Хайде и ние да се запознаем!!!

• 97 484
  • 933
  •   1
Отговори
# 285
здравеите на всички аз съм съвсем нова във форума. та и ние със съпругат ми подадохме документи за осиновяване но вече 2г.чакаме и сега започнахме да търсим какво става и ни казаха да направим цялата документация наново защото ни е истекъл срока .чудя се толкова дечица дават че има  по домовете а е толко трудно да си го осиновиш ако някои знае нещо повече или ново пишете моля това е мечтата ми да си имаме дете вече 10г.чакаме моментът.

# 286
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Здравей рросси,вие какви граници във възрастта на детето посочихте-какви са ви желанията,писахте ли ..от цялата страна?Пиши нещо по-вече за вас,от къде сте Thinking

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 16:21 от Дидка

# 287
Добре дошла Роси.
Не е нормално 2 години никй да не се сети за вас - най малкото след изтичане на двегодишния период би трябвало да ви се обадят и да ви попитат искате ли да продължите с търсенето. Моля те пиши ни от къде си, на колко години сте, какви са очакванията за бъдещото ви дете.

# 288
искахме да бъде момиче  до 2г.това е ние сме от софия но може би грешката ни е че посочихме само 8 градове но тогава жената която се занимаваше с нас така ни препоръча и ние като незнаехме точно как стоят нещата така и направихме

# 289
Добре дошли на новите,които не съм успяла да поздравя за пътя по,който са поели.Пътят е пълен с много търпение и за да сте силни нека не ви напуска мисълтта,че вашето дете е там някъде или се ражда сега за вас и само трябва да настъпят условията при ,които вече да сте щастливи заедно.
Не знам разбиранията ви за живота,но ще напиша едни думички от една книга(по истински случай),които винаги са ми давали отговор на терзанията ми и купищата въпроси,въртящи се в главата ми.Надявам се да помогнат на повечето,така както помагат и на мен.

"Бог допуска някои обстоятелства да навлизат в живота ни,както пилата изтрива грубите ръбчета,за да бъдем шлифовани до състоянието на скъпоценни камъни"

"Животът на всеки един е като картина,която Бог рисува.Често ние разпъваме триножника,грабваме четката и искаме сами да направим нещо.Но щом постъпим така,постигаме само едно лошо копие на шедьовъра,който Той е запланувал за живота ни."

Бъдете здрави и успех на всички.
 Hug

# 290
Макар че вече си споделих проблема в други теми реших че всъщност не съм се представила...казвам се Петя и съм консултант по здравословно хранене. От скоро сме си в БГ с мъжът ми който е от Индия. Не сме пробвали сериозно да си имаме собствено детенце поради това че има вече достатъчно дечица чакащи с надежда за собствено семейство....оказа се че нашият път до щастливият ден ще е много по трънлив от нормалното....но за сега сме заредени с търпение и гледаме да не броим дните...защото така те по бавено минават...много ми е приятно че ви намерих и че ви има..благодаря за милите думи и куража който ми давате.  Heart Eyes

# 291
  • Aachen-Пловдив
И аз досега плахо се включвах в други теми, сега обаче е време да се представя, защото официално вече подадох заявлението в България. Казвам се Славена и живеем със съпруга ми- немец в Германия. Естествено при нас 3-месечния срок няма да бъде спазен, защото проучването в България ще започне едва след като представим социалния доклад от тук. Но хубавата новина тук е, че ни остана само последната среща със социалната работничка и после ще чакаме да е готов доклада.

Така че и на Ели, и на Трендафила искам да кажа, да бъдат търпеливи и силни. Колкото и дълго и сложно да изглежда всичко в началото, решение се намира.

Ели, и аз бях шокирана от бюрократщината в двете страни, която се очерта пред нас в началото. И аз не знаех дали ще се справим с документите, които в двете страни са различни и трябва да ги вадим по 2 и 3 пъти и да им правим заверки и преводи и т.н.т; как ще минат всичките срещи и в Германия, и в България; и най-вече как ще се справим финансово, защото при международните осиновявания човек трябва да има заделена солидна сума. Обърни се директно към Закрила на детето, там конкретно ще ти кажат какви им са изискванията за всеки един от документите, защото има малки различия в различните райони. Hе му е работа на джипито да ти прави тези проучвания. И си дай време, ако все още се чувстваш несигурна. Това не е решение, което трябва да вземеш бързо. И на мен ми трябваше време, през което време прочетох доста и литература, а и личните преживявания в този форум. Няма по -ценно от това, което се споделя тук, защото това е личния опит на всеки един.

# 292
Добре дошли и от мен на Ели и РРосси!!! Hug Hug Hug

Здравейте, момичета! Аз съм Ели ... Обаче личният ми лекар не знае на какви специалисти трябва да ме прати.

Ели, ние сравнително скоро вадихме всички документи и мога да ти споделя как беше при нас, пък дано ти е от полза!
Медицинските свидетелства, които представихме със съпруга ми бяха най-обикновени (като за започване на работа), с тази разлика, че в тях бяха включени и изследвания за СПИН и Васерман, освен което ходихме и до психо- и туб-диспансера, където ни удариха печат, че не се водим на учет. Медицинските ги извадихме в частна клиника, не от личния лекар, но това няма значение, щом си имат всички заверки.
От личния лекар, обаче ни искаха един документ, с който се удостоверява, че жилището ни отговаря на условията за отглеждане на малко дете и тъй като (както и при теб) той не знаеше какво да пише аз си го приготвих сама в къщи (свободен текст) и му го занесох само да го завери.
Както писа Славена, обаче може да има малки различия в различните райони. Това, което съм ти писала е валидно за Бургас. Дано съм ти била полезна.
И най-вече не се отчайвай. Аз лично имам 2 приятелки, които си осиновиха дете като самотни майки, точно както ти. Така, че мисля че това не е пречка, ако си решила да се бориш. "Пускай пердето" и дерзай. Един път като започнеш, то всичко си идва по реда. Peace

# 293
eli_Pd добре дошла и ти    bouquet - на подходящото място си споделила проблемите си Hug не е невъзможно сама да осиновиш,вече имаме няколко такива майчета!Търпение Heart Eyes До колко години си посочила ,че би желала да е детето?Ако искаш бебе,може за това да те бавят Stopс по-големичко детенце ще е по-лесно и по-бързо!

# 294
привет от мен Тони в понеделник отиваме да си вземем детенцето от дома

# 295
  bouquet поздравления Hugчакаме снимки запечатали незабравимите мигове щастие

# 296
ЧЕСТИТО!!!!  1stroller passifier Misc Baby Bottle newsm07
Много щастливи и незабравими мигове!
Чакаме снимки  Grinning

# 297
Ние си копирахме докладите в 25 екземпляра и буквално през седмица звъних  в Закрила на детето да питам дали не са ни забравили. Сигурно им дотегнах зверски, но накрая след като се "изсипахме" с мъжа ми на лично посещение ни се обадиха от другия край на България. Има тръпка в това да се пребориш с бюрокрацията - като екстремен спорт е.

# 298
Тони ЧЕСТИТО!!!!

# 299
Добре дошли на новичките! Hug

Тони- честито рожбичка!  bouquet

еli_Pd, аз   осинових дете сама , по стария закон. Но познавам много други жени, които осиновиха и по новия и по стария закон. Дори последно - този месец осинови една моя близка от форума. Ако имаш въпроси пиши ми на лични.

rrossi,  права е каримова- не само бюрокрацията, по скоро според мен това е въпрос на организация. Можеш да обсъдиш с нас твоят проблем , тук има хора , които ще ти помогнат да разбереш как да промениш или леко тушираш изискванията си, при кого да отидеш и т.н.  и какво да направиш, за да се осъществи желанието ти.

Успех !

"Бог допуска някои обстоятелства да навлизат в живота ни,както пилата изтрива грубите ръбчета,за да бъдем шлифовани до състоянието на скъпоценни камъни"

"Животът на всеки един е като картина,която Бог рисува.Често ние разпъваме триножника,грабваме четката и искаме сами да направим нещо.Но щом постъпим така,постигаме само едно лошо копие на шедьовъра,който Той е запланувал за живота ни."
 Hug

zoika,   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт