Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 895
  • 575
  •   1
Отговори
# 255
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мацки, да ви покажа последната ми покупка, много съм горда...

http://i8.photobucket.com/albums/a13/lowenzahn77/flowers/none003.jpg

купувам си цъфтящи цветя, ама при мен не вървят много. като ги занеса при свеки и се скъсват да цъфтят. за сега това се държи, да видим докога.

скоро чакам да ми цъфне ахименеса, ще покажа и него.

сега въпросче : някой да се е опитвал да усуква стъблото на драцената подобно на лъки бамбуто??? е не чак толкова много, но все пак искам да пробвам, защото не искам да расте на височина.

мерси предварително.  bouquet

# 256
това с магазина май най- ще го докарам Joy

# 257
честно казано и аз се бях навила да си купувам, но не си харесах нищо  Blush

ето няколко линка:

цък, цък, и пък цък и още цяло море от информация има.... но са толкова красивииииииииии Heart Eyes

за драцената нямам представа, но видях мама цоцоланка    bouquet  Blush

# 258
И аз я видях!!!  bouquet  bouquet  bouquet

schneee, Мимулус се казва, честито!

asyalein, умирам за глоксинии, но у нас, за жалост, не виреят - много е сенчесто. А твоята е чудна!!!

Тедито, в този сайт, по-точно в долната му дясна част има доста статии и снимки на бонсаи. Аз също съм се запалила, но издирвам дърво, виреещо на сянка newsm78

# 259
  • На края на света !
Леле момичета много пишете бе .човек неможе да ви хване ритъма Simple Smile
Аз тази година садих циганчета от семенца ,още не са цъфнали но изглеждат добре половината са на двора ,половината в саксийте под палмите за подобра аранжировка ,но и аз незнам каква е разликата между стайните и градинске(ите циганчета а и дали има такава ,знам само че една година свекито беше изкопала от някъде едо с по богати кичести цветове но зимата изсъхна , а такова сега немога да намеря. newsm78

# 260
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein, умирам за глоксинии, но у нас, за жалост, не виреят - много е сенчесто. А твоята е чудна!!!

ами те не се ли гледат на сянка??? моята не е на особено светло и слънчево място. не се вижда, но тя има около 20 пъпки още. пу,пу да не ми е уроки, че теменужката и тя беше много хубава, ама сега цъфти при свеки  Whistling
нещо цъфтящите не ми се отдават.

за бонзая да добавя: аз имам огромен мерак. в момента тормозя 2 лимона и едно дъбче. дъбчето е вече на година и половина, лимоните и те са на толкова май. имам и 2 кестена. моя проблем е , че ми е жал да ги режа!!! ooooh!

изисква много постоянство и време, ако се ходи на почивка, някой трябва да се грижи за тях, не могат без вода. отделно са по- податливи на болести, отколкото дръвчетата в природата.
но си е тръпка де. Simple Smile

купешките, особена на цена от 10-30 лева за обикновено млади растения, наблъскани с торове, за да изглеждат на повече години. затова и умират бързо. истинския бонзай е много скъп, защото изисква години. Crossing Arms

# 261
При мен проблема се появява на следващата година. Сега, ако си купя, ще цъфти много яко, но след като го приспя и събудя след това започва да пуска едни дъъъъълги стебла с много малки листенца накрая, а за цъфтеж и дума не може да става.
А! Сега се сещам, че навремето и глоксиния си откраднах, листото си пусна коренчета, а след като го посадих даже и цъфна (за всеобщо изумление Laughing), но толкова му беше...

И сега да ви се оплача, втори път за днес Cry Cry Cry
Отивам да се полюбувам на нолинките и що да видя - оня добитък, последният който ми остана от всичките котки, взел, че ги опасъл #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 262
  • София
И сега да ви се оплача, втори път за днес Cry Cry Cry
Отивам да се полюбувам на нолинките и що да видя - оня добитък, последният който ми остана от всичките котки, взел, че ги опасъл #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Кофти Sad
Ама не се ядосвай много, те листата пак ще пораснат, нали newsm78? Важното е, че не ги е наторил Joy, тя моят дзвер от сем. котки, преди години така ми умори кафето  Cry, а беше доста голямо  10 годишно около метър #Cussing out

Anim, разликата е, че цветовете на стайните са по-големи, а листата (поне на моето) са му по-тъмни. Благодаря за съвета, няма да го поливам ден-два, пък после ще видим  bouquet

Мерси за разяснението Hug
Тогава аз само таквиз си купувам hahaha едногодишни са нали? Всеки път се надявам да останат и за другото лято, ама не би Sad

# 263
Хайде ако искате и ТУК се включете.....
Благодаря ти Мама Цоцоланке  Hugи на всички момичета за сърдечните пожелания !
Съжалявам,че едва днес прочетох това (така се вълнувам...)!
Чесно казано не очаквах,че някой ще се сети за мен.

# 264
за драцената нямам представа, но видях мама цоцоланка    bouquet  Blush

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Да, бях в публиката, аз лично не успях да се гледам, защото предпочетох да заведа бандата на куклен театър и въобще не съжалявам за това си решение...Гледахме Приключения опасни със герои сладкогласни по Недялко Йорданов и беше много хубаво!!!!!!

Утре също няма да мога да си гледам резила, защото отивам на мини екскурзия за 3 дена и така....Ама вие ще гледате заради мен...Само да поясня за тези,които са гледали - тениската,която подарихме на Марта е моята от Горчиво......

С цветето мога и да се размина, в краен слечай макс. 30лв. да отделя за цвете, защото май моя мъж ще ми купува видеокамера и предпочитам нея пред цветето.....

Та така...Довечера ако смогна ще вляза пак в темата за да ви кажа чао.....

# 265
аууу, Цоцоланке, избирай камерата!

# 266
honey13, мерси за инфото  Hug какво значи Други грижи: След първия цъфтеж се Подрязва, за да се стимулира повторно цъфтене. то си цъфти в момента  newsm78 кога трябва да го подрежа и колко  newsm78 знае ли някой  Praynig (а и аз всъщност днес го пресадих, така че нека първо се климатизира и да се хване, пък тогава ще му мисля Blush)

# 267
Да си се похваля имам видеокамера вече....ТОВА Е ТЯ!

# 268
Имате ли идея ..как се казва.. newsm78
Подобно е на Каланхое...

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3025922

# 269
Да си се похваля имам видеокамера вече

браво! само хубави моменти да снимаш! (ние честно казано повече апарата ползваме ...)

gertruda, имам предложение за нова анкета: колко саксии с цветя имате в жилището, където живеете  newsm78 просто ми е любопитно, пък и тази от доста време седи.... предлагам опциите да са 1-5, 5-10, 10-15 и т.н. или 1-10, 10-20...  какво мислите  Blush вярно, че не може да се сравни една гарсониера с една двуетажна къща, но все пак ми е интересно на базата на какво се пишем "опитни цветарки"  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт