От където мине НОЕМВРИйският отбор, всички изпадат във фурор

• 12 214
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
можеше да се видим днес в някой МОЛ newsm78

# 76
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мами здравейте. Аз набързо ще пиша, че съм на гости при майка ми да види тя Ема, че нали утре заминаваме за Будапеща. Вчера с татито ходихме да напазаруваме разни неща за Ема за пътуването - първо бяхме в Пиги Хаус, взехме й една страхотна широкопола лятна шапка с панделка тип Дж. Лопес /доста скъпа ми се стори - 22 лв. като се има предвид, че и тези във Фокс Бейби са по 12 лв.  Crossing Arms/ ама е невероятна, ще пусна снимки при първа възможност. Купихме и чадърче за количката, чанта, каши и рокля. Кашите на Беби Колинска обаче за съжаление всички бяха млечни и не мога да й ги давам. После ходихме в Мола на Стамболийски и Вики гледа "Галапагос", докато аз обикалях по магазините. Но нищо не си харесах за негова радост. Днес трябва да си пусна роуминга, да оправя багажа, а като се сетя, че на Ема всички дрехи са й изпрани и са мокри, включително и половината от мойте, направо  #Cussing out И накрая да ви се похваля, че тази нощ Ема стана чак в 5.00 часа, за моя огромна радост, после татито я е взел в 7.30 да я гледа до 9.00, когато аз станах. А иначе в Будапеща времето е страхотно, 30 градуса, не еваляло от 1 месец, влажно заради Дунава и така...а и вчера брат му на Вики се обади да каже, че вероятно единият й братовчед има шарка. Аз звъннах на педито и тя каза, че няма проблем да я заведа Ема, първо , че е малка и има много силен имунитет и е малко вероятно дасе зарази и второ - даже и да се зарази колкото е по-малка, толкова по-лесно ще изкара, така че заминаваме при всички положения.Карил - браво за гърнето.И аз мисля да й купя и да я слагам, майка ми мен е започнала да ме изпишква от 6-чна възраст и на 1 г.и 2 месеца  съм си вършела работата на гърне. Вчера една приятелка ми разказа, че на нейна колежка детето е на 5 години и ходи още с памперс  Sick.
Ива - много хубаво стихче -браво и на теб!!!!Раятайм - добре е, че си постъпила по този начин. При Ема също имаше подобни моменти, когато й излизаха долните зъбчета.. И аз й дадох Калпол и детето си спа непробудно. Така, че имайте предвид мами, че доста от неразположенията на бебето могат да са от зъбите. С Панадол или К/алпол нещата доста се успокояват. А на Ема вече й се вижда едното горно зъбче, всеки момент го чакам да пробеи, защото го виждам под кожата отдолу как белее и е издуто.

Надявам се довечера да мога да се включа за последно от България, а от другата седмица ще давам акъл от Унгария

А Рени вече ми липсва, дано да се включва от време на време  Praynig

# 77
ГАДАМЕР, лек път, весело изкарване, много хубави емоции ..чакаме снимки!!! Ще ни липсваш.... Sunglasses

# 78
слънчицето днес май чу, че му се карам и взе , че се показа Simple Smile цял ден на вън - беба и сега митка, но Ран спи- като гледам обаче всеки е запрашил някъде покрай празниците- Гадамер, лек път и весоло изкарване в този прекрасен град !Чакаме те със снимки и много истории

# 79
  • Отвъд алеята зад шкафа
Карил, Цвети мерси за пожеланията   bouquet А за снимките ще се постарая  Outta Joint Знам, че ЗОО в Будапеща е много хубава, ще пратя снимки и от там  Party

# 80
  • София - Дианабад
Мариянче, приятно пътуване и весело изкарване! Grinning

# 81
gadamer, лек път и много хубаво да си изкарате ! и да направиш много снимки !

# 82
Здравейте момичета,
връщам се от УНГ специалиста - за ушичките на Ники. Човека каза че Ники е добре, имал още малко течност в ушите, но това било нормално след тажък отит и ще мине до няколко дни. Лекарства не са необходими.
Според него Ники е направил отита заради зъбите - първото зъбче излезе преди 2-3 дена.
Не знам, да вярвам ли или не. Много съм скептична към тукашните специалисти и здравната им система, като си спомня каква тежка бременност изкарах и как според лекарите тук всичко беше ОК....добре че държах постоянна връзка по телефона с гинеколожката ми в БГ...иначе не знам дали Ники щеше да го има.
Честно, много ми се иска лекаря да е прав.
Целувки на всички ви!

# 83
  • София - Дианабад
Мишенце, много се радвам за Ники Grinning. Дано лекарят да е прав и да няма повече никакви проблеми Peace!
А каква е френската здравна система - просто ми е любопитно, ще ми се да знам как е в другите държави.

Хайде и другите мами да се похвалят Grinning.
 Heart Eyes

# 84
Мале няма никой в този форум. Всеки си гледа кефа някъде. То така и трябва.
Мишенце много е хубаво че сте преборили болните ушета.
Карил честито зъбенце и на вас. А твоите и снимките на Клюки ме амбицират да купувам и аз цукало. Ама и аз ще си търся такова с по-висок гръб че Данисимо още не си седи сам на дупеца без опора.
Днес добре че грейна малко слънце ама следобед пак ни валя. Аз цяла ден търся да купя нещо бяло за първото зъбче на Дани ама няма нищо хубаво из Люлин за момчета, а какви неща има за девойките Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms. Ако другото дете не ми е момиче май ще сменям бика. Mr. Green. При нас почивка от зъбаците няма. Май ни е подкарал и другия че ревльо пак се вихри. Само дано не вдига пак Т Praynig.
Айде лека  Гледам няма и чат даже Rolling Eyes
А забравих момичета къде се намира този магазин Пиги Хаус?

# 85
  • София
Ето какви насоки за морето ни даде нашата докторка, която е и хомеопат, може да са полезни за някого. 

Зъби:
Chamomilla 9 (15)
Се редува с Arnica 9CH – 2-3 пъти на ден.
Арниката е добра и за травми, както и преди да идеш на зъболекар.

Ужилване от оси и пчели:
Apis 9 CH – често – на около 15 мин. /и за изгаряне/
Poumen  histamin 15 CH до 4 пъти на ден.
Fenistil gel

Диария:
Arnica 9 CH 1 път на ден
Smecta
Enterol
Hydratin Alfa – 1 прах в 200мл вода за 24ч.

Повръщане:
Vomitus Heel – свещички или капки
Nux Vomica  9 CH - също "преди и след банкет" Mr. Green

Температура:
Belladonna 15 (30) CH

Водниста хрема:
Allium cepa 5 CH, през 1-2 часа
Corrysalia – счукана с малко вода

Лека кашлица:
Belladonna 9 СН
Stodal sir
Hustagyl

Уши:
Belladonna 9CH
Ferrum phosp 9CH
Capsicum annum 9 CH

- от трите наведнъж по 3-4 гранули
Furotalgin – 3х2-3 капки в ушите.

Гранулите се дават по 4-5.

Общо - взето, това е за по-често срещаните неволи. Дано да съм ви била полезна.

Естествено, ако няма бърз ефект или състоянието се влошава - на доктор! Ама вие си го знаете! Peace

# 86
  • София - Дианабад
Рагтайм, защо трябва да се купи нещо бяло за първото зъбче? Моля да споделиш, това не съм го чула.
София, мнооого мерси за инфото - ще си го копна в органайзера Peace.
Лека нощ! Heart Eyes

# 87
Привет!

Гадамер, весело изкарване и много положителни емоции в Будапеща!Чакаме снимки и наминавай през форумчето  Wink
София, много ценно инфо, благодаря!
Иве, нямам думи за творението ти и за оригиналната идея
Карил, браво на Дани  Peace

Аз от липса на гости не мога да се оплача тези дни  Crazy Утре вечер ще има таймаут и после пак  Rolling Eyes Докато в понеделник всички запрашат на някъде, включително и нашияя тати.

Лека нощ и дълбоко спящи бебета ви желая!   bouquet

# 88
София, много мерси за инфото  Peace

момичета, благодаря ви за милите думи тук и в другата тема. дано съм ви била полезна....един ден  след 2-3 години, като "пропишете" буквите с малките-пораснали дечица, може да ви свърши работа. а може да си измислите заедно и ваши стихчета.   bouquet

аз забравих да кажа,че при нас щафетата е предадена и Марена след едноседмично кашляне в лицето на Ваяна успя да я зарази, така че сега милото бебенце кашля, има сополи.....красота.  yu5 пие СТОДАЛ, капя й физиологичен р-р и Коларгол. ще се оправи, аз не се шашакам, но е кофти да боледуват толкова малки. но нашата педиатърка си ме беше предупредила, че при две деца вече  ще си боледуват едно след друго, няма начин.

# 89
Добро утро на всички. Макар че е дъждовно, нека все пак е хубаво и бързо да просветва навън!
Ивиче, страхотно стихче. Пази го за букварската възраст и на мъниците след Марена.А болната Ваяна бързо да оздравява! И всички бебчета, които боледуват. Hug
Карил, честито ви зъбче и пълно гърненце! Направо ми събрахте погледа! Ние седнали не можем да седим като хората, камо ли на гърне?! ooooh!
Рагтайм и Мишенце, отит и болки в ушите се получават при растеж на зъби, и то най-често на долни зъбчета! Така че лекарите ви явно не са сгрешили диагнозата за връзка със зъбчетата. Peace
София, като гледам цяла аптечка ще помъкнеш. Ще си ги копна лекарствата и аз за всеки случай. Мерси. Peace
Гадамер, сигурно вече си заминала, но все пак да ти пожелая хубави емоции! Hug

Общи условия

Активация на акаунт