Примерна схема за захранване

• 196 050
  • 612
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не,на повечето пюрета,които съдържат модифицирано нишесте е отбелязано,че не съдържат глутен.Най-често нишестето е оризово или царевично,а те не съдържат глутен.Но въпреки всичко това "модифицирано" ми звучи зле и не давам такива пюрета.

# 181
Аз вече 5-ти ден давам варен картоф с кърма и съм много доволна от резултата ( да чукна на дърво  smile3538). Днес дори нямаше търпение и хващаше лъжичката сам да се храни. Явно му харесва. Още 2 дни ще давам картоф, после 2-3 дни почивка и почвам морков.

# 182
Къде се изгубихте, момичета? Никой ли не захранва?  Joy

# 183
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
krasi_vasi , как правиш картофеното пюре, с пасатора ли? Аз днес пробвах така, ама нещо не ми харесва как става? И как правиш малко количество от картофа? Не ми се яде няколко дена картофено пюре Joy

# 184
deni_k, беля картофите, режа на кубчета и ги варя. После с една вилица, която е само за бебчо ги смачквам, прибавям кърма, пак мачкам, пак прибавям и така докато се получи по-рядка субстанция. Варя  малко картофи и не ми си е налагало много да ям, а каквото остане от бебо го хвърлям.
& дни давах картоф, сега 2-3 дни почивка и после смятам да почна с морков.
За това ви моля да ми обясните как да приготвя моркова, че някъде четох, че го варите на пара. На пара не остава ли суров?  newsm78

# 185
За това ви моля да ми обясните как да приготвя моркова, че някъде четох, че го варите на пара. На пара не остава ли суров?  newsm78
Можеш да вариш на пара всякакви зеленчуци, кое те притеснява?

Сложи заедно картоф и морков на пара (ако ще продължаваш с картофено пюре с 1 лъжичка морков). После с пресата за картофи.

# 186
За варенето на пара така ли се прави: Тенджера с вода вътре една купичка и в купичката зеленчуците?
Нямам специална тенджера за варене на пара, но ако трябва ще ида да потърся по магазините.

# 187
Не ти трябва специална тенджера.
Вземи си решетка за варене на пара (от тези с дупките, като ветрило). Слагаш я в най-обикновена тенджера. В решетката - зеленчуците. Малко вода и капак върху тенджерата.

# 188
от петия месец мисля и аз да захраня с домашно приготвено зеленчуково пюре, за да използвам сезона на тиквичките.Но не знам от кога да заместя цяло хранене с пюре и по колко хранения на ден трябва да замествам

# 189
След половин месец няма ли да е преминал сезона на тиквичките? Пък и те едва ли са най-подходящи за първа храна... Ако започнеш с друг зеленчук (например картоф, морков или тиква), докато стигнеш до тиквичките, със сигурност вече няма да са сезонни зеленчуци.

Първо се концентрирай върху захранването със зеленчукови пюрета т.е. запознаването на детето с различни вкусове и проследяване за алергични реакции.
Ще дойде времето и на храненето със зеленчукови пюрета т.е. заместването на АМ/кърмене.

Ако ще правиш домашни пюрета (от зеленчуци и плодове с гарантиран произход), септември-октомври има много сезонни неща. Така че можеш да си направиш една наистина добра схема на захранване. Събери мнения и примери от тази и много други теми.

# 190
Започнах захранването на 7 навършени месеца. В момента не мога да открия записките, странна работа, но ето какво си спомням:

22.01.2007 - няколко лъжички картофено пюре с кърма; 5 дена
28.01.2007 - картофено пюре с морков + кърма; 5 дена

От 3 дни се опитвам да захранвам с картофено пюре, но малката се мръщи и плюе Sad
Сварявам на пара картоф, смачквам го добре и после му добавям кърма. Давам го около 1 час след кърмене. Дали да пробвам с друг зеленчук или да сменя с оризова каша?

# 191
 krasi_vasi   аз дадох моркови от пюре на Гербер.

# 192
deni_k, за сега съм се спряла изцяло на домашни зеленчуци. По-спокойна съм. Иначе си взех преди още да започвам да захранвам 2 пюрета моркови на Хип. Май ги взех повече за мое успокоение, че и аз разполагам с нещо купешко  Joy  . Пиши ми доволна ли си от Гербер, че се чудя дали и аз да не купувам от тях. В общи линии се мъча да избутам 1 месец, за да почна да му давам на Нестле, някак си те са ми най на сърце, но на всички пише след 6-тия месец.

di_p, хубаво е да захранваш с домашно, но ми се струва, че тиквичките не са най-подходящи. Ще ти обясня според мен защо е така. Когато започнах да давам картоф на бебо най-много се страхувах да не се запече имахме около 1м. проблем с акането, но какво ми беше учудването когато вместо веднъж на ден започна да ака по 2 пъти на ден. Аз си го обяснявам по следния начин: 5 месеца е бил само на кърма и изведнъж в стомахът му влиза друга храна, нормална реакция е да се получи леко разстройство от непознатата храна. И според мен ако започнеш с тиквичка, тя разхлабва и може да му докараш някое разстройство. Това са си мои наблюдения може да съм права, може да не съм, ти си преценяваш. Ако искаш попитай майките, които са започнали с тиквичка как се е отразило при тях.

# 193
 Аз давах само 3 дена моркови на Гербер, доволна съм, но не мога да направя съпоставка с други пюрета, защото не съм ползвала други.

# 194
По принцип мъниците недолюбват нещо тиквичките.... моите впечатления са че към тиква се отнасят най-охотно, но още не и е сезона.. за това аз започвам с картоф.. после морков и после ще видим.. говорих с приятелка и стигнахме до извода че ако не му се понрави картофа ще опитам да захраня с оризова безгултенова каша..
Та в този ред на мисли моето бебе нещо не му стига кърмата напоследък .. имаме още 1 седмица до 6м, и се чуя да захранвам ли вече или да чакам.. от една страна като не му стига явно е готов вече.. от друга дали няма да намалее още като захраня.. Какво ще ме посъветвате?

Общи условия

Активация на акаунт