"По-здрави деца" с безплатни образователни материали за всички

• 7 649
  • 236
  •   1
Отговори
Чували ли сте за образователната програма "За по-здрави деца"? Тя е разработена специално за деца на възраст между 3 и 12 години и съдържа интересни, интерактивни и занимателни уроци, чрез които най-малките да учат и градят здравословни навици.

Образователната програма е създадена с цел да приучи децата на изключително важни за тяхното здраве навици - как да се хранят балансирано и здравословно, колко е важно активното ежедневие, какво е значението на водата. Програмата включва и информация за това как да се грижат за домашните и бездомните животни, както и правилните начини да водиш устойчив начин на живот.

Открийте тук полезните материали за деца

Учители и родители могат безплатно да използват образователните материали, видео уроци, интерактивни помагала и насоки за учителите, като съдържанието на програмата е одобрено от МОН като подходящо да бъде използвано в учебния процес.

Спечелете за вашето дете една от 10 топки за игра!

Участвайте в томболата, като отгововите в тази тема на въпроса:

Какви усилия полагате във вашето семейство, за да създавате полезни навици на децата?

Моля, запознайте се с общите условия на играта ТУК.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 15:03 от Пeтя

# 1
  • софия
Моите деца спортуват, стремя се да се хранят балансирано.

# 2
Какви усилия полагате във вашето семейство, за да създавате полезни навици на децата? - извършваме всичко заедно (мием си зъбите, ръцете, подреждаме, чисти - както между членовете на семейството, така и с всички играчки - напр. Пепа и Джордж също си мият ръцете след използване на тоалетна).

# 3
Обясняваме за всяко нещо защо е важно.

# 4
  • При децата ми
Давам личен пример и обяснявам защо е полезно.

# 5
Отделям достатъчно време, за да общувам с децата ми. Разговаряме по теми, които ги вълнуват, обсъждаме книги, филми и тн. Децата ми спортуват активно.

# 6
  • Sofia, Bulgaria
Давам личен пример, показвам как се прави правилно и обяснавам защо даденото нещо е полезно.  Гледам да прекарва време на открито. От време на време контролирам миенето на зъбите.

# 7
Аз вярвам в личния пример и това, че децата повтарят какво правят родителите им.

# 8
Личния пример е много важен. Ние сме родители, който всеки свободен ден сме на вън - да карат колела, да играят с топка в двора на училище или просто разходка в гората.

# 9
Давам личен пример на децата си-всеки ден сме на разходки,играем заедно и на различни игри-топка,федербал,колело...

# 10
Насърчаваме ги с личен пример, даваме им образци на успели и независими личности.

# 11
Насърчаваме ги с личен пример. За мен добрият личен пример е най-важното нещо, което родител може да предаде на детето си.

# 12
Старая се да давам добър пример, децата най-лесно възприемат, гледайки околните.

# 13
Личен пример е най-доброто с което може да се създаде добър навик за всичко.

# 14
Най-важен за нас е примерът,вкъщи имаме оборудвана фитнес стая,мъжът ми главно я ползва,аз понякога само бягащата пътека.Големият ни син,който е на пет години,ходи на карате и плуване с удоволствие,няма търпение за всяка тренировка.Отделно сме в къща с двор,постоянно сме навън при хубаво време,градът ни е пълен с паркове и площадки.Обмисляме и малкият ни син като порастне сам да си избере какъвто спорт му харесва и го влече.

Общи условия

Активация на акаунт