Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 097
  • 632
  •   1
Отговори
# 360
  • Galaxy 13197853088
Рени, не мисля, че вярващите живеят по-спокойно. Това постоянно да се страхуваш да не сгрешиш, все да си угоден на бог, страх от ада, все неща, които нас не ни занимават. В мир със себе си и останалите може да се живее и без вяра. И не завиждай, че е грях Wink Peace
Това с готовите отговори е още по-подтискащо, на човек природата му е да търси, а не да знае всичко.

http://www.membrana.ru/articles/global/2005/07/14/190400.html

# 361
  • Linz
Значи проучването показва, че няма значение дали човек е вярващ или не и това доколко се страхува от смъртта Rolling Eyes Излиза, че някои вярващи лицемерничат и по този въпрос Thinking

Labrador, ти си вярващ, но не си религиозен? Това май е най-добрият вариант Rolling Eyes Аз все не успявам Sad

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 14:21 от Рени

# 362
Значи проучването показва, че няма значение дали човек е вярващ или не и това доколко се страхува от смъртта Rolling Eyes Излиза, че някои вярващи лицемерничат и по този въпрос Thinking

Labrador, ти си вярващ, но не си религиозен? Това май е най-добрият вариант Rolling Eyes Аз все не успявам Sad
Само не можах да разбера точно в кого вярва Labrador? Разбрах в какво, но не и в кого?
Вярата е доверие. Аз вярвам в Бог Отец,Господ  Исус и Святия Дух и това, което е записано в Библията не защото така трябва, или се страхувам от нещо, а защото съм опитала неговата милост не един път в живота си. Потърсих Го и Го намерих. Неговите думи станаха живот за мен, не защото някой ме е манипулирал или ми е промил мозъка, не! Аз лично Го открих и продължавам да Го откривам всеки един ден в живота си.
Всеки отговаря сам за себе си и всеки един ден ще се яви лично пред Бог да отговаря за делата и живота си. И тогава много от нас вероятно ще се извинят с тази или онази религия, която ги е водила по погрешен път, с това или онова учение, но няма да имаме извинение, защото всичко е казано много ясно в Библията, но трябва малко време и желание за да се прочете.
Скоро си мислих и за още нещо. Какво представлява Науката? Самата дума НАУКА има смисъла на научавам нещо, т.е. откривам нещо!
Бог е създал един съвършенно хармоничен свят с много интересни взаимовръзки, които учените малко по малко откриват и за нас остава единствено удивлението! Не случайно истинските учени не се бият в гърдите, колко са велики, а колкото повече научават, толкова повече разбират, че това, което са открили е само частица от величието на природата!
Няма нищо случайно на Земята.

# 363

на кратко. Има бог, има нещо след смърта, имаш душа, днешния човек е произлязъл от маймуната, раждаш се без грях в теб и само от теб зависи как ще си изживееш живота, нищо не ти е писано - пише се това което стане, религиите са средство за манипулиране и ограничаване на човека ....

Преразказа ме направо. Като изключим това за маймуната.
Да не сме от една "секта"?  Simple Smile

Обаче има две неща, в които 100% вярвам:

"Смъртта не е крайна. Тя се лекува"
(не предвид възкръсването, а казано по повод чудодейните изцеления, извършвани от Христос)

"Не всички ще умрем, но всички ще се изменим"
(това - при второто пришествие)

Не си съгласен, а?
А звучи съвсем логично.

Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 15:49 от Холограма

# 364
  • Linz

И това не е винаги... Виж днешната тема в Родители, преживели загуба Sad

# 365
Само не можах да разбера точно в кого вярва Labrador? Разбрах в какво, но не и в кого?
Как в кого? В неговите си убеждения.
Това е нещо ново, Лабрадорианство може би.

Всъщност, няма лошо. След такова искрено търсене, което демонстрират пишещите тук, няма начин Господ да не ги намери. И като се случи това, спират чуденките.

Тогава може би ще разберат и каква е разликата между религия и вяра. А може и по друг начин да започнат да гледат на нас, без да търсят лицемерие, страх и тесногърдие, в това, че желаем да живеем с единственото истинско откритие в живота ни.

Рени, отивам да прочета темата за Рая.

# 366

И това не е винаги... Виж днешната тема в Родители, преживели загуба Sad

Говориш за малката Ивана?
Такава жестокост е нечовешка. Но и не-божествена.

Болестите и смъртта не са от Бог. Това е от Библията, но вярвам в него, защото е логично.

Не мога да разбера, защо искрено вярващите намесват Бог във всякакви трагедии (невярващите пък съвсем нямат основания).
Както и уверенията им, че, ако много му се помолиш, той лично запретва ръкави и персонално ти бръква в живота, за да го подреди.
Чрез вяра и молитви един вярващ си помага единствено сам - по силата на психическата мобилизация и някаква не-доизяснена още организация на емоционални (енергийни) процеси в мозъка.
Свободната воля на човек е нещо съвсем реално. Само че се пресича непрекъснато със свободната воля на всички останали и реалният резултат от действията на хората става чиста математика. Вече писах за това някъде и си понесох коментарите.

Та "Смъртта не е крайна, тя се лекува" няма нищо общо с това, защо ние все още не знаем как. Логично е, че щом има система и тя е разрушена, има и начин за възстановяването й.
Това е "реплика" на Христос, когато е изцелявал и възкресявал. Нямам предвид, че, ако някой е болен днес и много се помоли, Бог лично ще се заеме с него като с късметлив  пациент, щото му е станал симпатичен.

# 367
  • Linz
... Нямам предвид, че, ако някой е болен днес и много се помоли, Бог лично ще се заеме с него като с късметлив  пациент, щото му е станал симпатичен.
Да ама много вярващи точно така възприемат нещата- Бог персонално отговаря на молитвата, или предотвратява някой нещастен случай или...
Ето- genu6 по-горе писа, че вярва, "защото съм опитала неговата милост не един път в живота си".

# 368
Холограма, с всичко останало съм съгласна с теб, само не с това:

Чрез вяра и молитви един вярващ си помага единствено сам - по силата на психическата мобилизация и някаква не-доизяснена още организация на емоционални (енергийни) процеси в мозъка.

Молитвата е общуване с Бог и макар понякога да не се изпълни "желанието ни", това не значи, че не сме Му симпатични.  Понякога нямаме поглед "отгоре" за да разберем, защо нещо ни се случва или напротив. Но, ако се обърнем към Бог, то това няма да остане без резултат. И освен това, разбираме защо. Ето това е част от отговора на въпроса, защо вярваме и сме толкова убедени в конкретно нещо.

# 369
Да ама много вярващи точно така възприемат нещата- Бог персонално отговаря на молитвата, или предотвратява някой нещастен случай или...
Ето- genu6 по-горе писа, че вярва, "защото съм опитала неговата милост не един път в живота си".
Рени, ти винаги ли даваш на твоите деца, това за което те помолят?

# 370

...И изобщо не споделям виждането им. Освен в преносен смисъл. Поезия...

# 371
  • Linz
Рени, ти винаги ли даваш на твоите деца, това за което те помолят?
Не, защото например не бих допуснала да се наранят!

# 372
Не, защото например не бих допуснала да се наранят!
Но, те си настояват на своето, нали? И мрънкат и се сърдят, някои се тръшкат...
(Сина ми истерясва даже, защото не му давам, 18 часа да играе на компа)
Не разбират...

Но един ден ще разберат.
Ами, аналогично е.
Сега, пак ще питаш, защо умират невинни. Това вече е нова тема.

# 373
  • Galaxy 13197853088
Холограма, с всичко останало съм съгласна с теб, само не с това:

Молитвата е общуване с Бог и макар понякога да не се изпълни "желанието ни", това не значи, че не сме Му симпатични.  Понякога нямаме поглед "отгоре" за да разберем, защо нещо ни се случва или напротив. Но, ако се обърнем към Бог, то това няма да остане без резултат. И освен това, разбираме защо. Ето това е част от отговора на въпроса, защо вярваме и сме толкова убедени в конкретно нещо.

Не "общуване" а молба. Едностранно изразяване. При общуването има двупосочна връзка ... или си говориш с бог?

# 374
  • Linz
Колкото хора- толкова и различни тълкувания на "нещата от живота". И никой не допуска, че другият може да е прав Tired

Общи условия

Активация на акаунт