Я кажи ми,облаче ле бяло

• 29 301
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Плюене и критикуване са две абсолютно различни неща.
А колко малко умеят да го различават.
И колко малко хора умеят да го правят.

# 136
изумяват ме агресията и злобата тук
това е и причината да не споделя мнението си

авторката  на темата - смятах, че е интелигентна личност, но с  първия си постинг преобърна мнението ми на 180 градуса

таква помия не се беше изливала скоро тук

поздравления за тези, които успяха да запазят добрия тон, въпреки "изкушенията"

matakosmata, мнението ми се покрива с твоето, въпреки че чужбинският ми опит е само 4 години

на всички лек ден и оставете злобата зад себе си

# 137
  • Tам през Атлантическия океан
аз не видях чак агресия и злоба  newsm78 ....... ама щом някои така тълкуват различното мнение ..... Оки  Peace

Медала има винаги две страни  Wink

# 138
аз не видях чак агресия и злоба  newsm78 ....... ама щом някои така тълкуват различното мнение ..... Оки  Peace

И аз...чак пък злоба и помия newsm78 Някои хора само това очакват явно от нас  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 01 юни 2007, 10:47 от Ланфеар

# 139
  • в едно миланско село

в българия има страхотен феномен, фанатичното родолюбие на думи, склонноста да се приема всеки, който е решил да живее другаде като родоотстъпник. агресията ражда агресия. повечето хора от този форум живеят в българия, малцинствата в случая са в чужбина. отношението е същото, както и към малцинствата в българия. тоест, крайно.
загубата на добрия тон е просто пословична в подобни теми. това натъжава...........мдаммммм

мисля, 4е над тези думи си заслужава 4овек да се замисли, някои, пове4е от другите (ако могат, естествено)   bouquet

# 140
Ланфеар май трябва да сезамисли над тези думи, а и други- също. Големи родолюбци станаха.

# 141
Ланфеар май трябва да сезамисли над тези думи, а и други- също. Големи родолюбци станаха.

Кога съм казала, че хората извън бг са родоотстъпници? Дори казах, че познавам чудесни хора в чужбина! И ако не забеляза постингите ми повече се възмощавам от тези в Бг, които виждат само негативизъм.

# 142

Корнишонко, никой  не скача тук против емигрантите като цяло. Или може би аз съм се заблудила? Шанел е започнала темата изказвайки мнение, че я дразнят определен тип българи, които отивайки да живеят в чужбина започват да виждат и изказват само негативизми за родината си, често преувеличени, без да осъзнават, че "обетованата земя", в която се намират не е баш това, което те искат да я представят.  Писах по-горе, че и аз съм живяла в чужбина, имам впечатления (естествено, субективни, но чие мнение не е такова?), нито съдя, нито обвинявам емигрантите. Само безгръбначните хорица, готови да заплюват страната си, защото в новата си имат полицаи, които не ядат банички (давам просто пример, разбира се).

Аз съм родолюбец, така е- и ника съм си го избрал такъв. Wink И няма да стана американка, нито французойка, нито каквата й да било друга, освен българка. Не казвам, че няма да живея за в бъдеще в чужбина- вероятно е да се случи, но ника и принадлежността ми си остават същите.
Може и да не ме разберете, но мен животът тук ми харесва- времената са объркани, има хаос, несигурност, но има и невероятни възможности. Това е точно времето, в което искам да живея аз. Цялата тази бъркотия е точно по вкуса ми и подредеността в Англия или Щатите не би ми допаднала.

# 143
Абе ясно е, че има и такива, и онакива, и всякакви.
Като че в България се скъсваме да общуваме с всички.
Ама я, кажете, тези, дето са на работа в чужбина,
примерно, като представители на неправителствена
организация, тези от кои са. От лошите или от добрите.
Договорът им е за 2 години, опция за продължаване - още 2.
На работа са в Танзания, примерно.

# 144
  • Tам през Атлантическия океан

Кога съм казала, че хората извън бг са родоотстъпници? Дори казах, че познавам чудесни хора в чужбина! И ако не забеляза постингите ми повече се възмощавам от тези в Бг, които виждат само негативизъм.
следя темата от начало и не съм забелязала такова нещо .... Лично аз подкрепям мнението ти и постовете ти са мн.умерени и добронамерени. Просто всеки изрязява своята гледна точка. Явно различното мнение понякога се тълкува като напдка  newsm78  Като развален телефон сме тука  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 145
  • в едно миланско село

Корнишонко, никой  не скача тук против емигрантите като цяло. Или може би аз съм се заблудила? Шанел е започнала темата изказвайки мнение, че я дразнят определен тип българи, които отивайки да живеят в чужбина започват да виждат и изказват само негативизми за родината си, често преувеличени, без да осъзнават, че "обетованата земя", в която се намират не е баш това, което те искат да я представят.  Писах по-горе, че и аз съм живяла в чужбина, имам впечатления (естествено, субективни, но чие мнение не е такова?), нито съдя, нито обвинявам емигрантите. Само безгръбначните хорица, готови да заплюват страната си, защото в новата си имат полицаи, които не ядат банички (давам просто пример, разбира се).

Аз съм родолюбец, така е- и ника съм си го избрал такъв. Wink И няма да стана американка, нито французойка, нито каквата й да било друга, освен българка. Не казвам, че няма да живея за в бъдеще в чужбина- вероятно е да се случи, но ника и принадлежността ми си остават същите.
Може и да не ме разберете, но мен животът тук ми харесва- времената са объркани, има хаос, несигурност, но има и невероятни възможности. Това е точно времето, в което искам да живея аз. Цялата тази бъркотия е точно по вкуса ми и подредеността в Англия или Щатите не би ми допаднала.

Което показва как едно неЩо може да бъде интерпретирано по хиляда на4ина. моят "про4ит" не е то4но такъв, специално Що се отнася до Шанел и оЩе някои потребители. и не вярвам да е греШен.
с други си поговорихме добре и  културната конфронтация беШе удоволствие, мерси за което.

# 146

авторката  на темата - смятах, че е интелигентна личност, но с  първия си постинг преобърна мнението ми на 180 градуса

Точно първият ми постинг е просто прекрасен.В коя точно описана от мен група българи в чужбина  се откри,та реши,че не съм интелигентна?Така или иначе аз бях подготвена за негативните ви мнения и честно казано ,те изобщо не ме притесняват.Напротив,тайно се надявах екшънът да е много по-вълнуващ.Нищо,и така е добре.Някои мнения изчетах с удоволствие.На наистина успелите българи в чужбина искам да ви кажа,че когато чета за вас или слушам за вашите постижения аз се гордея и нито за миг не съм изпитвала други чувства,освен най-топли.Обобщено погледнато,нека всеки си живее където е щастлив.И българите тук и българите в чужбина имат пълното право да критикуват държавата си.Но нека да е без злоба.Че то все едно майките си плюем.

# 147
Всеки има право на избор къде да живее, а това дали ще се гордее, че е българин не зависи от самия него, а от това, с какво може да се гордее, че родината му е България.

# 148

следя темата от начало и не съм забелязала такова нещо .... Лично аз подкрепям мнението ти и постовете ти са мн.умерени и добронамерени. Просто всеки изрязява своята гледна точка. Явно различното мнение понякога се тълкува като напдка  newsm78  Като развален телефон сме тука  Laughing Laughing Laughing Laughing

Това с разваление телефон си е така...аз дори споменах, че бая време изкарвам в чужбина и приятелят ми е чужденец, а ми обясниха, че едва ли не обвинявам българите зад граница в родоотстъпничество  #Crazy

# 149
И българите тук и българите в чужбина имат пълното право да критикуват държавата си.
Но нека да е без злоба.Че то все едно майките си плюем.

Поздравления за изказването!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт