1 Юни е сега - ще празнува АПРИЛската тайфа!

• 8 324
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
още нещо момичета, аз бях в болнични 8 месеза през бременността си,дали за това време ми се полага отпуска също?демек за календарна 2005г.аз забраменях  юли, и от август бях болнични.а пред това само 5 дена бях отпуска.знаете ли как е тогава?

# 241
  • София
Енви, голяма съм пъргавелка, нали!

Включвам се към злоядите! Моето врабче беше 7800 кг на 1 годинка и е 8200 кг сега. Баща и като я види гола и й казва реброфон.

Ама и Реа се тръшка ужасно, бие ни, хапе страшно силно, ама.....аз не и се карам а я измъчвам с целувки.

# 242
ramama, наистина ме впечатли, т.к. аз категорично отказвам, да се катеря по пързалки и катерушки, да се возя на колички, въртележки и пр. Mr. Green

tusana, щом си по трудов договор за всяка календарна година ти се полага платен годишен отпуск, независимо, че си била в болнични или в майчинство. Щом се върнеш на работа преди, да са изтекли 2-те години майчинство ти се полага наред със заплатата и 50% от майчинството. За конкретните изчисления не мога, да съм категорична - най-добре питай счетоводителя ви - той ще ти обясни най-подробно. Peace

Тина, на мен това също счетоводител ми го е обеснявал, но не съм специалист - не мога да съм категорична. Моя колежка след майчинство си пусна отпуските по описания от мен начин, а иаз самата съм го правила.  А това, кога да си вземеш толкова дълъг отпуск - естествено преценяш, още повече като е свързано с учебна година. Peace

# 243
  • Варна
Здравейте !
И аз ще имам натрупана отпуска, с тази за 2008, почти 100 дена. Чудя се дали ще мога я взема newsm78 Още почече, че аз съм военна, а там не се ползва цяла отпуска наведнъж. Мислех да ги помоля поне докато го вземат моя в яслата, да съм в отпуск. Нали се получава 2 месеца след изтичане на 2те години (надежда се септември никаква). Но военната мисъл ще ме вика през ден на работа, много сложно става. Поне да ми я платят, но и това е мираж.
Моя Ники не иска да яде 2 група, стачкува. Храня почти насила на обяд. Старх ме е, че ще се стресира. Обядва чак към 15 часа, след сън. Това ме кара да си мисля, че е гладен и той е, но тия манджи го побъркват. Нямам възможност да му готвя, а и той не ми харесва манджите. За пюрета голям. Може бе причината е броя зъби, няма кътници още, само 6бр. резци. Сигурно не може да сдъвче храната и се дави, а това го плаши. От днес започвам да пасирам, защото съвсем ще се откаже. Голям мъка тия зъби, той не вади нищо с месеци, после избухва с 3 наведнъж. Сега чакам "избухване", от 2 месеца се дере, а няма "никой" newsm78
Като цяло се тъпче нон-стоп, солети, краставици, гризки. Сигурно е станал поне 14 кила.

# 244
Мисля, че работодателите общо всето са склонни, да дават големи отпуски точно при тази ситуация, т.к. имат по-голям интерес действително, да ползваш отпуската, отколкото един ден, да я плащат. Освен това, след като се върнеш на работа, т.е. навлезеш в работата, почти сигурно е, че никога няма да ти дадат накуп 100 дни отпуск. А в нашия случай ситуацията е друга - извън работния процес сме, все още никой не разчита на нас, и всички са наясно защо си вземаш 100 дни отпуск.
Но много зависи и от естеството на работата, както и от естеството на шефа! Mr. Green

# 245
  • София
Добро утро и от нас  Hug Специални поздрави от Бабълчето имате!

Силно се надявам днес да не ни вали, за да поизлеземе за по-дълго навън. Тук на аерогарата, сутринта имаше супер гъста мъгла, спомних си зимата чак леко коледно настроение ме полъхна  Mr. Green

С яденето - почти никога нямам проблеми, яде всички с изкл. на плодове и зеле. Мин. седмица го захраних със сладолед и шоколад  Crazy в микроколичество де. Яде 4-5 пъти на ден, като са 4 режима е - закуска, обед, нещо като вечеря, мляко, а като са 5 - мляко, закуска, обед, нещо като вечеря, мляко.

За яслата - вчера майка ме уведоми, че с жената, която само разменихме няколко думи за яслата й е казала, че няма проблем и когато решиме да й пращаме шефчо. Тя е ...... сега госпожа ли се казва, в ясла. Докривя ми, кога порасна толкова бързо  Confused Пък и защо да бързам да го давам при положение, че съм без работа  Confused

Тинче, пускам ти го шефчо за ученик, разбрали сме се  Heart Eyes Вкъщи дрънка на едно пианце, но има още време до феноменалните 5 год. на Моцарт  Mr. Green

Леси, не, че ще те успокоя, но и аз в понеделник се забатачих с 50-60 лв, което със същите мащаби и на нашия бюджет. Гледам да не го мисля и да не се ядосвам  Confused

# 246
Юлче, на сестра ми детето беше като Иво - все гладен, а сега ако го видиш колко е злояд и какъв е клечо.

Ами мен точно това ме притеснява - че яде много, а е слаб. Не сме го мерили тоя месец, но е около 9,5кила.

Красенка, аз на Иво все още му пасирам кухнята, иначе надежда за ядене - никаква, хапва две-три хапки и му писва да дъвче. А когато му пасирам, изяжда и супата, и второто, че и десерта, ако му го отпусна. Едва от скоро е по-навит да дъвче. Иначе ако става въпрос за манджата от моята чиния, нея я яде всякак. Само да успее да я докопа  Mr. Green

# 247
Привет! Simple Smile
И аз не знам как да разбера с мен как ще се получат нещата.Реално докато съм по майчинство трябва да се роди второто бебе, м/увременно и аз септември мисля да пускам Пресил на ясла, всичко е уредено.И много отпуска ще ми се натрупа, само с Пресил ще имам около 100 дни, после още толкова...хич не съм наясно ooooh!

# 248
Здравейте  Hug
Да оточня само, че търся фризьорка за работа във фризьорски салон на познат  ooooh!
Тина и ние си бъркаме в носа като си го намери  Joy

# 249
  • Варна
Mayflower, и на мен ми е чудно как може да яде краставици и да ги дъвче, а не иска да хапне ДК newsm78 Може би гизането е различен процес и успокоява, забавлява. Детска му рабата Mr. Green

# 250
Филипка, при теб вариант е - сега "да се върнеш на работа", т.е. да си прекъснеш майчинството и да си пуснеш натрупаните до тук отпуски, за да получаваш евентуално повече пари. Всъщност трябва, да си изчислиш, кога трябва, да излезеш в болнични преди раждане и доколко натрупаните отпуски ще покрият периода от тук до тогава. Thinking

# 251
енви, вероятно си права, много съм боса.Аз трябва на 17-ти ноември да изляза в нов отпуск по майчинство, ама до тогава абсурд да си използвам натрупаната отпуска Rolling EyesМай трябва да говоря със счетоводителката ConfusedПък не искам още да тръбя на работа, че пак чакам дете.

# 252
Ако ще получаваш повече пари, просто не си струва, да стоиш в майчинство за мизерните 180 лв. Naughty
Има и друг вариант, но е по-хард - връщаш се на работа за прословутите 10 дни, след което започваш, да пускаш болнични, поради проблемна бременност напр. /което естествено не ти го желая! Praynig/, в резултат на което ще получаваш повече пари, но ще си и запазиш отпуската. Mr. Green

# 253
Ама май сега има една подробност, за болнични по време на бременност май трябва да се лежи наистина в болница Confused

# 254
Привет и от нас   bouquet
Рамама, браво на Реа, а и на вас - аз ако съм щях да съм след ндетето, че ме е страх да не падне все, а тя как смело се покатери, бравоос!   bouquet
Тина, Ема е невероятен бонбон  Heart Eyes Ама това с носа да не го е видяла от Али, че той от около 2 месеца го владее много добре, след това винаги тества как е на вкус  Joy В началото се нервирах, но съм го оставила, надявам се да го премине този период  Peace
Деичка, радвам се че си писала, липсваш много  Blush
енви, и аз обичам да се катеря с него и да се люлея, чакам го още малко да поотрасне, че на по-големи люлки да се люлеем, а баща му с нетърпение го чака да става за блъскащите се колички  Mr. Green
раче, какво стана с шарката за Емчо, изтекоха ли 21 дена  newsm78 а за Каварна, ще изнамерим нещо от нета за преспиване, а иначе ще слушаме с Али отвън концерта  Crazy
с яденето - имам проблем - има 3 основния хранения и 2 закуски, но почти винаги е голям зор  ooooh! опитвам се да не се притеснявам, защото си суче по цял ден, а и с килограмите нямаме проблеми - над 13 е и към 90 см клони  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт