1 Юни е сега - ще празнува АПРИЛската тайфа!

• 8 322
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Пак съм аз Wink
 Дайте един бърз съвет. Десерта от ДК днес е меденка с бял шоколад. Не е захранен с мед и шоколад не е ял, само малко сладолед. Да му го давам ли това чудо или  не newsm78.
Аз си мисля да му дам половинката без шоколада, или направо нещо друго.

# 256
Красенка, видях че и тук десерта е такъв за 2ра група (аз 1 седмица реших да го тествам на 1ва група  Peace) и се  Shocked как може да дават такова нещо  ooooh! Аз бих дала друго  Peace

Едно въпросче и от мен
- какво мислите за хляба  newsm78, защото майка ми ще ми изяде главата - защо не му давам хляб  Rolling Eyes аз нещо не съм му фен и не виждам особен смисъл, една от закуските примерно му е сухар с масълце и сиренце/кашкавалче, но хляб да му давам с яденето  Crossing Arms 

# 257
Смин, и аз хляб не давам с яденето, понякога слагам малко сухар в самото ядене, но хляб да давам отделно не ... Сутрин често правя обаче препечена филийка с нещо (масло със сиренце, кашкавал, пастет - домпром, ...).

krassenka, и аз не бих дала меденката, може би бих дала да я опита, но без шоколада Naughty, но да я дам цялата не Crossing Arms

Мамите, които давате вече прясно мляко, споделете как го въведохте и какво мляко дадохте? Аз се замислям дали да не въведа вече и прясното мляко newsm78

# 258
Деска, аз му направих мляко с ориз  Peace купих в кутия на Верея  Peace

# 259
-Хрененето и при нас е мъка, злояда си е и това е.
Иначе ядеме 4 пъти на ден като вечер е мляко.
-Прясно мляко давам само в кремчетата от кухнята.
-Хляб, шоколад, вафли, близалки и т.н. не давам няма и да дам скоро Naughty
-За болничните по време на бремеността не съм лежа нито ден, но бя прз цялото време в болничен Wink
-Ясла няма да я пусна при никакви обтоятелства най-рано на 3,5 год на детска.

# 260
  • Варна
Благодаря  bouquet
Сега ще ям меденка Laughing Смин, нали сме от Варна, тя кухнята май е една Simple Smile
Прясно мляко давах отдавна, започнах с Млечко на Myday, то е за деца над 1 година.
Хляб давам, защото иначе тия редки манджи не могат да се ядат.

# 261
Красенка, аз се запасявам с плодови пюрета и когато десертът не ми харесва, а това се случва често, смесвам 1 плодово пюре  с кисело мляко и давам. Тук няма чак толкова фрапиращи десерти, ама са все едни нишестета и кисели на д-р Йоткер, та си предпочитам да му дам плод с мляко.

Хляб давам да гризка корички, ние ядем черен предимно. Ако не дам - настава вой и тръшкане  Crazy

Много съм доволна от Дентинокса. Снощи по едно време писна, аз намерих гелчето, бръкнах в сгодно отворената уста и мацнах от едната страна. Иво веднага млъкна, ококори се и почна да се облизва. Мацнах го и от другата страна (той, като види пръста и отваря уста, явно му е вкусно) и след това - блажен съннннн. Няма рев, няма хълцане и скимтене насън, няма подсмърчане. Не гъкна повече, та си отспахме.

# 262
  • София
Привет! Днес бях на последния си изпит и надявам се за съм го взела! От тук нататък трябва да пиша дипломнна работа и октомври да защитавам!

Нещо се чувствам като изцедена!

# 263
Вени, направо лошо ми става като те чета с тия изпити и дипломна работа  ooooh!, аз две магистратури взех и една дипломна за бакалавърската степен и съм казала , че не искам повече за учене да чуя. А тогава и дете нямах, пък ти - две, браво на теб  Peace Октомври се записвам на фризьорски курс за разнообразие, нещо дето не се чете, мъжът ми се съгласил да финансира, та ще видим.

Деси, аз първо и направих крем с прясно мляко.

Филипа, аз за себе си мисля , ако забременея преди да ми изтече майчинството /сега имаме такива планове, но само планове/, да прекъсна майчинството и да почвам да взимам отпуските. После каквото остане да е болничен до раждането. Така наистина после ще взимаш 9 месеца по-добри пари.

# 264
  • София
Вени, браво   bouquet

За прясното мляко - пробвам се да правя кремчета или някой и друг мой си бъркоч. В повечето случаи давам "Млечко", но като цяло ги редувам с домашно. Старая се да не прекалявам.

Хляб/сухар - маааааксимум 2 сухарчета на ден и то ако правя попара иначе най-много едно в супата, за да стане по-гъста. Хляб давам само горна коричка и то за залъгалка и когато се налага да си трае. Не мисля, че има смисъл от даването на хляб, нито е полезен, нито е чист, а и няма смисъл да го помпам излишно. В този ред на мисли, Смин, както пишеш 3 основни + 2 закуски и цокане на воля, на мен ми се струва много и може би просто няма време да огладнее и затова да се гевези на яденето.

# 265
Вени, браво на теб!  bouquet

Тина, поздравления за хубавите планове! Peace

Прясно мляко въведох миналата седмица с домашна бисквитена торта, т.е. с нишестен крем. Варианти - с ориз, с грис, пак с нишесте, в баница или кекс. Директно да пие прясно мляко скоро няма, да давам. Ползвам домашно мляко - не, нямам крава, но купуваме от производител.

Меденка не бих дала на този етап.

Хляб - слагам в супа, леща, боб. Много обича, да гризка и троши. Рядко давам препечена филийка с кашкавал или намазана с извара. Т.е. отношението ми е положително. Сухар обаче спрях, да ползвам, т.к. все стари ми се струват.

Плодово пюре + кис.мляко - чудесна идея - не се бях сещала! Благодаря, Юлчеbouquet

Белтък въведох също наскоро с баница и снощи със заливката на мусаката.

Рибата ни остава невъведена, но мисля още, да почакаме.

Отчетох се! bowuu

# 266
  • София
Аз и давам да си пие прясно козе млекце домашно, когато ходим в провинцията при родата.

А хляб, не и давам в яденето. Пробвах, ама така не го яде. Давам и често бисквитки и сухрчета да гризка. Иначе баща и през ден яде пица и тя се включва. Незнам с този хляб, аз докато отвикна да се тъпча с хляб през какво минах. Просто бях втасала от хляб. Не искам да го причинявам на моята беба!

# 267
Благодаря ви за бързите отговори Hug
Аз също не мисля да давам да пие прясно мляко, а да го слагам в кремчета и такива разни (при)готвени неща, в които се слага прясно мляко.

# 268
Прясно мляко пие,от 2-3 месеца.Преди това съм приготвяла неща със него.Дадох и първият ден съвсем малко,около 50-60 гр. и на следващият вече повечко.

Жълтък -не съм захранила още и май мисля да не го правя скоро  Rolling Eyes

Меденка-давам

Хляб-обича повече да си хапва така,отколкото в манджата.

Плодово пюре + кис.мляко,отдавна не съм давала  Rolling Eyes

Белтък в заливките е кусвала.

Рибата е въведена още преди  месец,но не в пюре ,а натурално.

Сладолед съм давала ,също като Данчето малко,даже си е кусвала айс кола.

Шоколад давам,но по малко.

сиренце, кашкавал, пастет,лютеница давам,даже следобед и правя кашкавалки.

Вени*,успех ти пожелавам.Нормално е да се чувстваш така,направо си герой!

Филип@ ,до колкото знам и аз е така за съжаление.Вече ги стегнаха доста за тези болнични  Rolling Eyes пиши по честичко,че ще ходим в др.отчетни да те четем

# 269
  • София
Меденката е със щоколад и не съ давала.

Хляд яде и още как!

Плодови пюрета не харесва, кисело мляко натюр - също! Трябва да е плодово или нещо такова!

Белтък май не съм давала! newsm78

Риба свеки му даде за първи път преди около месец!

Сладолед дадох, защото си искаше, аз като ядах, но му е студен и се втръсва!

Шоколад до 2 години не се препоръчва!

Сирене и кашкавал нагъва, та ушите му плющат! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт