Примерна схема за захранване

• 196 042
  • 612
  •   1
Отговори
# 195

Та в този ред на мисли моето бебе нещо не му стига кърмата напоследък .. имаме още 1 седмица до 6м, и се чуя да захранвам ли вече или да чакам.. от една страна като не му стига явно е готов вече.. от друга дали няма да намалее още като захраня.. Какво ще ме посъветвате?

Мисля, че 6-7 дни не са от такова голямо значение. Аз примерно започнах 1 м. по-рано (на 5м.) с цел да въвеждам всичко много бавно и не съм дала повече от 30 гр. и то размесено с кърма и правя 3-4 дни почивки между 2 храни. Започва се с такива малки количества, че няма как да ти намалее кърмата. Аз като дадох картофчето 7-ия ден след 30 мин. поиска да яде и беше доста гладен.

# 196
sky angel, и аз когато бебо беше на 6 месеца без малко си бях въобразила, че ми намалява кърмата, защото сучеше страшно често и аз като много притеснена майка вече си мислех.. ето вече не му стига кърмата..Значи някъде олколо 6 месец има поредния бум в растежа, може да са зъби, може да му е горещо, а може и всичко накуп, но в никакъв случай няма начин да не му стига кърмата. Бебо сам ще се погрижи за необходимото количесто. Бях чела някъде в библиотеката, че към 6 месец вече не им стига кърмата, но от личен опит смея да твърдя, че не само им стига, а им е предостатъчно. Захранването е добре да се започне, когато бебето има всички необходими признаци, а не защото е станало на 6 месеца. (В библиотеката имаше някъде статия за признаците за захранване). Не се притеснявай при започване на захранването кърмата няма да намалее. От моя скромен личен опит мога да кажа, че до 1 година, че и понякога повече  Joy основната храна на кърмените бебоци си остава кърмата. Количествата твърда храна в началото са символични ... 1-2 лъжички. Щом сте успяли да се кърмите 6 месеца ви чака още дълго дълго кърмене. Бебоците си знаят интереса.  Laughing Гледай си единствено бебето, а не разни схеми и няма начин да сбъркаш.

# 197
Уфф мерси ви.. ами той бебо има вече всички признаци за захранване освен че не стои седнал сам ама то за 2-3 лъжици едва ли е необходимо чак толкова..значи няма вероятност да не му стига кърмата.. пих лактогонен чай сега да видим утре какво ще каже..може и от мерак да е че вече всичко ме дърпа към лъжицата.. ако устискам тези два три дни то ще си покаже..

# 198
  • София
А може ли да попитам как разбирате, че не стига кърмата? Аз се бях шашнала за същото миналата седмица, защото установихме, че 1 един месец беше наддал само 200 гр. Започнах да пия лактогонен чай и сега определено имам кърма, но пак не качва кой знае колко. Кърмя го през 3-3.5 часа. Иначе съм решила да захранвам след 5 навършени месеца

# 199
Катти М, и моя този месец е наддал 200 грама. Но аз споделям мнението, че трябва да се гледа детето, а не кантара. Какво значи че не му стига - той си яде когато пожелае, което понякога е на 2 часа, понякога като снощи направи 12-часова пауза. Не ми изглежда гладен, има енергия за петима, само се върти и обръща, значи всичко е наред.
Така че гледай по бебето, ако не реве и издържа 3 часа, едва ли имате проблеми. А малкото наддаване може да се дължи на жега, зъби, много движения...

# 200
На Ганчев гледам, че използват модифицирано нишесте. Идея си нямам какво представлява това "модифицирано нишесте"

модифицирано нишесте=глутен!!!!

Не,на повечето пюрета,които съдържат модифицирано нишесте е отбелязано,че не съдържат глутен.Най-често нишестето е оризово или царевично,а те не съдържат глутен.Но въпреки всичко това "модифицирано" ми звучи зле и не давам такива пюрета.

"Модифицирано нишесте" – означава, че нишестето е преминало през една или повече химически обработки (окислено, частично хидролизирано и пр.).

Асоциацията с генно-модифицирани храни няма нищо общо.

След химическата обработка нишестето:
- може да се ползва за сгъстяване
- става по-лесно усвоимо от организма и не е необходима термична обработка на храните преди консумация (пюрета, каши и кремове без варене и т.н.)

Не вреди, но не е здравословно. А дали съдържа глутен – производителите трябва да посочат растителния произход на нишестето, за да се вижда дали съдържа глутен.

# 201
На моето дете като не му стига кърмата плаче и се сърди след хранене... прави нещо специфично.. суче и се дърпа и проплаква.. веднага почвам лактогонното средство и на другия ден вче нямаме проблем.  Peace

# 202
Радвам се че ви има.Сега съм малко по-спокойна за това захранване.След около месец започваме и ние.

# 203
Здравейте мацки  Hug

Имам голяма чуденка:
Педиатърката ми каза, че след като започна захранването със зеленчуково пюре на обяд, до 3 седмици трябва да достигна 160 гр. и да спра кърменето на обяд.
Обаче 3 седмици вече изтичат, а аз не мога даже цяло пюре от 125 гр. да му дам на бебо. И о-ужас: днес изяде само половин бурканче, започна да върти глава и да плаче и просто не знам какво да го правя. А иначе пюрето го е ял и преди и му харесва newsm78

Та въпросът ми е какво да правя? Ще има ли проблем, ако не успея за тези 3 седмици?

Моля ви отговорете ми бързо!  Praynig

# 204
Mary Jane, води се по бебчо, не го насилвай! Аз специално нямам намерение до 2 месеца да замествам ядене. Давам му такива количества колкото да опита различни вкусове. За това и започнах да го захранвам на 5 месеца, за да стане всичко по-бавно. Знам, че проблемът при теб е, че трябва да тръгваш на работа скоро, но въпреки това не го насилвай.

# 205
Mari Jane, по-спокйно, чак пък "о-ужас! " Давай му колкото иска и не го насилвай. Какво друго можеш да направиш, най-много да му създадеш неприязън към храненето, ако го храниш насила. Всичко трябва да става постепенно и според бебето, а не според сроковете на педиатрите. Няма да има никакъв проблем, само спри да се притесняваш и го кърми, колкото иска.  Peace

# 206
Здравейте момичета  Hug

Нещо тази темичка позатихва, а е толкова хубава и полезна.
Аз да споделя, че днес бебчо изяде 125 гр. пюре тиква с картоф на ХИП и понеже не мрънкаше, не му дадох кърма. Не знам дали правилно постъпих, нали уж бебетата все си искат кърма даже при 160 гр newsm78. После си поигра, поспа - въобще без нерви и рев и се събуди след 3 часа гладен.

Как мислите  newsm78

# 207
Здравейте момичета  Hug

Нещо тази темичка позатихва, а е толкова хубава и полезна.
Аз да споделя, че днес бебчо изяде 125 гр. пюре тиква с картоф на ХИП и понеже не мрънкаше, не му дадох кърма. Не знам дали правилно постъпих, нали уж бебетата все си искат кърма даже при 160 гр newsm78. После си поигра, поспа - въобще без нерви и рев и се събуди след 3 часа гладен.

Здравей, Mary Jane! Според мен си постъпила много правилно. Моето момченце най-много харесва тиква и картоф на HiPP  /може би защото е сладко/. Обикновено, когато му го давам не го кърмя след това, но после го слагам на два часа на гърдата за да наваксам пропуснатото кърмене на обяд. Редувам един ден оризова каша и един ден пюре на обяд. Оризовата каша я смесвам с 50-60 мл. изцедена кърма и затова след това не ми се налага да го слагам на гърдата, а после го храня през три часа.
  Wink

# 208
Ние се храним с кърма в 6,9,15,22 ч на обяд зеленчуково/месно-зеленч,пюре с кърма за десерт и в 18 ч. каша с пасиран плод.Искам да въведа и нещо в 9 ч, защото ще ми се наложи да поработя няколко месеца от 9-14 и няма как да го кърмя , но се чудя какво.Попара не ми се иска много.Не само ,че не съм въвела глутена , но не ми изглежда полезна.Може би плодово пюре ще си избера, докато се чудя какво да бъде
Момичета ще ви бъда благодарна да ми помогнете със съвет.Освен това време ли е да въвеждам рибно пюре за обяд.
Благодаря предварително за отговорите и споделения опит

# 209
Катти М, и моя този месец е наддал 200 грама. Но аз споделям мнението, че трябва да се гледа детето, а не кантара. Какво значи че не му стига - той си яде когато пожелае, което понякога е на 2 часа, понякога като снощи направи 12-часова пауза. Не ми изглежда гладен, има енергия за петима, само се върти и обръща, значи всичко е наред.
Така че гледай по бебето, ако не реве и издържа 3 часа, едва ли имате проблеми. А малкото наддаване може да се дължи на жега, зъби, много движения...

Кантара определено не е показател дали му стига кърмата.Аз лично го разбирам , когато започне да иска през час да суче или когато суче и от двете т.е. "изсуква ме до край" и още е гладен.Имахме такива няколко периода , включително и първите 40 дни в които почети нямах кърма.За мен това са показателите , но за щастие скоро не съм ги виждала.

Общи условия

Активация на акаунт