Примерна схема за захранване

  • 196 031
  • 612
  •   1
Отговори
# 540
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
ptica малко си избързал със захранването, не бързай да въвеждаш следобедно хранене, ако можеш изчакай докато бебо стане на 6 м

kakichka пробвай да направиш домашна оризова каша за разнообразие, гледам че сте на 5 м и 15 дена някъде, ако искаш може и сварен картоф да предложиш или тиква

# 541
  • Мнения: 19 993
рапичното олио не се нуждае от отделно въвеждане,нали така?
вярно ли е, че когато няма олио в пюретата ,трябва да се добави малко и какво олио?

# 542
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
рапичното олио не се нуждае от отделно въвеждане,нали така?
вярно ли е, че когато няма олио в пюретата ,трябва да се добави малко и какво олио?

Не няма нужда, все пак е мазнина и наторварва стомахчето, най-добре е да се изчака поне до към 10 м

# 543
  • Мнения: 8 242
рапичното олио не се нуждае от отделно въвеждане,нали така?
вярно ли е, че когато няма олио в пюретата ,трябва да се добави малко и какво олио?

Не няма нужда, все пак е мазнина и наторварва стомахчето, най-добре е да се изчака поне до към 10 м

А, не не! Чак 10ти много бе  Crazy Към 7 месец спокойно можете да добавяте малко зехтин (студено пресован) в манджите (пюретата де  Wink). Виж маслото - него поне към 10м.  Hug
Не натоварва стомахчето, все пак слагаш няколко капки, а не 2 лъжици.
Напротив! Много е полезно и необходимо за усвояване на мастноразтворимите витамини (А, Е..).

# 544
  • Мнения: 304
Според мен е по-добре готова оризова каша, а не домашна, защото там оризът все пак е обработен и е по-лесно смилаем за стомахчето на 5-6 месечно бебче.

# 545
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Според мен е по-добре готова оризова каша, а не домашна, защото там оризът все пак е обработен и е по-лесно смилаем за стомахчето на 5-6 месечно бебче.

Става дума за каша, не за цели зърна ориз все пак, която пак е лека и щадяща бебешкото стомахче, а в готовите каши не се знае кое и как е обработено, въпреки написаното на кутията
 

# 546
  • Някъде в мечтите си
  • Мнения: 411
Много се извинявам за въпроса,но моля ви кажете ми какво е пащърнак?!
Иначе ние се захранваме от 6м. и 4 дни с пюренца-зел. и плодови от време на време,но предимно още опитваме,нямаме заместено ядене.Но ето че стигнах до този пащърнак newsm78
А педиатърката ни каза да почваме и каши.Препоръчайте ми някоя интересна безмлечна каша като за начало,освен оризовата.Ние с килограмите сме доста напред та кашата също ще я давам за опитване и някои витаминки,ако има такива,въпреки че предполагам,че зърнените са полезни де.

# 547
  • Бургас
  • Мнения: 2 350
huba_buba пащърнака е кореплодно приличащо на морков, само че е бяло...., моят син го обожава, а доколкото знам е и доста полезен.

И аз съм за домашната оризова каша и то дори от кафяв ориз....

# 548
  • Някъде в мечтите си
  • Мнения: 411
Благодаря ти,Никки,за отговора.Гоооре-долу добих представа поне визуално що е туй пащърнак. Wink

# 549
  • под дъгата
  • Мнения: 630
Това е пащърнак. Много е вкусен, по-сладък от моркова. Хранителното съдържание на пащърнака е по-голямо от това на морковите, защото съдържа повече захар и витамини, но почти няма каротин.

# 550
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
...И аз съм за домашната оризова каша и то дори от кафяв ориз....

Бебо само такъв ориз яде, даже и на мен мие по вкусен, но съм на диета и таквиз неща не ползвам, ако някой е заинтересован ще ви пусна рецептата за каша, която не е сварен пасиран ориз

# 551
  • под дъгата
  • Мнения: 630
Давай кашата! И диетата  Wink

# 552
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Ето за кашата:

Цитат
Ориз или елда на зърна. Измийте и изсушете за около час на слаба фурна (около 80*С), като разбърквате от време на време. Така опечените и изсушени зърна се смилат на фино брашно с мелачка, кухненски робот или блендър. Текстурата зависи от възрастта на детето, т.е. колкото по-голямо става, толкова по-едри частици може да приема, като към 10-12 месеца може да яде цели оризови и елдени зрънца....

Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота..., а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца). Не се препоръчва подправянето със захар, тъй като употребата й в детската кухня, както и на сол, се избягва до 1 година и умерено се употребява до 3 годишна възраст. Кашата може да се приготви и без предварително накисване.
Ако се прави каша от царевица, може да се използва готово фино царевично брашно, което се продава по магазините.
Ако изберете да приготвяте каши от полуготови продукти, можете да си купите оризово брашно (прави се от бял ориз) по диетичните магазини, също овесени ядки, ядки от елда и пшеничени ядки.

Цитата е от тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

А диетата ми е по скоро Режима на Пиер Дюкан, ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233963.0

 Simple Smile

# 553
  • под дъгата
  • Мнения: 630
KaliMa, благодаря ти!
А не става ли да сваря елда, например, и после да я пасирам?

За диетата ще прочета по-късно. А за кърмачки става ли?

# 554
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
KaliMa, благодаря ти!
А не става ли да сваря елда, например, и после да я пасирам?

За диетата ще прочета по-късно. А за кърмачки става ли?


Става и за двата въпроса Simple Smile

А елдата само трябва и малко водичка че става на лепило като се пасира

Общи условия

Активация на акаунт