Примерна схема за захранване

• 196 126
  • 612
  •   1
Отговори
# 510
Момичета,да попитам нещо-може ли да се дава вода от овесени ядки при запек на бебе на 5 месеца?

# 511
  • някъде на юг
Да може при нас действа без проблем.Дай му около 50 - 70 мл. зависи.Пробвай успех!

# 512
  • Варна
Здравейте, захранващи мами!
Моята мома я захранвам от около 2 седмици. Схемата ми засега наподобява тази на Mary Jane - ядем пюрета на ХИП по обед. Въвела съм картоф, морков и карфиол. По някое време беба се разплаква и иска да суче, но това е друга тема.....
Въпросът ми е: с какво мога да замествам кашата следобед (за по-нататък), че сме дебелички?
Дали е уместно според вас да се дава 2 пъти на ден плодово пюре (предиобед и следобед)?

# 513
  • Откъм Варната
Didka:D от поста ти разбирам че имате 3 други хранения на ден освен млякото, малки сте още, на вашата възраст и ако имаш достатъчно кърма най-добре махни следобедното хранене и пак го въведи към 7-8 м някъде, щом се притесняваш, че е дебеличка, моя бебо е на 1 г и на ден приема друга храна освен кърма 2 пъти на ден
 Peace

# 514
Захранваме се от една седмица. Въведох картоф и елдена каша. Ако сменям всеки ден яденето приема по няколко лъжички и досега не сме имали реакция. Немога да кажа по колко яде точно, защото си плюе достатъчно за да ми обърка сметките. Днес към картофа добавих тиквичка /решила съм да давам в началото по-безвкусните зеленчуци, защото никога не е била много по яденето от 2-ри месец суче неповече от 5 мин, дори много често и преди заспиване, не повече/. Давам и намачкан картоф с вилица без допълнително вода, защото забелязах, че по-лесно го преглъща. Тиквичката е направена с вода и замразена. Тази вечер имаше сериозни колики според мен /доста силен и неутешим плач, без свиване на крака, но като че ли се опъваше назад/ Какво да правя утре? Да спирам тиквичките? Да спирам захранването? За колко време?

# 515
Яница, при мен беше подобна реакцията към граха, но придружена с много пръц и подсечено дупе. Само плачът и извиването не са точно сигнал, че бебчо не понася тиквичка сега. Виж и по-напред, трябва да следиш и за обривче, или разтройство или подсечено дупе.Но за да си сигурна, дай още веднъж 1 лъжичка тиквичка и проследи за реакция. Принципно ти си в началото, ако има реакция към тиквичката и решиш, остави бебчо 1-2 дни само на кърма, да се поуспокои, после продължи със захранването. Да знаеш, че ако бебчо има реакция към който и да е продукт, ще трябва да го избягваш и можеш пак да го предложиш след 3 месеца!

Аз елда не съм давала, но се сещам, че майките обсъждаха, че елдата е алерген!

# 516
 кажете мога ли да давам всеки ден оризова каша?ние не сме от най -дебелите-7.800г.

другият ми въпрос е ще навредя ли ако давам всеки ден пюре от моркови докато въведа нещо друго.това е другото ,което криво ляво харесваме.

# 517
bubi, без да претендирам, че всичко ми е ясно, откакто въведох кашата /а / всеки ден бебчо яде оризова каша. Ползвам чиста безмлечна без глутен и я разбърквам с АМ и всеки ден добавям различно плодово пюре /2 ч.л. вече/. Така вкуса й се различава, но все пак си е ориз. Сега втората кутия, която взех е ориз с рошкови и много по-лесно се разбърква, а бебчо я харесва много.

И аз почнах захранването с моркови, после добавях и други зеленчуци към тях. Така че р рпървия месец морковите присъстваха почти всеки ден в обедното ни меню, но не само моркови. Понякога слагам само 1 ч.л. към нещо друго. Досега не сме имали проблеми, нито пък бебчо е пожълтял - нали това става при преяждане с моркови.

# 518
  • Някъде в Европа...
Имайте впредвид обаче, че моркова вече се счита за алерген, или поне на мен алерголожката ми каза да го избягвам дълго време (иамхме проблем с кожата)

# 519
bubi Досега не сме имали проблеми, нито пък бебчо е пожълтял - нали това става при преяждане с моркови.

А знаеш ли що морков трябва да изяде за да стане туй  Mr. Green
Тони яде всеки ден във всичко моркови откак е захранен (това му беше и първата храна) - е нищо жълто няма по него  Crazy

# 520
Мами, как давате ябълките и крушите /понеже са в сезон/ -пасирани сурови  или сварени? Аз няколко пъти дадох сурови и няма реакция, ама все ме гризе дали не бъркам.

# 521
  • София
аз ги давах сурови на парченца да си ги гризе, но пък почнах с плодове маалко по-късно...от 7 с банана....май..абе има я схемата по-напред....но ако ти е по-спокойно можеш и с варени и с печени, може да не ги вариш много само да поомекнат...
всъщност единственото е да не се задавя детето, ако се справя, нека си ги аде...ест ако не го дразнят на стомахчето....

# 522
  • София
...Сега втората кутия, която взех е ориз с рошкови и много по-лесно се разбърква, а бебчо я харесва много.

А какво е рошкови и има ли глутен в него (тях?)?

# 523
  • под дъгата
...Сега втората кутия, която взех е ориз с рошкови и много по-лесно се разбърква, а бебчо я харесва много.
А какво е рошкови и има ли глутен в него (тях?)?

Ето това е рожков, не съдържа глутен:

Да питам пробвалите ориз и рожкови на Нестле - по принцип толкова  рядка ли е кашата? Ми то сгъстяване няма. Или идеята е да си е по-течна, а?

# 524
  • София
аз съм давала, не е рядка кашата....но аз не спазвам точно количеството вода, слагам малко и бъркам, после още малко и пак доста бъркане и така, докато не стане с гъстотата , която ми харесва....НО мъжът ми като прави каша по необясним за мене начин винаги дори с малко вода успява да ги направи течни като супа....е не знам как го върши това.....може би малко бърка ли и аз не знам....

Общи условия

Активация на акаунт