Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 794
  • 575
  •   1
Отговори
# 420
за кратунки и аз търся  Blush, а за тези патисони мога да поръчам да питат и ако жената има, ще ми даде, ама ще мине време, докато ги получа, че скоро няма да ходим на село  Rolling Eyes

# 421
  • На края на света !
Да май тези издънки наистина са мънички и незнам дали са развили самостоятелни корени ,но пък ти давай по смело и провери,,,,,,,,,колкото до дифенбакията аз моите съм ги оставила.
а вие тези банани как ги хванахте  newsm78 или си ги купихте  newsm78

патисоните ги има една комшийка на свекито и миналата година ми беше дала няколко! стават и за ядене, но аз не се реших да ги опитам  Sick Теди, хващат се от семки, както и останалите тикви!
леле тая твоя позната много скъпо ги дава аз моя го бях купила за 5 лв коренчето е признавам не беше толкова голям ,но те растът много бързо ,тогава тя продаваше и по -голями за 10 ЛВ .

# 422
за кратунки и аз търся  Blush, а за тези патисони мога да поръчам да питат и ако жената има, ще ми даде, ама ще мине време, докато ги получа, че скоро няма да ходим на село  Rolling Eyes

когато и да е, много са ми интересни, аз ще разпитам тука по разсадниците, дано открия нещо да не те занимавам, ако намериш викай, Нелли незнам такава цена ми даде Rolling Eyes

# 423
  • На края на света !
Разбира се тя си знае най-добре.Аз нямам представа колко струват в магазина ытова момиче от което си го купих тогава ги предлагаше в нета по-малки и по-големи за 5 и 10 лева явно е имала много.

# 424
бананите веднъж направят ли издънки, няма да се оттървеш като кафето е, само че много внимателно трябва да се отделят за да не замине майката Peace

# 425
  • Sf
А успяхте ли да си захванете банан от семка /тази дето е в самия плод банан/, бяхте писали в предишните теми, че това било семката му и можело от нея да се хване  newsm78 Защото аз не успях...

Скоро обаче, да се похваля, ще ви покажа цветята си, днес си купуваме цифров фотоапарат  smile3509

# 426
  • На края на света !
Я кажете за семената от бананите аз мислех че семената се взимат от цветовете пили нещо подобно,а преди време питах някой знае ли къде се продават семена ,но никой нищо не каза.

# 427
  • Sf
Я кажете за семената от бананите аз мислех че семената се взимат от цветовете пили нещо подобно,а преди време питах някой знае ли къде се продават семена ,но никой нищо не каза.

Като обелиш банана - на върха му /не откъм дръжката/ нали има едно дето все го махаме и не се яде. Е, като го почистиш и измиеш внимателно, се показва семенцето на банана.

Така събрах сума ти семенца, посях ги, ама нищо не стана, дори като минаха няколко месеца и разрових пръстта, не ги намерих...

# 428
  • На края на света !
Взех банан иго обелих ,но не ми прилича на семенце по скоро в самия банан вътре има едни точици приличат ми повече на семенца ,но сега ще пробвам ,да видя какво ще стане. Thinking

# 429
Нелли, не те- върха на банана- насй- горе- нещо твърдичко...
Но аз бях чувала, че не трябва дасе пипа с ръце. Така и не съм пробвла, защото не знам подробности. Sad

# 430
  • Пловдив
добре ами малко съвет сега с цялото ми нахалство откъде да си взема семена или да хулвам по магазините и да се надямва да има Rolling Eyes

Ето тук има: http://www.strelitzia-bg.com/detail.php?item_id=703, значи че в повечето разсадници също ще има.
И мен ме зарибихте с тези банани  Laughing

# 431
не банан, онова като кратунка дето е, за него искам семенца Peace

# 432
Цитат
А сега и аз да се информирам за банана си. Имам го от доста години, много издънки даде милото ми бананче, расте, но винаги зимата има един и същ проблем. Не успява да разлисти хубаво листата си, а непрекъснато изкарва нови и нови и в един момент се забатачва от нови неразлистени листа и съответно му спира растежа. Лятото се оправя, но зимата е все едно и също. Сменях му местата, но уви, непрекъснато имам този проблем. Да ми кажете от какво е и как да го избегна тово нещо идната зима?

аз имам същия проблем,обяснявам си го със сухия въздух и високи температури 18-20 бананите зимата обичат малко по-ниски температури

# 433
при мен така става с корделинето, аз пък си го обяснявам с някакво заленяване Thinking

# 434
  • Карлово
Кроасания, и аз така със семките на банана-нищо няма поникнало Thinking Хайде и да се похвалиш с фото скоро!
Теди, виждала съм семена на кратунки в два-три цветарски магазина тук, по 1.50 са.

Общи условия

Активация на акаунт