Примерна схема за захранване

• 197 209
  • 612
  •   1
Отговори
# 480
как се казва безмлечната оризова каша,която се правела на отделна поточна линия,за да е идеално изчистена от млечни примеси?
доц.Маринова ми беше препоръчала май Фризолак,но сега търсих в интернет и видях,че това всъщност е АМ,а и тук в Гм такова чудо в магазина няма.

# 481
  • София

според вас възможно ли е дъщеря ми да получи алергична реакция от пюре от пуйка (с тиква, картоф и царевично масло).

първите четири дена давах съответно по 1,2,3,4 лъжички.на петия дадох повечко и днес още повече.още вчера обаче получи зачервено дупе и обривът от АД по едното й краче се засили.днес вече ака три пъти слуз и вода.

възможно ли е реакцията да е толкова забавена?

преди това съм давала тиква и картоф по 10дена и нямаше реакции.сега пуйката е новата храна и знам,че е най-ниско алергенното месо.
Възможно е, алергена се натрупва няколко дни - 5-6, не винаги се проявява в рамките на 2-3 дни. А може да е реагирала и на царевицата - ако не си давала досега.
В тази връзка имам въпрос - с месното пюре като със зеленчуковото ли се захранва - всеки ден, защото на мен ми казаха през ден, а аз също мисля да почвам месото.

# 482
царевица не съм давала преди това.казаха ми ,че щом е царевичното масло няма проблем.
за първи път чувам,че месно пюре не се дава всеки ден.

вече тотално се обърках.да не говорим,че прочетох,че тиква не се давала сред първите храни от захранването.

защо тези педиатри не дават една схема и всеки да я следва,а трябва да се ровим в интернет като глупаци.
и ме е яд и на себе си,че в БГ не устоях на натиска на майка ми и свеки да форсирам захранването.
сега ще умра от страх да не получи пак криза от АД.

днес да дам ли пюре само морков и картоф според вас или да минем за 1ден изцяло на кърма?
проблемът е че ми се налага да отсъствам за 5 часа и не мога да изцедя толкова мляко.от морков и картоф досега не е правила реакция.

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 12:09 от b_u_b_i

# 483
  • София
царевица не съм давала преди това.казаха ми ,че щом е царевичното масло няма проблем.
за първи път чувам,че месно пюре не се дава всеки ден.

Месно пюре се дава през ден, като се редува със зеленчуково!

Ако можеш нека сте само на кърма един-два дни докато отшумят признаците - това е най-доброто, което можеш да направиш.

Няма универсална схема на захранване, която да важи за всички бебета - именно затова майката трябва да чете и да се информира, но най.важното дасе води по нейното бебче. Моето дете например се обриваше от морков и тиква.

Не се отчайвай, щом се интересуваш си на прав път, всичко ще си дойде на мястото Peace

# 484
B_u_b_i относно алергиите знам от лекар, че реакцията може да се появи даже след 2 седмици. Във връзка с оризовата каша аз ползвам на ХИП оризова безмлечна, но не знам дали е правена на специална поточна линия.
Местно пюре знам , че се редува със зеленчуково, но това и когато захранваш с него ли важи ????

# 485
  • някъде на юг
Аз давам месно през ден.Редувам със зеленчуково, преди това бях дала пилешко два поредни дни и на бебка и излязаха пъпчици по ръчичката.Затова временно спрях месото докато се оправи и сега давом по малко през ден.За сега няма проблем.Временно не давай месо и може да го смениш със заешо например.Успех

# 486
здравейте  Hug 
с огрооомно внимание из4етох всичко и много благодаря   bouquet
мира до момента е изключително кърмена  Heart Eyes запо4вам да я захранвам на 5 и половина месеца някъде тъй като си е едри4ка и пухкавка  Heart Eyes мисля да запо4на с картоф4е, след седмица-две да добавя морков4е, за към 1.5 месеца а въведа още зеленчуци, после 1.5 плодовете да добавя, на към 8 месеца, живот и здраве, меса, глутен, на 10 - мле4ни продукти, после вече на към 12м жълтък, мазнина... и моиже би ве4е на кухня...
моля за отговор на следните въпрос4ета:
- как ви се струва схемата?
- не ми се иска да замествам кърмене, но да не вземе пък така да наддава много... или просто ще суче по-малко или по-рядко? засега е на 6 кърменета...
- кашата от самото на4ало ли трябва да присъства поне 2 пъти седми4но в менюто заради полезните си зърнени свойства?
- със захранването вече трябва да си пие водичка нали??? щото сега нещо хи4 не ще... водата направо с лъжичка ли или с биберон?

предварително мерси
  Flutter

# 487
 newsm78 Искам да попитам майката на Мира, никакви ли пюрета досега не е давала? Ако е така, то тогава би трябвало да започне с плодово пюре.

# 488
newsm78 Искам да попитам майката на Мира, никакви ли пюрета досега не е давала? Ако е така, то тогава би трябвало да започне с плодово пюре.

мила и аз нищо не бях давала на моето слънчице до началото на седмия месец. започнах с картоф, до сега сме яли картоф, морков и тиква от утре ще и давам и тиквичка. и сокчета не сме пили може да те шокира тази информация, но има майки които захранват късно децата си. след като си открила този форум можеш да прочетеш и ще разбереш защо.

иначе ти казвам добре дошла сред мамите от бг мама тук ще намериш много полезна информация и подкрепа ако ти се наложи за нещо

# 489
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
здравейте  Hug 
с огрооомно внимание из4етох всичко и много благодаря   bouquet
мира до момента е изключително кърмена  Heart Eyes запо4вам да я захранвам на 5 и половина месеца някъде тъй като си е едри4ка и пухкавка  Heart Eyes мисля да запо4на с картоф4е, след седмица-две да добавя морков4е, за към 1.5 месеца а въведа още зеленчуци, после 1.5 плодовете да добавя, на към 8 месеца, живот и здраве, меса, глутен, на 10 - мле4ни продукти, после вече на към 12м жълтък, мазнина... и моиже би ве4е на кухня...
моля за отговор на следните въпрос4ета:
- как ви се струва схемата?
- не ми се иска да замествам кърмене, но да не вземе пък така да наддава много... или просто ще суче по-малко или по-рядко? засега е на 6 кърменета...
- кашата от самото на4ало ли трябва да присъства поне 2 пъти седми4но в менюто заради полезните си зърнени свойства?
- със захранването вече трябва да си пие водичка нали??? щото сега нещо хи4 не ще... водата направо с лъжичка ли или с биберон?

предварително мерси
  Flutter
Добре си се ориентирала, тук в началото имам момичета, които са споделили схемите си, ако искаш и моята пиши ми на личния.
Каша започнах да давам 1 месец след захранването, тъй като захраних с морков. Вода предлагам, но моето дете пак не я пие. Ние все още сме на 7 хранения, нямам заместено, детето наддава нормално, не е дебело и т.н.- на 7 месеца е 8400 при роден 3300. А и предлагам водата с бибирен още от новородено, нямам проблеми.

# 490
  • София

Няма такова нещо. Спокойно може да започне захранването със зеленчукови пюрета.

ninochka, добре си се ориентирала. Започвай смело, в хода на захранването нещата ще се донаместят, трудно е да предвидиш всичко предварително Peace Според мен е множко да изчакваш две седмици само на картоф, една седмица е предостатъчно Simple Smile
Също така искам да ти кажа да не се притесняваш, че малката е пухкава, това е нормално при кърмените бебчета, като дръпне на височина ще се оправят нещата, няма нужда от диети Wink В този ред на мисли - недей да заместваш кърмене, това няма да се отрази по никакъв начин на килограмите, просто давай пюренце след кърменето.
- кашата аз я въведох около месец и нещо по-късно от пюретата, не е задължително да е веднага, особено ако бебето си наддава добре.
- за водичката - не е точно така, моят син още не пие вода, кърмата му дава необходимото количество течности. Ти просто предлагай отвреме навреме и се води по детето.

Успех и ако имаш въпроси - питай Simple Smile

# 491
искам да ви питам,когато въвеждате оризова каша пак ли започвате с 1 лъжичка на ден и увеличавате с по лъжичка количеството?
намерих една оризова каша на Алнатура и пише,че може да се дава от 2рата седмица.мога ли да давам направо по повече?
ето кутията:

# 492
Здравейте и от мен,аз захранвам с картофено пюре от 5 дена преди кърмене,вчера сложих и 1 лъжичка готово пюре от моркови,мога ли вече да  заместя напълно обедното кърмене и колко пюре трябва да изяде в такъв случай newsm78

# 493
Здравейте и от нас! От днес започнах захранванеето! Като за първи път дадох 2 лъжички сварена ябълка омешана с малко кърма! Дадох я 40мин след кьрменето!  Като гледам доста от мамите са започнали със зеленчуково пюре, а аз реших с плодово дано не е грешно?!? Малкия е на 6мес без 10дни реших да почна и аз малко по рано защото върви доста пухкав 8,100 65сма и цока доста често на 2 часа! Досега бяхме на изключително кърмене! Т а и аз да попитам да започна ли да предлагам вода?

# 494
Виждам, че предлагането на вода е тема, която вълнува много захранващи майки и си позволявам да ви предложа да споделите вашия опит тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230400.0

Ваньорита, принципно плодовете не се броят захранване. Майките ги въвеждат по различно време, затова обсъждаме зеленчуковото, а не плодовото пюре. Няма нищо лошо, че си предложила първо плодовото пюре, но ще захраниш реално със зеленчуково или с каша. Плодовото пюре е сладичко и бебетата много го харесват, оттук идва евентуално проблем, че после може да не хареса на вкус зеленчуковото пюре.

Ето и моята схема на захранване до момента:
5м. 0д. – започнах с чист морков /пюре на ХИП/ на обяд с цел заместване на обедното кърмене
5м. 3д.  - въвеждам картоф /пюре морков с картоф на ХИП/
5м. 8д.  - въвеждам карфиол /пюре карфиол с картоф на ХИП/
5м. 11д.  - въвеждам грах /пюре разни зеленчуци на ХИП - не се прие добре, ще го въвеждам пак след 3 месеца/
5м. 14д.  - въвеждам тиква /пюре тиква с картоф на ХИП/
5м. 17д. – въвеждам тиквичка /пюре тиквичка с картоф на ХИП/
5м. 22д.  - въвеждам ябълка с ориз на ХИП /следобед/
5м. 28д.  - въвеждам сини сливи на ХИП /следобед/
6м. 4д. - въвеждам банан на ХИП /следобед/
6м. 16д.  - въвеждам боровинки /пюре ябълка с боровинки на Гербер /следобед/
6м.  19 д.  - въвеждам зелена чушка /домашна сварена/
6м. 21д. - въвеждам на храненето в 3 ч. с цел заместване на кърменето безмлечна, безглутенова оризова каша на Нестле с добавено плодово пюре от вече въведените. Тук започнах да давам вече 30 мл. плодово пюре сутринта към 10 ч. и още 2 ч.л. плодово пюре добавям към кашата.
6м. 24д.  - въвеждам круша /пюре на ХИП/
6м. 27д.  - въвеждам царевица /пюре разни зеленчуци на Нестле/
6м. 30д. - въвеждам броколи /пюре броколи с ориз на ХИП/.
До този момент, въпреки усилията ми, бебчо не хапваше повече от 125 гр. на обяд. Понякога изяждаше ½, друг път ¾ и рядко цялото количество от малкото бурканче на ХИП. Горе-долу 2 седмици след началото на захранването /около 5м и половина/ престанах да кърмя след зеленчуковото пюре и бебчо независимо колко е ял престана да търси кърмене на обяд. Отвличам се с тези обяснения, за да кажа, че разбрах, че бебето води кога и по колко му се яде.
Започвам с месото
7м 2д - въвеждам пуйка /пюре пуйка с тиква на ХИП/
Веднага след като въведох месото, бебчо започна да хапва по 160-170 гр! на обяд и то без някакви усилия от моя страна, а също така вече заместихме кърменето в 15 ч. с каша.

Всяка нова храна съм я въвеждала с по 1 ч.л. добавена към други зеленчуци, които вече съм въвела, т.е разбъркана вътре, а не отделно. И досега за обяд забърквам пюре от 2-3 различни пюрета на ХИП и се получава смес от 3-4-5 вида зеленчуци.

Домашни продукти, за мое съжаление, нямам откъде да намеря, затова давам готови пюрета. Страх ме е от продуктите от пазара, не знам доколко ги контролират. Бебчо като поотрасне още малко ще започна да му готвя и със зеленчуци, купени от пазара.

В тази връзка, Дени-К, нали точно това е темата „Примерни схеми за захранване”, публикувай и твоята, докъдето си стигнала, за да я виждат новите майчета, които имат нужда.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт