Примерна схема за захранване

• 196 120
  • 612
  •   1
Отговори
# 105
Смятам тези дни да започна с оризова каша. Освен на Милупа някой може ли да каже кои други са хубави.  bouquet А ще го запече ли  newsm78
Няма да сбъркаш, ако вземеш Милупа. Много се хареса на бебка, не остават бучки.
Моето дете не се запече, но тя си ака по 3-4 пъти на ден  Embarassed

# 106
записвам се да следя и трупам впечатления Simple Smile

# 107
Момичета и аз се записвам да ви следя, макар че Преслав е още на 4 месеца.

# 108
Вчера купих оризова каша на Милупа, но като се прибрах в къщи видях, че е с АМ. Може ли да се започне с нея или да я оставя за по нататък? Има ли такава безмлечна?

# 109
  • София
безмлечни има на хип и на нестле. по-одбре е в началото да са безмлечни.

# 110
Безмлечна оризова има и на Милупа - синя опаковка  Peace

# 111
На Милупа кашите са страхотни. Ние започнахме с безмлечна оризова, сега ядем безмлечна царевична и отново много й се радваме.
По повод тази с адаптираното мляко - ако бебо е приемал такова преди /имам предвид АМ/, няма проблем да му се даде и такава каша. Знам, че млечните каши на милупа съдържат АМ на Милупа.
По принцип се започва с безмлечна, с цел предпазване на детето от алергия към белтъка на кравето мляко. Но храната, коята се дава на бебето, трябва да съдържа мляко. Ако кашата е безмлечна, се приготвя  с  кърма или с АМ. Млечните могат да се приготвят с вода, но аз лично мисля и тях да давам с кърма /ако имам до тогава, защото на последък ми понамаля Sad, но все още я караме някак си Wink/

# 112
  • Бургас
Ние с Петър напредваме бавно в захранването, но за сега успешно.

apv гледам, че долу-горе захранваме еднакво, та аз след тиквичката въведох пащърнак и карфиол. Пащърнака Петър се счупи да го яде, много му хареса, а и пюрето е много гладко дори и без затопляне става за ядене, не като тези на Хип, едни гъсти.....забравих да кажа, че взех чист пащърнак на sunval. Карфиола е на  Хип - карфиол с картофи, също много го хареса, след това мисля да продължа с броколи пак на Хип, но ще вкарам и месце, заради хемоглобина или елда ми препоръчаха.

Мимоза като за начало вземи безмлечна каша, аз взех такава на Нестле, макар, че още не съм я дала.

antineq   при все че всяко дете е различно, оризовата каша запича. Направи си като за начало домашна от кафяв ориз, той не запича и е в пъти по-полезен.

DoGma_PrObe давай новите продукти по раничко и помъничко, ние които сме почнали да захранваме през май, продължаваме и през юли и август......няма как да направя прекъсване от 3 месеца  Laughing

ето докъде стигнах аз:

дата                       възраст   нов плод/зеленчук   реакция                       пюре
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------            
03.06.2007 г.   5 м.и 14 дни   тиква                     не   пюре тиква на HiPP
04.06.2007 г.   5 м.и 15 дни   тиква                     не   пюре тиква на HiPP
05.06.2007 г.   5 м.и 16 дни   тиква                     не   пюре тиква на HiPP
06.06.2007 г.   5 м.и 17 дни   тиква                     не   пюре тиква на HiPP
07.06.2007 г.   5 м.и 18 дни   морков                      не   пюре ранни моркови на HiPP
08.06.2007 г.   5 м.и 19 дни   морков                     не   пюре ранни моркови на HiPP
09.06.2007 г.   5 м.и 20 дни   морков                     не   домашно приготвени моркови
10.06.2007 г.   5 м.и 21 дни   морков                     не   домашно приготвени моркови
11.06.2007 г.   5 м. и 22 дни   картоф                     не   домашно приготвен чист картоф
12.06.2007 г.   5 м. и 23 дни   картоф                     не   домашно приготвен чист картоф
13.06.2007 г.   5 м. и 24 дни   картоф                     не   пюре тиква с картоф на HiPP
14.06.2007 г.   5 м. и 25 дни   картоф                     не   пюре тиква с картоф на HiPP
15.06.2007 г.   5 м. и 26 дни   кърма                      -   кърма
16.06.2007 г.   5 м. и 27 дни   ябълка                     не   пюре ранни моркови на HiPP смесени с домашно приготвена ябълка
17.06.2007 г.   5 м. и 28 дни   ябълка                     не   пюре ранни моркови на HiPP смесени с домашно приготвена ябълка
18.06.2007 г.   5 м. и 29 дни   ябълка                     не   пюре ранни моркови на HiPP смесени с домашно приготвена ябълка
19.06.2007 г.   5 м. и 30 дни   ябълка                     не   пюре моркови с ябълки на HiPP
20.06.2007 г.   6 м.                    ябълка                     не   пюре моркови с ябълки на HiPP
21.06.2007 г.   6 м. и 1 ден   ориз                     не   пюре моркови с ориз на Hame
22.06.2007 г.   6 м. и 2 дни   ориз                     не   пюре моркови с ориз на Hame
23.06.2007 г.   6 м. и 3 дни   ориз                     не   пюре моркови с ориз на Hame
24.06.2007 г.   6 м. и 4 дни   ориз                     не   пюре моркови с ориз на Hame
25.06.2007 г.   6 м. и 5 дни   ориз                     не   пюре моркови с ориз на Hame
26.06.2007 г.   6 м. и 6 дни   тиквичка                     не   пюре от тиквички с картофи на HiPP
27.06.2007 г.   6 м. и 7 дни   тиквичка                     не   пюре от тиквички с картофи на HiPP
28.06.2007 г.   6 м. и 8 дни   тиквичка                     не   пюре от тиквички с картофи на HiPP
29.06.2007 г.   6 м. и 9 дни   кърма                      -   кърма
30.06.2007 г.   6 м. и 10 дни   пащърнак   не   пюре фин пащърнак на SUNVAL
01.07.2007 г.   6 м. и 11 дни   пащърнак   не   пюре фин пащърнак на SUNVAL
02.07.2007 г.   6 м. и 12 дни   пащърнак   не   пюре фин пащърнак на SUNVAL
03.07.2007 г.   6 м. и 13 дни   пащърнак   не   пюре фин пащърнак на SUNVAL
04.07.2007 г.   6 м. и 14 дни   карфиол                   не   пюре карфиол с картофи на  HiPP
05.07.2007 г.   6 м. и 15 дни   карфиол       не           пюре карфиол с картофи на  HiPP

# 113
Изключително полезна тема,още от сега се записвам да я следя,че докато ми дойде време  току виж изчезнала някъде.Не ми стана обаче много ясно от всичко прочетено до тук как съхранявате пюретета или по-точно разбрах че след отваряне могат да се съхранят в хладилника за 24 часа.От тук следва,че при първите 2  дни на захранването,когато се изяждат 1-2-3-4 ч.л. от пюрето след това останалото от него се изхвърля.Правилно ли схващам или има някакъв друг начин?

# 114
Правилно схващаш.  Peace Може да се замрази, но все си мисля че му се губят вкусовите качества при замразяването.

# 115
  • София
Изключително полезна тема,още от сега се записвам да я следя,че докато ми дойде време  току виж изчезнала някъде.Не ми стана обаче много ясно от всичко прочетено до тук как съхранявате пюретета или по-точно разбрах че след отваряне могат да се съхранят в хладилника за 24 часа.От тук следва,че при първите 2  дни на захранването,когато се изяждат 1-2-3-4 ч.л. от пюрето след това останалото от него се изхвърля.Правилно ли схващам или има някакъв друг начин?

всъщност след отваряне може да се съхраняват до 48 часа в хладилник купешките, като обаче не бъркаш направо с лйжичката вътре а първо си отсипваш малка част и даваш нея. Т.е. не трябва да влиза слюнка в пюрето. Също и ако го притопляш, топлиш само дозичката, а не цялото бурканче. И да каквото остане хвъляш или ако ти е вкусно дояждаш. За това и в началото е практично да се купуват тези бурканчета малките по 110 мл ли бяха...нещо такова, а не от 190-200 мл, за да има по-малко за боклука...Wink

# 116
  • Бургас
От вчера започнахме захранването с безмлечна оризова каша на ХИП. За сега я яде  feeding но не му я правя много гъста. Вчера доста течна а днес - като боза Колко гъста трябва да бъде или както си реша newsm78 Днес ака Joy Тъй като нямам кърма за изцеждане - само по 1 каф. лъж. я разреждам с вода  newsm78

# 117
Момичета, това е схемата, по която захраних аз Ники(аз съм обременена с много хранителни алергии и го захраних много предпазливо). Предостави ми я сладка хапка, много съм доволна и на когото съм я дала-също.
“ Това е схемата от книгата,която аз ползвам.тя е за първите два месеца на захранването-идеята е,че през това време бебето само пробва новите храни,първо се дава млякото(500-600мл на ден) и не се замества хранене.
аз не я следя стриктно,примерно като нямах сладък картоф дадох обикновен,обикновен с морков или с чушка. все пак мисля,че ще е полезна. новата храна се въвежда на обяд. 1 супена лъжица= 1 замразено кубче.  Обяд: 11:00 ч.  Вечеря: 18:00
 1-3 ден
обяд: 1 ч.л. оризова каша с кърма/вода
4-6 ден
обяд: 1 кубче пюре от круша с кърма/вода
вечеря:1-2 ч.л. оризова каша

7-9 ден
 обяд:1 кубче пюре от морков
вечеря:1-2 ч.л. оризова каша с 1 кубче пюре от круша

10-12 ден
1 кубче ябълково пюре
2-3 оризова каша

13-15 ден
1 кубче сладък картоф(или картоф)
2-3 оризова каша и едно кубче пюре от круша

16-18 ден
1 кубче картофено пюре или 1-2 ч.л. оризова каша с едно кубче пюре от тиквички
3-4 ч.л. оризова каша с 1 кубче пюре от ябълка или круша

19-21 ден
1-2 кубчета картофено пюре или 1-2 ч.л. оризова каша с 1 кубче пюре от морков
3-4 ч.л.оризова каша с 1 кубче пюре от ябълка или круша

22-24 ден
2 кубчета картофено пюре или 1-2 ч.л. оризова каша с едно кубче пюре от swede( шведска ряпа,но не съм сигурна за превода,сладка е)
4-5 ч.л.оризова каша с 2кубчета пюре от ябълка

25-27 ден
2 кубчета картофено пюре или 2 ч.л. оризова каша с 1 кубче пюре от зелен боб
 4 ч.л.оризова каша с 1 кубче пюре от ябълка или круша

28-30 ден:
2 кубчета пюре от морков  или 2 ч.л. оризова каша с едно кубче пюре от swede
4-5 ч.л.оризова каша с 2кубчета пюре от ябълка или круша

втори месец
 1-3 ден
закуска: 1 ч.л. безглутенова каша
4 кубчета картоф, морков и тиквичка смесени заедно

4-6 ден
1 ч.л. безглутенова каша и 1 кубче пюре от праскова
4-5 кубчета картоф,ряпа и зелен боб

7-9 ден
1 ч.л. овесена каша и 1 кубче пюре от праскова или ябълка
2 супени л. авокадо(намачкано) и 2 кубчета пюре от ябълка
4-5 ч.л.оризова каша с 2кубчета пюре от ябълка ,праскова или круша

10-12 ден
1 ч.л. овесена каша и 1 кубче пюре от праскова,круша или ябълка
3 кубчета картоф с 2 кубчета тиквичка или морков
4-5 ч.л.оризова каша с 2кубчета пюре от ябълка ,праскова или круша

13-15 ДЕН
2 ч.л. овесена каша и 1 кубче пюре от праскова
2 кубчета картоф с 2 кубчета тиквичка и морков
5-6 ч.л.оризова каша с 2кубчета пюре от ябълка ,праскова или круша

16-18 ДЕН
2 ч.л. овесена каша и 1 кубче пюре от праскова,круша или ябълка
2 кубчета ряпа,1 кубчесладък картоф, 2 кубчета морков и 1 с.л. пилешки булион.

19-21 ден
3 ч.л. овесена каша и 1 кубче пюре от праскова,круша или ябълка
3 кубчета сладък картоф и 2 кубчета пюре от карфиол

22-24 ден
3 ч.л. овесена каша и 1 кубче пюре от праскова,круша или ябълка
3 кубчета сладък картоф  и 2 пюре от броколи

25-27 ден
3 ч.л. овесена каша и половин намачкан банан
 3 кубчета сладък картоф  , 2 морков и 1 карфиол

28-30 ден
4 ч.л. овесена каша и 2 кубчета пюре от праскова,круша или ябълка
2 кубчета сладък картоф, 2 кубчета пащърнак и 2 броколи
5-6 ч.л.оризова каша с 2кубчета пюре от круша

# 118
И аз да питам Rolling Eyes
Колко време и как мога да съхранявам домашно приготвено зел. пюре?
Ако реша да сложа размразена кърма непосредствено преди хранене ли да я сложа или може когато пасирам пюрето и така да я съхранявам 1, 2, 3 или колко дни?
Не ми се иска да замразявам newsm78
Благодаря!

# 119
  • София
Първо поздрави на Ники за полезната темичка.

Аз захранвам от около 3 седмици (на кърма сме иначе). Дала съм картоф, тиквичка, пащърнак и карфиол - домашни и купешки. Добре ги приема детето, давам му по половин бурканче, т.е. около 60г.

Имам два въпроса:
 - Бебчо и преди захранването си акаше много нарядко, но поне беше бебешкото ако. Сега стана твърдо като пластелин и според мен много малко като количество (примерно две-три топченца Tired). Това възможно ли е да е от пюренцата. Нормално ли е?
 - Досега не бях давала сок, бебето не пие вода. Сега в жегите реших да го излъжа да пийне малко течности в повече и му давам няколко пъти от сока на Хип от меки ябълки, разреден 50:50 с вода. Пие го. Но този сок след около половин ден в чантата започва да мирише много странно скиснало - като вино малко ooooh! Това нормално ли е също??

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт