1 Юни е сега - ще празнува АПРИЛската тайфа!

• 8 342
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Рапортувам - взех Дентинокс. Намазах преди лягане,хареса му, искаше да изяде капачката (добре че е бяла и я съкивах в тъмното между зъбите), спа си в леглото до 6 сутринта с няколко промрънквания. Тази нощ се научи да си намира бибата по звука, който издава дръжката, та и биберон не съм ставала да давам. В 6 се премести при нас и пак заспа до сутринта.
Само дето на мен не ми се вярва ефектът от 1 намазване да трае цяла нощ, та ще го наблюдавам още няколко вечери.

# 136
                                         Еоооооооо, Здравейте, момичета!!!
Мецанке, добре завърнала се, радвам се, че прописа!!!

Енви, аз държа на следобедният сън и задължително да е в вкъщи, в неговото си легло, а и той от половин година навън не спи! През деня излиза с баба си предиобяд, а вечер с нас, като вземем батко му от ДГ. Общо взето държа да има режим.

За респекта - и двамата сме много либерални, на мен отвътре не ми иде да се карам и винаги, когато го правя излиза много смешно, но от известно време се налага татко им да строява Люс, защото взе да се прави на голям тарикат и да се опитва да се налага. Но и неговото каране е по-скоро говорене на малко по-висок тон.

Кроасани давам, но с кисело мляко, защото иначе се омазва целия.

Черепахова, мисля, че 1 г е достатъчно дълъг период за кърмене, така че не се притеснявай - направила си най-доброто за Симонка.  Hug

Нуни, успех в ремонта и дано случите на кадърни майстори!

Елидима, аз съм точно от тези, които предпочитат да играят с децата, да им обясняват нещата чрез игри, например Люс се научи да брои и да познава цветовете, като редихме фулмастери и драскахме с тях. Още го правим, на него му е интересно. А пък онази вечер се замярвахме с възглавници, голям смях.... Joy Joy Joy

Вчера изписаха Ивайла и цяла вечер съм помагала на сестра ми, тя горката изобщо не знае какво да прави, а и Ивка не иска да суче и сестра ми се цеди и й дава от шише. Толковаааа е малка и беззащитна. Довечера пак ще ходя да помагам и да й обяснявам, но го правя с голямо удоволствие!

Ааааа, Енви, от скоро много чупя и мъжо ми вика "Бедствието вкъщи"! Laughing Аз го отдавам на недоспиването, защото по принцип не съм такава смотла, ама....

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 10:09 от Бедствието

# 137
  • София
Добре дошли на Мецанка и Невенчето! Много е пораснала. Simple Smile

Данче, Енви, обучението беше по бизнес планиране- как се прави бизнес план при започване на собствен бизнес. Не съм се върнала на работа, просто използвах този курс да разнообразя малко пейзажа около мен. Но сега имам да смъквам спешно килграми защото там направо ни угояваха, а другия месец ще съм кума.

Давам на Соня от малките кроасанчета-харесва ги, но хапва малко само.

Плюшените играчки не я интересуват въобще. най-много обича музикални играчки.

Ние точно снощи се възпитавахме вкъщи - като я къпем тя иска шампоанчето/ от тези малките на Бюбхен/ и го отваря със зъбите и почва да смуче от шампоана. Като й го взема почва да реве неутешимо. Хем ми е жал да плаче заради една тубичка, хем като й го дам и тя млъква и почва да се хили доволно и пак го лапа. Мъжа ми твърди, че ни се налага. На мен ми  е трудно да намеря границата понякога. Затова татко й я строява и гледам да не се меся. Аз съм "доброто ченге" Wink, но си и нося последствията.

# 138
  • София
Добро утро и от мен  Hug

Много криво ми започна деня, а и преди години на тази дата малко катастрофирахме, въобще днес ще стискам зъби да минава бързо деня.

Енви, нашия режим е 1:1 с този на Янчето на Нуни. Сутрин ако го събудя към 8ч после може да заспи към 11ч, но тъй като ходиме за ДК по това време сме навън и почва да мрънка за сън към 12ч. Спи само вкъщи, въпреки, че последните дни спи и в количката 30-40-50 мин, с което му се разваля дневния сън. Аз също се чудя как го карат майките, които са по цял ден навън. Най ми е чудно, как ще стане номера с гърнето, за тази цел трябва по цял ден да сме си вкъщи  newsm78

Лесииии, само по текста в подписа те разкрих този път  Mr. Green Относно респекта ми стана много интересно вашето семейство, как искам да се видиме, т.е. да ви видя  Mr. Green Ние със Ст по принцип говориме високо, все се караме за нещо, въобще обратното на вас. Трябва ми нагледен пример та дано си вземеме бележка. Много се радвам за малката Ивайла и че има толкова добра и грижовна леля!  Hug  bouquet

Меци, радвам се, че отново се появяваш, как така?  Mr. Green

# 139
Аааааааааа, Данче ние само с децата сме така, иначе като се караме двамата е различно. А и мъжът ми навън с другите хора е друг човек, но казва, че го прави, за да имат респект! А пък аз не съм конфликтна, все гледам, ако е възможно да избегна конфликтите..bowuu

# 140
  • Варна
Добро утро и от нас!
Днес поне поспа малко повече, но тов ане ми пречи да съм изнервена до краен предел. Незнам на какво се дължи, дано премине скоро.
Писах за респекта, защото моето дете е изключително палаво. Това го казват всички. АЗ нали нямам база за сравнение Heart Eyes Чупи, блъска и реве тръшка се и т.н. Трябва да има някакъв начин да бъде накаран да не пипа тук и там. След-като плясването по ръцете на помага, а напратив , кажете как да се правим?! С обяснения не става, по цял ден повтарям това не, така не се прави т.н. Резултата е пак да бърка в печката, да се мъчи да изкорми компа или други истории. Всички играчки се блъскат в пода и се трошат. Стигнах до там, че да не му давам по-хубавите. Просто ми е жал, хората са дали пари, а той ги троши още пред тях ooooh!
Иначе страшно лъчезарно дете, много се смее и бърбори постоянно. Но е послушен само извън къщи, т.е. при бабите си. В същност той ходи много рядко де, така че не е нещо като разглезване от тяхна страна.
Уф, много го обичам, ама съм страшно изнервена.

# 141
Добро утро на всички.
Първо искам да поздравя за пореден път всички майчета, които кърмиха и то толкова време   bouquet
Не знам за вас, но аз не бях чувала за мехлем, който се маже на синини  newsm78 Стенли нали си е луда глава и постоянно има поне две-три синини по главата и като го намажа с това и на следващия ден му няма нищо  Whistling

Вчера бяхме на покупки за морето и взехме бански на големия човек  hahaha ама колко са малки  Joy

# 142
Вчера докато си лежах шефчо ми проверяваше какво има под блузата (обезумявам като си навре пръста в пъпа ми), повдигна и по-нагоре, но не беше впечатлен от нищо  Mr. Green пак продължи да проверява дълбочината на пъпа ми  Mr. Green

Данчееее, при нас е същото  Mr. Green голямо забавление пада, но не знае кога да спре  Joy Един път на опашката в магазина баща му го е гушнал и пред нас една мацка и нашия като се засили да й вдига блузата, за да й види пъпа и да прави боц там  hahaha hahaha hahaha После обяснявай кой на кво учи детето  Mr. Green

Данче, давай бе душа, готова е за гладене  Peace Вече не цапа. Кажи кога ще идваш, за да слагам кафето  Grinning

# 143
Наде, какъв мехлем? Аз също за пръв път чувам, че има нещо специално. Аз знам за слънчогледово олио, но трябва да се маже веднага след удара. Също не се появява синина (лично изпитано).

# 144
Eто ме и мен на линия  Simple Smile.

Набързо се включвам по темите , че много работа ме чака  Whistling.

Ема я мажа с Троксевазин, не знам дали става за деца, но не вярвам да е вредно. Иначе бабите - с олио.

Плюшени играчки
-  предимно с такива играе, гали ги , целува ги, храни, дава им биберони и т.н. Списание много обича да разгръща и понякога с музикалната къща - общо взето това са й игрите.

За агресията - никога не съм я пляскала през ръцете, само "НЕ" , мисля че агресивните деца са на такива родители, поне наблюдавам такива случай около мен, може би има и изключения. Баща й веднъж и махаше нещо с пръст и след това два дена и тя така  Shocked. Откакто се е родила много я прегръщаме и целуваме и ми се струва , че затова е толкова гальовна, но може би при момчетата е по-различно все пак.

Два дена я удържах до 1 часа и минахме с един доста дълъг следобен сън - 3.5 ч. и вечер си заспиваше в 9.30, но днес май няма да се получи номера - преди малко заспа, не издържа. На разходки ходим от 9.30 до 12ч и после ако не ме мързи след 5 часа.  И аз предпочитам да спи вкъщи, за да полегна или да свърша някаква работа.

# 145
  • София
Охо, Мецанка е на линия  Hug

На нас разходките ни са в зависимост от времето, не се съобразявам със съня на малкия, той без проблем си спи в количката, взимам си и храна за навън. Гърнето не го ползваме още, та и то не ни е спънка, а къщната работа я върша сутрин рано или вечер късно, аз съм от нощните птици и ми остава време и за домакинстване, пък и само тогава мога да свърша нещо на спокойствие. Иначе, ако не е дъждовно като днес и не е много горещо, си седим навън по цял ден.

Татянка, една приятелка от ХАмерика ни беше подарила доста дрешоляци и размерите бяха на месеци или на годинки, а на почти всички етикети даже пишеше и за какви кг-ми и сантиметри е. Обувките, обаче, бяха с много странна номерация.

А аз реших да отказвам кафето, че нещо ми се разбуди гастрита, но хич не се чувствам добре така, явно малкия не ми вдига достатъчно кръвнотоMr. Green Кажете нещо за разбуждане, но да не прецаква стомаха и да не е много калорично!  Wink

# 146
Мецанке, много липсваше  Hug Цунки на Вени  Heart Eyes Предполагам, че още се кърмите нали? сподели как е, ние сме още на поискване, но много бърка в пазвата  ooooh!
кроасани - опитвал е, но не му давам  Naughty
кафе - докато не опита не се кротва  ooooh!
плюшени играчки - нула внимание - от играчките признава коли и топки само Peace
Mayflower, и ние гушкаме много Алекс и в последно време само се натиска да ни целува ...по устата  Mr. Green то мен, баща си и вуйчо си де  Laughing
агресия - не проявява, но се сърди много, когато не е по неговата, никога не съм шляпвала през ръцете и не смятам, че това е начина да се научи, но вече като му кажа "НЕ" и ме гледа намръщено и се сърди  Sunglasses
Леси, целувки на борбената Ивайла, да ви е жива и здрава и много да ви радва   bouquet
Снощи пак изтървах срещата с Мисчето  Rolling Eyes Баща ми беше решил, че ще идем до плажа и нали е за малко тук и му се връзвам, но такова беше очудването ми - Алкес се зарадва адски много на морето (сякаш всеки ден го водя) и нагази веднага във водата, не му беше студена, никаква реакция от температурата и една вълничка му намокри дупарата  Crazy аз не бях подготвена за плаж де, след работа отидохме, но беше супер, много му хареса и съм доволна, че ще имам компанийка за плажа  Mr. Green

# 147
Сминси, морско чедо е Алекс, любовта към морето му е в кръвта Grinning Яна като я заведм някой ден си представям как ще пищи, каквато е фръцла Laughing

за агресията - ударих я през ръцете веднъж, но си беше набутала пръстите в канала на банята и се беше омазала цялата. От тогава не пипа там. Иначе като й кажа НЕ или й повиша тон моментално започва да реве.

Леска, представям си колко си щастлива Heart Eyes. Сестра ми така е с 2 момчета и като се роди Яна всеки ден ми помагаше. С ръка на сърцето мога да кажа, че чрез форума и с нейната помощ си отгледах детето Laughing. Сега й изпраща рокли и фусти и си я глези много.

# 148
  • София
Наде, как я оправи ютията?

Ренка, незнам дали има нещо за заместване на кафето и да не е калорично. Може би 2 деца вместо едно ще идва доста ободряващо  Mr. Green - това на шега. Когато нещо съм сбъркала сметката с кафето се "събуждам" със студена вода за миене и за пиене, също добре ми действа и газираното (безалкохолно  Mr. Green) както и ако направя хипербърза гимнастика.

# 149
Мецанке, аz като дърта клюкарка  Laughing, и Филипа, Мис4ето и Мъм са с ленти  Grinning

иихааааа!!!!  Crazy  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Момичета честито на всички ви, да сте живи и здрави и да изкарате едно леко, лесно и прекрасно бременеене - и раждане  Hug

Един крем за синини е хепароид, аз съм го ползвала със страшен успех върху себе си, но не знам дали е подходящ за деца.

Май почвам да схващам темата за агресията и възпитанието, та да кажа нещо по същество и аз. Съгласна съм с Тинчето че (по моите наблюдения както и по нейните) агресивни са предимно децата на родителите които много държат да налагат авторитет, пляскат, викат и т.н. У нас почти не се казва "не", по-скоро обясняваме "там боли/пари/мръсно е ...", изобилно се казва "браво" и се раздават целувки гушкане и гъделичкане на кило и малката е направо ангелче и много гушлива. Не е кротко дете в ежедневието, но определено не е агресивна - още, но все пак тепърва ни чакат "ужасните две (години)"

За налагането - това всички деца го опитват. Много хубав пример е историята на Рени с шампоанчето. И Вени се тръшка така като и вземеш нещо. Никога не се карам. Ако е играчка и съм и го взела случайно - връщам, тя е в правото си да си го иска а само така може на тази възраст. А ако е нещо вредно или не е за ядене като шампоана примерно - взимам и го и и предлагам алтернатива, ако продължи да се тръшка и говоря спокойно и хич не се впечатлявам, ако ще да опищява площадката. И тя съответно спира да се тръшка след 30-тина секунди.  Ако зора е голям, изнасям я - надявам се скоро да започне да разбира че ако се тръшка много, къпането/играта/яденето просто ще спре.

Според мен децата в тази възраст вече се опитват да си изградят независимост и да проверят къде са границите на това, което могат да правят. Т.е. опитват се да се самоопределят а не да се "налагат", т.е. това не е налагане от глезотия а здравословен етап в развитието (който ще продължи ехеее, до към завършване на гимназията  Laughing). Също така е добре за тях да има граници какво им е позволено, но не самоцелни за да им налагаме "авторитет" а за да започнат да учат кое е хубаво и лошо, опасно или не, изобщо за живота. Така си мисля.

Т.е. въпросът не е дали един родител е по-рестриктивен от друг, защото това си зависи и от детето и не могат всички да се слагат под едни знаменател, а дали рестрикциите, колкото и да са, се правят спокойно и с желание да се помогне на детето, а не за да се гради някакъв личен авторитет или респект и т.н. бла бла бла... Според мен авторитета на родителя е от раждането на детето, и по-скоро родителите го компроментират и намаляват с времето ако не са разумни, а не обратното - да нямат отначало авторитет и да го градят. Виж, с външни хора - учители, бавачки, баби - е последното.

Разписах се доста по темата (и то без да съм чела назад  Embarassed- дано не повтарям някого), извинете, но и на мен точно това ми е най-интересно в момента. Вече излязохме от етапа на просто "отглеждане" и навлизаме в етапа на съзнателно възпитание на децата си... Мале, как си тече времето...

Сминси   Hug малката ме дърпа и не остана време, но да ти кажа - на поискване сме и суче като смок  Grinning ще ти пиша на лични ако искаш да си споделим кърмачески клюки, че не знам дали останаха много кърмещи, да не отегчаваме останалите?

Общи условия

Активация на акаунт