"По-здрави деца" с безплатни образователни материали за всички

• 7 654
  • 236
  •   1
Отговори
# 30
Опитвам се да давам добър пример. Храним се здравословно, искам да възпитам любов към природата и физическата активност. Разхождаме се и играем с детето навън.

# 31
Опитвам се да карам големия ми син да има режим на сън, на хранене и игра. За мен това е важно, за да се развива добре.

# 32
Здравословна храна, движение, сън и игри

# 33
  • гр. Кюстендил
Старая се, когато правя нещо, което трябва да е навик, детето да ме вижда, че го правя и че ми е забавно, за да изяви желание и то да го прави. И така всеки ден - от най-малкото като миене на зъбки сутрин/вечер, миене на ръце, до това да си внимателен с животните /имаме си коте вкъщи и го уча да внимава и да се грижи за него/, къде и как да изхвърляме боклука, когато сме навън отново му повтарям постоянно да изчаква ред на площадката, да внимава и пази останалите деца и когато видя, че го прави без да му го казвам, знам, че вече му е навик и продължавам със следващото нещо.

# 34
Опитваме се да даваме добър пример и обясняваме защо дадено нещо е полезно или вредно.

# 35
  • София
Учим ги да бъдат добри и възпитани.Да помагат с каквото и до колкото могат.

# 36
Давам добър пример за всичко, държа да се спазват определени правила.

# 37
  • София
Да си мие редовно ръцете - вече е постигнато Simple Smile
Стараем се да играе повече навън. Детето е малко и затова винаги излиза с възрастен.
Непрекъснато повтаряме да не гледа много на телефона - борим се.

# 38
  • Велико Търново
Опитвам се да давам личен пример. Играя с детето, храним се заедно, излизаме на разходки и учим нови неща. Моето дете е малко още, но според мен основата е много важна.

# 39
Давам личен пример и обяснявам защо е полезно.

# 40
  • София
Детето ми спортува,състезател е,спазва хранителен режим,движи се много,не ми се налага да полагам особени усилия.

# 41
Какви усилия полагате във вашето семейство, за да създавате полезни навици на децата? - Първо говорим с тях като с равни, спортуват от малки, това също е голяма школовка, личният пример също е от голямо значение.

# 42
  • Sofia
Цитат
Какви усилия полагате във вашето семейство, за да създавате полезни навици на децата?
Даваме личен пример и създаваме ритуали сутрин и вечер. Държа да си лягат рано. Постоянно обясняваме и повтаряме кое е вредно и кое полезно.
Записали сме ги на спорт и ги насърчаваме да се хранят балансирано. Това последното е най-трудно.

# 43
Личен пример и ежедневни разговори и напомняне.

# 44
  • Г. О.
Старая се да създам здравословни навици в моите деца още от ранна възраст. Говоря, обяснявам, показвам, четем заедно книжки по темата, а и често ги похвалвам. Така за тях всичко в един момент се превръща в начин на живот, в нещо съвсем естествено.

Общи условия

Активация на акаунт