Разделно Хранене- част 10- Баланс, здраве, хубаво тяло и силна воля!

• 16 461
  • 361
  •   1
Отговори
# 60
Алексче, благодаря за поздрава и ПИФ имат доста смислени и мелодични песни, особено таз: "...и аз искам да се спра, но не виждам пред себе си стена, молех се да не е така и не можех да простя..."?! На какви салати си, започнаха ли в БГ домашните домати, краставици, марули? Имаш ли някакви вести от Мина?
РеГе, честит Ти нов аватар. Изглеждаш щастлива, дано не е само за снимката, защото Ти отива това душ. състояние!
...така ме гонеше ПМС-то..... постоянно сънувах храна...
Мишето, и в такива случай на какво посягаш, сладкото ли е спасителя или плодовете, пиеш ли някакви витамини?
...проблема ми е че напоследък в кофтито време не можех да устискам до обяд на плодове ...
Джоя, а какво добави към тях? Пробваш ли с вода да излъжеш измамният гладник в Теб? Голяма чаровница е Никол, с таз пъстра дрешка, много изразителни очи има!
... водиш страхотно темата...
Бифана, в грешка си! Аз нищо не правя и не мога да направя без всички участници. А това че съм пуснала тема не ме прави по- никакъв начин по- различна или по- компетентна от другите. Успех Ти желая в многото целеви задачки които си си поставила пред себе Си!
Мартеа, Дана също харесва лененото семе. Гледам да не надвишавам повече от 1/2с. л. на ден за нея. Успех в откриването на пътя в разделните дебри.
Шарли, голяма ранобудница Ти е Ивата, да Ти е жива и здрава. А Ти защо не лягаш с нея, да използваш времето когато и Тя спи?
Тони Вафелини, много се радвам да Те видя отново сред нас. Сама знаеш че всички Те помнят, Твоят стил и хумор трудно се забравят. А за жлъчката нещо пиеш ли? Успех Ти желая и дано скоро се възстанови душевният и стомашен комфорт, и да кажеш как е станала Твоята запеканка утре. Още ли хапваш кисело мляко с ленено семе?
Desconocida, Ками Ти е отговорила на всички въпроси, Тя е направо златна, нали?! А между храненията пробваш ли да опиташ с вода или чай? А иначе за разпределянето на храната и аз на обяд съм на зеленчуци с някакви карбсове, а вечерята е салата с някакви белтъчини.
Верче, успех с разтоварването!
Ками, ще има ли таз година почивка на морето за малкото пораснало Гларусче, като миналата?
Рейналда, началата винаги са трудни, но пък затова последващият резултат ще е задоволителен, защото ще си го извуювала с много воля! Успех!
...Относно РХ започвате да ме карате да се замислям сериозно по въпроса. ...
Краси Васи, аз мислех че вече твърдо си взела решение, иначе наистина и моето мнение е кърменето и РХ са две съвместими неща, поне ние с Дана вече 2.8мес сме на това мнение! Опитай, може и на Вас с малчугана да допадне.
НелиВБ, много напрегнат се очертава юни месец за Теб?! Пожелавам Ти много воля и късмет за държавният и утре приятно посрещане на "синята" ученичка!

# 61
Добро утро милички Grinning. Калида ,имаме си страхотни музиканти, поети, композитори ,изобщо сме си талантливо племе. Домашни зеленчуци си имат тези, които са си направили оранжерии, нашите имат вече завързани плодчета ,но още са зелени ,затова си купувам от пазара. Салатите ми са от домати, краставици ,зеле ,магданоз ,чушки, понякога заменям зелето с марули или пък си правя шопска салата .Мина е добре, през почивните дни са били на екскурзия. Ще и предам ,че ви липсва .Регенце, как си мила ,морето стопли ли се вече или с тези дъждове още не става за къпане?Мишенце ,така сме повечето жени в това състояние, и аз си хапвам сладичко по малко ,но гледам да е към 16- 17 часа, тогава организмът го приема по -добре. Джоя,ако сутрин изпитваш голям глад, заменяй плодовата закуска със зеленчуков сандвич ,той засища. Бифанче ,права си ,Калида води страхотно темата и никого не забравя ,на всеки казва по нещо, и то все на място. Мартеа, как се отразява лененото семе на коремчето, мен доста ме разкарва и затова го консумирам по рядко. Тонимирка ,голяма си сладурана, нали на аватара си ти? Краси Васи ,ами ние сме почти комшийки Laughing. Нели ,такива са децата, вечно имат собствено виждане за нещата около тях ,ами право е детето, щом е на море ,значи е на синьо училище .Ками е била изчерпателна на всички въпроси, няма нужда да се повтаряме .Шарли ,твоето съкровище не обича ли да и четеш книжки, когато не и се спи? Моите деца много искаха да им чета, особено поезия, и те не бяха от поспаливите, вечно ми се спеше, но като заспяха, гледах да си свърша работата, защото нямаше кой .Сега ви пожелавам динамичен и вълнуващ вторник http://www.vbox7.com/play:2c9858f9

# 62
Алекс - благодаря за поздрава.И тази сутрин ни зареждаш с положителна енергия.
Калида как успяваш да не даваш на Дана от сладките изкушения /ако съм разбрала правилно/.Тя вече не се ли заглежда по шарените им опаковки или ти използваш някакъв "номер" , за да отклониш вниманието и от тях.
Шарли само салата ли ще хапваш на обяд?Защо не добавиш нещо към нея?И само таратор ще те засити ли за вечеря?Много оскъдно ми се вижда менюто ти,но ти си знаеш. Sick
Тонимирка - добре дошла отново!
Ками -   bouquet
Реге - звучиш много свежо.И на мен ми харесваш на снимката,изглеждаш много щастлива.

# 63
Добро утро!

Ох, съвсем не съм разделна мацка аз, като гледам вие как я карате. Хавпам си и на закуска, все с по нещо развалям РХ, важното е, че се старая.
Откакто казахте за кашкавала, сутрин в работата си поръчвам сандвич от пълнозърнест хляб и кашкавал. Пия кафе. На обяд гледам да е нещо баш разделно. Следобяд кисело мляко или плод. Вечер - салата от домати и краставици с мнооого ленено семе - сигурно 2 препълнени супени лъжици и малко тиквено семе. Но ето, вчера и моят ПМС се обади и си хапнах натурален шоколад.

Калида, а да не би да вреди лененото семе, ако е над 1/2 лъжичка? Теа едва ли изяжда повече, всъщност...
Алекс, много добре ми действа, по-скоро регулиращо, отколкото разхлабващо. Освен това ми е толкова вкусно, че даже може би прекалявм - както казах ,хапвам поне по 2 с.л. на ден.

Какво друго - а, да, бах решила от вчера сутринта да ставам да тичам. По принцип ставам в 6:20, станах вчера в 5:40, беше се смръщило да вали и си легнах обратно в леглото. Е, вечерта Теа ми спретна такъв екшън със сцепена брада, че наваксах с тичането до Неотложна помощ - при това с 12 кг на ръце Grinning Слава Богу, залепиха я и сега е добре, отиде да се фука в яслата с "геройската" си превръзка.

Хубав ден!

# 64
  • Варна
Бон жур bowuu толкова много искам да уча френски...някой ден със сигурност Grinning
Тук винаги сте много мили и дружелюбни-благодаря  bouquet
Аз съм на аватара-позаприличах на човек, както се изрази един познат Laughing Снощната ми манджичка стана много вкусна и омириса цялата кухня, та не се стърпях да я опитам, но само от зеленчуците боцнах.Да идва обедната почивка ,че само за нея мисля как ще я хапна.
Калида, малко поизоставих лененото семе и млякото-нещо странно ми се случва, не съм имала проблеми с млечните, но много се подувам от една купичка 200гр мляко и ми е неприятно.Но пък се отрязява спирането му, защото ми се затегна стомаха и пак не е добре, но въпреки че не посещавам често ВЦто не съм така подута, както като ям мляко сутрин

# 65
Добро утро и от мен!

Как сте момичета? На мен ми се спи ужасно. Явно минах вече на лятното време и вечер ми се приспива късно, затова пък като ми звънне телефона в 6.15 и ми се плаче направо. Ама гледам има доста по-зле от мен. Шарли, какъв е този нечовешки час в който си писала? Съчувствам ти. Поне можеш ли да дремваш следобяд? Напоследък почивните дни гледам да си лягам, въпреки, че никога не съм спяла следобяд. Явно се променям нещо. Но като е хубаво времето сме навън, даже Денис не го слагам да спи, а го оставям да играе цял следобед. А сега като се стопли окончателно ще сме на плажа колкото се може по-дълго. Вярно е, че много се отрича напоследък слънцето, но аз съм заклета плажорка и понеже мъжът ми мрази плажа, аз съм се заела да направя децата като мен, така че ние на пясъка, а той ако си е в Бургас и почива-отсреща на капана  Simple Smile. Алекс, за съжаление времето е много променливо, а за морето незнам. Като дете непрекъснато киснех във водата, ама напоследък ми е все студено (явно от възрастта  Rolling Eyes) и се потапям чак юли. За вчера даваха на прогнозата 22 градуса, а беше страшна жега. Аз, както ви се оплаках вече, съм си приготвила летните дрехи, ама още не съм им освободила място в гардероба, защото са ми теснички. А и защо като съм била слаба съм си купувала толкова тесни панталони, да ме пита някой. Тази седмица съм се заела пак с плодова диета, та дано сваля поне килограм, та да ида в събота на плаж. Миналият път изкарах 5 дни и се чувствах перфектно, обаче на шестият хапнах малко домати и сирене и веднага качих. Лоша работа  Sad Тонимирка, чета от постовете ти, че когато "съгрешиш" с храната имаш болки на следващия ден. Аз в това отношение съм много зле. Толкова съм зле деня след преяждането, направо се подувам цялата и ме боли тялото. Незнам как да се справя с това. Но тъй като при мен пристъпите на лакомия се дължат предимно на лошо настроение, надявам се сега с настъпването на любимия ми сезон да ми се случва по-рядко. Юзерче, Калида, прави сте по-добре изглежда новия ми аватар. Ето и оргинала на снимката:
http://images17.snimka.bg/002893742.jpg
Надявам се скоро всичко при мен скоро да се нареди. Снощи пихме по питие с един мой бивш колега от завода, с който си останахме добри приятели. Направих му една голяма услуга наскоро и ми казва снощи: Кажи, какъв подарък искаш, за да ти се отблагодаря".  Викам му: "Аааа, не искам подарък, искам да си ми задължен"  Wink. Е, това в кръга на шегата, но много разчитам на него да ми помогне да си намеря нова работа. Мисля да остана в тази фирма до към октомври, когато се връща колежката ми от майчинство. Е, ако се появи нещо много привлекателно ще се наложи и по-рано, но колегите тук са много свестни и не ми се ще да ги оставям в безизходица.
Май това е от мен засега. Ще отида на терасата да си допия кафето, а на вас приятен ден и  Hug!

# 66
  • София
Здравейте и от мен Hug

Алексче,благодаря за поздрава Grinning
Калида,ще ходим на море,да.На 30 юни заминаваме,до 17 юли.Пак да види гларусчето морето,даа Laughing
Мартеа,голям екшън сте имали с Теа ShockedНаправо се изумих,като те четох.Май трябва да сме подготвено с аптечка в нас по всяко време Thinking
Дано на красавицата не й остане белег на брадичката Praynig
А,и да не мислиш,че всички сме чак толкова стриктни в РХ  Joy Joy JoyИ аз си хапвам непозволени неща от време на време.Важното е,че полагаш усилия,да Wink
Тонимирка,много си сладка на аватара Heart Eyes
С киселото мляко и моя мъж имаше такъв проблем.Подуваше му се стомаха и получаваше газове и тежест.Гастроентеролога му го посъветва да мине на натурална Активия.Много добре се чувства сега.Хапва по 3 кисели млека на ден и ги няма вече неприятните усещания Grinning

Дано времето се задържи слънчево,че и нас вчера най-големия дъжд ни хвана CrazyПрибрахме се мокри до кости,добре,че Калоян още е с количката и под дъждобрана успя да се спаси малко Mr. Green

Лек разделен ден на всички Hug.

# 67
Здравейте, ранобуднички!
Алексче, благодаря за подкрепата и съвета!
Калида, не пия витамини. От дете ги мразя, а шо се отнася до плодоветв...ми не съм им фен. Ям само ягоди, череши, диня и пъпеш и фрешчета от портокал. Това са единствените плодове, които хапвам с удоволствие. Преди 2 седмици се мъчих да ям ябълки, защото паех диета. Е след като качих, а не свалих килограми , намразих ябълките още повече. Embarassed
НелиВБ, успех на държавния!!!
Момичета, желая ВИ лек и усмихнат ден! newsm51

# 68
  • Варна
ReGe преди доста години се хранех РХ не поради някакъв здравословен проблем или наднормено тегло, а просто защото бях на едно скучно място и попаднах на книгата-прочетох я, замислих се какво става в организма ми като ям всичко на куп и започнах да се храня така.Отслабнах-но това беше страничен ефект, който приех като нещо добро.
Но след време пак минах на смесени манджи и почнах да трупам малко по-малко кг, ето сега пък ми става даже зле като консумирам тежките комбинации и затова съм решила да се храня пак РХ, но понеже съм и фен на ВМ-НВХ, то карам нисковъглехидратно РХ и знам,че ще се чувствам добре Grinning
Ками учудена съм от тази реакция на организма ми спрямо млякото-не съм имала проблеми преди, но тези неразположения не са временни-т.е. вече месеци наблюдавам това подуване, така че ще го хапвам в по-малки количества и по-рядко

# 69
Здравейте , Hug
Най-накрая компа проработи,не зная какво му беше сигурно сме го претоварили,първо нямаше звук и картина почина си 5 дена и се възстанови Mr. Green,после ми отказаха мишката и клавиатурата, но всичко вече е наред. welcomeна новите попълнения.Видях,че е имало болни дечица TiredNaughty-да им е за последно!До-колкото разбрах всичко вече е наред?!
Момичета аз нямам думи да опиша природата в и около Априлци.Рекички минават покрай къщите,ох мечтах ме си на стари години да живеем там.До този момент друго кътче не ми е харесвало чак толкова,влюбих се   Kissing Heart.За мен там е рая  Wink.
За РХ не смея да пиша,че оплесках всичко,но не съм качила,което е успокоително Mr. Green .
Времето днес при нас е мрачно,тъжно като мен Sad .Шегувам се и във Варна е хубаво,скоро ще открия плажния сезон Mr. Green.
Хубав ден на всички  love001

# 70
  • София
снощи удържах цял ден на разделно, почва да ми харесва много вече, мисълта, че ще мога все пак да хапна, ако мннннного ми се дояде нещо, ме кара да не ми се яде Wink
днес менюто е следното:
закуска : малко сварено просо с мед и 2 ябълки след два часа
обяд: парче сирене и един домат
вечеря: пържолка със салата или варени картофи със салата, не съм решила
сега съм на работа, приготвила съм си една кутия с нарязани моркови, по този начин замествам чипса и другите боклуци
та това е засега, сигурно ще се изкуша следобяда да изпия една чаша мляко с кафе, но пък не съм пила сутринта
нещо непоследък не ми се пие хич кафе, последният път, когато не ми се пиеше кафе, беше като бях бременна, та почвам да се замислям Whistling

# 71
Desconocida,пържолката не я комбинирай с картофи не е разделно по добре със салата Момичета качвам снимки от рождения ден на дйщеря ми но става бавно Пращам ви една http://img011.imgshare.eu/i/Nuneto/s6300389_3752b.jpg

# 72
  • София
не, не
аз имах предвид пържола със салата или картофи със салата Wink
а попринцип какво здравословно сладичко може да се хапне? без плодове де Mr. Green
а и исках като добавка да попитам: пия по много вода, обаче газирана, обожавам газирана вода, нали не е проблем за РХ? водата си е вода в крайна сметка newsm78

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 14:33 от Desconocida

# 73
По добре е натуралната вода, но щом ти харесва газираната ,пий от нея .За сладичко -виж в готварската книга на Ками, има няколко нещаКогато имам време, ще напиша от моите десерти  Hug.

# 74
  • София
супер, мерси
шоколадът не е препоръчителен, нали? Confused

Общи условия

Активация на акаунт