1 Юни е сега - ще празнува АПРИЛската тайфа!

• 8 333
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Гледах снимките от 1-ви юни  Grinning
Нуни & Яна-страхотни сладурани,изглеждате като две сестрички  Heart Eyes
Аги,Тони прилича изключително на теб,много е фотогеничен  Grinning
Раче,Емо е едно голямо красиво дете  Hug
Бабълче,а Маги е голяма сладурана  Grinning
Вени,Мати и сестричката му са прекрасни деца!Бъди много горда с тях!
Данче,Стаси е послушко  Heart Eyes и много прилича на теб.А ти след бременноста си се разхубавила още  Heart Eyes

Рина,Скарлет е пораснала,направо не можах да я позная на снимките,много е сладка  Heart Eyes

Мецанка,благодаря ти ,че си тук.Много ми липсваше и отново с темата на възпитание ми помогна лично на мен доста.Още веднъж благодаря   bouquet

Леси,как е малкото бебче?Оправя ли се?

За яслата-аз лично хем искам,хем не да я пусна.Знам,че много ще плаче,силно е привързана към мен и ме е страх.

За възпитанието-да ,определено съм я шляпвала по ръчичката и по памперса,но ефект няма,затова мисля да пробвам това,което писа Мецанка,но всичко се дължи на преумората ми по цял ден /защото тя е на работа с мен/ и понякога не издържам на всичко.
Дея-Мария не мога да я нарека агресивно дете,защото тя /както и всички останали/ са все още бебета,които не знаят какво е добро или лошо и няма как да са агресивни,но пък виждам че понякога скубе,много силно щипе,страшно е започнала да вика /има ли други така?/,хленчи,тръшка се ....Проявява характер вече  Grinning
Но,забелязвам че е вече е едно по голямо дете,защото реагира когато и кажа "донеси шишенцето си с вода"/носи го/,"хайде избърши си в кърпичката муцунката "/пробва се ама тц още не точно/ "гушни се","дай ми целувка"/подава устнички като маймунче Mr. Green/и др.

Черешите не ги беля,давам ги така,като само махам костилката.

За водата-да пие и то доста,аз се радва че п едно време беше проблем.

# 226
ramama, много е сладка дъщеричката  Heart Eyes.

Мис КаприЗ, ама и ти много рядко взе да наминаваш насам  Sad

Качих малко пресни снимки, обърнете внимание на новото умение на щерка ми /да си рови в носаEmbarassed, голям срам.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=39047&photo=9

Момичета, заминаваме в петък на вилата, ще се върнем края на месеца за ваксината. Пожелавам ви хубаво време и много разходки  Hug.

# 227
Дея, Яна вика, крещи, тръшка се, сърди се - всички емоции ясно ги изразява. Оставям я да си се тръшка, но като видя, че започва да рони сълзи я гушкам. Не мога пък да я гледам как плаче. Но и аз днес се радвах как е започнала да изпълнява команди Joy донеси това, направи онова. Дечица станаха мъничките априлчета Heart Eyes

Тинче, хубаво изкарване на вилата. Ема е много мила, приличаш на нея Hug

рамама, ама Реа как уверено ги катери стълбите, браво Grinning

# 228
Mayflower ,Ема е едно малко русо ,сладкишче  Hug ,много нежничка !
Дея-Мария също се опитва да си рови в носа или пък най новото ,е че когато мисли нещо си хваща с две пръстчета брадичката  Mr. Green
Аз влизам рядко защото много се умарям по цял ден с нея и на работа  Tired,идва ми в повече и набързо ви чета и лягам

Нуни,аз си я оставям да поплаче,особено когато я слагам да спинка,плача е голям,но зная че ако се върна и я гушна ще плаче постоянно за всичко защото ще стане на нейната.Абсолютно верно е ,вече не са бебчета ,а пораснали дечица  Hug

# 229
Абе да ви питам. По колко пъти на ден ядат вашите деца и какво количество? Иво ще ми изяде и ушите, ако му ги дам. Значи вечеря си той, изяжда си всичко. Правя си сандвич, следва ъъъъ-ъъъ-ъъъ, сочене с пръст, след това рев, като м удадох накрая парчето хляб, ми го грабна от ръката и така го напъха в устата, все едно съм го държала гладен 3 дни. Като се върна Младен, яде още една вечеря от нашите чинии. И следи зорко - ако му дадеш различно от това, което в твоята чиния, се сърди. Ми той както я кара сега, не ми е ясно в пубертета как ще го изхранваме  newsm78
А, да, час и половина след вечерята си пие и вечерното мляко, 140мл. Яде през три часа, а докато му правя манджата, се върти около мен, ъъъъ-ка, реве и ми дърпа панталона. Нинам какво да правя. И не наддава. Дали да не го изследвам за глисти????

# 230
Юлче,тамън се чудих какво съм забравила да питам  Grinning
Та при нас е обратното,мъка е това ядене и то голяма и искам да знам има ли други така злояди.
Дея-Мария ако я оставя може и само два пъти на деня да хапне. Tired

# 231
Да ги сменим за малко, а? А? Искам поне веднъж да си изям обяда сама.

А Иво е много послушен и всичко яде.

# 232
Да ги сменим за малко, а? А? Искам поне веднъж да си изям обяда сама.

А Иво е много послушен и всичко яде.

ТЦ,давай го насам докато родиш  Grinning ,може покрай него и Дея-Мария да прояде така  Mr. Green
Искам послушно дете и всичко да си изяжда ,така че и бартер можем да направим  Mr. Green

# 233
  • Boston, MA
Юлче, абсолютно същото е положението в нас. Ъ-ъ-ъ-ъ докато не му дадеш от твоята манджа. Или ядем бисквити заедно, неговата си я държи в ръката, идва и гризе от моята. Не е глисти, иглите в дупето са.  Laughing
Доста са смешни галошите, да, но за дечицата за лятото са направо супер (и са около 10$). Да взема наистина един внос да направя.
С командите е супер! Вчера ми пускаше музика и танцувахме двамата - толкова смешно върти дупе. Каним се да купуваме камера от толкова време, направо супер ценни моменти изпускаме...
Тина, много е сладуреста Ема. А прическата ти много ми харесва!
Рамама, и на теб поздравления за дългото кърмене. Янче, ти как си?

# 234
  • София
Смини, в Каварна отсядаме в една леля на моя колежка - живее близо до стадиона, та с Емо ще слушаме концертите на аванта. Относно носенето на Емо какво да ти кажа - 14 месеца ми е все в ръцете, та не ми прави много впечатление. Таткото добре борави с Фастум гела и ме вдига на крака.
Вени, време ми е да се завръщам на работа и мислехме на есен или най-късно през януари да го пуснем на ясла. От фирмата на Косе ми предложиха частна ясла като фирмата поема част от таксата - все още се двуумя дали да търся държавна ясла или да приема предложението.
Деска, край мен магазините са много тясни и с количка няма шанс да вляза в тях та се налага Емо да го нося под мишница, да нося чадър и покупки. Само съм за скрита камера как ходя като родопско магаре натоварена. Mr. Green
Юлче и моя хубосник яде като невидял. Гледам първо него да нахраня, че хич не може да стои гладен и започва да ме дърпа и блъска докато си получи яденето. След това независимо, че е ял оглежда и нашите манджи и ако си хареса нещо наддава викове. И тъй като ястията ми са често пикантни му предлагам солетка, коричка или шишенце с айрян и човека забравя за всичко. Днес обаче си отворил шишето и беше излял половината по дрехите си останалото на мокета, та за 2-ри път тази седмица прах мокет  ooooh!

Относно майчинството - и аз знам, че ако дам детето на ясла трябва да пусна молба за връщане на работа и да ми спрат майчинството. Това ми го обясниха от личен състав в банката, където работя. Всяка ясла подава в НОИ списъци с ЕГН-тата и имената на децата, постъпили в яслата. Мислех, че ако го дам в частна няма да се усетят, но и частните били длъжни да дават тази информация. Притесненията ми бяха относно адаптирането на детето в яслата и ме успокоиха, че ми се полагат 40 дни платен отпуск за двете години майчинство. Като подам молба за прекъсване на майчинството и декларация, че детето ми ходи в еди коя си ясла мога да си пусна молба за платения отпуск и да остана в нас докато детето се адаптира в яслата. След като го обмислих стигнах до извода, че е разумно да постъпя точно така.
Сега остана да реша къде искам да дам детето си, но и това решение ще отложа за наесен.

# 235
Дея радвам се че се появи, чудех се дали пишеш още  Hug

Череши моето джереме не ще! Не знам как да я накарам да ги опита дори, като близне и се дърпа  Sad нищо де  ще пробвам пак по един изпитан метод - ще си устроим едно голямо ядене на череши с баща и пред нея, ако и това не я заинтересува...

Вени яде три основни яденета и две междинни закуски, но не изяжда индустриални количества. Обаче определено като наближи време и огладнее и започва да ни обикаля и дърпа за дрехите и да вика "Папай папай"  Simple Smile но не си и ска от чиниите ни, доволна си е от нейната стига да и е вкусно.

Преумората е голяма мъка  Confused Вече станах разногледа но и някак си се примирих - то е ясно че като тръгна на работа няма да е по-лесно, напротив...

# 236
ramama, ама Реа наистина много уверено се изкачва по пързалките! Но и ти как я превзе тази пързалка - не е истина! Shocked

Тина, много сладка Ема! Жалко, че на снимка, не може, да се види, каква е артистична бърборана!  Heart Eyes Весело изкарване на вилата!

И други отпускарки май ще има - Раче, Наде... Съвсем ще опустее темата... Confused

Юлче, Велина яде 4 пъти по около 250 гр. Естествено посяга и към нашето, но това се случва само вечер, т.к. само тогава се събираме всички на масата. Гледам, да не й угаждам много. Crossing Arms

Раче, точно това си мислех, да споделя с кандидат-работещите мами! Нали се натрупва и неизползван платен годишен отпуск, който при мен е доста, а като се добави и отпускът за идващата 2008 г. ...  Party Та това е вариант, освен детето да свикне с яслата, и да си удължиш престоя в къщи, но вече с получаване на 90 % от заплатата /дано не бъркам %/. Обаче, за да си получаваш пълната сума за платен отпуск, която ти се полага, според твоята си заплата, трябва да се върнеш, да работиш 10 дни, по възможност в края на даден месец. Работодателите, т.е. счетоводителите им, са наясно с този момент. И без това може, но съответно от майчинство - директно в платен отпуск, ще ти се заплаща по-малко. Такава схема направих с Пепи, и сега ми предстои такова нещо.
Peace

# 237
Ох това с адаптирането и яслите много ме притеснява, но и аз мисля да си взема отпуск като го дам на ясла, докато се адаптира, а може и да продължа от вкъщи да работя докато свикне, само да видим дали ще се съгласят, че от сесптември май трябва да мина на цял работен ден ... Ама ще го мисля като ми дойде до главата.

Рамама, много е сладка Реа, как хубаво катери стълбите Heart Eyes

# 238
И днес ще съм на линия , няма да се отървете от мен така лесно   Mr. Green.

Енви, нашата счетоводителка ми каза , че това с връщането за 10 дена е пълна глупост. Не е необходимо да се връщам , за да ми актуализира заплатата. Няколко колежки се върнаха тая година от майчинство и директно ги пуснаха отпуски. Аз ще имам няколко месеца отпуск, но едва ли ще ми я дадат цялата , защото трябва да започна от септември, не може по средата на годината. Така че като ми изтече април ще ме пуснат до септември, което са си 4 месеца  Grinning. Виж точно колко пари взимаш после не знам, ще питам колежката, която сега се върна, но не е минималната .

Дея, Ема е на периоди с яденето. Понякога няма никакъв апетит и яде само прясно и кисело мляко, понякога повечко хапва, но като цяло не се храни много и не качва по много.

Юлче, на сестра ми детето беше като Иво - все гладен, а сега ако го видиш колко е злояд и какъв е клечо.

# 239
здравейте за яслата и майчинството и аз така знам. и като тръгнат на ясла и ако не ти изтекла майчинството вземаш и 50% от сумата.но не ми е ясно, ако пуснеш тия 40 дена отпуска какви пари ще вземеш,не ли е по добре да се върнеш на работа за 5 дена да ти актуализират заплатата и после да излезеш отпуска? а дали ти се порагат всичките 40 дена отпуска при условието ще прекъсваш майчинството.

Общи условия

Активация на акаунт