Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имаше причина,преглътнах,но продължавам да се държа зле

 • 3 860
 • 74
 •   1
Отговори
 • Мнения: 218
Здравейте,пиша тази тема с молба за каквато и да било помощ под формата на съвети,моля ви без нападки - посещавам психиатър ,защото съм нервна,избухлива и се отразява зле на близките ми.Не пускам темата с цел да ме плюете...  Имам сериозен приятел,на който държа много,заедно сме от 4 години,в началото имаше случай,в който бях зарязана ,заради друго момиче/бяхме заедно едва от 2 месеца/ ,и бях поканена на рожден ден ,в който той присъстваше и пред очите ми се натискаше с въпросното момиче/ не съм знаела,че тя ще присъства/ ,бях зарязана без никакво обяснение,по -доста брутален и грозен начин. Не го бях ограничавала да излиза с приятели,знам,че така е редно,но именно това ми изигира лоша шега,бешес приятели и приятелки на разходка,разбрахме се да ми се обади,щом пристигнат да не се притеснявам излишно,бях заета в случая и нямах възможност да присъствам с тях, мина време,писах му,звънях му,спря да ми вдига,защото през това време е говорил с другото момиче/заради което бях зарязана/ ,че тя изпитвала нещо към него,и той просто реши да ме замени,натискаха се на въпросният рожден ден пред очите ми, не направих проблем,защото бях зарязана вече ,и не исках да се излагам,защото реално това е бил неговият избор.Два дни след това те са прекратили всякакви отношения,той се промени коренно , съобразява се вече в компанията му да няма момичета и когато има си тръгва/против съм това,но той го препочита/ ,в началото приех нещата по -нормално,когато се събрахме,но често се сещам за това и се ядосвам,карам се с него.Знам,че е минало време,променил се е ,знам,че не би се случило подобно нещо на 99 % съм сигурна,но може би ми влияе зле това,че го видях, защото може би ако го бях разбрала щях малко по-леко да го приема.Карам се с него доста за най-различни неща.Обръщам се с молба за помощ към вас за всякакви съвети -искам да си запазя връзката,защото въпросния човек е коренно различен, не знам при мен ли нещо куца и не е наред..
На 25 години съм

# 1
 • Мнения: 1 699
Психиатър или психолог посещаваш?
Иначе елементарното човешко достойнство те боде. Това е.

# 2
 • Мнения: 218
Посетих първо психиатър,но понеже не исках да пия лекарства,започах да посещавам психолог . Искам да се оправя без лекарства.

# 3
 • София
 • Мнения: 6 112
Тази връзка се гради на много сериозен компромис, свързан с недопустимо и унизително поведение. Аз лично не бих си харчила парите за психолог или лекарства, защото "бодежът" е ясен.
Един съвет, ако приемаш такива: хората не се променят радикално, само се учат как да бъдат по-прикрити и социално приемливи.

# 4
 • Мнения: 1 699
И кое искаш да оправиш?

# 5
 • Мнения: 1 221
На мен ми е трудно да разбера какво искаш. Ревнуваш го и не можеш да приемеш, че преди 4 години на бърза ръка те е заменил с друга, след това пак сте се събрали, но продължаваш да му се сърдиш?

# 6
 • Мнения: 218
Искам да кажа,че в началото приемах нещата по леко,но засичам често въпросното момиче,от един град сме,и започваме да се караме,искам да променя до някъде себе си,това,че вероятно след толкова време не би трябвало да реагиам така за нещо станало преди толкова много време. Не е до сърдене.Искам да мога да продължа напред,и да спра да мисля само глупости,с които да създавам напрежение и за себе си и за него.

# 7
 • Мнения: 749
Защо се събра с човек, който те е зарязал и то така брутално, нали си наясно, че няма как да заживеете все едно нищо не е било, колкото и да се е променил (което най-вероятно изобщо не е толкова много).

Ти си решаваш всичко, аз бих те посъветвал да почнеш някакви леки антидепресанти. Без мисълта, че нещо ти има, че си психо, че ще ги пиеш цял живот. Просто като временна мярка, за да си оправиш нервността. Психиатрите понякога ги дават колкото да се успокои човек за известно време. И после вече терапия с психолог според конкретиката на случая ти.
Едва ли ще го направиш де, просто го имай предвид ако почне да ти става по-тежко.

# 8
 • Мнения: 1 699
Ами ходи си на психолог. Давай си парите за простотии. Това ще промени факта, че те е зарязал заеади друга.
В твоя град няма ли мъже, които да не са те зарязвали или просто пред тях няма как да се докажеш?

# 9
 • Мнения: 218
Не искам да се доказвам пред никого. С пускането на темата помолих без лоши коментари.Не ходя на психолог ,заради конкретната случка,а защото съм изнерена повече отколото трябва и ми се отразява в физически симптоми,и то постоянни . Защо някои хора пишат с такава злоба..

# 10
 • Мнения: 1 221
Сега за какво са ви караниците?

# 11
 • Мнения: 186
Не мога да разбера едно нещо, все повече момичета ходят на психолог, защото половинките им не стават. Абсолютно с право си нервна, едисвеното нещо което не е наред е, че търпиш това отношение. Хората не се променят за два дни и той не се е променил, повярвай ми. Остави го, по живей си, обърни внимание на света около теб и симптомите ще изчезнат. Тогава си намери достоен човек, който да е до теб.

# 12
 • Мнения: 818
Обикновено така става като преглътнеш нещо, което не можеш да понесеш. Този се е подиграл с теб, ти го знаеш, но го отричаш, обаче те яде от вътре. Няма бъдеще в тази връзка, също хората не се променят кой знае колко.
Цифрите от ник-а ти наборът ли са ти? Ако си на 32, би трябвало да разсъждаваш по малко по различен начин.
Като съвет какво да правиш, като не искаш да приемеш очевидното, вземай антидепресанти, но по-силни. Примерно Золофт, може да ти помогне да притъпиш усещането си за смачкана гордост.

# 13
 • Мнения: 1 379
Нормално е при 2 месеца връзка да не държал достатъчно на теб. В началото много връзки започват несигурно, има понякога и колебания. Аз не бих казала, че момчето е лошо само, заради тази постъпка. Постъпката е била тогава.
Вие сте заедно вече 4 години. Сега казваш, че нещата са добре.
Момичето, с което го е направил, е без отношение към вашата връзка в момента.
Психологът ще ти каже, че си твърде контролираща (което не означава, че контролираш момчето) и трябва да се довериш. Имаш проблем с доверието. Импулсивна си.
Това обаче са качества на характера.
Съветвам те да опиташ да не реагираш, когато си наистина ядосана.
И дано се почувстваш щастлива!

# 14
 • Варна
 • Мнения: 7 139
Аз мисля, че задължително трябва да се среща и с психотерапевт. Явно не всеки може сам да преодолее любовни драми. Не е нормално да си нервна и склонна към кавги. Явно не можеш да му простиш и той се явява дразнител. В сайта, също има консултации с психолог. Има подобни въпроси. За мен е странно вкопчването в мъж- вредител. Като пристрастяване към отрова или алкохол е. Ползи няма, само емоции.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 15:07 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт