Най-сладката ЮНСКА усмивка на мама, годинка празнува и става голяма!

• 10 643
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,много добре си изкрахме.Бяхме само с кумувете.Сега ще кача и снимки.
Корни мислех да кажа че си виновна че не ми се е получила тортат от вътре,но беше много вкусна,та няма как да кажа.Благодаря ти за времето което отдели да ми обясниш как да я направя,макар че имаше работа и децата бяха около теб.Айде ще ви пусна снимки.

# 46

а ето и тортата:

Тук има о6те снимки:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=125976&view=1&photo=1

# 47
Таталинке,ами ние от 2 седмици си заспиваме самички,реших че вече и е време и я слагам в леглотои на възглавница давам и малко водичка да пийне ,завивамя и си излизам от стаята.Тя разбира се изправя и започва да реве,аз само се връщам слагам я пак да си легне и пак си излизам и тя вижда че няма да стане на нейното извърта се настрани гушка възглавницатат или юрганчето и заспива.Относно бибите и аз съм чела ч изкривяват зъбките и затова на 6 месеца реших да и я махна и я махнах.И сега си заспива без биба,без шише и без цица,сам самичка.Буди се понякога през ноща за вода,но то това е ако е топло и ако я дразнят зъбчета.
Това е от мен,мисля да лягам че трзи дни,чистенето готвенето и всичко нправо ме изтощиха.

# 48
# 49
  • Den Haag
МуцункаМного сте хубави с малката принцеска,много ми хареса тортичката и салатката, с палачинки ли е?Ако имаш време напиши рецептата за салатката  Praynig.
Дидка снимчиците са много хубави, така се унесох в разглеждането, че мъжа ми дойде да ме търси и ме навика че само на компютъра вися  Cry. Ама все едно направих едно пътуване със вас  Hug. Маника е голям сладур как пълзи в тревата като зайче  Heart Eyes.Отивам, че ще ям сопата  Tired.

# 50
  • София
Момичета, днес AniKar има рожден ден. Тя отдавна не е писала при нас, но се надявам да пише скоро как са с малката Радина.

Честит рожден ден, Ани!
Да си здрава, усмихната и обичана!
Много радост да ти носят всички любими хора!

# 51
  • София
Днес направихме една чудна разходка в Южния парк със завърналите се Вили и Нана, и Хари и Иванна. Ето да видите трите калпазанки:

Пеперудке, Коте, Муцунка, благодаря ви за съветите, ще ги имам предвид  Hug

Коте, все едно описваш нашето положение. Малко съм объркана, защото понякога реве с причина, но друг път не. Гушкам я, когато виждам, че има защо да плаче (заради нервност от зъбите например), но тя свикна с това и сега само на ръце заспива. И най ми е криво, че до скоро си заспиваше сама, само с бибата. Вече се убеждавам, че е период, защото и други майки се оплакват от същото. Дано по-скоро минава  Praynig

Дидко, ха добре дошла на родна земя   Hug  Миши много е пораснал, голяма скица. Разглеждах с интерес снимките, попътувах и аз с тях като Пеперудка Wink Вики как е приел отсъствието ви?

Муцунка, много сладки муцунки сте и двете с Алекс. Бонбонки! Тортата и салатата ме впечатлиха, пък и най-важното е че са били вкусни. Поздравления и за усилията, аз не бих се справила (поне докато Ени не порасне малко и не ме пуска за час-два отпуска).

26, май има нещо вярно за изкривяването на захапката. Моята не е много нормална точно заради смукането на палеца, но аз заспивах така до първи клас. Предполагам сега за бебчовците ни е още рано да се притесняваме. Ени само с бибата заспива, тя й е сигнал за сън.

# 52
Butterfly салатката си е запазена марка на Пепи,ето и рецептата:

Салата костенурка (шарлота)

ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ:
1 яйце
200-300 мл. прясно мляко
1/2 ч.л. сол.
1/2 ч.л. сода
брашно колкото поеме
50-100 гр. олио

за плънката на палачинките
1.5-2 пак. сирене крема
100-150 гр кис.мляко
пресен лук и магданоз на вкус

ЗА САЛАТАТА:
~ 1 кг. картофи
200-300 гр. пилешко месо
4-5 моркова
4 яйца
4-5 кис. краставички
2-2,5 кут. майонеза
сол

200 гр кашкавал (по желание)
с продуктите може да се импровизира

ПРИГОТВЯНЕ:
От продуктите за палачинки се правят във възможно много голям тиган, палачинки дебели около 3-4 мм. След като истинат

се намазват със сместа от сирене кремата и се навиват на руло. Слагат се в хладилник да стегнат малко.
Картофите, морковите, яйцата и пилешкото месо се варят. Картофите се настъргват на ренде и се омесват с майонеза.

Морковите се режат на кубчета, яйцата също се настъргват и се смесват с малко майонеза. Пилешкото месо се нарязва на

ситно, смесва се с малко майонеза и подправка за пилешко. В кръгла купа се слага фолио, на дъното и по стените се

нареждат колелца от палачинките (дебели около 1/2 см- 1 см), след това се редят картофите като се притискат с ръце за

да стане слой около 1/2 см. Продуктите се редят последователно на пластове, като се редуват по-ярки по цвят с по-убит

цвят (всички продукти се притискат с ръце, за да слепнат добре, където е необходимо се объркват с майонеза). Накрая се

запечатва с картофен слой. Слага се в хладилник за 1 нощ. На следващия ден се обръща върху плоска чиния и се дооформя.
Приятен апетит

# 53
Таталина период е.и ние спяхме при мама и тати по едно време и с гушкане и на ръце,но ще отмине,тези зъби много ги мъчат.а относно отпуската,ами и на мен не ми остава времем през дена,та съм нощна птица ,тя като заспи и тогава се захващам с чистене и готвене,спя всеки ден по 5 часа,некога по-малко дуг път повече,но по принцип са си 5 .Та е въпрос на организация.Но сега успявам малко и рпез деня да свърша нещо.Но спецялно за РД-то съм ги правила през ноща.Ще намериш начин ако иаш желание.Аз вече съм свикнала с малкото спане и за мен е ененормално ако спя повече даже се будя.  bouquet
Много сте сладки на снимките,Ени е кукла а и дтугите дечица.
Дидке страхотни сте.

# 54
  • Бургас
Здравейте и от нас
Честито на всички празнували и празнуващи.От хубаво дано да не се отарват.

Муцунка много е хубава тортата хич не си се изложила да знаеш,а малката прицеса е много ама много сладка.
Таталинка,Вили,Табби и вашите принцески са супер сладинки.
Болничките дано бързо да се оправят.
А на пешеходците честити ходещи крачета.
За заспиването - аз я слагам на спалнята давам и един голям мек хипопотам и се почва луда борба докато каталяса съвсем и заспива,а после я местя на спалнята.
Дидка много са хубави снимките,а на едната където си седнала с две жени на дивана даже момичето със синия потник ми се струва познато.Я издай дали не е от Бургас.

А сега за протокола - не лазим и не ходим,бели иначе правим като за световно и инати продаваме ама няма кой да и се върже,на консултация не съм я водила близо три месеца ама този ще я заведа.Аз почнах да си ремонтирам зъбите и ми изкараха два,а единия се възпали и големи мъки та затова нямам настроение да пиша.

Купихте ли вече таолети на рожденниците? Аз нищо немога да харесам.Давайте идеи.

Целувки на всички

# 55
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АНИ

МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ

Пеперудке, Иванна си взе елката, огледалото и парите Simple SmileSimple SmileSimple Smile А снимки скоро ще ви покажа  Peace
Таталинка   bouquet  bouquet  bouquet

# 56
  • Den Haag
Муцунка Благодаря ти за рецептата, Благодаря и на Пепитка че споделя такива вкусотии с нас  bouquet  bouquet  bouquet
Ели не сме се засичали скоро с вас по улиците, къде се изгубихте с маличка-паличка?
Таби Ивана и Вики са се наговорили и той парите и тя, накрая една банка да отвориме  Laughing, ама тя е по-хитричка взела си е и елката да си ги смята  Peace.

# 57
Хайде и аз да се включа в новата темичка.Чудесно звучи заглавието  Hug!
Благодаря на Пепи ,че ни е включила в списъка на Юнските бебчета   bouquet!
  uraПърво ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИ ДНИ на най-хубавите дечица,   uraама вие сте приказни , да ви схруска човек.  newsm59! Доста неща съм изпуснала ,но се опитах да разгледам всички снимки , нямам думи .
Явно сега идва най- вълнуващия момент за нас майките , темичката е така емоционална, личи си как всички са настроени за хубави празници.
 Дано все така да е!Да няма болни дечица , а само усмихнати такива и все по-често да се хвалим с ходещи малки крачета, че ние май нямаме изгледи за това, само на пръсти и напред все едно ще литнем  Grinning!
И голямо търкулкане това мойто момче, от многото падна от спалнята, уж бях там и как стана, таткото беше сърдит,че не съм внимавала  Sick.
Явно не само ние се инатим и не искаме да заспиваме, какво им става на тез сладурковци - може би и те са развълнувани  smile3521.
А за нашия рожден ден, още нищо не съм организирала, но от утре започвам. Нито тоалет за Ники, нито подарък още , и никаква идея нямам.С удоволствие приемам идейки .
 приятна вечер на всички ви!   Heart Eyes
Трябва да полегна,че Ники напоследък е доста кривичък / отново!/ и на час два сме будни ....

# 58
Честит рожден ден Ани  bouquet

...с пожелание за много усмивки и сбъднати мечти Wink

# 59
  • Варна
Здравейте!
Криското още спи и ще се опитам да напиша някой ред.
Първо честито на проходилите дечица и да са яки кръстовете на мамчетата им. И дано се усъвършенстват в ходенето с по-малко падания и синини. Крис още пълзи и не иска да прохожда. Като го държа за ръце прави крачки, но плете краката и бързо се отпуска на дупе, за да си допълзи където той иска без да му определям посоката.

За рожденния ден на Крис му купихме този камион http://www.snimka.bg/album.php?album_id=137236&photo=2 Следват снимки как се използва новата придобивка.
Голяма игра пада с него, по 300 пъти се качва и слиза от него /половината от които неуспешни/. В началото ревеше, сега вече само се смее и пак тръгва да се качва.

Рожденния ден    bigdance2 nbirthdayбеше в едно детско заведение, като цяло сме доволни от заведението и храната, но от детския кът не. Бяхме платили за програма на децата, като ни обясниха, че ги забавляват, песни, игри, изработват картичка за рожденника. Накрая картичката беше с 4 отпечатъка от ръчички -от 14 деца само 4 хванали за отпечатък. Всяко си играеше само, на 3-4 деца имаше по една кака да се подпира някъде наоколо. След като направих забележка една от тях се зае индивидуално с Кристиян (горката, без коса остана  Mr. Green). Иначе нарисуваха няколко деца, но доста посредствено... абе изложиха се. Снимките  photoми са само няколко, нямах възможност много да снимам покрай 20 възрастни и 14 малки гости. Една приятелка има хубав фотоапарат и прави супер снимки, до няколко дни ще ми даде диск и ще ви покажа повече. За сега само тези http://www.snimka.bg/album.php?album_id=137236&photo=6

Почивката беше супер. Пътят   car003до там не беше от най-приятните, защото децата мрънкаха   Sobи беше доста горещо. С приятелката ми се сменяхме да караме и да забавляваме децата. Спирахме в Търново и там пихме кафе със Сиска(79). Божа много е пораснала, разхубавила се е и е много кротко дете. А Сиската е една весела и усмихната бъбривка  Grinning Много ми беше приятно да се запознаем  Simple Smile Ето тук са снимките от линка на Сиска (надявам се няма нищо против) http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81564&view=1&photo=112 Пристигнахме вечерта в Кресна, а на другия ден открихме сезона на разходките и пазаруването на летни дрехи в Благоевград. Там си беше лято. На третия ден обаче заваля и в къщи изкарахме следващите няколко дни. Малките направо полудяха (бяха Крис, Юстина на 1г.и братовчедчето й Кристиян на 1г. и 7месеца). Пътуването на обратно беше по-добро, защото беше хладно и малките спяха през повечето време.

Аз като не пиша по толкова време и после прекалявам....дано не съм ви досадила с дългия пост  newsm51 Сега ще ставам да правя закуска на малкия гладник. Весел ден ви желая  Flowers Sunflower

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 09:08 от Анитa

Общи условия

Активация на акаунт