Я кажи ми,облаче ле бяло

• 29 299
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
И аз видях темата в чужбинския преди няколко дни и мнението ме е, че спорът е безмислен. Всеки си има стандарти и приоритети и на база на това избира най-доброто за себе си и семейството си. Но честно да си кажа и аз се подразних от разни изказвания за културния живот в България /нещо от сорта на това, че се свежда до гостуването на "залязващи" чужди звезди в София и Каварна, пък в провинцията и на един театър не можеш да отидеш  ooooh!/, а и за болшинството българи, които мизерствали с по 250 лв. Аз лично не познавам човек, които да получава такава заплата, а и тъй като с това се занимавам мога да кажа, че дори няма работодатели, които да предлагат такива заплати. И държа да отбележа, че за провинцията говоря, защото в столицата ситуацията е доста по-различна.

Занимаваш се с това, и го твърдиш? Недей. Смешно е. В Пловдив мога да те запозная с хора, които получават по-малко, както мога и да те препратя към работодатели, които предлагат по-малко - личен опит. Мога да те запозная със сестра си в София, която получава мъничко повече.
Не споря. Не се ядосвам. Знам, че предложението ти е теоретично, а цитирам факти. 
За безсмислието на спора - съгласна. Хубавото е едно - че биваме провокирани да мислим. И да се опитваме да видим и друга гледна точка. Ако можем...
  bouquet

# 76
  • Linz
Камъкът си тежи на мястото. Извън българия сме просто чужднеци.

# 77
Забелязвам, че някои от българките,живеещи в чужбина, които пишат във форума, употребяват вместо "Ч" цифрата "4", вместо "З"- "Z". И други подобни.
По този начин изразявате "чужбинската" си принадлежност ли?
Не,заради клавиатурите се полу4ава така.
Ние да питаме ли защо се изразяваме и пишем правилно,за разлика от доста хора живеещи в държавата си и имащи претенции за образовани тук във форума?
Нека попитам и аз нещо,защо се говори в България с толкова английски термини?Нямаме наши за целта ли?Или това е 4аст от идолопоклонни4еството?

# 78
Ако някой се изказва неподготвено, това си ти ! Не прочетох, какво са казали мамите от чужбина, но е просто смешно да се сравнява здравеопазването и изобщо всичко в чужбина и тук в България. Не ми казвай, че в Бг линейка може да пристигне до всяка точка за 2 мин. ,както е в чужбина. Че си имаме 911 или 112 . Че полицаите, ядящи банички и пиещи боза по градинките ти всяват респект. Не ми казвай, че имаш вяра в съдебната система, абе избобщо за какво говорим.... Категорично не можем да сравняваме България с нормалните страни, и ако ти твърдиш обратното, значи не си ходила в чужбина Mr. Green.
Е, може би сме по- напред, ама от някоя африканска страна, от всички други сме далече, далече...................

А ти в коя точно чужбина си го видяла това? Защо реши, че в чужбина полицаите не ядат хот дог в градинките и съдебната система е безпоглрешна? Колкото до здравеопазването - съвсем скоро имаше тема тук в Клюкарника, пусната от препатила. Някои хора май прекаляват с гледането на филми Whistling
Ами да ти кажа, в работно време не си представям полицай, да се реди на опашка на баничарница заедно с учениците, и после на групички да си ядат мазните банички по градинките  Crazy. Гледката е много жалка. Виждам го това всеки ден. За толкова време в Германия, не видях нито един подобен екземпляр  Naughty. Сигурна съм, че повечето мами в чужбина ще потвърдят.
А за спешната помощ, поне в развитите страни е така  Naughty.

# 79

Занимаваш се с това, и го твърдиш? Недей. Смешно е. В Пловдив мога да те запозная с хора, които получават по-малко, както мога и да те препратя към работодатели, които предлагат по-малко - личен опит. Мога да те запозная със сестра си в София, която получава мъничко повече.
Не споря. Не се ядосвам. Знам, че предложението ти е теоретично, а цитирам факти. 
За безсмислието на спора - съгласна. Хубавото е едно - че биваме провокирани да мислим. И да се опитваме да видим и друга гледна точка. Ако можем...
  bouquet

Не смятам, че е смешно, но все пак изрично казах, че не познавам такива хора, а не твърдя, че няма. Все пак съм абсолютно убедена, че са много малко и са най-вече хора, за които заплатата не е водещ фактор, защото в противен случай биха могли да променят нещата.
Темата въобще не е затова, но на прима виста мога да ти кажа 4-5 работодателя в Пловдив, които предлагат 350-400 лв. първоначална заплата и не могат да си намерят достатъчно персонал.  Peace

Малко встрани, ама да питам. Наистина ли тече реклама на някакъв шпеков салам, майката и бащата си хапват и се сещат за Пешко, дето сигурно много му се е приял шпека... И хоп, в следващия кадър афроамериканец-пощальон, носи на Пешко шпек. Преди малко ми разказаха рекламата в кюто  Laughing

Рекламата е култова.  Mr. Green

http://www.vbox7.com/play:eeca2071

# 80
За толкова време в Германия, не видях нито един подобен екземпляр  Naughty. Сигурна съм, че повечето мами в чужбина ще потвърдят.
А за спешната помощ, поне в развитите страни е така  Naughty.

А има има, а по праzниците даже си седят пред колите и пият беzалкохолна бира...ама като стане катастрофа на аутобана се телепортират на мястото, zа линейките да не говорим, че идват преди тях даже_първо пристига една малка с докторите, а после голямата с по_тежката апаратура...а когато се появих бременна в 12 седмица в неделя следобяд в нашата болница с обилно кървене на докторът ми му трябваха цели 11 минути да дойде(ще дам жокер_не, не е бил дежурен и не, не живее в болницата).
А линейката, която иzпратиха, когато дъщеря ми получи гърч на 3 месеца се паркира пред проzореца 7 минути след като се бях свърzала с операторката...мдаам

# 81
Абе авторката след като пусна темата писа ли пак или ни остави да се дърпаме за косите???

# 82
Абе авторката след като пусна темата писа ли пак или ни остави да се дърпаме за косите???
Докато се разходя,гледам,темата ми на сергия заприличала.Аз нямам какво да добавя повече от това,което написах.Ако искате ,може да си скубите косите,ако искате-целувайте се,псувайте се,четкайте се.Въобще,всеки да права това,което му доставя най-много щастие.

# 83

Ти на кой свят живееш ?
Дано не се налага на никого да ходи по лекари, да видиш за какво здравеопазване става дума  #Crazy. Или пък да си имаш работа с полицията ... Или вземи мръсотията по улиците . Не мисля ,че има значение коефициента на интелигентност, или кой какво работи ,за да ги видиш тези неща. Те са еднакви и за разносвача на пици и за шефа на банка .
А за престъпността в чужбина , да има я навсякъде . Но там има и правосъдие ,за разлика от тука. 
Уф,стига си писала простотии,бе.Баща ми като беше неизлечимо болен да не смяташ,че на Плутон съм го водила на лечение?Лекарите направиха всичко,което им беше по силите и аз ще им бъда благодарна докато дишам.А с полиция съм имала работа и то не с кварталните полицаи от РПУ-то.И от тях съм впечатлена.Всяко стадо си има мърша.Ти да не смяташ,че думата КОРУПЦИЯ е българска?Ядяли мазни баници ченгетата!Че какво ядат американските?Да не би бьов строганоф на маса на върха на Емпайър Стейт Билдинг.Върху ленена покривка.Била в Германия!Е,и?Там ченгетата в тоалетната изпражнения с мирис на Алюр ли пускат?Стига си ми писала глупости в темата!И се върни на първото ми мнение и хууубавичко го прочети.Че има в чужбина различни групи хора.И всеки различно ги чувства нещата.В България не всичко е цветя и рози,но ще стане.Да!

# 84
В България не всичко е цветя и рози,но ще стане.Да![/b]
Шанел, ставаш ми идол с това изказване. Най-накрая да видя, че и друг го мисли!

# 85
шанел, къде да се подпиша, имаш ли фенклуб... или да го основа   Laughing

# 86

Ти на кой свят живееш ?
Дано не се налага на никого да ходи по лекари, да видиш за какво здравеопазване става дума  #Crazy. Или пък да си имаш работа с полицията ... Или вземи мръсотията по улиците . Не мисля ,че има значение коефициента на интелигентност, или кой какво работи ,за да ги видиш тези неща. Те са еднакви и за разносвача на пици и за шефа на банка .
А за престъпността в чужбина , да има я навсякъде . Но там има и правосъдие ,за разлика от тука. 
Уф,стига си писала простотии,бе.Баща ми като беше неизлечимо болен да не смяташ,че на Плутон съм го водила на лечение?Лекарите направиха всичко,което им беше по силите и аз ще им бъда благодарна докато дишам.А с полиция съм имала работа и то не с кварталните полицаи от РПУ-то.И от тях съм впечатлена.Всяко стадо си има мърша.Ти да не смяташ,че думата КОРУПЦИЯ е българска?Ядяли мазни баници ченгетата!Че какво ядат американските?Да не би бьов строганоф на маса на върха на Емпайър Стейт Билдинг.Върху ленена покривка.Била в Германия!Е,и?Там ченгетата в тоалетната изпражнения с мирис на Алюр ли пускат?Стига си ми писала глупости в темата!И се върни на първото ми мнение и хууубавичко го прочети.Че има в чужбина различни групи хора.И всеки различно ги чувства нещата.В България не всичко е цветя и рози,но ще стане.Да!

smile3501 smile3501 smile3501

# 87
Лиска, Лени, Кейси, яко спамите по темата, напълно ненужно и дразните, честно.

# 88
шанел, къде да се подпиша, имаш ли фенклуб... или да го основа   Laughing
Моля ви се,не ме харесвайте,защото започвам да се притеснявам.От дете съм си така-мога да отговоря на лошото,но като ми кажат две добри думи-край!По-добре ми е,когато ме нападат.Сега тъкмо съм набрала инерция,да не ме секнете. Grinning

# 89
Нищо и аз навремето скачах срещу всеки, който в клюкарника пишеше срещу българското. Накрая ми казаха, че много ми е лесно да говоря отстрани. Ще свикнеш... Grinning

Е, аз виждам и знам многобройните бг слабости. Скачам на общото плюене, ей така, за идеята. За чужбинския не знам, фалшът там е ОГРОМЕН и гледам да стоя далече  Sunglasses Ох, надявам се да не свикна  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт