Отговори
# 90
Здравейте момичета.Редовно ви чета и се информирам,но рядко ми остава време да пиша. Ние бяхме малко болни.По-точно мама беше един месец болна и накрая се зарази беба,а сега и татито. Слава богу бебка бързо се оправи без антибиотици и др. Пазете се много защото е много гадно. Без температура,но с ужасна хрема и кашлица.Ужас.
Да се отчетем,че сме 7300 гр. и 70 см. Дълга ни е момата,но пък фина.

Да се похвалим,че вече се обзаведохме с първото зъбче. Миналата седмица в петък вечерта имаше температура през ноща и до обяд на следващия ден. Заведохме я на лекар и ни изписаха капки и сиропче. Преди два дни и дадох да ми лапа пръста и се изненадах когато нещо в устата и ме боцна.Оказа се пробило зъбче. Може би температурата ни е била от зъбчето?!Дано и другите да ги вадим така.

# 91
ПОЛИ,сватбата е на 16 юни.Разбира се,че ще има снимки smile3503

# 92
  • Русе
оххх, ама много сте бързи с писането и аз докато ви изчета  ooooh!
Вайана не иска да спи с чувалче..... винаги иска да заспи отгъната, а после аз я загъвам с някое тънко одеалце....
И аз да питам за проходилките - ние имаме вкъщи, но не знам кога да започна да я ползвам....
А, да и още нещо - моята девойка дава голям зор да седи седнала.... при вас така ли е?
Хубав ден на всички майки и бебчета

# 93
Аз не ползвам чувалчета - не са ми удобни...Най големия се омотаваше до задушаване в него и ме е страх...Проходилка имам - чисто нова пак от големия, нито един от двамата не прояви интерес - незнам защо, по удобно им беше да пълзят... Всеки с вкуса си! Сега ще я предложа и на бебата, пък да видим!
Адриана, и ние така - сомо седнали!

# 94
Здравейте,и ние не използваме чувалче защото малката спи при майка ми и се завиват.Ние си купихме паяк ама не знам дали ще го ползваме,тя сама ще си покаже.
Аз захраних на 4месеца и 3 дни.но още сме си на плодови пюрета не съм захранвала с други.Може би малко съжалявам,че избързах но като се има предвид,че останалите майки с който излизам захранват на2мец. и половина се радвам,че не се поддадох на агитации.

# 95
Eха как благородно завиждаме на морските мами и деца,малката русалка изглежда и е много гот на пясъка.

Аз спално чувалче купих от Хипо ленд 16 лв. приемлив е.А за проходилка не знам може и да ползваме newsm78

Доста често стойм седнали и така най ни харесва.

Честити 5 месеца на бебе Свилена на мама alex_shu!
Момичета, днес е Задушница. Нека си спомним за близките ни, които вече не са сред нас.  И нека се помолим за малките ангелчета на Емски и Мери! Praynig

# 96
Благодаря ви момичета за комплиментите на малката русалка Нора. Heart Eyes
И на "неморските" мами - вместо да ни завиждате благородно, скачайте в едни бански и пристигайте...ние морските ще се погрижим....за каквото ви липсва. За да не мъкнете цялата къща имам предвид.

Проходилка и аз мисля да не ползвам. Освен ако не намеря такива, с каквито ние прохождаме, без седалчица. Бебка да си върви и само да има къде да се държи. А мога и да отрежа седалката. newsm78

Майка ми уши снощи едно чувалче, ай сега да видим дали ще се върже малката или ще си държи на свободата.
conka, честито зъбче.  bouquet

# 97
Цитат на: ketka Eха как благородно завиждаме на морските мами и деца,малката русалка изглежда и е много гот на пясъка  Heart Eyes . [/quote

Честити 5 месеца на бебе Свилена на мама alex_shu!
Момичета, днес е Задушница. Нека си спомним за близките ни, които вече не са сред нас.  И нека се помолим за малките ангелчета на Емски и Мери! Praynig

И на нас ни харесва да стоим седнали.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 26 май 2007, 12:15 от KrisDiMar

# 98
Имам въпрос към мамите, които ползват слинг - в каква поза носите бебоците - на моята дунда вече не й е интересно да стои обърната с лице към мен, а иска да гледа напред?! newsm78
bla_bla, аз ползвам слинг, но засега не съм я объщала напред, макар че съм сигурна, че много ще й хареса. Мисля, че първо трябва да може сама да сяда стабилно и тогава, защото на практика в позицията напред бебето си е седнало с кръстосани крака. Но и сега тя си върти главата на двете страни непрекъснато, случайно да не изпусне нещо.  Simple Smile

# 99
# 100
  • София
Мами всички ли слагате кърма или АМ на зел пюре?
Аз до сега купешките ги давах без и после давам АМ да си дояде, но на домашните съм добавяла АМ за по-добра консистенция.
До сега четох за приготвянето на домашните и прочетох, че мн мами и на купешките слагат АМ/кърма, има ли значение всъщност?

# 101
Здравейте! Hug
Аз също слагам АМ в зеленчуковото пюре(не винаги),зависи колко е гъсто.Давам все още по половин бурканче(на ганчев) и после АМ.От няколко дни след обед давам само каша(на Слънчо бананово-млечна)....и за сега всичко си минава добре......ОБАЧЕ...
...не знам как е при вас Мами, но от около седмица-две Аделина е открила, че може да плюе с изплезен език.Прави го когато и е кеф и е супер щастлива, но взе да го прилага когато яде пюре и каша и познайте......навсякъде около мен и върху мен има наплюто Mr. Green Shocked Mr. Green..Ужас....когато и повиша тон и и кажа НЕ,само се озърта и нарочно продължава...ТА цаката, която открих, за да спре Е аз да пея докато тя яде ooooh!...(или да се събличаме голи и двете и след ядене да влизаме на баня Laughing)
Май и аз ще я слагам в спален чувал, защото докато заспи е с отвити крака и завита от кръста нагоре през глава...Simple Smile

# 102
  • Русе
...не знам как е при вас Мами, но от около седмица-две Аделина е открила, че може да плюе с изплезен език.Прави го когато и е кеф и е супер щастлива, но взе да го прилага когато яде пюре и каша и познайте......навсякъде около мен и върху мен има наплюто Mr. Green Shocked Mr. Green..
и моята кукла ги знае тези маймунджилъци  Crazy
баща й много се смее, но на мен никак не ми е до смях, защото АЗ съм наплюта Simple Smile

аз също слагам АМ в пюренцата

Забравих да ви питам... има ли бебоци, които са се "запознали" вече със столчето за хранене?
Ние си хапваме на шезлонга (все още), но скоро мисля да я сложа и на столчето...

Последна редакция: сб, 26 май 2007, 15:54 от Адриана Здравкова

# 103
Да, и аз слагам Ам...
При нас номера е с бръмкане ( с пълна уста)! Помага задържането на лъжичката отпред (като щит Grinning). Не забравяйте, че дечицата ни откриват света, това е ново умение и при това- толкова забавно ( за някои)...

# 104
Аз храня Ива в столчето, когато яде пюрета. Спрях крушата, защото както казах от нея се запече страшно много. Сега сме на сливи, но пак не е акала втори ден. Днес купих пюрета на Гербер, които нямат сгъстители като оризово нишесте и т.н. Оказа се, че и пюретата Алете са много пречистени от боклуци. С нетърпение чакам да станат плодовете и зелечуците от градината на едната баба. Вие като правите домашни пюрета, използвате ли продукти от пазара?

А за чувалчето- Ива спи само в него, защото иначе вечно е отвита и замръзнала.

Имам и един въпрос- колко време след като съм въвела плодово пюре мога да започна и със зеленчуково?

Общи условия

Активация на акаунт