Я кажи ми,облаче ле бяло

• 29 302
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Ау, краставицата изби рибата с тази сигурност. Я, започни с дефиницията на това нещо, че да те замерям с конкретни примери от странство, където и ние пътуваме.

# 211
А на теб като ти е кисело не се стряскай на всеки - пътувай и живей! Пък като ти е сигурно всички, що се косиш, а? Замеряй с доводи някой друг. Не съм замеряла никой, и не искам от никой да се съгласява с моето виждане. Не се дразня от другите, вие се дразните от моите изказвания. Цъфтете и се развивайте. И си мери приказките.

# 212
Надявам се като станеш пенсионер да живееш доста по- добре от сегашните песионери, и да не проклинаш живота си тук в България. Hug

# 213
  • в едно миланско село
Не съм яхнала розовите облаци, и не сме зле финансово - даже сме много добре. Става въпрос за това, че в държавата ни всичко се руши, че няма сигурност, не гледам само себе си както другите, огледайте се и вижте как живеят не само тези, които се чудят в кой бутик да отидат и каква маркова дрешка да си купят, и с какви червила и гримове да се намажат, къде да отидат на почивка, и от къде да си изпишат мебели - а и тези от другата страна. Това, че сега сте добре не означава че утре ще  сте. Сигурността я няма. Но какво ли ви разправям. Вие слезте на земята, аз отдавна съм слезнала и не си правя илюзии, че всичко ще се оправи - за някои (от горе) да, но за другите(мнозинството) не. Никъде не съм споменавала, че като отидеш извън България е лесно - напротив, не ми изопачавйте думите.

korni6onko, аз разбирам какво искаШ да кажеШ и съм съгласна. 4удя се заЩо е толкова трудно да се видят и признаят реални неЩа.

между другото, понеже в4ера се говореШе за развитие и възможности в България, та разказвах по тел. на една приятелка, една от тези "от горе", та и оЩе по_високо... отговорът беШе :
"да, определени професии са добре платени и имат бъдеЩе, ако някой мисли да прави малък семеен бизнес, ок, но да се мисли за неЩо в по_големи маЩаби е абсолЮтна заблуда, вси4ко е ве4е разпределено и уто4нено"...

еми, иска ми се да повярвам на оптимисти4но настроените, оба4е неЩо  Thinking

# 214

"да, определени професии са добре платени и имат бъдеЩе, ако някой мисли да прави малък семеен бизнес, ок, но да се мисли за неЩо в по_големи маЩаби е абсолЮтна заблуда, вси4ко е ве4е разпределено и уто4нено"...

То4но така.Който си мисли,4е ще се върне от 4ужбина с някоя сума в банковата сметка и ще стане милионер е в голяма заблуда.4ак съжалявам такива хора.
И е съвсем нормално,то си е така навсякъде по света,4е вси4ко е разпределено.
Топлата вода е открита ве4е,а и останалите неща.
Не виждам нищо лошо да развиваш семеен бизнес и да живееш спокойно и нормално.Грандоманските забежки не са ми по вкуса.

# 215

между другото, понеже в4ера се говореШе за развитие и възможности в България, та разказвах по тел. на една приятелка, една от тези "от горе", та и оЩе по_високо... отговорът беШе :

Извинявай много ама кажи ми една-единствена страна, в който може да се мисли в "по-големи мащаби" и където не "всичко е разпределено и уточнено".  Или искаш да ми кажеш, че там където живееш стига да имаш уменията и амбицията някой ден ще си построиш завод или електроцентрала.  Rolling Eyes
Навсякъде има хора, които мизерстват /гетата на Париж скоро ни ги показваха/, но това съзнателен или не е изборът на тези хора, стига да искат могат да променят нещата. В България е същото, но някои хора са доста закостенели - кажи ми в коя развита страна ще стимулират изкуствено губещ сектор, вместо да преквалифицират работещите в този сектор. Но на доста хора в България мисленето е такова, държавата трябва да им дава пък те нищо не трябва да правят. И още нещо последно преди да говорите за покупателна способност погледнете какви са кредитните нива в Европа и България.

Надявам се като станеш пенсионер да живееш доста по- добре от сегашните песионери, и да не проклинаш живота си тук в България. Hug

А това с пенсионерите вече до гуша ми дойде. Абсолютно съм убедена, че процентът на тези, които са наистина в много лошо финансово състояние е много малък. Колко от тях живеят в 4-5 стайни апартаменти и вместо да ги сменят за по-малки и с остатъка от парите да си изкарат старините спокойно те не, трябва да оставят нещо на децата/ внуците. Еми извинявай ама децата/ внуците като ще имат апартамент подарък вместо да трябва да си купуват могат да помагат малко на родителите си. И в този смисъл ми е чудно какъв процент от чужденците получават жилища от родителите си.  Whistling

# 216

А това с пенсионерите вече до гуша ми дойде. Абсолютно съм убедена, че процентът на тези, които са наистина в много лошо финансово състояние е много малък. Колко от тях живеят в 4-5 стайни апартаменти и вместо да ги сменят за по-малки и с остатъка от парите да си изкарат старините спокойно те не, трябва да оставят нещо на децата/ внуците. Еми извинявай ама децата/ внуците като ще имат апартамент подарък вместо да трябва да си купуват могат да помагат малко на родителите си. И в този смисъл ми е чудно какъв процент от чужденците получават жилища от родителите си.  Whistling

аз викам направо да ги отстреляме, заедно със всякаква друга неропдуктивна сган, стига са ревали, пържоли им се ядяли   Twisted Evil

# 217
Не съм яхнала розовите облаци, и не сме зле финансово - даже сме много добре. Става въпрос за това, че в държавата ни всичко се руши, че няма сигурност, не гледам само себе си както другите, огледайте се и вижте как живеят не само тези, които се чудят в кой бутик да отидат и каква маркова дрешка да си купят, и с какви червила и гримове да се намажат, къде да отидат на почивка, и от къде да си изпишат мебели - а и тези от другата страна. Това, че сега сте добре не означава че утре ще  сте. Сигурността я няма. Но какво ли ви разправям. Вие слезте на земята, аз отдавна съм слезнала и не си правя илюзии, че всичко ще се оправи - за някои (от горе) да, но за другите(мнозинството) не. Никъде не съм споменавала, че като отидеш извън България е лесно - напротив, не ми изопачавйте думите.

korni6onko, аз разбирам какво искаШ да кажеШ и съм съгласна. 4удя се заЩо е толкова трудно да се видят и признаят реални неЩа.

Е, един човек да ме разбере. Напълно съм съгласна с теб - тук в България не всеки ще може да се развива както той иска. Не съм песимистка, но истината е горчива и боли.

# 218
Ами да, то за какво са, само искат пенсиите да им увеличават, изработили са си годините и след това да умират като децата им не могат да им помагат, защото и техните заплати не са милиони  newsm62.

# 219

аз викам направо да ги отстреляме, заедно със всякаква друга неропдуктивна сган, стига са ревали, пържоли им се ядяли   Twisted Evil

Е на това му викам тълкувание.  ooooh!
Ако може сега да ми кажеш колко от пенсионерите в чужбина получават парите си от държавата, и колко от частни пенсионни фондове. И колко си дават половината пенсия, за да помагат на детето /което между другото гони 30/.  Thinking
Мога още много да напиша по въпроса, но темата и без друго доста се разводни, така че спирам дотук.

# 220
  • в едно миланско село

Ако може сега да ми кажеш колко от пенсионерите в чужбина получават парите си от държавата, и колко от частни пенсионни фондове. И колко си дават половината пенсия, за да помагат на детето /което между другото гони 30/.  Thinking
Мога още много да напиша по въпроса, но темата и без друго доста се разводни, така че спирам дотук.

уу, намери на кого да ги зададеШ тези въпроси.  Laughing
в смисъл : в Италия за 4астни пенсионни фондове се говори от много скоро, така 4е мога да ти кажа, 4е 100% от пенсиите са от държавата. тепърва (след 20_ина години  Mr. Green) Ще има процент от 4астна застраховка (ако си си направил, де).
и да, по_голямата 4аст от пенсионерите си издържат ве4ни студенти, или 4исто и просто дете (голЕЕЕмо), което работи, но си седи в къЩи без да дава 1 евро Laughing

# 221

Ще ти кажа са Италия, за Китаи нямам представа, както и за други 4ужбини: от сегаШните пенсионери ВСИ4КИ (4астнте пенсионни фондове са навлезли доста по_късно) и си живеят доста добре
детето на 30 обикновно си живее с мама и тати, а може и да у4и оЩе

хихихи заедно го писахме

# 222
Не знаех за Италия и благодаря за информацията.  Peace
Интересно ми имат ли право на безплатни лекарства и градски транспорт.  Thinking
Много изместихме темата, но все пак държа да отбележа, че не смятам да ходя на лов за пенсионери.  Stop Това, което се опитвах да кажа е, че в България те далеч не живеят чак толкова зле колкото някой се опитва да изкара.

# 223
Ако някой се изказва неподготвено, това си ти ! Категорично не можем да сравняваме България с нормалните страни, и ако ти твърдиш обратното, значи не си ходила в чужбина Mr. Green.

Ти също. Ходене и живеене в чужбина си има големите разлики. Във всяка една страна има и положителни, и отрицателни страни. Така и в България. Навсякъде. Идеално няма и розови пеперуди не закусват никъде. Просто всеки претегля кое за него е по-важно - материалното, душевното, топлотата, сигурността и какво ли още не и решава къде и какво да прави. Но да се твърди, че в България всичко е черно и гнусно е просто жалко и нелепо.
Peace За пореден път установявам, че мисля като теб, Блонди!  Hug

# 224

копирах си мнението от чужбинската тема. предполагам, че не съм единичен случай, но просто така съм си обяснила нещата за себе си. не мисля, че в българия е ужасно, просто не познавам живота тук. прекалено дълго живях в германия, бързо се интегрирах, но винаги исках да се върна в българия и да остарея тук. намирах, че остаряването в германия е тъжно и самотно. оказа се, че и тук е станало така. не забравих след два месеца български, псувам си автентично и не ходя на море В юли Wink просто вече не съм първа младост и навика явно е много силно нещо. съдбата ми не е кой знае колко щастлива. когато съм тук ми е мъчно за германия, когато съм там ми е мъчно за тук. навсякъде има гадости и неуредици, но просто в българия са едни, в германия са други.
единственото нещо, което обаче адски ме дразни са кофите с помия, които се изливат върху емигрантите. и препоръката да си идат ТАМ. считам, че съм запазила правото си да критикувам българия, тъй като имам български а не немски паспорт, който оставих от убеждение, макар, че щеше да ми е по-леко да се откажа от поданството си.
много хора от напредналите европейски страни отиват да живеят другаде, въпрос на избор и нагласа е, но това не кара съотечествениците им да озверяват и да ги плюят. емиграцията е нещо съвсем нормално.
в българия има страхотен феномен, фанатичното родолюбие на думи, склонноста да се приема всеки, който е решил да живее другаде като родоотстъпник. агресията ражда агресия. повечето хора от този форум живеят в българия, малцинствата в случая са в чужбина. отношението е същото, както и към малцинствата в българия. тоест, крайно.
загубата на добрия тон е просто пословична в подобни теми. това натъжава...........мдаммммм

Моите уважения! Много точно казано според мен...

Общи условия

Активация на акаунт