперсите за море"

elku - elena, какво му е имало на бебока?3 месеца антибиотици, това не е ли много за един дребосък? newsm78 Мен много ме е страх от антибиотици! Дано се оправите много,много бързо! Praynig

захранване- на нас докторката ни каза също да почнем със сокчетата, но с по една лъжичка, после две и така докато сигна 30мл, след това с друго сокче и пак до 30мл и после да ги смеся.Каза ми да си избера дали с ябълка или морков да започна,аз съм по-сколонна към моркова, защото някак си е по-малко кисел newsm78, а на нас уж ни се разминаха коликите, та да не ги предизвикам с нещо Praynig.

# 275
  • В една далечна галактика...
Привет на всички и честито на ДейзиГ! Желая ти много щастие и прекрасно семейство   bouquet  bouquet  bouquet

Elku-elena какво се е случило с вас? Нямах време да върна назад, за да прочета, но стискам палци всичко да се оправи и да не ти спира кърмата, бебо в момента се нуждае от нея Hug

През следващите 2 часа ще съм в Борисовата градина в отсега между езерото с рибките надолу до детската площадка. Който иска да заповяда да се видим   Mr. Green

Приятен и усмихнат ден на всички  Simple Smile

# 276
  • Пловдив
Стискам палци на San_ya и elku - elena всичко да се размине по най-благоприятен начин и да си кърмите дълго бебоците Peace
  bouquet Дейзи, Честит Рожден Ден   bouquet  bouquet  bouquet

Към бибата вече и ние сме пристрастени, само колко бързо стана...
Момичета, как е при вас паренето от катетъра?
На мен вече ми писна #Cussing out Ще станат 2 месеца от раждането - операцията отдавна забравих, че я имам, а това продължава. Направих няколко дни промивки с тетра - сутрин и вечер и наистина се подобрява положението, но като спра - пак същото. А не мога само с тая тетра да се занимавам Crossing Arms
За снимките от вчера - сега зареждам батериите на апарата. Ако ми стигне времето, преди да тръгна към Градската градина, ще се опитам да ги кача

# 277
Момичета, черпя ви виртуално за рождения ден на половинката Heart Eyes

# 278
ДейзиГ, честит рожден ден ! Желая ти много здраве, късмет и семейно щастие !

# 279
Да са живи и здрави и много усмихнати всички дечица

ЧРД на ДейзиГ - щастие на цялото семейство и каквото си пожелаеш да стане Simple Smile.
Честит да ти е и твоят рожденик, Страчи Simple Smile
Днес и моят кум има рожден ден - хубави хора на тази дата Simple Smile

asto, добре дошла в априлската компанийка Simple Smile

elku - elena, чудесно е, че сте си у дома. Пожелавам ви от сърце бързо възстановяване. Кърми детенцето колкото можеш по-често, скрий си часовника си - нямаш представа какви чудеса правят антителата в кърмата на бебенцата за бързото им възстановяване. Успех!

San_ya, стискаме палци, а най-важното е да не се притесняваш - всичко ще бъде наред след като оздравееш и дано е бързо Simple Smile

Misho4ka, жалко, аз ще съм в Борисова градина след обяд, след както се наспи Руми, че сага се е заиграла с братовчедите около блока........

Залъгалките - Гери хареса само тази, която ни дадоха в Шейново на Канпол бебе. Купих и разни анатомични - каучукови и какви ли не, но тя си смуче само кръглата обикновена силиконова на канпол. А в момента явно всички априлчета са на тема "колко са ми сладки пръстчетата и ръчичките Simple Smile" и също като Бенита предпочитам да не си ги смуче тях, а нещо за залъгване.
Интересен беше въпросът при Руми - тя категорично отказа всички видове залъгалки, а аз бях пробвала на всички фирми, които открих. Не пожела и от шише да пие, та копърът го давах с лъжичка. Относно залъгалката прочетох в книгата на Елизабет Фенуик, че може да се дава да смуче кутрето на мама и Румена се влюби в този вариант (всичко на мама е сладко). Добрата страна беше, че от кутрето се отказва много лесно - просто в един момент вече не го искаше, коликите бяха преминели, а тя поумняла, че не пуска и край. Залъгалките са доста по-трудни за отказване, та се чудя сега дали да не й я махна и на Гери и да дествам по старому (вече пробвах и при нея с кутрето и действа)

Захранването много пъти съм писала, но пак ще предложа на майките, съветвани от педиатрите да бързат, нека преди да започнат да дават сокчета, да прочетат и другата страна на въпроса в
Библиотеката на форума:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
раздела с преводни статии и публикации: Захранване и хранене на бебето

А за Гери съм взела отдавна решението - изключително кърмене първите 6 месеца (ако не дай си Боже нещо стане да не мога да кърмя, ще бъде изцяло на АМ първите 6 месеца)

Пожелавам ви приятен и слънчев ден Simple Smile

# 280
Към бибата вече и ние сме пристрастени, само колко бързо стана...
Момичета, как е при вас паренето от катетъра?
На мен вече ми писна #Cussing out Ще станат 2 месеца от раждането - операцията отдавна забравих, че я имам, а това продължава. Направих няколко дни промивки с тетра - сутрин и вечер и наистина се подобрява положението, но като спра - пак същото. А не мога само с тая тетра да се занимавам Crossing Arms

И при мен го има тоя проблем с последиците от катетъра. Даже вчера реших, че явно ще трябва да отида на гинеколог, но пък ако ми предпишат лекарство незнам заради кърмата дали ще мога да взимам.

# 281
здравейте, и ЧЕСТИТ ПЪРВИ ДЕТСКИ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ (С МАЛКО ЗАКАСНЕНИЕ) , МНОГО ДЕТСКИ УСМИВКИ ОТ ВАШИТЕ АПРИЛЧЕТА И ПО-ГОЛЕМИ КАКИ И БАТКОВЦИ, А НИЕ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ СМЕ БИЛИ ДЕЦА И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПАК ДА СМЕ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДЕЙЗИ_Г, МНОГО ЛЮБОВ, ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!

СТРАЧИ - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВАС, МНОГО ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ! за люлките и столчетата, на фишер прайс точно не си спомням за колко кг са, но като гледах в магазина преди време различните модели, сега се сещам, че голямата част бяха до около 9кг.

San_ya,  elku - elena Много късмет и бързо оздравяване! elku - elena , найстина 3 месеца антибиотици звучи много екстремно за малко бебе (то за голям човек си е дълъг период) Дано да е грешка в поста ти. Но важното е Борис да се оправи.

А нашия Борис е влезнал в някакъв много интересен режим на активност. Заради хернията и коликите имаме 2-3 дена неспокойни, много мрънкане и плакане, мама и татко на края на силите си остават. Като го поотпусне, един ден два е в супер настроение, раздава усмивки, още не гука, но иска да си общува. И после следва един ден яко спане. Само за хранене се събужда   Crazy ( А въпросната херния си расте, вече стиган до тестисите, каналчето е бая големичко, но казват, че така била по-малка опасността от заклещване. Но малкия човек има такива пистапи на рев, особенно когато коликите го мъчат, защото неможе да се отпусне, и хернията и тя излиза, и така докато не започне да стене на гладно и на цицата се закротва. Хирург го гледа оня ден, и след 2 седмици пак на контролен преглед, но още изчакват, искат да е по-голям , заради упойката. А моето сърце се къса, когато запищи) 

# 282
И ОТ МЕН ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗЯСНЕНИЯТА, ЗА СЛАГАНЕ НА СНИМКА В ПРОФИЛА!  bouquet

# 283
baloniЧестит рожден ден на ДейзиГ и на любимия на Страчи! baloni
Стискаме палци всичко да е наред с бебока на Елку_Елена и Елизара да не се разболее от варицела  Praynig. Най-вече дано и двете мами успеят да продължат да кърмят въпреки тези изпитания.
 welcome на новите майки на априлчета!
Да ви се оплача - явно разглезихме Дани и сега иска непрекъснато да е на ръце. В кошарата се къса от рев. Тази сутрин реших да го оставя да си пореве, а аз да посвърша малко работа. Но той така плака, че ми дожаля и пак го грабнах на ръце. Сега спи на терасата в кошницата за кола. Давайте съвети какво да правя - да го оставя ли да реве сам, или да продължавам да го дундуркам с риск да го разглезя още повече  Thinking

# 284
  • БГ
здравейте  HugДейзи Г  newsm59 baloni Tadaмного семейно щастие ти желая! newsm51
San_ya и elku - elena  стискам палци да оздрвявате бързо Peace

Benitta при мен не е имало парене от катетъра.
Залъгалкаsmile3504първата която купих е силиконова на Нук, и нея само харесва, имахме една на Чико но е много тежка и не я харесва, вчера получихме подарък каучокова на Чико-пак не я харесва, мисля че е до залъгалка, а иначе определено я предпочитам отколкото палеца.

Вие по колко разходки правите дневно newsm78,аз днес не можах да се организирам за сутрешна, и ще излезна следобяд.
лохии- имам в малко количество
кога ходихте на преглед при гинеколог и какво да искам да ми види, на ехограф ли или те си знаят? newsm78
усмивки-имаме много , и всякакви други физиономийки,много им се радвам, а като спи се смее с глас Joy
хубав ден от мен!  bouquet  girluu  girluu

Общи условия

Активация на акаунт