Примерна схема за захранване

• 196 030
  • 612
  •   1
Отговори
# 390
Пълен спам от моя страна  Embarassed, за което се извинявам, но юрдечка не е ли вид патица newsm78

май да  Rolling Eyes

това е пуйка Simple Smile ,но ако нямате село няма как да знаете, че в БГ села има казват юрдечка
Юрдечката е вид патица,по-точно -гъска,а пуйката си е пуйка Simple Smile

# 391
catty, нямам опит с обриви засега  newsm78, но аз на твое място бих спряла храненето докато отмине. Важно е да разбереш дали е от храната. Зачервяването около гънките долу може и да е от акото. Когато се промени консистенцията му след захранване дразни повече кожата - поне при Лина е така. Но тези зачервявания и по ръцете мен биха ме притеснили...И само един въпрос - морковите купешки ли са? Питам, защото те са от зеленчуците натрупващи най-много нитрати  Naughty

Ники, благодаря за рецептите и линка към темите. То и за мен става Simple Smile. Чудех се дали трябва да въвеждам глутеновите култури бавно, лъжичка по лъжичка, или направо да и дам 100 г овес Simple Smile

абе в нашия край Юрдечка казват на гъската. Хич не се родее с пуйката Simple Smile

# 392
Моля ви кажете, как въвеждате гадните на вкус храни, например броколи, тиквички, спанак, пащарнак, карфиол и т.н. При все, че са на ХИП, всички изброени пюрета имат отвратен вкус. Моят син е шокиран, като му дам от тях. На втората лъжичка започва да прави мимики като преди повръщане и усърдно плюе. Въобще не стигаме до трета лъжичка. Може ли да смеся тези пюрета с някои други, пак на ХИП. Например от тиква... Дайте съвет.

# 393
Благодаря за отговорите   bouquet
Ще изчакам поне още месец за лещата. И още нещо ще ви питам. Колко пъти в седмицата давате каша и какво количество? Ако давате всеки ден - не стават ли бебетата дебелички? Ако давате няколко пъти - с какво редувате? Мами разчитам на вашия опит  Hug

# 394
Моля ви кажете, как въвеждате гадните на вкус храни, например броколи, тиквички, спанак, пащарнак, карфиол и т.н. При все, че са на ХИП, всички изброени пюрета имат отвратен вкус. Моят син е шокиран, като му дам от тях. На втората лъжичка започва да прави мимики като преди повръщане и усърдно плюе. Въобще не стигаме до трета лъжичка. Може ли да смеся тези пюрета с някои други, пак на ХИП. Например от тиква... Дайте съвет.
И при нас не се харесаха тези на Хип. Аз започнах да правя домашни и тях определено ги харесва повече....слагам повечко картофче и така всичко се харесва. И друг номер минава също - към не харесваното пюре добавях малко тиква, но така може да привикне към сладичко  Simple Smile

# 395
Благодаря Елид, днес ще пробвам да смеся с тиква. Дано не се усети.

# 396
Не ми отговорихте все пак.. юрдече е вид патица, но с по къси крака и обикновено е с пъстри пера.. Та кога се въвежда?

# 397
  • София
Благодаря, мимичета, за отговорите. И аз реших да изчакам малко, докато преминат тези зачервявания. Тъй като до сега съм дала смао тиква и морков, нямам ка да продължа да му давам нещо, вече въведено, за това ще си го кърмя, а след 1-2 дена продължавам с картофче.

catty, нямам опит с обриви засега  newsm78, но аз на твое място бих спряла храненето докато отмине. Важно е да разбереш дали е от храната. Зачервяването около гънките долу може и да е от акото. Когато се промени консистенцията му след захранване дразни повече кожата - поне при Лина е така. Но тези зачервявания и по ръцете мен биха ме притеснили...И само един въпрос - морковите купешки ли са? Питам, защото те са от зеленчуците натрупващи най-много нитрати  Naughty
Морковите не са купешки, домашно отгледани на село от моите родители.

# 398
верно бе това е юрдечка, а другото име на пуйката беше фитка Simple Smile явно скоро не съм си ходила на село

# 399
Верно, че е патка бе  ooooh!
Ама сме едни зоолози тука събрани  Joy
За таквиз екзотични меса не знам .. не са ли по-тежки и тлъсти по принцип патките? И месото не е ли много жилаво? Нямам идея - не съм яла скоро..
Хич не знам кога се въвежда.. Аз не бих дала преди годинката, за всеки случай 

newsm78
Благодаря за отговорите   bouquet
Ще изчакам поне още месец за лещата. И още нещо ще ви питам. Колко пъти в седмицата давате каша и какво количество? Ако давате всеки ден - не стават ли бебетата дебелички? Ако давате няколко пъти - с какво редувате? Мами разчитам на вашия опит  Hug
Всек ден давам каша - овесена, пшеничена, оризова, елда.. Домашна или купешка.. Но не я давам в чист вид - добавям от нея по 1-2 лъжички към плод или към манджата, ако е много рядко.. Не се дебелее от тях, а са много полезни. А и това са единствените зърнени храни, които яде синът ми - хляб не е ял, не го харесва изобщо, нито бисквити, нито нещо от сорта..
Каша (винаги с настърган плод) ядеше до към годинката за вечеря.. Но винаги съм давала безглутенови - тях повече ги харесва  Crazy
Най-много калории има в млечните глутенови посладени каши. Ако с тях се прекалява, предполагам би имало такъв проблем  Thinking
Но като цяло не се плашете от кашите  Wink

# 400
Имам такъв въпрос.
Дава ли се сокче от морков или ябълка на бебо след 40-я ден?Или и това се отрича при късното захранване?До 6-я месец изцяло на кърма ли се препоръчва да е бебо?

# 401
Да отричат се .До6м бебето само на кърма... дори вода не се дава.. но се кърми на поискване.. сок и чай не се дават..

# 402
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Имам такъв въпрос.
Дава ли се сокче от морков или ябълка на бебо след 40-я ден?Или и това се отрича при късното захранване?До 6-я месец изцяло на кърма ли се препоръчва да е бебо?
Да отрича се, за захранване се брои всичко различно от кърма или АМ. Моето дете е захранено на 5 навършени месеца, ако не искаш да чакаш до 6-тия месец, и тежеше 7400!

# 403
  • София
catty m, напълно е възможно да е от моркова. И мойто бебе е в групата на обринали се от морков. След това и от тиква ooooh!. Та затова и аз повече от 3 месеца не давам морков. Още не ми го побира ума защо за първа храна се препоръчват зеленчуци, които са алергени, макар и слаби newsm78
Карайте само на кърма докато отшуми обрива и прадължавай с нещо по-традиционно, като добрия стар картоф Grinning

Со, не знам защо си решила, че тези храни са гадни на вкус...тиквички, спанак, пащарнак, карфиол  са от любмите на моя син. Особено това пюре с пъщарнака Simple Smile На колко е бебето, да не би да не е готово за захранване щом плюе? Иначе храните, които бебето ми не харесва (засега само броколи) давам като ги смесвам с храна, която харесва Peace

# 404
  • Пловдив
И аз си мислех че Стела ще хареса тиквата като по-сладичка, ама ей на- вече два дни се опитвам да и дам пюре от тиква и само като види лъжицата и почва да се опъва и да реве чак newsm78И картофа не го иска,вече не знам какво да и давам,дотук само морковите хареса Sad
Мъжа ми само мърмори че захранването не върви, трябвало да бъда по-настоятелна, ама аз какво насила ли да и ги тъпча в устата като ги плюе Sick

Общи условия

Активация на акаунт