От където мине НОЕМВРИйският отбор, всички изпадат във фурор

• 12 206
  • 280
  •   1
Отговори
# 225
  • Отвъд алеята зад шкафа
а за кашата и аз я правя на око - не слагам нито точно количество каша, нито вода, следя само гъстотата. Мерелин и Ема много харесва ориз с рошкови, аз също  Mr. Green

а Ема е на 4-ка Памперс и й е екстра.

# 226
  • София
Ей ама пак много сте изписали досега четох.

За грамажа на пюретата - Митко яде по една чашка Виа на Авент на обяд. Каша съм давала досега 3 пъти, но я правя на око, защото на Хумана (банановата) ако я направя по техните указания става по-рядка и затова окото влиаз в действие.

Клю радвам се, че сте се оправили вече. Но явно проблемът с количката продължава. Незнам какво да те посъветвам, но дано по-бързо разбереш причината. Много ми стана мъчно, че никой не иска с вас навън Sick

Мацки какво става най-накрая със срещата????? Аз този път вече мисля да се присъединя, че много ми е домъчняло за някои от вас, с които бяхме на лекциите. А какво ще кажете да я направим в Борисовата градина, защото следобед е доста топличко и да могат да дремнат на хлад малките. А и ние с Дари смятаме да се пробваме да дойдеме пеша от Дианабад!Хайде казвайте къде ще е и точно кога. Дано само да не вали.

# 227
  • София
За срещата 31.05 ли остава? Аз съм ЗА.

Сутринта бях на лекция за захранването на сп. 9 месеца "Най-чести грешки в храненето и захранването". Та там една достолепна дама на възраст обясни как детето задължително трябва да се захрани на 4 месеца, на 5 месеца да яде месо, защото ако това не се направи децата ставали анемични и спирали да наддават на тегло, та  даже отслабвали.

За сокчетата каза, че не е задължително да се дават от 2-я месец, можело и от 3-я.

Абе малко се позачудих и попретисних, че нали сме на 6 месеца, пък още не сме се захранили, но не съм забелязала Ники да е започнал да слабее. Вярно, последния месец е качил 200 грама, ама той не се спира на едно място.

Та в тази връзка да се похваля. Embarassed
Днес ще се сдобием със столче за хранене. В крайна сметка харесах Суити на Кенгуру. И Започвамеееееее. Да видим как ще протекат нещата.  Нали ще помагате със съвети  Heart Eyes

За гърнето и аз имам желание да пробвам, но като започне да седи стабилно, че сега още се клатушка човека.

Карил, аз съм била на Кранево преди 2 години  и селцето много ми хареса. Плажът е дълъг и широк, а пък и колко приятни ресторантчета има............  Simple Smile За дискотеките съм чувала, че не са лоши. Абе, добре ще си поживеят момичетата ти Laughing

Клюки, не знам каво да ти кажа за Ивко и количката. Преди два месеца и Ники започна да реве в количката и то при положение, че това е времето, през което най-обича да си поспива по час-два-три. След като пробвах какво ли не (вдигане да стои прав, вода, ядене, играчки) се оказа, че му е било възпалено ушето и е плакал от болка. Ако си сигурна, че е здравичък и не му е топло нямам идея. Ако искаш на срещата да вземеш нечия друга количка и да го разходиш. Може вече Ивко  да не си харесва возилото. newsm78

Времето е много смотано. #Cussing out Едно мрачно, гадно. Чудя се дали да излизам. Ако изляза ще завали. Ако не изляза ще пекне. Twisted Evil

Ние сме на Памперс 4 и то от 2 месеца, защото 3 много ни стягаше на крачетата.

А ето и Никола но 6 месеца
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3000124
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3000126
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=122043
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3000131

# 228
  Здрасти,банда Whistling
  Ние не можем да се свъртим вкъщи,защото при нас не е валяло от миналата седмица и сме все навън PeaceВчера бяхме и на консултация-сложиха на София хепатитната ваксина,и сега остава да й вземат кръв и урина ConfusedИначе,вече е 7.300 и цели 68 см. Laughing
  Дени-ха,добре дошла отново HugМного се радвам,че вестите са добри при вас Hug
 Гледам тук,обсъждате грамове разни CrazyАз,когато приготвям кашата,само водата меря/около 180 мл.,леко я затоплям,Мерелин Wink-ако спазвам инструктажа на кутията,ми става много водниста Sick,затова я правя на око.А дом.пюрета пълня в бурканчета от 190 мл./от тези,които съм купувала,съм запазила 2-3/.
  Още нещо щях да пиша....ама ха,де newsm78
  Много ме напече днес ooooh!
  Целувки Heart Eyes

П.П.Карил,аз съм била много пъти на Кранево/нали съм родом от Добрич,всяко лято съм работила или там,или на Албена,а то е на 30 км./,последно бях там преди 3 години-беше голяма лудница Crazy-хотели,хотели.....главната улица е тясна,и има движение по нея/което хич не ми харесва,защото все се блъскаш по тротоарите/,плажа-бива,а е и на 30 мин. пеша от Албенския WinkНе знам....това са ми впечатленията от преди 3 години...
  Ние сигурно ще ходим към Каварна/но без София/-има страхотни,все още девствени плажове,градчето е много приятно,евтино е....Ако имате възможност да отидете до Калиакра и фермата за миди Peace

# 229
Здравейте красавици!  bouquet
Много, ама наистина много сладки и пораснали са всички бебчета от снимките. И като си говорите за памперси /ние сме на 4/ - веригата Пикадили провежда конкурс за най-усмихнато бебе с Pampers. И в този ред на мисли, ако се включи ноемврийския отбор направо ще им обере наградите  Wink Дерзайте!
gadamer, благодаря за виртуалната разходка из Будапеща  Hug
Вени, много секси го раздавате на плажа  Wink
Гери, както са писали и другите майчета и аз ползвам бурканчета от пюрета. Да си хапва Лина колкото желае, но не повече от голямо бурканче, че да ни е стройна снахата  Laughing
Честито оцикляне на Софко - редовен и безболезнен, до следващото планирано сладурче!
Ориз с рожкови е любима каша и на Георги / и на батковците - облизват купичката след него/. А по принцип кашите приготвям с топла вода - около 40 градуса, и на око / моето явно вече е натрупало опит  Laughing/
Следобедната дрямка на Георги свърши. Ще се стягаме да ходим да си прибираме малкия батко.
 Hug

# 230

Дани обича да седи...
и натътък са останалите ни седящи снимки...

Последна редакция: ср, 30 май 2007, 19:52 от Кaril

# 231
Ох, изчетох ви най-после  Whistling Дори си водих записки  Mr. Green
Сега започвам по ред на номерата  Laughing

За гърнето - аз също купих и вече два пъти слагам Теа като започне да се напъва, но за сега безрезултат.Докато сваля памперса и я свършила вътре работата  Simple Smile Иначе се оглежда много странно на гърнето и после започва да се пъчи да става.Май не й е дошъл момента, но това не пречи да се пробвам пак, като я усетя да напъва  Naughty Не мисля да чакам да стане на 2 годинки и тогава да се приучаваме на гърне.И на мен ми е смешно като видя толкова голямо дете с памперс.Всеки си знае за детето обаче.

Ели, нямам слинг, но тези дни ще си направя.Просто още не съм си купила тензуха  Embarassed Иначе мисля, че Теа ще се кефи много-обожава да стои така в кенгурото, но на мен вече ужасно ми тежи и ме заболява зверски гърба.
Дени, радвам се, че се оказа по-малкото зло  Hug
Клюки, момичетата са ти казали вече за пюренцата с мляко-не ги давай.А за количката-може би наистина иска да е по-изправен.Теа много мрънка и реве, като е полегнала.Пробвай да го изправиш.
Карил, благодаря за снимките за връзването на слинга  Hug
Роня, аз бях псала за милилитрите и грамовете.Едно бурканче на ХИП 125 гр.=100 мл.Можеш да го сметнеш един грам на колко милилитра се равнява, мен ме мързи  Embarassed Аз също си измрвам в чаша на Авент количеството, което трябва да изядем в милилитри.Освен това, пюрето нали се поразрежда с кърма или Ам и не е чак толкова гъсто колкото в бурканчето.Е, не че изяждаме колкото трябва, но аз го приготвям и ако го изяде викам "УРА", ако ли не - колкото толкова.
МЕРЕЛИН, кашата я правя с топла вода, но по възможност не гореща, защото става на топки, уффф много мразя да е на топки.Иначе за зследванията ходихме в Кандиларов на ул."Бузлуджа" - работят с касата.
Гуги, и ние сме на четворка, но на "Хъгис".В началото на 6-ти месец минахме на тях, въпреки че беше още 7 кг, а ги дават до 9 кг.Просто много и се отбелязваше по крачетат, а започна и да пропуска.Не мисля, че ще й е огромен на Кати - така изглеждат, но просто идват по-високо на кръстчето на бебето.
Иве, току що разгледах снимките на детската.Супер е  Peace Много ми хареса, направо е един детски рай  Simple Smile Надявам се да се видим на срещата, за да те пиам на живо някои нещица  Simple Smile Благодаря ти!
Никола, , Дани и Дарко, са едни страхотни малки мъже, пу-пу-пу  Hug
Гадамер, много хубави снимки  Simple Smile

За срещата, аз съм там - последно нали пред Народния театър  newsm78

Хайде, аз отивам да махам костилки от черешите  Mr. Green че скоро ще ядем каша с черешки.Мнооого ни харесаха вчера.
А и нещо шумоли в спалнята, май се събужда принцесата.Днес пак се изтърси от спалнята за секунди   Sad и този път си хлопна главичката малко и имаше рев, но като я гушнах спря.Вече не знам къде да я оставя, за да вземе нещо от другата стая.Може би на земята ще я слагам за по-сигурно.По-късно ще ви пусна снимки след падането оня ден по голо дупе.

Еййй, не ми се отдават кратките постове и това си е  Blush Ама нали за всичко да си кажа  Mr. Green

Целувки  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 17:25 от lightblue

# 232
lightblue
пробвай да я сложиш веднага, след като се е събудила. Дани така се изака веднъж, а после след втория Mr. Greenсън се изпика. PeaceЕ....в колата пак друсна крушката ...ама в пампата Mr. Green
Установила съм, че го правят след сън.

# 233
Привет, момичета!
При нас захранването нещо не върви - Марти не харесва картофеното пюренце, но ще продължаваме да се опитваме. Надявам се морковчето да му е по-вкусно. Още не съм купила столче за хранене, май ще е Поли на Чико, ще решавам в движение.
Лайтблу, не съм бременна - теста е отрицателен, много се радвам - има време за второ детенце. но още не ми е дошъл цикъла - дали няма да ме пропусне?
След малко отивам да си взема количката от митницата - дошла е, много се радвам, дано ми хареса и в действие.
За гърнето - ще чакам, няма да насилвам нещата, ще се водя по детето.
За памперсите - ние отдавна сме на 4-ка, но вече ни стяга, а пък не сме от най-тежките newsm78 Сигурно сме 7.500 кг, не повече.

И малко копи/пейст от клюкарника:

В часа по философия професорът застана на катедрата, изпълнена с различни предмети и зачака студентите да утихнат. Тогава взе голям празен буркан от майонеза и го напълни с топки за голф. Попита студентите дали съдът е пълен. Те отговориха утвърдително. После професорът взе една кутия с камъчета и я изсипа в съда, разклати го леко и камъчетата се наместиха между топките за голф. И отново попита студентите дали съдът е пълен. Те пак отговориха утвърдително. Сетне професорът взе кутия с пясък и я изсипа в съда. Естествено пясъкът запълни всичко. Той попита още веднъж дали съдът е пълен. Студентите отговориха с единодушно “да”.

Тогава професорът взе две кутии с бира от бюрото и изсипа съдържанието им в съда, което изпълни празното пространство сред песъчинките. Студентите се разсмяха.

“Сега, каза професорът, когато смехът утихна, искам да ви кажа, че този съд представлява вашият живот. Топките за голф са важните неща във вашия живот - семейството ви, здравето ви, децата ви, приятелите ви, страстите и предпочитанията ви - все неща, които ако загубите всичко друго и ви останат само те, животът ви ще бъде достатъчно пълен. Камъчетата са другите неща - работата ви, къщата ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало - малките неща.”

И продължи: “Ако най-напред сложите пясъка в съда, няма да има място за камъчетата и топките за голф. Същото се случва и с живота. Ако губите времето и енергията си за дреболии, никога няма да имате място за нещата, които са важни за вас. Обръщайте внимание на нещата, които застрашават щастието ви. Играйте с децата си. Излезте с партньора си навън, на вечеря. Винаги ще се намери време да изчистите къщата и подредите. Погрижете се най-напред за топките за голф, за нещата, които наистина си заслужават. Подредете приоритетите си. Останалото е само пясък.”

Една от студентките вдигна ръка и попита:”А какъв беше смисълът на бирата?”

Професорът се усмихна.”Радвам се, че ме попитахте. Исках просто да ви покажа, че няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери място и за две бири.”

# 234
  • София - Дианабад
Привет, мацки! Grinning
Много теми обсъждате, гледам. Хайде да видим дали съм записала за всичко, за което искам да споделя:
За гърнето - и аз слагам от 3-4 дни София на гърне, броя до 5 минути и я махам. Ако иска - ок, ако не иска - пак ок. В началото й давах една дрънкалка да си играе, но сега си стои и самичка и се забавлява. Разбира се, никъде не пише, че трябва да има 100% успех - просто това е част от навиците, а пък тя впоследствие ще започне да го свързва. Та чак днес имахме успех, веднъж с едно малко акане и веднъж с едно пишкане. Гърнето пуска музика при успех и се надявам така София да свикне с него и да го свързва с положителни емоции. Разбира се, на никого не натрапвам мнението си, това си е от моя гледна точка и не задължавам никого другиго.
Иве, добре е, че си взела направление за специалист за нощното напикаване Peace. Наистина, много по-добре е нещо да бъде открито преди да е станало проблем.
И не, че има някаква връзка, ама да споделя с вас - аз също се напикавах като малка, взимаха ме в болница и ме изписваха след 1-2 седмици без никакви изследвания. И когато на 9 години вдигнах температура 40,9, се сетиха да ми вземат всякакви кръв и урина, да ми направят ехография, рентгенова снимка и какво ли не още, за да ми открият рефлукс. И сега си имам хроничен пиелонефрит, но поне не се напикавам нощем Sunglasses. Най-интересното е, че не знам къде е проблемът - не съм сложена късно на гърне, просто нощем някак си не са работели отговорните за това рецептори.
Преди 2 седмици на "9 месеца" лекцията беше точно на такава тема, водеше я  д-р Полина Митова от "Детско здраве", която е педиатър и нефролог. Тя сподели, че добра възраст за слагането на гърне е 8 месеца, когато детето вече седи стабилно и в същото време не е навършило годинка, т.е. не е в периода на отрицанието все още. София обаче в момента си седи стабилно, така че прецених да я слагам вече. Пък то с времето ще си стане. И ще я заведа при д-р Митова, надявам се, с направление, защото много се притеснявам заради моя пиелонефрит, въпреки че, казват, не било наследствено.
За почивката - мислим да ходим на Созопол заедно с кумувете през последната седмица на юни. А иначе обмисляме и доста екскурзии, ако не е лошо времето, че така ме беше яд за 24 май с това време.
Дени, радвам се за свекъра ти - добре, че не си казала на мъжа си, поне той да не бере грижи.
Роня, това за кърмата за бебетата в кувьоз наистина е добра новина.
А за меренето на пюретата - аз имам някаква кухненска везна, но само се ядосвам с нея - тя може да изкара равни едно бурканче от 130 гр и едно от 190 гр. Просто не е толкова точна, колкото ни трябва, за да свърша работа. Затова гледам горе-долу и се съобразявам с това колко е пълна паничката общо взето.
А иначе Ради май споменаваше нещо за превръщането на мл в  гр и обратно.
Ети, София беше писала за ортопед точно в 17 п-ка, Мони май също води Миташки при него. А за стерилна урина с направление, има в 17 п-ка на 2 етаж, д-р Падешки /ама не си спомням кой кабинет беше - като влезеш в десния коридор, го извървяваш докрай и завиваш пак надясно - в съседство взима кръв от ДКЦ "Св. Лука"/ - човекът е професионалист и работи много стриктно, аз самата също гледам при него да нося.
За среща - и аз като Мони исках да предложа Борисовата градина, така ще се придвижа без проблем. Има доста сенчица, а между езерото Ариана и Езерото с лилиите има страхотни кафенца и нещо като увеселителен парк /мами с по-големи дечица, внимавайте/.
Крео, и аз бях на "9 месеца", ама пусто като не се познаваме Sad. Така е, като не се засичаме на срещите. Всъщност лекторката нямаше предвид, че храната след 5-ия месец не стига количествено, а че не стига качествено, затова говореше за желязото и за останалите витамини, минерали и др. Разбира се, с някои неща не бях съвсем съгласна, но те хората затова канят лектори с различни гледни точки - всеки избира на коя да се довери.Освен това нали нещата се променят, някои твърдения се отхвърлят, появяват се нови и т.н. А и май навсякъде нещата са различни /например ние се различаваме от Америка/.
Миленче, радвам се, че вече сте по-добре, няма диарии и си хапвае нормално. А за количката не знам какво да те посъветвам, ти най-добре ще си усетиш. София например плаче когато й е топло, блести й слънцето, спи й се, смъкнала се е по-надолу и друго не се сещам.
Хайде, приключвам, че постът ми стана ужасно дълъг.
Извинявайте, ако съм ви досадила Blush.
 Heart Eyes

# 235
  • София
Отчет: 7880гр/70см.

Мерелин, ортопедът в 17 ДКЦ е добър, ходихме при него в началото на годината. Казва се Джупанов. Има ехограф.

За лабораторията, имало и в поликлиниката и още някаква до театър Сфумато, зад т-р София. Тия дни и ние ще ходим натам.

Сега видях Горис какво е писала за лабораторията, ще ида направо там!

# 236
  • на странно място ......
Здравейте мацки Hug
Аз скоро не съм писала, че нещо не съм на кеф, разни семейни неприятности и хич не ми се пише, дори онзи ден бях написала половин "роман", но се отказах от публикуването му заради тъпото ми настроение! Както и да е пиша, за да не вземете да ме забравите! Wink

Всички бебовци стават все по-хубави млади дами и младежи, ще ги изям всичките!
sofkobofko много ми хареса озъбената снимчица на Данито  tooth
mina77 , мисля че бирите са най-важното в случая, ако не друго сближават хората  Mr. Green, за пюренцето да ти кажа, че не му харесва картофа, защото няма вкус, сложи вътре малко тиква или морков, КартоФа просто е безвкусен  Sick

Кaril страхотно е това, че пробваш Дано на гърнето и ние опитваме от извесно време и имаме успех, но аз не съм достатъчно упорита, дори съм мързелива и доста често изпускаме момента! А ЕБХ е страхотен начин да приучиш детето от рано да се чувства чисто и да показва кога какви нужди има!! Peace

Ивиче покажи стаята на всички, какви са тези тайни тук  Crossing Arms, давай снимки и ние да се насладим!
lightblue мисля че на земята е най-сигурно, че няма да има падания и тупвания, аз отдавна я оставям на земята там опасности няма освен да изяде накой паяк или хлебарка  Mr. Green
gadamer снимките са страхотни ммммммммммм размечтах се, продължавай да се забавляваш там!! Grinning

По въпроса с грамовете аз меря всичко на око и използвам едно бурканче от 190 гр. пък детето не рИве от глад, ако все пак ревне вадя цица и готово!  Wink

klukarkata моето мнение по твоя проблем с количката на Ивко е: Махни количката за известно време използвай слинг или кенгуру да е по-близо до теб да те усеща и да гледа света от твоя ъгъл, след седмица две може и да му хареса пак в количката, пробвай не мисля че ще ти е много трудно!!!

Ние сме с Папмерс 4ка и ни е много добре!

Ако съм пропуснала някой да не ми се сърди щото ще го  kiss

# 237
  • Отвъд алеята зад шкафа
Lightblue какви снимки на детска стая, искам и аз да ги видя, че другото лято и ние ще правим вече детска стая?

# 238
  • София - Дианабад
Може ли някой да ми отговори на въпроса: какво е ЕБХ? Мислих, мислих, и накрая реших, че не го разбирам и ще ви питам.
А ноемврийчетата наистина са страхотни  Peace - сладки, сладки...
И София седи като Дани и се забавлява сама с играчките /пу-пу/. Дори сутрин като се събуди се размърморва и след като й сменя памперса и я нахраня, я слагам да си седи в креватчето и да си играе.
Мариянче, много хубави снимки от Будапеща. Направо са като реклама за посещение. Grinning
Мина, историята е страхотна Peace и много истинска.
 Heart Eyes

# 239
  • на странно място ......
goris ЕБХ-Естествена Бебешка Хигиена виж тук http://nodiaper.multiply.com/ jenny_b беше пуснала този линк. С две думи деца без пампи!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт