Примерна схема за захранване

• 195 969
  • 612
  •   1
Отговори
# 585
  • под дъгата
Нищо, гушвай бебо и чети. На мен тая тема ми беше много полезна. Особено след като се бях оплела с всичката тая информация в библиотеката. И после да споделиш как върви  Wink

# 586
  • Бургас
Gracem почни от първите страници, просто за да не копирам и пействам от там. Има момичета с много подробна информация. Аз даже се чудех дали да не преровя темата и най-ценните неща, които са давали момичетата като съвети и знания да ги сложа отпред,  какво ще кажете?

# 587
Никки, цена няма да имаш. С това захранване и без това се чувствам като студентка първа година - четеш, четеш, а нищо не влиза.
Buba Mara, не съм се оплела, ами като пате в кълчища съм отвсякъде.

# 588
  • Бургас
аз това дето го предложих е чудесно, само дето сега виждам, че не мога да си редактирам първото мнение, та не мога и да сложа полезните неща, които изрових - на първа страница, но ще видя какво мога да направя.......

Последна редакция: сб, 27 окт 2007, 21:44 от Никки

# 589
  • под дъгата
Не се ли редактира?  newsm78
Ами тогава не става ли да се сложат нещата в нова тема и ако информацията е от личен опит и не повтаря темите в библиотеката, да помолим да бъде закована или прибавена в билблиотеката?
Идеята ти е добра.

# 590
Не се ли редактира?  newsm78
Ами тогава не става ли да се сложат нещата в нова тема и ако информацията е от личен опит и не повтаря темите в библиотеката, да помолим да бъде закована или прибавена в билблиотеката?
Идеята ти е добра.

супер добра идея няма спор! Hug
Само,че като се пуска нова да се даде линк към старата за де не се търси! Peace

# 591
  • Бургас
Писах до модератор и чакам отговор, след това ще видим какво евентуално може да се направи.
Моята идея е за Примерна схема на захранване 2, а тази да бъде заключена......., но ще видим

# 592
Много добра идея, и без това тази е станала много голяма, ко ще ти чете 30 страници (като мен например Simple Smile
Никки, чакам с нетърпение.

# 593
Сега и аз да попитам?!?Първо здравейте на всички и да си кажа!Започнах захранването с плодове, за сега сьм въвела ябьлка ,тиква, сини сливи и банан. Синът ми е на 6м а започнах преди десетина дни. Та  вьпросьт ми е мога ли да почна със зеленчуците след около 10 дни? Изчетох всички страници но не видях нито една примерна схема започната с плодове newsm78. Та се питах както съм почнала давам пюре сутрин кьм10 и 30 един час след кърмене по ок 30гр, мога ли да го изместя следобяд, пьк да започна давам зеленчуци сутрин по това време? Поне така се ориентирах по всичко прочетено от тук ThinkingБлагодаря предварително за отговора!

# 594
vaniorita84, аз започнах с плодове противно на всичко изчетено, когато бебка беше на навършени 5 месеца. Няма никакъв проблем след това с зеленчуците - яде ги! Някъде 1 месец и давах плодови пюрета - ябълка, круша, тиква, сини сливи, банан. Давах и го някъде към 10-11 часа сутрин. Като стана на 6 месеца започнах да и давам плодовете сурови, настъргани, а на обяд започнах да давам зеленчуци.
Плодовете може да даваш и след обяд, но изчакай поне 20 дни да минат и тогава почни със зеленчуците.

# 595
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
vaniorita84 да може така да правиш, но може да изместиш плодовете следобед, а зеленчуците около обедното или след обедното кърмене да даваш.

# 596
някой от вас давал ли е Neslte Sinlac-каша с ориз и другото май е рожкови?как я понесоха вашите бебоци?
направи ми впечатление,че освен двете добавки има и куп други съставки вътре като Saccharose,Calciumcarbonat,Kaliumchlorid,Natrriumcitrat,витамини.предната каша,която давах беше чист пълнозърнест ориз.тази ми я препоръча алерголога заради АД и защото била по -хранителна от предната каша.

вече сериозно започнах да се отчайвам.малката просто нищо не яде.дори круша не иска.едвам изяжда  60мл пюре на ден като предлагам пюре преди всяко кърмене.в повечето случаи просто стиска устата и се налага да я залъгвам с биберони и играчки,за да мога да и бутна някоя друга лъжица в устата.единствено оризовата каша яде що годе,но пък се оказа,че съм купила каша за по-малки бебета и не била хранителна.вечер се налага на два транша да й дам каша,защото не иска да изяде наведнъж нормалното количество за бебе на нейната възраст.
нощем се буди понякога на всеки час за кърмене.
направо ще се побъркам от притеснение.не мога да разбера и колко изсуква и все ми се струва,че нищо не хапва през деня-значи общо 60мл пюре,каша повечко и суче около 4 пъти през деня.страх ме е ,че ще й докарам анемия.дайте някакви съвети за злояди деца. Praynig

# 597
Буби, просто не й е дошло времето да яде повече. Моя бебчо така ме побъркваше 2 месеца - децата в градинката хапваха по 160-180 гр. пюрета, а ние едвам едвам по 100-125 гр. После изведнъж започна да си хапва по повече, без никаква намеса  от моя страна.
Относно нощното кърмене - аз май писах вече, че от 17:00 до 08:00 имаме 6 или 7 кърменета и то доста стабилно си суче. Когато се притеснявах, че трябва да тръгвам на работа, майките ми писаха, че така ще стане - бебо ще започне да търси кърмата нощем, за сметка на дневното ядене. Тъй като сме на 7 м., дано да може още няколко месеца да го кърмя, докато навърши 1 г., после мисля да спирам нощното кърмене, но ще видим как ще стане тая работа.

# 598
Буби, за ориза с рожкови - и досега му е на моя любимата   chef А това с кашите з апо-малки бебета какво ще рече  Shocked - то няма горна граница - Тони и досега яде 90% само безглутенови безмлечни каши и хич не виждам да му се отразяват зле  Laughing А и какво значи "количество за нейната възраст" - всяко бебе си има негово си количество - за едни може да е достатъчно 50 гр., а за други 150 да е малко. Не я насилвай, защото ще стане по-лошо. Явно се задоволява с кърмата и не й е нужна друга храна. А за кърменето час по час нощем - брой до 43 ако ги докараш повече тогава се оплаквай (на нас туй ни е рекорда - което ще рече на всеки 10-15 минути спане 5 се суче  Mr. Green)..
Спокойно бе хора Simple Smile Стига се шашкайте с това хранене и захранване  Wink

# 599
Мерси за отговорите момичета Peace!

Общи условия

Активация на акаунт