Примерна схема за захранване

• 196 080
  • 612
  •   1
Отговори
# 525
Мами, как давате ябълките и крушите /понеже са в сезон/ -пасирани сурови  или сварени? Аз няколко пъти дадох сурови и няма реакция, ама все ме гризе дали не бъркам.

Щом нямате реакция, продължавай да даваш сурови! Само така се запазват на 100% полезните съставки. Иначе, аз давах първоначално приготвени на пара и пасирани.
Внимавай с крушите, те действат разхлабващо. Първият път, когато дадох на моя син /беше на 6м., изяде 1/4 пасирана круша на пара/ получи жестоко разстройство.  Sick

# 526
  • под дъгата
аз съм давала, не е рядка кашата....но аз не спазвам точно количеството вода, слагам малко и бъркам, после още малко и пак доста бъркане и така, докато не стане с гъстотата , която ми харесва....НО мъжът ми като прави каша по необясним за мене начин винаги дори с малко вода успява да ги направи течни като супа....е не знам как го върши това.....може би малко бърка ли и аз не знам....
Уж спазвам пропорциите, отбелязани на кутията, слагам и повече субстанция, бъркам ли бъркам и пак ми седи като супа или като разтворено във вода брашно - едно такова лепкаво, тестено, не като каша...

# 527
А знаеш ли що морков трябва да изяде за да стане туй 
Тони яде всеки ден във всичко моркови откак е захранен (това му беше и първата храна) - е нищо жълто няма по него   

duhi-puhi това казвам и аз. На бебчо всеки ден в пюрето има морков и проблеми нямаме. Обаче мойта майка ме е пожълтявала с моркови, обаче не казва за какво количество говорим  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

За рожковите - и мойта каша излиза бая редичка, ако спазвам същите пропорции, както при чистия ориз, ама аз слагам после на око още сухо вещество, докато я посгъстя.

МАМИ, НЯКОЙ ГЛЕДАЛ ЛИ Е ДНЕС ПРЕДАВАНЕТО НА ЗВЕЗДЕВ? КАКВА КНИГА ЗА ЗАХРАНВАНЕ ЩЯЛА ДА ИЗЛИЗА НА ПАЗАРА?

# 528
  • Откъм Варната
....МАМИ, НЯКОЙ ГЛЕДАЛ ЛИ Е ДНЕС ПРЕДАВАНЕТО НА ЗВЕЗДЕВ? КАКВА КНИГА ЗА ЗАХРАНВАНЕ ЩЯЛА ДА ИЗЛИЗА НА ПАЗАРА?

Аз гледах и ми идеше да застрелям телевизора, ако рецептите са такива кавито показаха то няма да са подходящи за много от децата, а за лекарката която беше там  #2gunfire

# 529
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Mary Jane Книгите са няколко, излизат всяка седмица мисля, от поредицата на Иван Звездев са. Мисля, че ще са 8 книжки. Тази, която днес рекламираха е за храненето на детето от раждането до 1 годинка. По вестникарските тараби ги има.

# 530
привет и от мен   bouquet много полезна информация сте сьбрали,чета ви с голям интерес и се надявам да отговорите и на мойте питания.
малката е на 5 месеца и 5 дни и тежи 9 килограма Whistling,само на кьрма е,не е пила сокчета,чайчета и вода Peace мисля тези дни да я захраня с картоф,но дилемата ми е дали да е домашно направено пюре или купено?аз сьм решила да е домашно,но четох,че купечките имали контрол на качеството и за това се разколебах.

# 531
silvi@, аз никъде не съм виждала пюре само от картоф.
аз давам домашно направен,но купувам био или от градината на баба като бяхме там.

# 532
  • Откъм Варната
silvi@  изчакай да стане малката на 6 м, наддава си добре и щом имаш кърма супер, недей да бързаш със захранването, иначе най-добре домашно приготвен като за начало, готовите пюрета са се смесени разни, захрани с картоф, морков, тиква( вече има на пазара), ориз и после може и готовите да пробвате, но ти си решаваш, моя дечко вече е на 1 г и само мамини манджи яде
 Hug

# 533
Мисля, че в страницата на Семпер намерих чист картоф. Но аз когато започнах захранването наистина никъде не намерих по магазините чист картоф.

# 534
и аз мислех да я захраня на 6 навьршени,но от известно време малката проявява огромен интерес кьм храната-гледа ни учудено докато се храним,дьрпа чинийте и пробвах да й подам от нашето ядене и тя отваря устата,но само пробвах как ще реагира,нищо не сьм й давала.някаде бях чела,че детето трябва да си `потьрси`и тогава е  готово да бьде захранено,а и много странно мляска от около седмица,та затова започнах да се замислям дали не й се хапва и нещо друго освен на мама циците  Mr. Green но докато се чуда с какво и как да започна,нищо чудно да навьрши 6 месеца  Peace мерси за отговорите,ще ви следя и ще се включвам Hug

# 535
Ние стартирахме вчера нашето захранване. Мислех да изчакам до 6 м. но след петъчната консултация, на която за пореден път го претеглихме и установихме, че е качил само 100 грама  Sad /3 пореден месец/ и  е само 5400,  Sad реших да започваме. Та, дадох вчера ориз и рожкови на нестле, една лъжичка, дребо разбира се не знае как се яде и използва лъжицата да си чеши венците. Но се надявам да стопли постепенно.  Thinking Реших следващите две седмици да давам само каша, и като стане на 6м. да почна с домашни зеленчукови пюрета.
Въпросът ми е някой дали е давал една каша на нестле - Ориз и морков, води се "Силно стомахче" при случаи на диария. Иска ми се да пробвам и друг вид каша, но ми се ще да е ориз и нещо си, а не намерих друга подходяща, та се чудя дали да му дам да пробва тази.  newsm78

# 536
Здравейте и от нас в тази прекрасна тема! Hug
Захраних Ивана на четири месеца с картофено пюре.
Като съм въвела към него:морков,тиква и тиквичка.
Вначалото започнах с оризова каша и сега ги редувам,
през ден с картофеното пюре.
Прие се от нея много добре нямяла съм проблем,
хареса и като ги приготвям аз за целта съм замразила всичко де що е плод и зеленчук.
Правя и ги с Ам но от днес съм решила да и ги правя с водата в която въря картофа.
Имам следния въпрос към вас?
Трябва ли да бързам да въведа и слетобед каша или да поизчакам.
Педито ми казва да почна да и давам и пасиран плод след като го сваря,не съм давала плодови пюрета,изцяло сме на АМ и за деня се събират шест хранения.
Ще следя темата доста е полезна и предварително Благодаря!  bouquet

# 537
ptica не разбрах сега на каква възраст сте.

# 538
ptica не разбрах сега на каква възраст сте.
Извинявам,се на 29.10. ставаме на пет месеца!

# 539
Според мен изчакай с кашата, аз поне карам по-бавничко. Ако все пак искаш може между храненията да въвеждаш по мъничко плод.

Общи условия

Активация на акаунт