СЕПТЕМВРИ - сладък месец наш, бебче чакаме в захлас!

• 15 678
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Пак ли в неделя?  Sad
То аз нямам угодия, де. Ясно е, че в делничен ден не можете, което за мен би било най-добър вариант. Събота и неделя трудно ме пускат от домочадието, но пък точно в неделя следобед е моето време, в което ходя на йога, тъй че съвсем не си го давам. И все пак ще хвърлям по едно очо какво се уговаряте.

basilisk, може да дръпнем срещата по обедно време, ако и другите мами са навити - примерно към 1-1.30ч., така ще можеш да наминеш за 2 часа и да офейкаш на йога? Дай да го измислим, че после съвсем ще ти изгубим дирите и ще трябва да те гоним по морето. Wink

Morena, стига си готвила Mr. Green, чакаме те с предложение Wink, пък ей я на моята песен:

Дами и Дами,

Организираме се на софийска срещичка на 17.06. (неделя) по някое си време и някъде си... Засега на клона сме Анири, bravy, thumbelina, Morena. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

# 166
  • морето и сините вълни :)
Хмммм-аз доколкото разбрах от тези статии-с моя преводач (той съответно неможе да ми го преведе баш като хората),че става на въпрос че магнезия не го препоръчват защото забавял процеса за раждане.Поне аз така разбрах  newsm78 newsm78
Ако грешно ми го е превело таз програмка не ми се смейте много  Joy hahaha hahaha

Та от това ставало по бавно и мъчително раждането.....ако е така както е написано.

чакам някой да се включи с хубав превод че ...друго неразбрахобщо взето Peace Peace PeaceКалпазанката као не го е научила тоя англииски ся ще страда.не че незнам туй онуи ама чак за превод не ме бива найстина  Rolling Eyes

# 167
Nanny Oqq, а случайно да ти е попадало нещо за майките с отрицателен резус фактор? Явно темата е далеч от теб,  но ако ти попадне нещо, ще го препратиш ли насам? Или ако въобще се коментира този въпрос. Защото тук в България няма практика да се слага гама глобулин по време на бременността.Аз не съм много съгласна с метода в България и мисля другата седмица да ми сложат една доза гама глобулин.

# 168
Аз съм с резус фактор (-) и ще ми бият Анти Д гама глобулин в 28 г.с. Ако мога да ти бъда полезна с нещо - пиши! Hug

# 169
  • Sofia
 Laughing НИ готвя бе... имам ядене от вчера.... за идеята - мусака + таратор... ама се заприказвах с дружката за дрешки... естествено бебешорски такива и сега тя изчезна да си кърми бебката и аз увиснах... та ще ида и аз да хапна.... сакън да не заслабна ...щерката ми казва "Аз съм гладна"... и аз викам " Ми и аз "...пък тя: " То за теб нормално"... за подбив на децата станах ейййй Mr. Green ooooh!...   
Та после ще я гепна дружката за инфо относно заведението и ще споделя. Crossing Arms Laughing

# 170
Nanny Ogg -Мила  не мисля че отлепянето на плацентата се случва много рядко....При вас може

Но тук доста хора лежат за такова нещо...И същото и за това че като кървиш означава че е тръгнало преждевременно раждане.Н е евярно според мен.Явно вашите доктори са с малко по различна практика от нашите.

Защото на мен доктора ми каза когато ми видя плацентата-Никакво напъване при запек,никакъв секс,никакво пътуване,никакво натоварване,вдигане на тежко,никви разходки почти.Абе с две думи лежи и си почивай--- И при най -малкото кървене  идвай веднага в болницата.Демек че ми се е надигнала палцентата
...
Слава богу не се случи това Praynig Praynig

Аз като се разхождам и ме лепват контракциите става ми едно тежко на корема,една такава тежест отдолу ми става....Затова си почивам

Не съм много веща с англииския език ама сега ще си пусна в действие преводача ,да видим дали ще ми помогне

Първо да ти кажа колко съжалявам, 4е предишния път си имала проблеми. Този път вси4ко ще е наред!  Praynig

Според това което са ми преподавали в университета отлепянето на плацентата т.нар плацента абруптио се среща с 4естота 9/1000. Рисковите фактори са високо кравно, цигари, фиброиди, травма, пукане на мембраните и едно две други неща. Абруптио се наблюдава най-4есто в края на 3тиа триместър и в някой сл. (15%) е напълно асимптомати4на. Доколкото ми е известно абруптио и превията не са свързани в см. 4е 4естотата на абруптио при жени с нормална плацента е горе долу същата като при такива с превия.

Къвервенето при превия се предизвиква (в общия сл.) не от отлепяне, а от изменения на мато4ната шиика, които травмират кръвоносните съдове на плацентата намиращи се в непоследствена близост. Кървенето е об. безболезнено и понякога престава от само себе си, но много 4есто запо4ва пак. В такъв сл. се налага оперативна намеса заради кръвозагуба. Превията е с 4естота 10-100 на 1000 в зав. от рисковите фактори.

Добрата новина е 4е маргиналната превия (каквато имаме аз и ти, доколкото схващам) се вдига до 32 седмица в 90% от слу4аите, така 4е...  Praynig

Пази се!   bouquet
Моя доктор ми даде същите нареждания за абс. по4ивка и да тър4а в болницата при най-малкото съмнение 4е кървя...

# 171
Nanny Oqq, а случайно да ти е попадало нещо за майките с отрицателен резус фактор? Явно темата е далеч от теб,  но ако ти попадне нещо, ще го препратиш ли насам? Или ако въобще се коментира този въпрос. Защото тук в България няма практика да се слага гама глобулин по време на бременността.Аз не съм много съгласна с метода в България и мисля другата седмица да ми сложат една доза гама глобулин.

При нас постановката е следната (карам по спомени) - при отр. резус фак. се следи за ерха антитела през цялата бременност, ако такива не се открият в 28 седмица бременната се инжектира с ерха имуноглобулин и инжекцията се повтаря до 72 4аса след раждането. Им. глобулина блокира производството на ерха антитела.

Ако майката ве4е има антитела в зависимост от титара се прави кръвообмен след раждането или още в утробата.

# 172
Е, сега вече ме разтревожихте  да знаете ooooh! - аз съм също с отрицателен резус фактор, но ми казаха, че ще ми се бие само веднъж гама глобулина до 72 часа след раждането Praynig Shocked - и сега какво? трябва и в 28г.с ли?
А и нещо друго - някоя от вас знае ли хубава книжка за четене за бебета и малките деца - имам предвид по скоро психологочисеките аспекти на гледането, често срещани грешки поради неправилно тълкуване на детското поведение и т.н Както виждам май д-р Спок е доста остарял - нещо по интересно и ново ooooh!?
Басилиск и към теб специално ми е молбата за инфо по въпроса относно книжлетата - виждам, че имаш оригинално и интересно мислене, базирано на практиката Hug Praynig

# 173
ani-bani,
По-скоро казват, че магнезият не помага за предотвратяване на преждевремената родова дейност. А че е ефективен само при прееклампсия.

# 174
  • морето и сините вълни :)
Nanny Ogg -ами мацка ще си налягаме парцалките в леглото и тва е Rolling Eyes
Ей тъй докато не се вдигне или до края...
Аз утре съм на преглед и се надявам да има някакъв резултат....Но се съмнявам защотот при мен проблема е и друг-Оказа се че моята плацента тръгвала отгоре както си трябва и слизала чаааак до долу.демек била разположена на по голяма площ на матката а е по тънка  newsm78 newsm78 newsm78

И ся се надявам да има някакво подобрение....да ми стискате палци утре сабахлямта Mr. Green Hug

Че не съм си виждала малката мишка от месец и половина #Crazy #Crazy Направо се чудя как изтраях толкова...

Nanny Ogg-охх да ти кажа честно че ако не го пиех тоя магнерич до сега щях да имам по 50 контракции на ден.Моята матка е страшно чувствителна...така се оказа и то е най много чувствителна долу в левия ъгъл-там са ми контракции-Доктора ми ги хвана с триизмерен ехограф и каза че имало нещо като сраствания ли де да знам какс е изрази и самата ми матка била по чувствителна просто.Смятай пия по 6 хапчета магнезии на ден и ако изляза до магазина които е на 100 метра и ме хваща някоя друга контракция.Или ако вкъщи се позавъртя повече покрай печката да готвя.Много е неприятно -и особенно предния ми трагичен случай и хептен психясвам ти казвам #Crazy #Crazy #Crazy

Басилискче-преклампсия какво ще рече  newsm78 newsm78

# 175
  • Sofia
Гугъла за прееклампсията

Ето и предложението за срещата - Уго на малките 5 кюшета...  аз лично не съм ходила точно в туй Уго, но дружката рече, че има градина и правели резеве ама май с капаро Thinking.
Та ако решим да е това има ли някой да му е удобно да резервира и капарира? newsm78

# 176
Ето и предложението за срещата - Уго на малките 5 кюшета...  аз лично не съм ходила точно в туй Уго, но дружката рече, че има градина и правели резеве ама май с капаро Thinking.
Та ако решим да е това има ли някой да му е удобно да резервира и капарира? newsm78

Въх, уби ма! Wink

Прекрасно го знам това Уго - там си изкарах младостта. Wink Пък сега, на стари години, май искате да ми стане носталгично... Mr. Green Наистина има хубава градина и е удачно за срещи, обаче там никога не са правили резервации - дори по празници като Нова година, 8. декември и т.н. Те разчитат на текучество. Освен ако няма някакво нововъведение. Ще прозвъним и проверим тази работа; ако има такъв вариант, аз мога да капарирам. Hug

Мисля, че е крайно време да припомня на софийските дружки:

Дами и Дами,

Организираме се на софийска срещичка на 17.06. (неделя) по някое си време и някъде си... Засега на клона сме Анири, bravy, thumbelina, Morena. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

/Ама как си личи, че мъж ми е в командировка - спретнах такъв стабилен вечерен щурм из форума... Mr. Green/

# 177
samorasliche,
Мерси за комплимента. Аз повечето неща ги чета от нета, а книжките, които са ми повлияли, за жалост не съм ги видяла на български още. Скоро ще си появят де, например Сиърс ще го издадат. А и някои други автори сигурно, но скоро все пак значи година-две.
Иначе може да има и още свестни четива на бг, които просто да не ги знам. В нета има супер много информация, ама друго си е да се пльосне човек и да си чете нещо последователно написано на хартия.

# 178
Здравейте мами!

Аз утре ще ходя на училище, дано се видим с някои мами.
И за срещата съм ЗА. Анири преди те бъзикаха за срещата, защото беше писала 17.09, а не 17.06.

Хайде лека нощ и до утрешно писане:)

# 179
И за срещата съм ЗА. Анири преди те бъзикаха за срещата, защото беше писала 17.09, а не 17.06.
Ето на това му викам просветление!!! hahaha Другия път пак си ме вземете за мезе, няма лошо, ама казвайте директно - аз в собствените си цитати трудно ще намеря грешка; имам се за една такваз Безгрешница... Joy Всъщност, като се замисля, не че отказвам да е 17.09. ... Ако някой може да го уреди, ще съм му много благодарна. Wink

За срещата станахме 5 лястовички, а ето и официалното изявление по този повод:

Дами и Дами,

Организираме се на софийска срещичка на 17.06. (неделя) по някое си време и някъде си... Засега на клона сме Анири, bravy, thumbelina, Morena, katrin7. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт