Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 085
  • 632
  •   1
Отговори
# 375
Не "общуване" а молба. Едностранно изразяване. При общуването има двупосочна връзка ... или си говориш с бог?

Молба какво означава за теб? Да помолиш някого нещо и дотам?

Не чувам гласове, не се притеснявай и шизофренни симптоми нямам, ако за това намекваш.
Общуването може да стане и по невербален път.
Ти не си ли общувал с някой, без задължително да си "говорите"?

# 376

Да ама много вярващи точно така възприемат нещата- Бог персонално отговаря на молитвата, или предотвратява някой нещастен случай или...
Ето- genu6 по-горе писа, че вярва, "защото съм опитала неговата милост не един път в живота си".

...И изобщо не споделям виждането им. Освен в преносен смисъл. Поезия...

Да , стария завет например е написан под формата на поезия. Това не е тема за главоблъсканици/ естествено темата по която се дискутира/.

# 377

"Смъртта не е крайна. Тя се лекува"

И това не е винаги... Виж днешната тема в Родители, преживели загуба Sad

Говориш за малката Ивана?
Такава жестокост е нечовешка. Но и не-божествена.

Болестите и смъртта не са от Бог. Това е от Библията, но вярвам в него, защото е логично.

Не мога да разбера, защо искрено вярващите намесват Бог във всякакви трагедии (невярващите пък съвсем нямат основания).
Както и уверенията им, че, ако много му се помолиш, той лично запретва ръкави и персонално ти бръква в живота, за да го подреди.
Чрез вяра и молитви един вярващ си помага единствено сам - по силата на психическата мобилизация и някаква не-доизяснена още организация на емоционални (енергийни) процеси в мозъка.
Свободната воля на човек е нещо съвсем реално. Само че се пресича непрекъснато със свободната воля на всички останали и реалният резултат от действията на хората става чиста математика. Вече писах за това някъде и си понесох коментарите.

Та "Смъртта не е крайна, тя се лекува" няма нищо общо с това, защо ние все още не знаем как. Логично е, че щом има система и тя е разрушена, има и начин за възстановяването й.
Това е "реплика" на Христос, когато е изцелявал и възкресявал. Нямам предвид, че, ако някой е болен днес и много се помоли, Бог лично ще се заеме с него като с късметлив  пациент, щото му е станал симпатичен.
    Да, ако се помолиш с искрено сърце, наистина се намесва в живота ти по свръхестествен начин и го подрежда , но не така както ти си мислиш , че трябва да бъде подреден , а така както Той смята за добре. Бог/Исус Христос/ не е човек , че в един момент да каже " Добре , ще ти помогна" , а в следващия че няма да ти помогне.
   Относно свободната воля на човека , то тя също е дадена от Бог. Имаш възможност да избереш да бъдеш с Него и да се уповаваш на Него или другия вариант в който си ходиш в греховете си  и правиш каквото ти се струва на теб , че е добре.
   Сблъсъците идват оттам , че всеки смята , че неговата свободна воля да прави това или онова е най-правилна. Е, тогава наистина ще има хаос. Когато всеки се води според собствените си правила.  Wink

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 13:35 от drross

# 378
  • на брега на Дунав
Интересна тема  макар, че се водят малки битки между вярващи и невярващи, които едва ли ще убедят  някоя от страните в обратното мнение ...   Wink.
Аз вярвам в Бог, Който е много милостив, любящ и дълготърпвлив, но също така е справедлив и Всевишен над всичко и всички. Бог Който не дължи обяснение нико му. Бог който ме учи да Го познавам чрез Словото Му. Бог  Който оставя неща скрити , които не е нужно да се мъча да разбера ... достатъчно е да знам това, което Той иска да знам за другото щом трябва ще мълча.
Да, вярвам в Бог и не мисля, че действията му в живота ни трябва да бъдат разглеждани от човешката ни гледан точка, а единствено и само чрез Неговата описана в Библията.
    Да, ако се помолиш с искрено сърце, наистина се намесва в живота ти по свръхестествен начин и го подрежда , но не така както ти си мислиш , че трябва да бъде подреден , а така както Той смята за добре. Бог/Исус Христос/ не е човек , че в един момент да каже " Добре , ще ти помогна" , а в следващия че няма да ти помогне.
   Относно свободната воля на човека , то тя също е дадена от Бог. Имаш възможност да избереш да бъдеш с Него и да се уповаваш на Него или другия вариант в който си ходиш в греховете си  и правиш каквото ти се струва на теб , че е добре.
   Сблъсъците идват оттам , че всеки смята , че неговата свободна воля да прави това или онова е най-правилна. Е, тогава наистина ще има хаос. Когато всеки се води според собствените си правила.  Wink
Абсолютно си права, че Бог отговаря на моливите ни както Той сметне за добре (приемам обаче и ненамесата Му също за отговор  Laughing) . Често пъти Неговото мнение по въпроса е различно от нашето, но винаги за добро независимо какво мислим ние по въпроса в него момент.  За свободната воля на човек обаче аз мисля нещо друго Mr. Green. Според мен ние само си мислим, че имаме такава в нашите си собствени очи, но всъщност и волята ни както всичко друго е от съвършенни план на Бог за всичко, което всъщност е най-доброто иначе би настъпил хаос.  Щом всичко е от Него и за Него, защо си мислим, че можем да мислим или правим нещо с което ще Го изненадаме или ще Го поставим под свършен факт bouquet
Дано не съм обидила някой, но това е личното ми мнение не искам да ангажирам никого с него  Peace

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 15:07 от КорНиШонка

# 379
КорНиШонка , наистина всичко съдейства за добро на тези , които обичат Бог/Исус/ Wink Peace

# 380
Интересна тема  макар, че се водят малки битки между вярващи и невярващи, които едва ли ще убедят  някоя от страните в обратното мнение ...   Wink.
Аз вярвам в Бог, Който е много милостив, любящ и дълготърпвлив, но също така е справедлив и Всевишен над всичко и всички. Бог Който не дължи обяснение нико му. Бог който ме учи да Го познавам чрез Словото Му. Бог  Който оставя неща скрити , които не е нужно да се мъча да разбера ... достатъчно е да знам това, което Той иска да знам за другото щом трябва ще мълча.
Да, вярвам в Бог и не мисля, че действията му в живота ни трябва да бъдат разглеждани от човешката ни гледан точка, а единствено и само чрез Неговата описана в Библията.

Абсолютно си права, че Бог отговаря на моливите ни както Той сметне за добре (приемам обаче и ненамесата Му също за отговор  Laughing) . Често пъти Неговото мнение по въпроса е различно от нашето, но винаги за добро независимо какво мислим ние по въпроса в него момент.  За свободната воля на човек обаче аз мисля нещо друго Mr. Green. Според мен ние само си мислим, че имаме такава в нашите си собствени очи, но всъщност и волята ни както всичко друго е от съвършенни план на Бог за всичко, което всъщност е най-доброто иначе би настъпил хаос.  Щом всичко е от Него и за Него, защо си мислим, че можем да мислим или правим нещо с което ще Го изненадаме или ще Го поставим под свършен факт bouquet
Дано не съм обидила някой, но това е личното ми мнение не искам да ангажирам никого с него  Peace

smile3501

# 381
Бог е създал човек по свой образ и подобие.
А кой е създал Бог.
Откъде се е взел Той?

И нищото, и нещото могат да възникват. А Той?

Ако човек наистина е по образ и подобие на Бог, значи Бог е с човешко съзнание, само че съвършено.
Човек е несъвършен, защото е материален.
Няма грях, който да не е свързан с материята.
И няма форма на болести и смърт (на крайността), която да не е материална.
Значи, ако Бог е само Съзнание, което е претворило себе си, но -  опаковано в материя заради материални условия за живот, в които се е самопоставило, всичко съвпада.

Тогава откъде се е взело това съвършено Съзнание?

# 382
Ама Холограма...мноого въпроси задаваш Wink,мноого го мислиш Wink
 ами аз не съм Бог и ти не си ....НЕ ни е в прородата  и в способностите да знаем вси4кото знание...не е в нашето измерение.
това което ще ни спаси кожата -то  е достъпно и разбираемо Peace

/между другото евала ти правя...така и не разбрах мъж ли си жена ли си Thinking...аз не бих могла да съм такъв неутралитет Grinning

# 383
...така и не разбрах мъж ли си жена ли си Thinking...аз не бих могла да съм такъв неутралитет Grinning

Сухар, един вид.

# 384
... ами аз не съм Бог и ти не си ....НЕ ни е в прородата  и в способностите да знаем вси4кото знание...

Природата и способностите ни са от Бог.
Каквито ни ги дал - такива.
Ако са - да задаваме мнооого въпроси, ще си ги задаваме  Wink

# 385
 ъ сухар....не си сухар ти Wink
 ама се криеш  Crossing Arms....за мен е все едно жена ли си мъж ли...просто малко ми стана интересно .

# 386
... ами аз не съм Бог и ти не си ....НЕ ни е в прородата  и в способностите да знаем вси4кото знание...

Природата и способностите ни са от Бог.
Каквито ни ги дал - такива.
Ако са - да задаваме мнооого въпроси, ще си ги задаваме  Wink

задавай си ги...ама спасителните Simple Smile

# 387
  • Linz
За да стигнем до спасителните въпроси (евентуално), първо много други трябва да получат отговор.

# 388
Рени,има въпроси  на ,които още дълго ще почакаме за отговор Winkа знам ли може някои и никога да не разберем newsm78
 но идеята ми е много е хубаво и правилно да се задават въпроси/нормално е все пак/но аз лично за себе си се опитвам да разграничавам въпрос от въпрос.има отговори ако полу4а или не полу4а реално за моята вяра и ли4но за мен не прибавя нищо или не отнема нищо,за други чакам...отговора идва след време ,когато най малко очаквам.
 Но най важното е да се фокусирам върху това което ВЕчЕ знам а то не е малко ,нито е много ....но е достатъчно за спасение и вяра в живия Бог....а и определението за вяра ако го видиш е ''уверение за неща които не се виждат''т.е.не винаги се виждат с плътски очи...но винаги се виждат с духовните очи -вярата Peace

/а и друг е въпроса какви са ти въпросите де,защото Библията всъщност е пълна с отговори./

# 389
  • Linz
Рени,има въпроси  на ,които още дълго ще почакаме за отговор Winkа знам ли може някои и никога да не разберем newsm78
Ето това е нещо, което наистина ме плаши Confused

Общи условия

Активация на акаунт