Разделно Хранене- част 10- Баланс, здраве, хубаво тяло и силна воля!

• 16 466
  • 361
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
От рецептите на Ками си избрах да си сготвя пиле "Мелбърн", но утре, че за тази вечер друго е предвидено
Алекс кое я твоята бамбина на снимката Grinning

# 76
Тонимирка ,русата ,високата, с розовата блузка.

# 77
супер, мерси
шоколадът не е препоръчителен, нали? Confused
Шоколад, ако много ти се яде, хапвай си следобяд ,но по мъничко /ако можеш да спреш/.

# 78
  • София
а попринцип какво здравословно сладичко може да се хапне? без плодове де Mr. Green
а и исках като добавка да попитам: пия по много вода, обаче газирана, обожавам газирана вода, нали не е проблем за РХ? водата си е вода в крайна сметка newsm78

Можеш да хапваш сушени плодове.Също сусамов тахан с мед.Има някъде из Готварската книга едни овесени сладки със сусамов тахан,желирани портокали.
Десерти
Освен тези,ето още няколко.Момичетата от тук са ги пускали  bouquet:

ДОМАШНИ БОНБОНИ-вземате сушени смокини,фурми и кайсии.Смилат се със блендер на кашичка плюс смес от сурови ядки.Съотношение плодове ядки трябва да е 2 към 1плюс пожелание канела или ванилия.Правят се бонбонки.За по добър външен вид се овалват във кокосови стърготини.Съхраняват се във хладилника за 1 седмица

КУРАБИЙКИ-200гр овесени ядки,100гр пълнозърнесто брлашно,1с.л. мед,1,1л сода и вода колкото поеме.От тестото се правят топчета и се опичат във фурната

Овесени сладки със сусамов тахан

съставки:
    1  ч       сусам
    1   ч      овесени ядки
    1 1/4  ч пълнозърнесто брашно
    1    ч.л. бакпулвер
    1    ч.л. канела
    1/2  ч    натрошени ядки
    1/2  ч    стафиди
    1/2  ч    вода
    1/2  ч    мед
    1/2  ч    сусамов тахан

Смесват се в отделни купи сухите и течните съставки; после се събират и разбъркват добре. Сипват се с лъжица върху хартия за печене. Пекат се 10-12 мин при 375градуса.

ЖЕЛИРАНИ ПОРТОКАЛИ
2портокала, сока от 1-2 лимон,мед 1 ч.л. желатин.Срязваме портокалите на две и ги истискваме.Обелваме половинките от кората и премахваmе горчивите бели кожички.Добавяме меда към портокаловият сок.Потапяме желатина за 15 мин. във студена вода и го разтваряме на водна баня.Добавяме портокаловит сок,наливаме в купичка и оставяме да замръзне във хладилника.Нарязваме на едро желето и го пълним във портокаловите кори

Повечето имат малко разминаване с РХ в някой продукти,но не са фатални.Много по-добре са тези десерти,пред шоколади и вафли Wink

По-добре пий някава нискоминерализирана вода.Газираното хич не е препоръчително.

# 79
  • София
Алекс,страшни сладури Heart EyesЧак ме хваща носталгия по тийнейджърските години като ги гледам Laughing
И, Алексче,Готварската книга не е само моя  PeaceЯ погледнете колко много момичета пускат рецепти там и я обогатяват постоянно  bouquet
Скоро можем книга да издадем направо Joy Joy Joy

Тонимирка,и при мъжа ми беше много учудваща реакцията към киселото мялко.В продължение на 3-4 месеца все се оплакваше,че го боли корема,че му е дискомфортно.А ние кисело мляко доста си хапваме WinkАз,слава богу,нямам такива проблеми засега Praynig
Пробвай с Активия.Той сега си хапва пак същото количество,както преди,не се ограничава,а корема му е "спокоен"  Wink

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 15:42 от ками

# 80
Алексче, твойта госпожица е голяма чаровница. Ех, как искам и аз да сум на техните години...
А бихте ли ми дали съвет Praynig? За довечера съм направила таратор, но не знам какво друго да скалъпя. Дайте идейка, МОЛЯ!!!

# 81
  • София
благодаря ви, момичета, страхотни сте
за ками специално  Heart Eyes
таратор , таратор и аз тва си мислех вчера, не може ли с някое кюфте например, верно че са различни белтъчини, ама...
с какво може да се съчетае таратора наистина newsm78

п.с. защо не е хубаво газирана вода? аз много обичам, нали си е чиста водица все пак Cry

# 82
Тези рецепти стават ли за разделни десертчета?

Ягодова мечта

Продукти за 2 порции:

250 гр.ягоди
2 с.л.пудра захар
1 чаша бяло вино
100 гр.кисело мляко
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Измитите ягоди се нарязват на дребно и се разбъркват с виното и пудрата захар. Сместа се прави на пюре с помощта на миксер, прецежда се и се замразява поне за два часа в затворен съд.
Заледенета смес се натрошава на дребно.
По желание млякото се подслажда със захар и се разпределя по десертните чаши, които се допълват с ягодовото пюре. Десертът се сервира задължително добре охладен.

Бишкотена торта с ягоди

Необходими продукти:

250 гр.ягоди
1 ч.чаша пудра захар
2 белтъка
3 пакета бишкоти

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме ягодите на малки парченца. С миксер разбиваме белтъците и пудрата захар. Добавяме ягодите и разделяме сместа на две части.
В чиния за торта подреждаме пласт бишкоти и заливаме с половината крем. Отгоре редим втори ред бишкоти и покриваме с останалия крем. Украсяваме тортата с цели ягодки.

# 83
  • София
С таратор правя обикновено тиквички с кисело мляко.Верче е пуснала една страхотна рецепта:Бурания.Доста често я правя и много ни харесва на всички в къщи,вкл.и на Калоян Laughing

Ето и това:
Зеленчуци с чеснов сос

1/2 кофичка кисело мляко
3 средно големи моркова
2-3 домата
2-3 патладжана
3-4 скилидки чесън
половин връзка магданоз
100 гр.сметана
олио,хрян,сол

Морковите се сваряват в подсолена вода.Напрязаните на колелца патладжани се изпържват,след което се намачкват хубаво или се смилат.Смесват се с настръганите сварени моркови.Добавят се нарязаните на ситно домати и всичко се разбърква.
В отделен съд се разбиват добре сметаната,млякото,чесъна,хряна и солта.С този сос се заливат зеленчуците и се поръсват със ситно нарязан магданоз.

# 84
  • Варна
Аз пък си бърках едно измислено
 ягодово псевдо-парфе
1 коф.цедено мляко
ягоди-300гр
желатин-1пакетче
1л мед-по желание, ако ягодите са сладки може и без него

Та нарязаните на шайбички ягодки се объркват с гъстото мляко и се излива разтопения на водна баня желатин, обърква се всичко и се слага в стъклени чаши да стегне 4-5часа в хладилник.
Ако вече ви е известно това парфенце извинявам се за повторението

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 16:42 от tonimirka

# 85
Ками, благодаря за идейките Hug

# 86
  • София
Мише,първият десерт става,но без пудрата захар.Ако ягодите са сладки,както е казала Тонимирка,няма нужда от захар.
Вторият-по принцип,тестените изделия не се смесват с плодове,но можеш да си го направиш десертчето с някой по-кисел плод,например.С кайсии,къпини,вишни,портокал Wink

Тонимирка,десертчето е супер.Трябва да пробвам да го направя на Калоян.Сигурно ще му хареса Laughing

# 87
 Тонимирка,здравей smile3525-помня те,помня.... Wink
 Леле,с такива темпове отдавна не е вървяла темата ни ooooh!Радвам се,за което  bouquet
 Алекс,,много ти е хубава щерката Heart Eyes-напълно е разбираемо защо прегряват телефоните у вас Wink
  Desconocida,ако ти се хапва сладичко,или пробвай рецептите от нашата книга Peace,или ако ти се яде шоколад-опитай с натурален Peaceаз поне като хапна от него 1 блокче,и ми се отщява да ям повече Wink Освен това,не е добра комбинацията между разл.видове белтъчини-напр.мляко с кюфте Crazy
  Калида,да..... Thinking мъж ми е пример за образцово хранене/не разделно,но все пак Wink/,той като каже,че нещо не му се яде,или когато се е нахранил-край,хапка не опитва-аз съм по-слаба от него в това отношение,изкушенията ме надвиват Wink
  Ками,сериозно ли така действа Активията newsm78И на мен от време на време ми се подува стомаха,но все си мислех,че е рекламен трик с това мляко.... ThinkingЩе взема да пробвам аз,колкото и да не съм фен на Данон.
  Mi6eto, относно рецептите-ягодите-добре Peace,ама тая пудра захар Naughty,за бишкотите-също.....аз се опитвам напоследък,ако ми се яде сладко,то да е от 1 източник-напр.само чист шоколад,или ако са сладки плодове-то,те да преобладават в рецептите Peace

# 88
Момичета, много ви благодаря!
Не знам какжо щях да правя без вас и вашите съвети newsm51  bouquet Hug
Ще пробвам рецептата на тонимирка

# 89
  • Варна
Привет Софи Grinning, гледах ти снимките на малкия мишок-много е красива Heart Eyes, колко бързо минава времето..когато беше бременна пишех по-сериозно в темата, а сега вече е на половин годинка-толкова дълго не съм влизала тук..
Ками, сигурно ще му хареса, става като сладолед или крем-нещо такова, в десертни чашки изглежда много хубаво.Аз понеже карам нисковъглехидратно РХ и цеденото мляко на Роса ми е идеално, пък и на гъстота е супер.Та това ми беше "наградата" в неделите, когато разпускам от режима.
Когато нямаше плодове зимата, същото парфе си го правех със стафиди и орехи, но май ядките и млякото не вървят.
Може да се комбинират няколко вида плодове в парфето, но да са по-сухички

Общи условия

Активация на акаунт