НОЕМВРИЙСКОТО човече думички реди си вече

• 11 794
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро!
Сердика, много се радвам, че сте здрави с Малик.
Наистина осъзнавам, че на мен ми е тежко, но той е добре и това в известна степен ме кара да се чувствам по-добре.Чувам го по-телефона как се смее, говори си неговите си неща - супер си е.  Всъщност днес и аз съм по-спокойна  наистина.
Анелето, Сиси благодаря за аватара Hug.
Аз определено забелязвам подобрения в съня на Калоян след като махнахме биберона-залъгалка. Спи почти непробудно.
Хубав ден!

# 76
Ние сме вече на линия.

В Калофер прекарахме супер. Времето беше прекрасно и имаше много деца с които Васи се забавляваше.

Диди много добре те разбирам. Но да ти кажа наистина на нас ни е по-трудно отколкото на децата. Васи е на вилата от около два месеца с баба си. Верно вилата е близо и успявам по веднъж през седмицата да спя там и задължително уикенда да си я взимаме при нас.
И ние спим по цяла нощ откакто сме без биберон. През деня задължително спи по 2-3 часа.

Иначе имахме едно неприятно преживяване в Неделя като се върнахме от Калофер. Васи тичаше по пътеката в градината спъна се в маркуча за поливане залитна се удари много яко в ръба на един дървен стол. Удари се по устата и като рукна една кръв. Васи се захласна за кратко слава богу.Аз незнайно как запазих самообладание започнах да мия устата да видя къде се е ударила  и установих че кръвта е от долната устна и не е много сериозно. Но бабата и дядото се панираха, което много ме нервира и после имахме сериозен разговор с тях.

# 77
Диди, zабравих вчера да ти кажа, че Калоян си е направо красиво дете!
Сигурна съм, че ще се чувства добре на чист въzдух, а вие често-често му гостувайте, и иzобщо няма да се сети да му липсвате Wink

# 78
Сердика, аз писах, писах СМС-та да те питам как сте, ама отговор нямаааа.......много се радвам, че всичко при вас двамата е ОК и се надявам и Дирк да се възстановява  Praynig
Тити, надявам се и при нас това да е някакъв такъв приварзан период и после да отмине и по- лесно да я свикна да не ми търси ръката непрекъснато. Аз само мога да си мечтая да заспива докато си чета до нея без да ме държи. На мен не ми е проблем да я приспивам, а търсенето на ръката ми през цялата нощ за всяко събуждане- това ми пречи най- много.
Юка, и аз много се наслаждав на моментите с приспиването и за това и отказвам някой друг да го прави вместо мен, но сега вече ми се ще от рано да я свикна, за да не е притисната от раждането на второто и да страда повече.

Хайде да помоля Сердика  и Сиси подробно да ми разкажат как е минало едноседмичния период на приучаване (ама без да пропускате повръщанията  Wink ) и какво точно сте правили и как сте издържали, но на лични, че да не спамим форума. Ще съм ви много благодарна   bouquet 
Сердика, ти ми беше писала в общи линии, но тогава не разбрах, че и при вас е било толкова драматично.....вси ми се струва, че другите деца някак по- сътрудничат в тези начинания.....то така е като гледаш от страни  Rolling Eyes

Didi79, много е трудно да се отделиш от малчовците. Не мога да си представя как се чувстваш, но наистина за него там е по- добре.  Опитай се да използваш времето за малко зареждане на фонда "и аз съм човек"   bouquet
Еххо, браво за хубавото изкарване и чакаме снимков материал  Laughing
Виждам, че всички дечковци са се разрисували- ние най- накрая си получихме пратката от Англия и сега Нана вече освен магнитната дъска за рисуване (която е доста грозна, но тук само такива продават май) вече има и това http://www.mothercare.com/gp/product/B000JFFBIW/sr=1-2/qid=11804 … UTF8&mcb=core, което представлява плат върху който се рисува с "химикал" пълен с вода. Много е год, защото нито може да рисува с него по себе си или по стените, а и не се цапа и лапа както прави с пастелите.  Mr. Green

Отивам да решавам листовки, че в Петък съм на изпит  Crossing Arms Приятен и весел ден на всички  Heart Eyes

# 79
По повод на заспиването - при нас не иска да заспива сама, а вчера на обед моята баба, която я гледа тази седмица - съвместно с бавачката де, я е приспала в леглото. Казала и, че баба не може да я държи, защото я боли кръстчето и ръчичките, питала я къде спи Кити и когато си посочила леглото и казала да легне там, дала и млякото и моята хубостница си изпила млякото и заспала. Баба само леко я потупвала по дупето, както е седнала на един стол, че не може да седне на матрака. Това го пиша, за да кажа, че ако друг приспива детето и то си променя навиците. Така че Мече, пробвай друг да приспива. Може и да стане и да не ти търси вече ръката.

# 80
Така че Мече, пробвай друг да приспива. Може и да стане и да не ти търси вече ръката.

Да, ама на Мечето основният проблем е, че Нана докато спи търси ръката на майка си и така се успокоява и заспива. Това е същото като с бибата при други деца, като се събуди през нощта иска бибата, лапва я и заспива. При Ния преживяхме точно драмата с бибата, по 7-8 пъти на нощ ставах да давам биба. Сега само запива с биба и чак на сутринта си я намира сама и я лапа. Да си призная честно заслугата е на баща й, който я гледаше 1 месец и спеше при нея. Човекът просто не успявал при всяко събуждане и мрънкане да намери бибата в леглото и просто я погалвал по главичката и Ния си заспивала сама. Да е жив и здрав!!
Мече съвет не мога да дам за съжаление, но стискам палци да се справите, защото знам какво е да не спиш със седмици  Hug

# 81
Еххо, аз разбрах, че това е основния проблем, но тя и Кити все се събужда,за да я гушнем, но когато заспива сама не го прави. И аз стискам палци да стане някак си това отделяне и с то с по-малко рев.

# 82
Буба_катинка може и да си права, то човек знае ли кое ще подейства  Simple Smile Hug

# 83
И аз веднъж да измисля заглавие и да ми го изплагиатстват септемврийчетата - не е честно Crossing Arms
Иначе нищо интересно при нас и затова не пиша.
приятна вечер на всички  bouquet

# 84
  • Пловдив
ДУ! 
Кафето е от мен food010
Росен ве4е е добре, днес трябвада ходим на контролен преглед. Лошото е, че денонощно си дръгне венците с тисиемския тигър ( дори навън - явно му е трудно на детето ) и за първи път ми отказва каквото и да е ядене, нищо не го привлича почти три дни. Не иска никакви плодове, нито зеленчуци Confused
За заспиването - откакто му цепнаха пишлето иска да има някой в стаята , докато заспи.
Сердика, радвам се, че изследванията са добри  bouquet
Гери, и аз стигнах до извода, че като се ударят децата е важно да запазим самообладание. Хубаво, че е било малкият дявол.

А на мен все повече ми тежи на съвестта бъдещата раздяла за през деня с Росен Confused Все за това си мисля, а знам, че не може да караме заедно вовеки веков Wink
Как ли са Майчето и семейство Thinking

Хубав ден на всички  bouquet

# 85
тъдява съм, но няма с какво да се отчета. до днес драсвах по нещичко в майскат тема, но вече май се ококорих след болестите и съм по-в крачка, та ще се включвами тук по-често. децата като че ли са по-здрави от вчера, така че явно вървим към оправяне. за себе си мога да кажа същото  Wink

мече - моят най-дружески съвет е да метнеш яна на баща й да се оправят двамата както намерят за добре. до януари и петра заспиваше само в мен, само на люлеещия се стол,само аз я къпех, аз я люлеех, аз скачах нощем, аз шътках, аз давахбиберон и т.н. и цялото това нещо от криворазбрано упорство, че аз мога най-добре, детето най-бързо се успокоява в мен, петра не знам какво си и т.н. представи си с корем в 7-я месец как се превивам, за да къпя в банята, нося на ръце, навеждам се, за да поставям и вдигам от леглото и т.н.
като се сетя за това време направо си се чудя с кой акъл съм се поддала на тази си простотия. и една вече връчих задължението за баня на филков. в началото той отговаряше само за къпането, после се включи в обличането за сън, после беше с нас в стаята докато приспивах и една вечер просто целунах петра по челото, пожелах лека нощ и оставих баща и дъщеря да се справят. стефан дойде след 4 минути, а петра спеше  Laughing аз очаквах дране. но и да се беше раздрала, филков щеше да си се справи някак.
мисли, че като тръгнеш да раждаш, именно таткото ще е до яна докато ти си в родилния дом; така или иначе в тези 2-3 нощи детето ще се наложи да заспи без теб. по-добре го хвърли в музиката от сега. ако ти е супер тегаво, изнеси се от къщи за 2 нощи - яна ще обиколи веднъж-дваж къщата,ще установи, че те няма,пък накрая ще склони да заспи с някой друг. и изобщо, хубаво е някой друг да поеме тази нощна грижа за нея - скоро ще си имаш друг повод да бодърстваш  Mr. Green

лично на мен стратегията на сердика /за която тя писа подробно/ не ми помогна. или петра се очовечи, или моята 'твърда' ръкаси каза думата, или и двете заедно - важното е,ч е имаме напредък.

бягам, че петра лашка камен и ще го събуди, а едва го приспах

Последна редакция: ср, 30 май 2007, 11:43 от majceto

# 86
добро утро!
аз още съм в еуфория от концерта. не съм много по описателните думи, но накратко- беше невероятно изживяване, най-доброто шоу на което съм присъствала. джордж майкъл е страшен пич  Heart Eyes, непрекъснато танцува, скача, тича. явно и на него му хареса публиката. останах без дъх и глас. и с чувството, че съм сънувала.
кейти и баба й са се справили много добре. напълно подкрепям майчето. аз по същия начин имах някакви криворазбрани мисли, че видиш ли, по-добре няма кой да се справи от мен. баба й я е успала за 10 минути. на мен обикновено ми отнема поне 20.  Thinking  въобще не се е сетила да ме търси. играла си, вечеряла, никакви проблеми. смятам вече да зачестя с вечерните излизания, имам много да наваксвам. то какво стана- викам си веднъж да свърши кърменето, да почна да излизам. а станах заложник на приспиването вечер.
мече, ако я приспи някой друг, дали ще се сети пак да ти търси ръката през нощта или ще си мисли, че и нощем те няма и няма да те търси. само предположение. 
хубав ден на всички!!!

# 87
их как лошо ти завиждам...

# 88
мече, майчето мног одобре го е обяснила. И при нас се получава голям проблем, когато се мяткам да правя всичко сама , zащото го правя по добре  Rolling Eyes

# 89
их как лошо ти завиждам...
недей, недей....аз като люшкам второто някой ден, ти ще куфееш по концерти  Mr. Green а децата ти ще са за 1 месец при баба си, например  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт