НОЕМВРИЙСКОТО човече думички реди си вече

• 11 820
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Привет!

Абе, я кажете кога, какво и по колко ядат вашите деца, че не мога да се ориентирам. Струва ми се, че не яде кой знае колко, а е една такава пухкава. Отдавна не сме си говорили за хранителния режим, все пак.

Иначе, хляб с яденето не давам - правя гозбите мааалко по-гъсти. Филийка с нещо яде понякога на следобедна закуска, не повече от половин филийка.

С храненето аз вече съм добре, разбира се, случва се често да ям на крак, но всяка вечер сядаме на масата заедно. За диети не мисля откакто миналото лято започнах горе-долу да спазвам принципите на Високо-мазнинното, ниско въглехидратно хранене (има тема в Красива мама). Напоследък обаче ме наболява стомахът и снощи например, използвайки това оправдание, изядох 4 Shocked препечени филийки. И после малко сусамена халва  Embarassed с кисело мляко.

На Елспет честито!

Роси тази сутрин проведе разговор относно самоличността си - "Утре е денят на детето. Ти дете ли си?" "Неее, бебе" "Бебе, така ли?" "Бебе, кукла."  Simple Smile

# 121
  • Пловдив
Добър ден!
Росен тази ве4е се дра яко и кашляше като магаре, спа на колене, а аз седнала цяла нощ на спалнята ooooh!, абе ужасна нощ Twisted Evil, има лека хрема, снощи гледах гърлото не е червено Rolling Eyes
от час и полвина спи
на всичкото отгоре тази сутрин стана с настроение, лигави се, игра, опира се да проведе разговор с баща си за пъпа и носа Shocked и яде като ламя, което не е случвало от неделя ( яденето беше каша Слънчо, но и на това съм доволна )
Записан е на ясла и в понеделник живот и здраве отива от 10.15 до 12.15; засега искат само 1 памперс и пантофи, без дълги сбогувания, реването било тяхна грижа; Пламен каза, че днес като отишъл с документите към 8.45 било гробна тишина Shocked

Елспет, да е честито. много щастие и хубави моменти.
Микки, поздравления за кърменето; на мен почна много да ми липсва последния месец, откакто Росен плаче нощно време

Еее, цял ферман на писах Embarassed
до после, отивам да плета Mr. Green

# 122
  • София
Благодаря, чисто ново е. Аз ще си избирам всичко сама (ох, кефче).
Анеле, успех с яслата. Аз като препатила да ти кажа. Адаптацията не е най-тежкото. Децата се справят и без мама и тати, за ужас на последните. Болестите са по-гаднички. Особено, ако нямаш решение за дните, в които е болен. За съжаление въпроса не стои, ако се разболее, а..."когато се разболее". Повярвай ми. Все пак.. спокойствие и силна храна, всичко ще си дойде на мястото.

# 123
Да това с яденето много ме тормози. И ние сме пухкави. Последния път като я мерих беше 13 кила.

Може да яде постоянно. Лошото е че се научи че има разни хубави неща като вафли, солети зрънчо и др., които вече ги крием да не знае къде са щото виси пред шкафа и повтаря много кратно ам, ам, ам до откат.

Иначе сутрин закусва - попара, филийка със сладко и мляко, мляко с Чериос, мляко с овесени ядки, на обяд манджа задължително, до скоро вечер давахме кисело мляко с бискивта но упорито го отказва вече. Снощи например яде краставици с пържола  Laughing. Следобяд кремче, грис, кроасан, кисело мляко с овесени ядки.

Вода и сокове пием много- поне по литър ни се събира.

# 124
  • Пловдив
Елспет, Hug
Гери, отлично се справяте с яденето.

Мога ли да давам на Росен ръжен и пълнозърнест хляб? Чудя се за домашна лютеница и конфитюр от време на време newsm78

# 125
Аз също мисля вече да давам домашна  лютеница- в крайна сметка това са домати чушки и моркови.

# 126
анеле, малкия яде пълноzърнест от как прояде хляб и нищо му няма. НЕ виждам какво може да му има от храна, щом до сега не е покаzал проблеми към храна  newsm78 Една случка в пицария с ено момиченце от бебешката група на Саши. Майката дава спагети с дом. сос и тя си поръчва , но люти. Момиченцето и естествено иска да яде от нейните и майката вика шарф (люто н немски) , момиченцето вика бееееееееееееее  (шаф е овца на немски ) . Майката вика не шаф, шарф и малката пак беееееееееееееее и мляс мляс омете половината люти спагети  Joy

# 127
  • София
simka - филип горе-долу така яде, вече съм го отписала от графата злояди, въпреки, че за пухкавост каквато и да е при него и дума не може да става Wink
закуска - все още кара на каша - друго не иска -около 200-220гр.
обяд - второто и десерта от кухнята, обикновенно целите, но и понякога оставя по полувин пръст в бурканче.
след обяд - 200-250 - овесени ядки с кисело, мляко с ориз, мляко с грис, с бисквити, чилиоз или нещо то сорта.
вечеря - супата от кухнята с 1 сухар вътре, понякога + краставица малко, добат, кашкавал, яйце или нещо др, но по-често май само супата.
преди сън 150-230 мл АМ с 2-3 плазмона вътре...според настроението и колко е ял на вечеря.

между яденетата похапва разни неща - солетки, плодове, вафли, опитва всяко почти мое ядене - но не е в кой знае какви количества...

# 128
  • Карлово
Нашето меню:
сутрин-кърма, по много+понякога супата от вчерашната кухня.
обяд-основното от кухнята, някъде около 250 мл е
следобедна закуска-напоследък на мода са черешите и доматите. Изяжда по много.
вечеря-супата от сухнята.
между основните хранения си похапва доста, от моята храна напр като седна да обядвам, солети, фен е на Помбер, желирани бомбони и всякакви дреболийки

# 129
привет и от нас!
върнахме се от консултация. 10 500 гр и  84 см- фина мома, висока. само че мисля, че е по-тежка, не я премериха нещо добре. не може да е качила само 1кг от последното мерене, а на мен да ми тежи ужасно повече, когато я гушкам.
за яденето- яде непрекъснато и всичко, не мога да я спра, а около нас все баби и дядовци- все бутат я солети, я вафли. вече го правят тайно от мен, защото се карам  Twisted Evil вчера си я взех омазана до ушите с шоколад. явно обаче не й се лепи. хляб много обича и давам винаги, щом иска. според мен хлябът при малките деца не вреди, напротив.
вчера в предаването на звездев казаха, че може ръжен и пълнозърнест хляб, но да се избягва този с цели зърна, защото малчовците лесно се задавят и зърната може да попаднат в бронхите и да стане не-знам-там-какво-си.
след малко ще дам режима за ядене, защото се дере оттатък- баща й се опитва да я приспи. на връщане дремна 5 мин в колата и си развали съня  Close

# 130
  • Gabrowo->Sofia
... не може да е качила само 1кг от последното мерене, а на мен да ми тежи ужасно повече
Може, може  Wink Ваньо е качил само 400 гр. за три месеца и е 11,800 на 84 см.
Днес все още сме си у нас, но утре по случай деня на детето, Ваньо е на ясла при другите деца, а майка му на работа, защото вече е здрав.

Като прочетох Филип на бубу колко яде, май моят младеж трябва да го сложа в групата на злоядите вече....
Елспет, честито! Ха, сега  да видим дали имаш достатъчно нерви и пари да направиш всичко по свой вкук (дано да имаш Wink)
Карита, радвам се, че вече сте добре.
Анеле, дано с поникването на зъбките минат проблемите. Домашния мармалад го пробвахме вчера, лютеница още не съм, но май скоро и това ще стане.

Понеже в кварталните ясли вече има списъци на приетите деца, намопмням на всички, които са подавали моли да проверят да не си изпуснат късмета. Понеже Ваньо е в списъка на една от кварталните ясли през септември ще го местя тук.

# 131
  • София-там нейде в западната част
микки не си не си  Mr. Green ние също се кърмим  Grinning  и вода пие/вече/ около 100-200 но и преди като не пиеше не съм се притеснявала и сокове се налива и плодове яде ...абе изобщо гладна и жадна няма да остане  Joy не яде на точен режим сутрин нещо по-леко за закуска плод или кисело мляко,обядва си стабилно и въпреки че го правя малко по-гъстичко понякога си иска и хлебче,следобед-плодче,овесени ядки/въпреки че напоследък не ги иска много/,обожава царевичен грис със сирене и масло,корнфлейкс обикновен с кисело мляко или мляко с бисквити и после вечеря по-стабилна горе долу това ни е в момента "режима" ... като сядаме да се храним на масата Ема си сяда на отделен стол и не иска да почне да се храни ако не е на стола седнала
думички сега сме на вълна "няма" "гегло/легло" и "коки" мисля че е котка ... като звъни телефона било домашен или мобилен и дори скайпа Ема се втурва да говори и докато не си каже нейното не мирясва  Crazy
ели честито   bouquet
карита добри новини са това
анеле дано бързичко се преборите с болежките
бели ружи не сме те забравили  Grinning и те разкрихме за ника  Grinning

# 132
режимът на хранене:
сутрин още в леглото- 250-300гр нестле джуниър. след около час- най-обича филия с нещо- топено сирене, лютеница и сирене, с шунка, печена с кашкавал или яйце и сирене и въобще всякакви комбинации. изяжда малко над половината. напоследък едни шоколадови топченца корнфлейкс с кисело мляко. кроасан. вече не иска овесени ядки, нито макарони, попара отдавна не яде.
обяд в 13:00- основното от кухнята. ако е много рядко, слагам малко хляб. предлагам и половината десерт от кухнята или плодово кисело млекце, но най-често й стига само основното.
следобедна закуска- кремчето от кухнята, плодово кисело млекце, данет ванилия, кроасан, плодове.
вечеря- супата от кухнята с малко хляб. после се храни и от нашето, ако ядем ние. почти всяка вечер обаче си иска краставица и домат и си хапва и по една салата.
през деня- непрекъснато тъпче нещо- ябълки, череши, солети, вафли и всякакви забранени неща.
вода- не пие много, може би около 300мл, но пие доста сок- около 300-500мл.
когато не е на кухня, яде от нашето ядене. аз го готвя без подправки, слагам само зелени такива.
изобщо не връща ядене, щом е поднесено   chef но пък тя си расте слаба и на ръст, така че нямам притеснения. ако се е метнала на майка си, поне до 28г. ще закрепи без диети  Mr. Green

# 133
симка, аз миналите дни описвах колко изяжда Деян - доста, мисля. Виж, за водата позна - това е буда. Но веднага спря да го употребява.

ние се настанихме, условията са супер, още нагласям багажа, но утре ще съм приключила и ще драснем към Морската.

# 134
Вие ме шашнахте с тези количества - моето дете автоматично заминава в графа "злояди". Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт