Сливен 10 - С усмивка ще посрещнем Първи юни

• 16 251
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
misi, Митко много трудно свикна с яслата. Първите 2-3 седмици ходеше само от 10 до 12 часа, следващите 2-3 седмици от 8.30 до 12. И всеки път тръгваше с голям рев, а и там като го оставехме плачел по още час-два. Като започна да стои по цял ден пък още няколко месеца му трябваха за да започне да спи там следобед. В началото не искаше и да яде там. И като цяло му трябваха 3-4 месеца за започне да ходи с кеф на ясла всеки ден.

# 106
Благодаря ви за отговорите, явно че са нормални такива реакции и поведение, опитвам се да се успокоявам и се настройвам за по-дълъг период на адаптация, не знам как ще става защото аз трябва час по-скоро да се връщам вече пълноценно на работа. Но след като много други са минали през това и ние ще минем няма начин  Peace  Peace

# 107
Здравейте  Hug

Напоследък никак не ми остава време за темичката ни Sad
Вечер Миши го приспивам около час и то около 23 - 24 часа и аз заспивам заедно с него.Избиват му 3 зъба едновременно и е много кисел, иска само цица и съм  Crazy
Вчера вечерта мина чудесно с гостите, докато ВикториО не падна на колата си и си удари окото Cry
Имаше кръв, подуване, рев....
Днес е подут, но е игрив.Цял ден се занимавам с двамата....ходихме до новия магазин до Технополис да си избираме мокет, тапети и т.н.

Цял ден игра и сега съм гроги...надявам се наред с всичко това да заслабна малко, че поне да има ефект от нещо Peace

Меги, вие къде ще ходите на море....че съм пропуснала и дано малкия да се оправи Peace
Моите и двамата са целите в пъпки, полазени от нещо Tired
Много искам да отидем и ние тази година за повечко време, ама с двамата не знам какво море ще карам  ooooh!

Да ви се похваля с вече първия узрял домат от нашата градинка Wink

Искам да ви попитам и аз нещо - трябва да си правя мост, че преди да тръгнем от Канада ми извадиха поредния млечен зъб и вече доста време мина и все отлагам, а не трябва да ми препоръчате някой стоматолог, за което благодаря предварително  bouquet

...някой бе попитал за раждането - мога да кажа с чиста съвест на сърцето, че нито с Вики, нито с Миши ме е било страх да раждам, въпреки усложненията с ВикО...после идва трудното Wink

Миси, Вики свикна много лесно на ясла в Канада - още от втория ден го оставях за по цял ден, но си мисля, че с Миши няма да е така, че така е привързан към мен Tired Дано по бързо свикне на яслата и нямате проблеми Peace

Садмама - добре дошла при нас Hug

Мамадиди - мерси за инфото - вчера вече купихме зеления цвят и в понеделник ще видим резултата Wink
А за вчера...не съм ви видяла, иначе щях да ви гоня да ви кажа Здрасти Wink

Силвина, няма за какво да се извиняваш Hug

И не на последно място да ви благодаря за пожеланията за рождения ден на тати Hug  bouquet

Лека вечер ви пожелавам bowuu

# 108
Мегиии какъв е този ужас, казаха ли ти поне от сиропа ли е направил алергична реакция, на алерголог ще ходите ли?Тези лекари започнаха вече ей така да си ръсят диагнози, сестра ми преди няколко седмици и нея едва не и докараха инфаркт, като и казаха че 8 месечната и дъщеря е с рубеола...Ох стискам палци и се моля Тошко бързо да се оправи и да заминавате на море абсолютно здрави Peace

Миси ние на ясла не сме ходили и не мога да ти дам конкретен отговор, но в детската си плакахме много време, дори и в началото на втора група сега пак си рева около месец, но вече не. Многократно питах дали спира да плаче вътре и ме уверяваха, че веднага спирал, а вечер си го взимах щастлив все едно нищо не е станало...Търпение, много търпение, защото децата усещат кога се поддаваме и става по-зле,страхотни манипулатори са.Ако все пак ти се струва, че има нещо нередно говори с лелките и госпожи ли са там не знам, питай как се държи в групата...А за температурата и от други родители съм чувала за подобна реакция , ние например повръщахме от много рев и аз веднага си го връщах в къщи и стигнахме до там, че ревейки сутрин ме плашеше, че ще повърне, да ама като видя, че не ми пука и пак го водя спря с всичко. Дано бързо да се адаптирате, защото знам в какво състояние си сега и как седиш без нищо да не можеш да свършиш и мисълта ти е само в часа, в който ще хукнеш към детската да си го вземеш... Hug

Садмама здравей Hug

Дидка какъв е този екшън и при вас Sad, точно окото ли си удари? Майка ти работи ли, никой ли не ти помага #Crazy За морето не се надявай на почивка от опит ти го казвам, ако можеш взимай една баба да помага....миналата година се върнах по-изморена отколкото бях преди това и втори път няма да повторя Naughty
Честито за домата, хайде докато си дойдем в Сливен още много,като се видим салатата от теб,ракията от мен ;
Какъв е този млечен зъб newsm78, аз ползвах  Божурска и си бях доволна...

# 109
Меги от алергия ли са пъпките?
SadMamma и на нас ни хареса там и си ангажирахме за РД.
Дидке моите са вече големи,а аз още съм обслужващия персонал.Чакам да се върна от почивката за да си почина.
misi свикването зависи от детето.Големия ми син свикваше една година,малкия един ден,а Мариета още не яде,става и мъчно за мен.

# 110
  • София/Сливен
Дидка, на Черноморец. Вярно е, че няма лежане както в предишните години, но нали заради децата ходим. Почти не мога да легна и се връщам бяла, само с изгорели рамене (дето стоя права под слънцето). Но и моите не са от много лудите и не се отдалечават.

Обрива не са пъпки, уртикария е - ако знаете какво представлява. Имам някъде снимка, ще я намеря. Появява му се периодично, от някаква храна е, обаче не мога хвана от каква. При алерголог вече си имаме и картон, даже сега имаме час - на 14 юни, иначе ходим от есента - полза не виждам. А като започнат сега и насекомите, особено бълхите, здраво място не остава по него.
От сиропа не е - дадох му пак - няма промяна. Напоследък взе да ме съмнява дали не е от разните консерванти, оцветители и подобрители - появява се все при различни храни (крекери, солети, лютеница (не всички - напр. на Олинеза си яде без проблем), кетчуп, боза (но не винаги), краставица (не винаги), много често като правя спагети или лазаня (той соса си е един и същ), но се чудя към коя точно съставка. За днес ме съмнява дали не е от плодово мляко или пък от бульон-кубче в яденето, или течна сметана (крем на торта) - и пак си мисля за консервантите. Ако някой вижда друга връзка между тези храни, моля да ми подскаже.

Ето
Значи може тези червени петънца да се слеят в едно голямо червено и подпухнало (направо огромно), и много сърби (казват му още копривна треска). Появява се навсякъде - по сгъвките на лактите и коленете, по корема, по гърба, по лицето, по врата, в опашната област, седалищната област.

Последна редакция: нд, 03 юни 2007, 00:59 от М_е_г_и

# 111
Меги остава да действаш на принципа проба-грешка, което пък е на практика немислимо...първо ходи на детска, второ спирането на определени храни ще бъде почти мисията невъзможна, а като си помисля, че храна без оцветители, консерванти и т.н екстри почти няма...
Господи и казваш, че почти винаги е с такива обриви #Crazy
Пак препрочетох всичко, но не мога да уловя нещо конкретно,към краставици е възможно да има, защото и на мен ми се появи това щастие миналата година и забелязах, че е точно след "употребата им", само се чудя, че ти изброяваш толкова много храни, което означава че яде всичко...ако е така може първо да се спрат всички млечни продукти за две седмици и да видиш дали ще има разлика, можеш да ограничиш купуването на гризинки, а в Хит има ето тези, които уж са само пресовани семена и никак не са лоши
http://www.racio.cz/EN/s_110_multigrain.htm
Лютеница можеш да направиш и сама стига да я харесат, а за бульоните нямам много добро мнение и използвам много рядко.
Меги знам, че лесно се дават съвети затова в началото написах, че ми се вижда почти невъзможно да спираш храни, много ще ти е трудно, но очевидно само ти можеш да откриеш евентуален причинител...
Тестове сигурно сте правили Thinking към какво излезе алергичен?

Време е да лягам, но гледах преди малко много хубав филм/The Pursuit of happyness/гладейки разбира се Laughing... и още съм под въздействието му...
Сладки сънища!!!

Последна редакция: нд, 03 юни 2007, 01:31 от Iva M.

# 112
още веднъж се извинявам, че забавих толкова моите снимки от срещата в Къщата на приказките. Ето ги - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=139564 , а датите на снимките въобще не гледайте  ooooh!  Laughing

# 113
  • София/Сливен
Добро утро от мен!
Иве - цели три месеца беше без мляко, масло, сирене и т.н. млечни продукти, както и яйца - еми, пак се появяваха обриви. На Великден изяде цели 5 яйца (не можахме да го удържим) - не му стана нищо, а беше и без лекарство. Сега пие айран отвреме навреме, но не се забелязват подобни неща. А краставиците е възможно да са били нитратни (през февруари), или пръскани с нещо (бяха измити и обелени, но пак може да е проникнало нещо). За лютеницата - баба им прави много хубава, преди ядяха, но изведнъж като казаха - не искаме с парченца и баба им спря да прави. Но това лято ще направим, пък ще я пасирам. Аз съм си свикнала с домашна и не обичам купената.
А крекери и подобни вече не купувам - няма да умрат без тях. И още - не съм забелязала зависимост при яденето на шоколад (специално го наблюдавам, нали първо казват - спри шоколад и яйца). А бульон и аз ползвам 1-2 пъти в годината, ама на...
По правило алергичната реакция се проявява от половин час до 4-5 часа след приемане на съответния алерген. Ето затова е трудно - след 4-5 часа вече е ял друго нещо - може да е от едното ядене, може от следващото. А няма как да не яде всичко - на 6 години е.

Тестовете не показаха някакъв видим резултат - сестрата трябваше с пръст да напипва, за да провери дали има подутинка на мястото на одраскването - е, писаха - домашен прах (акари), плесени (и съотв. пеницилинови антибиотици), кучета и котки, яйца и краве мляко. За сравнение имаше още едно детенце, на което така му се наду едната проба, че чак плачеше милото. А на Тошко нищо не се виждаше с просто око. Затова ще настоявям за кръвен тест - там не могат да стават грешки. Като се знае какво причинява това чудо, по-лесно ще се ограничава.

Съжалявам, че ви занимавам толкова дълго, но това са години наблюдения... Laughing

тити, дали ще можеш да ги качиш снимките в общото албумче, да са всички заедно - паролата я има, влизаш в папката за тази среща и добавяш снимките.

# 114
Добро утро момичета.

Меги знам, че е кошмар защото и аз минавам през него/но не в толкова силна форма като при вас/, но при теб определено е много трудно.Аз мога да контролирам Жоро какво яде, защото е малък, но при вас е много трудно...Все пак е хубаво, че не е от млякото/евентуално/...Кръвните тестове след 7 години ли се правеха newsm78, при Мустаков ходили ли сте, не че имам някакви впечатления, просто чувам непрекъснато неговото име в тази област...
Как е днес Тошко?

Тити хубави снимки, благодаря  bouquet

# 115
Привет.
Митко излезе на разходка с дядо си, Пламен заспа и аз се наслаждавам на спокойствието Simple Smile
Днес ще правим на Пламен прощапулника и преди малко омесих питката, та докато я чакам да втаса седнах малко на компютъра. Сега мисля какви предмети да му слагам за различните професии. Я дайте някои идеи насам Simple Smile 

# 116
Кате, аз за Вики сложих каквото видях в стаята - имаше доста предмети и детето се озадачи и на два пъти посяга към един предмет и после се отказва, за това си мисля на Шошо да сложа по-малко.
Иначе какво да ти предложа - химикал за даскал, спринцовка за лекар, ключове за тираджия Mr. Green фото за фотограф, мишка за програмист, черпак за готвач, книга за писател, паричка за банкер, инструмент за строител, самолет за авиатор, макара конец за шивач.....ох, има толкова много неща, които могат да се сложат Wink

Меги, много гадни пъпки Sad Дано се оправи миличкия скоро и най-вече ви пожелавам да разбере от какво са.
Ти видя и нашите пъпки - сега и двамата отново са полазени и са целите и те изприщени и аз мисля, че са полазени от нещо Confused

Меги, иначе и аз бих те ангажирала за торта за р. ден на Ми, но ти тогава заминаваш на моренце Wink
А за празнуването - все още мисля дали да е в детския кът, понеже освен братчедите - други деца няма Tired и може би най-вероятно ще ги заведа през деня да си поиграят и вечерта ще празнуваме в къщи с роднините Peace

....и двамата са ми в ръцете...как ли пиша ooooh!

# 117
  • София/Сливен
Иве, днес е по-добре - само едно петънце до лакътя - но мен не ме успокоява, защото е с 2 антиалергични лекарства. За кръвните тестове незнам каква е възрастта, но мисля, че ги възпира факта, че се източва доста кръв от вената. Ще поразпитам. Ние ходим точно при Мустаков. Само че не знам чия е славата - възрастния е починал, а младия много не ми направи кой знае какво впечатление.
Кате, радостен повод си имате днес. Аз не се сещам какво да ти кажа, но и аз не съм правила нито за единия, нито за другия.
Дидка, как е Викчо? А на Миши зъбките докъде стигнаха - показаха ли се?

Ако е от насекомо, на Тошко му стават пъпки, може да са по-големи, но са си пъпки, а не такива безформени петна.

А за тортите - много исках да зарадвам някой, но съжалявам, че няма да ни има. Sad

# 118
Меги, щом ВИкЧе прави бели - значи е добре.Сега съм го пуснала по гащички из двора да ходи и да казва когато има пиш - ама все го прави като се е напишкал вече ooooh!
На МиШИ вече му избиха двете долни зъбчета и се подава трето - пак отдолу Wink

...за тортите - надявам се някой ден и аз да вкуся Laughing

# 119
Привет!
Меги, много са коварни тези алергии. Хайде да видим какво ще каже кръвния тест. Дано да е алергичен поне само към едно нещо (и то да не е много вкусно)  newsm12
Севде, Сияна не се е разревала, ама взела да си бърбори на висок глас.
Отивам да си подремна докато и малкия спи. Приятен ден на всички! smile3524

Общи условия

Активация на акаунт